Şimdi Ara

Stüdyo Kalitesinde Kayıt Yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şu an elimde hali hazırda aşağıdaki ekipmanlar ve iyi düzeyde kayıt ve ton bilgim var.

Marshall Avt 150

American Fender Strat

M-audio Fast Track Usb Ses Kartı

Shure Sm serisi mikrofon

Cubase Sx

Guitar Rig

Eğer başarabilirsem stüdyo kalitesinde kayıt yapmak istiyorum. Şu ana kadar yaptığım kayıtlarım var fakat kulağım daha iyisini arıyor.
    Sorum şu bu ekipmanlar ile stüdyo kalitesine işi bilen birisi erişebilir mi yani ben mi yapamıyorum yoksa bu malzeme ile bu kadar mı oluyor.

Yaptığım kayıtlar için amfi değil de daha çok yazılım kullanıyorum.
    Gitar Rig gibi.

Eğer başka ekipmanlar gerekiyor ise tavsiyeleriniz ne olur?

Bu arada ben belki daha iyi bir ses kartı ve bir de mixer gerekir diye düşünüyorum ama hangileri olmalı ?

• kayıt için tek kullanacagın yazılım cubase olsun elindekiler gayet iyi al elindeki ile aldığım kayıt

http://www.youtube.com/watch?v=qceXg3-izeM dinlersen

mixaj yok içinde ham kayıt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pctechnic01 -- 19 Mart 2012; 20:55:44 >
  • Kayıt gerçekten fena değil başka kayıtların da var mı acaba?
  • varda sistemi yeniledim onları daha net vermem zira bestecisi ve yorumcusu vefat etti bu arada arkadaki back vokal bana ait b yüzünde ikinci ses
  • bu arada kullandığın monitör nedir belki dinleme yaptıgın cihaz yetmiyordur sana ama tek prog olarak cubase tavsiye ederim sampler bulursan çalmayada gerek yok
  • Allah rahmet eylesin üzüldüm gerçekten. Monitör olarak özellikle bir speaker kullanmıyorum, philips kulaklık var ikinci olarak microlab marka 4+1 den de dinliyorum kayıtları ama senin kayıtı hakikaten kaliteli buldum yani mastering iyi olmuş.http://www.myspace.com/uyurgezerband buradan yaptığım kayıta bakabilirsin
  • Mikrofonum shure, iyi bir alet diye biliyorum ama vokali o kadar içten okumama rağmen o hissi kayıta yansımıyor. Bir de istiyorum ki kayıt sinyalinin sesini yükseltmeden yakından ve yüksek gelsin, bunu başaramadım.
  • hop takımın değiştirin birde kulaklıgı kayıt refarans için uygun düşmüyor mic iyidir shure kötü değildir kalite kalite değişmekte tutup 800 tl mic alırmısın bilmem ki o fiyata da var ama temiz kayıt almak için hopda gerek sonuçta duyup ona göre mix yapacaksın öyle değil mi

birde cubase dipsiz kuyu arkadaşım dipsiz kuyu gercekten görüntülü video derslerini de indir ne kadar öğrensen hala bilmedik birşey çıkıyor ki bana artık tek monitör (lcd) yetmedi iknciyi bağladım cubase kullanırken yarıyordu ki şimdi cubase le alakam kalmadı sistemi değiştirdim oldugu gibi
  • kayıt cihazına ne kadar bütce ayrırısın peki .birde hangi işletim sistemini kullanmaktasın
  • Vista 64 bit Ultimate kullanmaktayım. Ses kartım fast track, işlemci : amd phenom II x4 çekirdek, ram : 4 gb
    Ritm ve solo gitarları çalarak kaydetmek istiyorum, sample ile değil.
    Basslar program olabilir ama çok sağlam bir bass programı olmasını tercih ederim.
    Davul için Ez drummer kullanıyorum.
    Vokal için shure demiştim.

Stüdyo kaydı kalitesine ulaşmak için masteringin de önemli olduğunu biliyorum ama öncelikli olarak kayıt aşamasını profesyonel seviyede yapmak büyük bir adım olacak benim için.
    Bütçe 2000 e kadar yolu var.

Bu şartlar altında bana önerebileceğin ve bende eksikliğini gördüğün ekipmanları şöyle liste halinde yazarsan çok memnun olurum.

Not: bit değeri yüksek bir ses kartı daha iyi olmaz mı ?
  • eğer bütcen 2000 tl ise sana önereceğim cihaz roland vs 1680 olacak tamamen yeterli olacaktır .

bu cihazı bulabilirsin araştırıphttp://www.amazon.com/Roland-VS-1680-Digital-Studio-Workstation/dp/B001OTQWOE

yok ben pc ortamında kayıt yapacağım diyorsan öncelikle işletim sisteminden başla linux kur yada en kötüsü xp zira vista ve 7 nin performansı pek sevilmiyor ki linux çok çok iyi kartın driverini bulursan .

ki bit olayı demişsin de mevcut kartlar hali hazırda 24bit te dir.

hop olarak bununla başla derimhttp://www.compel.com.tr/P/2-10-4286

bunun dışında pek eksik yok ama pc ortamında kayıt için aslında mac tavsiye ederim ama başta yazdığım roland ı alırsan hem o kadar masraf olmayacak senin için hemde düzgün bir kayıt almayı sağlayacaksın

dediğim gibi ben daha karmaşık ve daha görüntüsü çok bir ortam istiyorum dersen pc ve parcaları üzerine düşeceksin ama ben tavsiye etmem ben de bu cihaz gectim pc de bosuna vakit kaybı yaşadığımı gördüm .

• quote:

Orijinalden alıntı: wozof

Vista 64 bit Ultimate kullanmaktayım. Ses kartım fast track, işlemci : amd phenom II x4 çekirdek, ram : 4 gb
    Ritm ve solo gitarları çalarak kaydetmek istiyorum, sample ile değil.
    Basslar program olabilir ama çok sağlam bir bass programı olmasını tercih ederim.
    Davul için Ez drummer kullanıyorum.
    Vokal için shure demiştim.

Stüdyo kaydı kalitesine ulaşmak için masteringin de önemli olduğunu biliyorum ama öncelikli olarak kayıt aşamasını profesyonel seviyede yapmak büyük bir adım olacak benim için.
    Bütçe 2000 e kadar yolu var.

Bu şartlar altında bana önerebileceğin ve bende eksikliğini gördüğün ekipmanları şöyle liste halinde yazarsan çok memnun olurum.

Not: bit değeri yüksek bir ses kartı daha iyi olmaz mı ?

http://www.youtube.com/watch?v=f-bmSNtoTME&feature=related

yardımcı olacaktır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.