Merhaba. ASUS ROG STRIX B450-F anakartını kullanıyorum. Bu anakartın 2 M.2 6 da SATA giriş yeri var ben bütün girişleri doldurdum. Her 2 M.2'de 500 GB civarı SSD var bilgisayarım bunları görüyor. SATA girişlerinde ise. 1 DVD yazıcı var bilgisayarım bunu görüyor. 2 Tane SanDisk 1 TB SATA SSD var bilgisayarım bunları görüyor. 1 8 TB HDD var bilgisayarım bunu görüyor. 1 8 TB 1 tanede 6 TB HDD disk var bilgisayarım bunları görmüyor. Güç sağlayan kabloyu değiştirdim veri aktarım kablolarını değiştirdim sonuç yine aynı. Sabit diskler çalışıyor başka bilgisayarda denedim. Donanım sürücüleri yüklü. İşletim sistemi olarak Windows 10 64 Bit işletim sistemi kullanıyorum. Disk bölüm düzenleme programları ile de baktım bunlarda da bu diskler görünmüyor. Yapmam gereken bir ayar mı var acaba veya kullanabileceğim disk sayısında ve boyutunda bir sınırlama mı var bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımcı olmasını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. Anakartın BIOS güncellemesini de yaptım, windows işletim sisteminin güncellemelerini de yaptım sonuç aynı.
m2 ssd takınca 1 tane sata girişi iptal olur.Yani 2 tane sata girişin şu an m2 slotlarına ayrılmış durumda.
quote:
Orijinalden alıntı: Ethnicity
m2 ssd takınca 1 tane sata girişi iptal olur.Yani 2 tane sata girişin şu an m2 slotlarına ayrılmış durumda.
anladım cevabınız için teşekkür ederim neden böyle olduğunu öğrenmiş oldum en azından
ekstra sata portu kullanabilmemizi sağlayan pci kartlar oluyor. sorunuma çözüm olur mu acaba? Bu tür kartlar sağlıklı bir kullanım sağlıyor mu? Alfais AL-4539 Pci Sata - I/O Kontrol Kart 4 Port HDD Veri Harddisk Çoklayıcı diye bir ürün buldum nasıldır bir bilgisi olan var mı?