Şimdi Ara

string teki gereksiz boslukları silme??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

if ($_GET['secenek'.$a]==$m[$a]['dogru_cevap'] ) şeklinde bir karsılastırma islemim var fakat bu islemin değerleri eşit olsa da eşitligi kabul etmiyor cunku $m[$a]['dogru_cevap'] ifadesinin string uzunluğu 10 karakter olarak gorunuyor cunku bosluk da var icinde ama $_GET['secenek'.$a] ifadesi tek karatker.trim kullanarak $m[$a]['dogru_cevap'] ifadesinden gereksiz boslugu silmeye calıstım ama silmiyor...

$h=$m[$a]['dogru_cevap'];
    $h=trim($h);
    var_dump ($h);

seklinde yapıyorum ama string sonunda gereksiz bosluklar gorunuyor hala..nerde yanlıs yapıyorum acaba? simdiden teşekkürler..

•  
    $_GET['secenek'.$a]
    #yerine
    $_GET['secenek'].$a
    #olarak dene. get verisi doğrudan $_GET['secenek'] ise, senin yaptığın işlemde get verisini alamıyodur.
    #eğer display_errors değerini On yap php.ini de belki hata veriodur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TradeMark -- 26 Nisan 2010; 14:55:18 >
  • değerim doğrudan $_GET['secenek'] değeri degil ondan o sekilde yazdım.herhangi bir hata vermiyor.duzgun çalışıyor ama string uzunlugu 10 olarak gornuyor yani sonuna 9 tane bosluk ekliyor ben onları silemedim bi turlu.$m[$a]['dogru_cevap'] mesele burdaki degerde bulunan bosluklar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.