Bildirim
striker extreme board sürekli açılırken kapanıyor
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Ne demek istediğini anlayamadım açıkçası! Bilgisayarı açıyorsun ve tekrar kendi kendine gerimi kapanıyor? Sorunun bunu. -
hiç açılmıyor powere basıyorsun 2 sn sonra kapanıyorquote:
Orijinalden alıntı: Criminal Origin
Ne demek istediğini anlayamadım açıkçası! Bilgisayarı açıyorsun ve tekrar kendi kendine gerimi kapanıyor? Sorunun bunu. -
BAğlantıları doğru yaptığına eminmisin? Birde PSU kaç watt?quote:
Orijinalden alıntı: Umut Ceylan
hiç açılmıyor powere basıyorsun 2 sn sonra kapanıyor
Alıntıları Göster
Not: bağlantı derken montajı kastediyorum..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Criminal Origin -- 13 Şubat 2007; 23:55:30 > -
580 watt baglantılarda dogru gibi epeyce göz attım internette bu ramle orjinal bios uyumsuz deniyorquote:
BAğlantıları doğru yaptığına eminmisin? Birde PSU kaç watt?
Not: bağlantı derken montajı kastediyorum..
Alıntıları Göster -
O zaman bios update yapacaksın demektır bu. Update yaptıktan sonra sorunun muhtemelen düzecektir. Yanlız update yapabilmen için çevrende birilerinden ram ödünç alman gerekecek yada bi 256 mb lık bi ram al. 20-25$+kdv arası bişey sanırımquote:
580 watt baglantılarda dogru gibi epeyce göz attım internette bu ramle orjinal bios uyumsuz deniyor
Alıntıları Göster
(güç kaynağın yeterli bu arada)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Criminal Origin -- 13 Şubat 2007; 23:59:29 >
-
Güç kaynağının markası ne bu arada? Bu sormamın nedenı 8800 GTX 12 v dan 30A değer istiyor olması. Belki burada bir sorun olablir..quote:
O zaman bios update yapacaksın demektır bu. Update yaptıktan sonra sorunun muhtemelen düzecektir. Yanlız update yapabilmen için çevrende birilerinden ram ödünç alman gerekecek yada bi 256 mb lık bi ram al. 20-25$+kdv arası bişey sanırım
Alıntıları Göster
-
tagan easycon Hocam 2 tane pci express kablosunu da taktımquote:
Güç kaynağının markası ne bu arada? Bu sormamın nedenı 8800 GTX 12 v dan 30A değer istiyor olması. Belki burada bir sorun olablir..
Alıntıları Göster -
quote:
tagan easycon Hocam 2 tane pci express kablosunu da taktım
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: netcommander
O zaman seni dediğin gibi. Büyük ihtimal bios update sorunu. -
Ramlerin tekini tak daha sonra boardun üzerindeki Clr CMOS tuşuna bas,açılırsa voltaj menüsünden ramlerin voltajına bak 2.0-2.1 arası bir dene.Clr CMOS Cpu init problemlerinin çözümü gibi görünüyor forumlarda.quote:
O zaman bios update yapacaksın demektır bu. Update yaptıktan sonra sorunun muhtemelen düzecektir. Yanlız update yapabilmen için çevrende birilerinden ram ödünç alman gerekecek yada bi 256 mb lık bi ram al. 20-25$+kdv arası bişey sanırım
Alıntıları Göster
En son bios sürümü 0701.Eğer düşük bir sürümse güncellersin.
-
quote:
Alıntıları Gösterquote:
psu sorunu kesinlikle değil hocam ,bendeki 500watt genede kurtarıyor 8800gtx 'i.cpu olabilirmi diye geliyor aklıma ama sen dene bi ramleri olmassa cpu yu dene. -
@netcommander halledebildin mi merak ettim.quote:
Orijinalden alıntı: zabıtaquote:
psu sorunu kesinlikle değil hocam ,bendeki 500watt genede kurtarıyor 8800gtx 'i.cpu olabilirmi diye geliyor aklıma ama sen dene bi ramleri olmassa cpu yu dene.
Alıntıları Göster
Ayrıca Striker Extreme forumunda şu şekilde çözmüşler olayı;
"PSU nun fişini çıkart,
Anakartın psu bağlantısını çıkart,
Bios pilini çıkar,
ClearCMOS" Jumper ı var onu Pin 1/2 den Pin 2/3 e al,
daha sonra ClrCMOS düğmesine bas ,
birkaç dakika bekle.
Burada işlem bitiyor ama daha sonra
ClearCMOS Jumperını Pin 2/3 den Pin 1/2 ye al (ilk hali yani . bu önemli.)
Sonra tekrar kabloları vs takıp dene"
Bilgin olsun
-
Fraglandquote:
Orijinalden alıntı: Fragland
@netcommander halledebildin mi merak ettim.
Ayrıca Striker Extreme forumunda şu şekilde çözmüşler olayı;
"PSU nun fişini çıkart,
Anakartın psu bağlantısını çıkart,
Bios pilini çıkar,
ClearCMOS" Jumper ı var onu Pin 1/2 den Pin 2/3 e al,
daha sonra ClrCMOS düğmesine bas ,
birkaç dakika bekle.
