Şimdi Ara

striker extreme board sürekli açılırken kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni almış olduğum asus striker extreme board sürekli açılırken kapanıyor..
    Corsair Dominator 6400 2*1 GB ram
    XFX 8800 GTX
    işlemci E6600
    sorun ne olabilir.
    saygılar
    LCD ekranda sürekli CPU init uyarısını alıyorum

• Ne demek istediğini anlayamadım açıkçası! Bilgisayarı açıyorsun ve tekrar kendi kendine gerimi kapanıyor? Sorunun bunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Criminal Origin

Ne demek istediğini anlayamadım açıkçası! Bilgisayarı açıyorsun ve tekrar kendi kendine gerimi kapanıyor? Sorunun bunu.
    hiç açılmıyor powere basıyorsun 2 sn sonra kapanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umut Ceylan

hiç açılmıyor powere basıyorsun 2 sn sonra kapanıyor

Alıntıları Göster
    BAğlantıları doğru yaptığına eminmisin? Birde PSU kaç watt?

Not: bağlantı derken montajı kastediyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Criminal Origin -- 13 Şubat 2007; 23:55:30 >
  • quote:

BAğlantıları doğru yaptığına eminmisin? Birde PSU kaç watt?

Not: bağlantı derken montajı kastediyorum..

Alıntıları Göster
    580 watt baglantılarda dogru gibi epeyce göz attım internette bu ramle orjinal bios uyumsuz deniyor
  • quote:

580 watt baglantılarda dogru gibi epeyce göz attım internette bu ramle orjinal bios uyumsuz deniyor

Alıntıları Göster
    O zaman bios update yapacaksın demektır bu. Update yaptıktan sonra sorunun muhtemelen düzecektir. Yanlız update yapabilmen için çevrende birilerinden ram ödünç alman gerekecek yada bi 256 mb lık bi ram al. 20-25$+kdv arası bişey sanırım

(güç kaynağın yeterli bu arada)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Criminal Origin -- 13 Şubat 2007; 23:59:29 >

• quote:

O zaman bios update yapacaksın demektır bu. Update yaptıktan sonra sorunun muhtemelen düzecektir. Yanlız update yapabilmen için çevrende birilerinden ram ödünç alman gerekecek yada bi 256 mb lık bi ram al. 20-25$+kdv arası bişey sanırım

Alıntıları Göster
    Güç kaynağının markası ne bu arada? Bu sormamın nedenı 8800 GTX 12 v dan 30A değer istiyor olması. Belki burada bir sorun olablir..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Güç kaynağının markası ne bu arada? Bu sormamın nedenı 8800 GTX 12 v dan 30A değer istiyor olması. Belki burada bir sorun olablir..

Alıntıları Göster
    tagan easycon Hocam 2 tane pci express kablosunu da taktım
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: netcommander

O zaman seni dediğin gibi. Büyük ihtimal bios update sorunu.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Ramlerin tekini tak daha sonra boardun üzerindeki Clr CMOS tuşuna bas,açılırsa voltaj menüsünden ramlerin voltajına bak 2.0-2.1 arası bir dene.Clr CMOS Cpu init problemlerinin çözümü gibi görünüyor forumlarda.

En son bios sürümü 0701.Eğer düşük bir sürümse güncellersin.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

psu sorunu kesinlikle değil hocam ,bendeki 500watt genede kurtarıyor 8800gtx 'i.cpu olabilirmi diye geliyor aklıma ama sen dene bi ramleri olmassa cpu yu dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zabıta

quote:

psu sorunu kesinlikle değil hocam ,bendeki 500watt genede kurtarıyor 8800gtx 'i.cpu olabilirmi diye geliyor aklıma ama sen dene bi ramleri olmassa cpu yu dene.

Alıntıları Göster
    @netcommander halledebildin mi merak ettim.

Ayrıca Striker Extreme forumunda şu şekilde çözmüşler olayı;

"PSU nun fişini çıkart,

Anakartın psu bağlantısını çıkart,

Bios pilini çıkar,

ClearCMOS" Jumper ı var onu Pin 1/2 den Pin 2/3 e al,

daha sonra ClrCMOS düğmesine bas ,

birkaç dakika bekle.

Burada işlem bitiyor ama daha sonra

ClearCMOS Jumperını Pin 2/3 den Pin 1/2 ye al (ilk hali yani . bu önemli.)

Sonra tekrar kabloları vs takıp dene"

Bilgin olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Fragland

@netcommander halledebildin mi merak ettim.

