Şimdi Ara

Strobist cekim hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
2.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaslar strobist cekim; off flash camera olarak adlandirilir.Yani kamera flasi kullanilmaz, fotograflanacak objeye gore bir ayak ve cesitli diffuserlar ile birlikte isiklandirilarak yapilir.Detayli bilgi isteyenler arastirabilir.

Ben strobist cekim yapmak istiyorum.Haliyle bir set kurmak icin yardima, tavsiyeye ihtiyacim var.Merak ettigim DH da strobist ile ilgilenen var mi ?

Dusuncelerinizi ve yorumlarinizi paylasirsaniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu aralar bende bu olaya merak sarmış durumdayım forumda bu konuyla ilgilenen arkadaşlar mutlaka vardır hatta bu konuyla ilgili video sunumlar hazırlayan bir arkadaş var ben onu yakından takip ediyorum.
  • Henuz ilgilenen birilerini goremedim sahsen.

Flash alacagim fakat kararsizim, bilen bir arkadastan yardim almam gerekiyor.

• Baskasindan bilgi alasiya kadar Strobox.com ve manuel 1-2 flas yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iqra -- 25 Ocak 2013; 10:35:46 >
  • tesekkur ederim ekipmanlarimi tamamladim.yakin zamanda cekimlere baslayacagim

• hocam bende ufaktan bir şeyler almaya başladım aldığın ekipmanları paylaşırsan sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gokberksonmez

hocam bende ufaktan bir şeyler almaya başladım aldığın ekipmanları paylaşırsan sevinirim.

Strobiste ilgisi olan arkadaslari gorunce seviniyorum

ekipman olarak;

*2x Canon 580ex ll flash
    *2x Beyaz semsiye
    *1x Gumus yansiticili semsiye
    *2x Flash tutucu baraket
    *2x Flash ayagi (tripodu)

Aldim.

cok az eksigim kaldi.Yakin zamanda onlarida tamamlayacagim :)

sizde hangi ekipmanlar mevcut ?

• 2x YN560-II

1x Reflector şemsiye set

1x SoftBox

1x El reflector

elimde mevcut olanlar bunlar ama daha çok eksiğimvar en önemlisi tetikleyiciler.

tavsiye ve paylasımlarınızı bekliyorum.
  • buaralar islerimin yogunlugundan dolayi strobiste agirlik veremiyorum malesef ama yakin zamanda baslayacagim cekimlere.

Buarada bende birde tetikleyici var.

• ttl flaş almaya gerek varmıydı ?. Zati herşeyi biz ayarlıyoruz. 1 tll flaş fiyatına 2-3 tane manuel flaş alınabiliyor.
  • Bu iş için gerek duymamış olabilir arkadaş ama TTL almışken her yerde kullanır...
  • TTL e ihtiyac duyulan yerler tabiki var bilincli olarak alınan bir üründür 580 ex ll ler ...

Ayrıca yongnuo 565 almak yerine 580 ex ll almak tabiki daha mantıklı.İmkan varsa kaliteli ürün almak lazım.
  • Tabi imkan varsa almak lazım. Malum bütçe herzaman sorun...
  • Fakat yn serileri strobist e baslamak icin yeterli oldugunu dusunuyorum.TTL strobistte pek kullanilmaz.

Strobist deneyimi bir fotografci icin gerekli, sahsi fikrim bu yonde.Isik, kadraj vb. konularda pratik yaparak daha iyi olabiliriz.

Kafasina bir sey takilan olursa, cekinmeyin.Yardimci oluruz ya da yonlendirme yapariz.Sorunuzun cevabini bulursunuz...

• 1.Fotoğraf

2.Fotoğraf

İlk Denemelerimi paylaşmak istedim yorumlarınızı bekliyorum.
  • Başlangıç için gayet iyiler,elinize sağlık.

ürün çekimlerim var birkaç gün daha haliyle sürekli erteliyorum strobisti.Bu hafta sonu birşeyler yapacagım bende.

Tetikleyici olarak ne kullanmaktasınız ?

Not:Fotoğrafların çekildiği yer Bebek Parkı sanıyorum ? :)
  • Öncelikle teşekkür ediyorum.
    sizin paylaşımlarınızı da merakla bekliyorum.
    YONGNUO RF-602/C
    mekan da Edirne kent ormanı (Söğütlük) :)
  •  Strobist cekim hakkinda

Strobist cekim hakkinda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApriLRaiN -- 24 Şubat 2013; 23:22:12 >
  • Hocam iki çalısmada harika biraz bilgilendirirseniz çekim hakkında sevinirim.
  • Yıl olmuş 2020 bu konuda bilgi paylaşımı yapmak isteyen arkadaşlar yazabilir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.