Şimdi Ara

Stronghold Kingdoms (DH TOPLAN) (169. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.703
Cevap
15
Favori
132.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 167168169170171
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Heyy gidi özledim oyunu ama hiç uğraşamam heisenberg61 trabzonlu musun ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: altnkrtl

Heyy gidi özledim oyunu ama hiç uğraşamam heisenberg61 trabzonlu musun ???

evt trabzonluyum
  • hocam çok teşekkür ederim cevaplarınız için.Bir sorum daha olucak ama, resimde kendi köyüme tıkladığımda çıkan bu mavi işaret nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: carter90

dostum o çıkan şey senin diğer köyün vassal ı oldğunu gösteriyo sen kabul etmişsin o adamın vassal ı olmayı. sana günlük olarak onur puanı veriyo ve o adam senin köyüne ordu yollayabiliyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heisenberg61

quote:

dostum o çıkan şey senin diğer köyün vassal ı oldğunu gösteriyo sen kabul etmişsin o adamın vassal ı olmayı. sana günlük olarak onur puanı veriyo ve o adam senin köyüne ordu yollayabiliyo

teşekkürler Heisenberg61, peki vassal olmanın negatif bir tarafı var mı ?
  • quote:

direk olarak negatif bişe yok ama mesela senin liege lord un senin etrafındaki kurtlara falan dalabiliyo o kötü olabilir:D ama zaten başkası da dalar o dalmazsa o yüzden bi sıkıntısı yok yani vassal olmanın. (liege lord demek sen kimin vassalıysan o senin liege lord un oluyo)
  • Peki benim capital a yaptığım bağışlar bana ayrıca birşey kazandırıyor mu?Yoksa gelişirse parish teki herkese gibi bana da aynı kazanç mı getiriyor?Çok sordum ama biraz cahilim kusura bakmayın
  • önmli değil dostum bnde çok soru soruyodm başladığımda hala daha soruyorum:D bağışların sana diğerlerin ekstra bi getirisi yok sana ne kadar yarar sağlarsa onlara da o kadar yarar sağlıyor

edit:61. mesajım olmuş:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heisenberg61 -- 13 Nisan 2012; 23:09:10 >
  • valla ben oyunu unuttum hepnze yardımcı olmak isterdim ama
  • eyw hocam Bana ayrı bir faydası olsa çok sevinicektim ama olsun topluma bir faydamız dokunsun
  • :) keşke bu kadar uzak olmasaydn zaten kimseyi bulamadım forumdan world 3 de bi kişi buldk o da uzak çktı:D
  • 1 yıla yakındır W2 de oynuyorum. W2 de baya Türk oyuncu var. 2 haftadır falan sadece arada bakıyorum.
    sınav falan zaten sıkmaya başladı. Çünkü adaletsiz bir durum oluştu W2'de. Ben 4-5 Türk ile H10daydım.
    Neredeyse geri kalan 15-16 house bize düşman. Dolayısıyla savaşmayı bırak kendimizi zor koruyoruz.
    Bildiğim kadarıyla sorularınız olursa arada cevaplarım.
  • Yaw arkadaşlar ben köyü geliştirdim geliştirdim bizim parish te kral oldum kendime oy atıp eski kral benim köyüme saldırdı köyümü elimden aldı. Bu nasıl birşeydir ya? Niye köyü geliştiriyoruz ki o zaman boşuna. Başka bi yerde bi daha başladım şimdi köyümü tekrar kurmaya
  • Şu sorumu cevaplarsanız sevinirim:

Oyunda tatil moduna almak bulunmuyor. Peki hesaba uzun bir süre girmezsek en azından 1 ay, hesap silinir mi ?
  • Bende bir geri dönüş yapmayı düşünüyorum oyuna... Finaller bitsin de . Başlamak isteyenler yada geri dönüş yapmayı düşünenler varsa beraber birşeyler yapabiliriz.
  • @SoruSorcam Parishler çok önemli bu oyunda özellikle savaş zamanları. Parishin gelişmesi açısından stewardlığın işi bilen birinde olmasında yarar var. Şimdilik sen gelişmene bak o işlere pek bulaşma. Sana göre haksız bir davranış ama ona göre de yapılması gereken odur.

@RainyDream Hesabın silinmez. Ama senin köyünü ya da köylerini birisi saldırarak capture veya raze ederse sıfırdan başlarsın. Eğer saldıran olmazsa köyün bıraktığın gibi durur. Ama genellikle uzun süre aktif olmayan köyleri saldırarak silerler. Çünkü bulunduğun parish senin ve oradaki diğer köylerin yardımlarıyla gelişir. Aktif olmayan oyuncuları silerek parishe yararı dokunabilecek oyuncuların gelebilmesi sağlanır.