Burada işlem bitiyor ama daha sonra
ClearCMOS Jumperını Pin 2/3 den Pin 1/2 ye al (ilk hali yani . bu önemli.)
Sonra tekrar kabloları vs takıp dene"
Bilgin olsun
Alıntıları Göster
dostum bu dediğin genellikle intel chipsetli anakartlarda olan bir özellik biosa şifre konulduğunda normal pili çıkarttığınzda olmazsa bu yöntemle herşeyi ilk haline getirirsiniz basit ve kesin sonuç veren bir yntem ayrıca arkadaşın ki ram uyuşmazlığı yapıor zannedersem bunu çözmek için değişik bir ram tak olur kolay gele
-
dream_kenan ;quote:
Orijinalden alıntı: maveraaa
Fragland
dostum bu dediğin genellikle intel chipsetli anakartlarda olan bir özellik biosa şifre konulduğunda normal pili çıkarttığınzda olmazsa bu yöntemle herşeyi ilk haline getirirsiniz basit ve kesin sonuç veren bir yntem ayrıca arkadaşın ki ram uyuşmazlığı yapıor zannedersem bunu çözmek için değişik bir ram tak olur kolay gele
Alıntıları Göster
Striker extreme boardların arkasında lcd bir ekran vardır.Bu ekranda boot sırasındaki hatanın ne olduğunu yazar.netcommander ın post ekranında yazan CPU init hatası striker extreme boardların bir bölümünde görülen hatadır ki asus resmi forumlarının striker extreme bölümünde görebilirsin.Bu hatayı bu şekilde çözen baya bir kullanıcı gördüğüm için yazdım yoksa "intel çipsetli boardlar" vs gibi bir genelleme ile çözülecek bir şey gibi görünmüyor.
-
Verdigi hata unit olmasın...Bence bios update yaparsan sorun halledilebilir.quote:
Orijinalden alıntı: Fragland
dream_kenan ;
Striker extreme boardların arkasında lcd bir ekran vardır.Bu ekranda boot sırasındaki hatanın ne olduğunu yazar.netcommander ın post ekranında yazan CPU init hatası striker extreme boardların bir bölümünde görülen hatadır ki asus resmi forumlarının striker extreme bölümünde görebilirsin.Bu hatayı bu şekilde çözen baya bir kullanıcı gördüğüm için yazdım yoksa "intel çipsetli boardlar" vs gibi bir genelleme ile çözülecek bir şey gibi görünmüyor.
Alıntıları Göster
-
arkadaslar sorunu buldum eminim güleceksiniz ...quote:
Orijinalden alıntı: arnavuti
Verdigi hata unit olmasın...Bence bios update yaparsan sorun halledilebilir.
Alıntıları Göster
sorun 5 dolar etmeyen flopy sürücüde onu söktüm sistem açıldı cok garip o neden sorun yarattı bilmiyorum ama bulup en kısa sürede buraya yazacam saygılar tüm arkadaslara yürekten saygılar teşekkürler -
cpunit i bilgisayar kapalı durumdaki ikende yazar...boot sırasında lcd ekrana bak donanımlarda yada bios da hata varsa orda yazar...sonra hatayı anakart kitapçığının en arkasında mesajların anlamları var..oraya bak ...quote:
arkadaslar sorunu buldum eminim güleceksiniz ...
sorun 5 dolar etmeyen flopy sürücüde onu söktüm sistem açıldı cok garip o neden sorun yarattı bilmiyorum ama bulup en kısa sürede buraya yazacam saygılar tüm arkadaslara yürekten saygılar teşekkürler
Alıntıları Göster
crosshair da da aynı sistem var...
-
quote:
Orijinalden alıntı: Blitzkrieger
cpunit i bilgisayar kapalı durumdaki ikende yazar...boot sırasında lcd ekrana bak donanımlarda yada bios da hata varsa orda yazar...sonra hatayı anakart kitapçığının en arkasında mesajların anlamları var..oraya bak ...
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: TheKid89ster
cpunit i bilgisayar kapalı durumdaki ikende yazar...boot sırasında lcd ekrana bak donanımlarda yada bios da hata varsa orda yazar...sonra hatayı anakart kitapçığının en arkasında mesajların anlamları var..oraya bak ...
adam çözmüş sorunu, fdd den yapıyomuş
-
bendede bu sorun var nası hallediliyorrrrquote:
Orijinalden alıntı: hunter87quote:
Orjinalden alıntı: TheKid89ster
adam çözmüş sorunu, fdd den yapıyomuş
Alıntıları Göster
-
quote:
Orijinalden alıntı: tuffurchin
bendede bu sorun var nası hallediliyorrrr
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: tuffurchin
bendede bu sorun var nası hallediliyorrrr
sende ne sorunu var
Benzer içerikler
- launch csm nedir
- cpu ışığı yanıyor
- ez debug led
- am5 anakart önerisi
- 3 uzun bip sesi
- anakart özellikleri
- b850 anakart
- anakart modeli öğrenme
- bios güncelleme
- tpm 2.0
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X