Ayrıca Striker Extreme forumunda şu şekilde çözmüşler olayı;

"PSU nun fişini çıkart,

Anakartın psu bağlantısını çıkart,

Bios pilini çıkar,

ClearCMOS" Jumper ı var onu Pin 1/2 den Pin 2/3 e al,

daha sonra ClrCMOS düğmesine bas ,

birkaç dakika bekle.

Burada işlem bitiyor ama daha sonra

ClearCMOS Jumperını Pin 2/3 den Pin 1/2 ye al (ilk hali yani . bu önemli.)

Sonra tekrar kabloları vs takıp dene"

Bilgin olsun

Alıntıları Göster
    Fragland

dostum bu dediğin genellikle intel chipsetli anakartlarda olan bir özellik biosa şifre konulduğunda normal pili çıkarttığınzda olmazsa bu yöntemle herşeyi ilk haline getirirsiniz basit ve kesin sonuç veren bir yntem ayrıca arkadaşın ki ram uyuşmazlığı yapıor zannedersem bunu çözmek için değişik bir ram tak olur kolay gele

• quote:

Orijinalden alıntı: maveraaa

Fragland

dostum bu dediğin genellikle intel chipsetli anakartlarda olan bir özellik biosa şifre konulduğunda normal pili çıkarttığınzda olmazsa bu yöntemle herşeyi ilk haline getirirsiniz basit ve kesin sonuç veren bir yntem ayrıca arkadaşın ki ram uyuşmazlığı yapıor zannedersem bunu çözmek için değişik bir ram tak olur kolay gele

Alıntıları Göster
    dream_kenan ;

Striker extreme boardların arkasında lcd bir ekran vardır.Bu ekranda boot sırasındaki hatanın ne olduğunu yazar.netcommander ın post ekranında yazan CPU init hatası striker extreme boardların bir bölümünde görülen hatadır ki asus resmi forumlarının striker extreme bölümünde görebilirsin.Bu hatayı bu şekilde çözen baya bir kullanıcı gördüğüm için yazdım yoksa "intel çipsetli boardlar" vs gibi bir genelleme ile çözülecek bir şey gibi görünmüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fragland

dream_kenan ;

Striker extreme boardların arkasında lcd bir ekran vardır.Bu ekranda boot sırasındaki hatanın ne olduğunu yazar.netcommander ın post ekranında yazan CPU init hatası striker extreme boardların bir bölümünde görülen hatadır ki asus resmi forumlarının striker extreme bölümünde görebilirsin.Bu hatayı bu şekilde çözen baya bir kullanıcı gördüğüm için yazdım yoksa "intel çipsetli boardlar" vs gibi bir genelleme ile çözülecek bir şey gibi görünmüyor.

Alıntıları Göster
    Verdigi hata unit olmasın...Bence bios update yaparsan sorun halledilebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: arnavuti

Verdigi hata unit olmasın...Bence bios update yaparsan sorun halledilebilir.

Alıntıları Göster
    arkadaslar sorunu buldum eminim güleceksiniz ...
    sorun 5 dolar etmeyen flopy sürücüde onu söktüm sistem açıldı cok garip o neden sorun yarattı bilmiyorum ama bulup en kısa sürede buraya yazacam saygılar tüm arkadaslara yürekten saygılar teşekkürler
  • quote:

arkadaslar sorunu buldum eminim güleceksiniz ...
    sorun 5 dolar etmeyen flopy sürücüde onu söktüm sistem açıldı cok garip o neden sorun yarattı bilmiyorum ama bulup en kısa sürede buraya yazacam saygılar tüm arkadaslara yürekten saygılar teşekkürler

Alıntıları Göster
    cpunit i bilgisayar kapalı durumdaki ikende yazar...boot sırasında lcd ekrana bak donanımlarda yada bios da hata varsa orda yazar...sonra hatayı anakart kitapçığının en arkasında mesajların anlamları var..oraya bak ...

crosshair da da aynı sistem var...

• quote:

Orijinalden alıntı: Blitzkrieger

cpunit i bilgisayar kapalı durumdaki ikende yazar...boot sırasında lcd ekrana bak donanımlarda yada bios da hata varsa orda yazar...sonra hatayı anakart kitapçığının en arkasında mesajların anlamları var..oraya bak ...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: TheKid89ster

adam çözmüş sorunu, fdd den yapıyomuş

• quote:

Orijinalden alıntı: hunter87

quote:

Orjinalden alıntı: TheKid89ster

adam çözmüş sorunu, fdd den yapıyomuş

Alıntıları Göster
    bendede bu sorun var nası hallediliyorrrr

• quote:

Orijinalden alıntı: tuffurchin

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: tuffurchin

sende ne sorunu var

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.