@_GeWeZe_ Bende Temmuz'da KPSS sınavına hazırlanıyorum. O yüzden yeterli süre bakamıyorum köylere sadece populariteyi ve kale durumlarını ayarlayıp çıkıyorum. Bu ara karışık ortalık köyleri raze ya da capture ediyorlar. Yeni köy falan içinde uğraşıyorum bazen. Oyuna dönene kadar fp, honour, para falan biriksin diye uğraşıyorum.

• Bu arada teolojiyi araştırsammı arkadaşlar honour falan mı geliyor ek olarak? ve monk tam olarak ne görev yapıyor? Justice mi theology mi? Araştırmalarımı askeriyeden çok endüstriye yatırıyorum depo kapasitesi ve üretim falan. Pek askeriye ile uğraşmak istemiyorum. Yay üretiyorum birde ama kılıç üretimi yapamadım bir türlü. Ordumda mızraklı ve kılıçlı asker konuşlandırma hakkım var araştırdım ama onların silahlarını üretemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SoruSorcam

Bu arada teolojiyi araştırsammı arkadaşlar honour falan mı geliyor ek olarak? ve monk tam olarak ne görev yapıyor? Justice mi theology mi? Araştırmalarımı askeriyeden çok endüstriye yatırıyorum depo kapasitesi ve üretim falan. Pek askeriye ile uğraşmak istemiyorum. Yay üretiyorum birde ama kılıç üretimi yapamadım bir türlü. Ordumda mızraklı ve kılıçlı asker konuşlandırma hakkım var araştırdım ama onların silahlarını üretemiyorum.

Teoloji çok önemlidir fakat adam edebilmek için baya araştırma puanı harcaman gerekir.Catedral, kilise gibi faith pointi yükselten binalar yapmanı sağlar.Faith pointin önemini geliştikçe göreceksin zaten. Monklar ile parishlerde kendine ya da başkasına oy atabilirsin, monklar parishlere gelen hastalığı iyileştirir, parishlerde popülariteyi artırır ya da azaltır, kendi köylerine ya da başkasına koruma atabilirsin,düşman köylere excom atıp o köyün monk kullanmasını engelleyebilirsin, senin köyüne excom atıldıysa absolution araştırması ile açabilirsin. Monklar ile savaşlar kazanılır savaşlar kaybedilir.

Justice araştırması popülariteyi düşüren binalar yapmanı sağlar fakat bu binalar çok yüksek honour verir köy yerleşimine göre. Bu binalar popülariteyi düşürdüğü için dengelemek için Literature araştırmasını da yapmalısın. Bu araştırmada popularite artırıcı binalar yapmanı sağlar. Honour için arts, decoration ve justice araştırmalarını yapmalısın.

Military araştırmalarını fazla erteleme. Öncelikle castellation, defences, fortification, forced march araştırmalarını tamamlamaya çalış. Scout araştırmalarını keza öyle fazla erteleme. Gelişipsaldırılar yapmaya başlayınca military zayıfsa sıkıntı çekersin. Asker çıkarabilmen için hem endüstri bölümündeki silah binalarını açman hemde military bölümündeki asker araştırmalarını yapman gerekiyor. Sen sanırım endüstrideki weapon making araştırmalarını yapmamışsın.

Taş üretimi, odun üretimini fullemeye çalış. Pitch ve demir araştırmalarını da açsan yeter. Pitch ve demir üretimine fazla basmasanda olur. Elma, peynir, et ve içki araştırmalarını yüksek tut. Daha az yemek binası ve içki binası ile idare edebilirsin böylece köyünde diğer binaları yapabilmen için yeterli alan bulabilirsin.Eğer teoloji araştırısan göreceksin ki katedral ve kiliseler çok yer istiyor.

Bu arada köy yerleşimi çok önemli dikkat et. Granary binasını bi köşeye koyup çevresine yemek binaları yakın koy. Aynı şekilde Inn binasını başka köşeye koyup çevresine brewery binalarını kur.Hovel , heykel, garden, literature binaları ve justice binalarını ana binaya yakın tut.

Anlamadığın yerler olursa yardımcı olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hellfire -- 22 Nisan 2012; 0:32:54 >

• Cevapların için çok teşekkürler Hellfire. Weapon Making 4.seviyede ama ne hikmetse fletching'ten başka diğer silah yapımı sekmeleri açılmadı. Research Tree'de açık olması gerekiyor halbuki. Nedenini bende çözemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoruSorcam -- 22 Nisan 2012; 5:04:25 >
  • Onlar senin leveline göre açılması lazım. O bölümde araştırmaları dallanmış şekilde gösteren kısma geçip bakarsan bazılarında sayılar yazar. senin seviye o sayıyı geçerse o araştırma açılır. sen o seviyeyi geçtiğin halde açılmadıysa bilemem. Mesela hatırladığım kadarıyla 15 level olmadan catapult yapamıyorsun sanırım. swordman ve pikeman araştırmalarına bak bakalım onların leveli geçmiş misin?
  • 
Sayfa: önceki 167168169170171
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.