Şimdi Ara

su akışından elektrik üretimi yardımmm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çatı katında 1 tonluk su depomuz var bu su deposunun alt tarafından gerektıgı takdrde tahlıye cıkısı var ben bu tahlıye cıkısına bır kac duzenek ıle yenıden ustten kendını doldurucak sekılde boru yerlestrsem basınctan dolayı kendi kendini tekrar doldururmu ve eger doldurursa tekrar su sepoya dökülmeden önce bir dinamo vs bağlasam elekrik elde edebilirmiyim ve bununla kış aylarında ufo ısıtıcımı kullanabılırmıyım malumunuz kış gelıyor dogalgaza para yetişmez

• quote:

Orijinalden alıntı: ssserin

Arkadaşlar çatı katında 1 tonluk su depomuz var bu su deposunun alt tarafından gerektıgı takdrde tahlıye cıkısı var ben bu tahlıye cıkısına bır kac duzenek ıle yenıden ustten kendını doldurucak sekılde boru yerlestrsem basınctan dolayı kendi kendini tekrar doldururmu ve eger doldurursa tekrar su sepoya dökülmeden önce bir dinamo vs bağlasam elekrik elde edebilirmiyim ve bununla kış aylarında ufo ısıtıcımı kullanabılırmıyım malumunuz kış gelıyor dogalgaza para yetişmez

süpper fikirmiş aslında :-):-):-):-):-):-):-):-)
  • quote:

Arkadaşlar çatı katında 1 tonluk su depomuz var bu su deposunun alt tarafından gerektıgı takdrde tahlıye cıkısı var ben bu tahlıye cıkısına bır kac duzenek ıle yenıden ustten kendını doldurucak sekılde boru yerlestrsem basınctan dolayı kendi kendini tekrar doldururmu ve eger doldurursa tekrar su sepoya dökülmeden önce bir dinamo vs bağlasam elekrik elde edebilirmiyim ve bununla kış aylarında ufo ısıtıcımı kullanabılırmıyım malumunuz kış gelıyor dogalgaza para yetişmez

Bahsettiğiniz şey "sonsuz döngü"'ye giriyor. Siz bir de bu sisteme ek olarak bir ısıtıcı eklemek istiyorsunuz. Bu da demek oluyor ki istediğiniz şey %100'ün üstünde bir verimi olan sistem kurmak. Bu da en yazık ki şu an ki teknoloji ile mümkün olmayan bir şey.
  • oluyor ki yapanlar var, adam asansörün sistemine jeneratör bağlamış, asansör nareket edince elektrik üretiyor, hem kendini besliyor, hem evin ihtiyacını karşılıyor, hemde apartmanın merdiven aydınlatmasını, :))
    hemen olmayacak demeyin arkadaşlar,
    zaman ve teknoloji ilerliyor, yeni yeni sistemler kuruluyor,
    hatta ben küçük telefon şarj adaptörümün çıkışına büyük bir 12 volt 220 volt trafo bağlıyorum evin tüm ihtiyacını ortan karşılıyom,
    çok az elektrik ödüyom:))
    mıknatıslarla bir dinamo yaptım kendi kendine dönüyor, sonsuz döngü yaptım,
  • quote:

Orijinalden alıntı: rondo1194

oluyor ki yapanlar var, adam asansörün sistemine jeneratör bağlamış, asansör nareket edince elektrik üretiyor, hem kendini besliyor, hem evin ihtiyacını karşılıyor, hemde apartmanın merdiven aydınlatmasını, :))
    hatta ben küçük telefon şarj adaptörümün çıkışına büyük bir 12 volt 220 volt trafo bağlıyorum evin tüm ihtiyacını ortan karşılıyom,

şaka bir yana bu asansörlerın yüksek katkı binalardan aşağı inerken üreteceği torkun çok yüksek olacağını düşünüyorum.özellikle çok katlı tüm gün boyunca yoğun olarak asansör kullanılan binalarda tüm gün boyunca depo edilecek enerjinin,led teknolojisinin bu kadar geliştiği bir dönemde aydınlatma amacıyla kullanılabilir.enerjinin bu kadar önemli olduğu günümüz dünyasında geri dönüşüm ile ne koparirsak kâr kârdır.

• Kullanılan asansör sistemi bu konuda önemli. Yüksek katlı binalarda asansörün hareketini kabin üstündeki motor sağlarken alçak bina binalarda asansör boşluğunun üstündeki kasnak sağlar. Enerji tasarrufu sağlamak için de karşıt ağırlık prensibini kullanılır. Bir de şu var; asansörün aşağı çıkarken oluşturacağı enerji miktarını kullanabilmek için kabine bağlanan sistem, asansörün ağırlığını arttıracağı için yukarı çıkarken de daha fazla enerji tüketmemize neden olacaktır. Şu an için %100 verimli bir sistem olmadığı için ve de enerjinin korunumu kuralına göre asansörün barındıracağı enerji potansiyel kuvvet farkı kadar olacaktır. Bu durumda h mesafesi kadar yukarı çıkabilmek için sistem kayıplarını da katarsak daha fazla bir enerjiye ihtiyacımız olacaktır. Aşağı inerken de sistemdeki potansiyel enerji değişiminin bir kısmını sistem verimliliği gözönüne alarak daha az enerji alabileceğiz.
    Kısacası yukarı çıkarken teorik enerji (%100 verimli bir sistem olarak düşünüldüğündeki enerji) + sistem kayıpları kadar enerjiye ihtiyacımız varken aşağı inerken teorik enerji - sistem kayıpları kadar geri alabiliyoruz.
    Zaten asansör tasarımı yapan firmalar (argesi olan) bütün bunları gözönüne alarak karşıt ağırlık sistemi, kabin üstü motor sistemi gibi teknolojiler geliştirmektedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1brah1mmm

quote:

oluyor ki yapanlar var, adam asansörün sistemine jeneratör bağlamış, asansör nareket edince elektrik üretiyor, hem kendini besliyor, hem evin ihtiyacını karşılıyor, hemde apartmanın merdiven aydınlatmasını, :))

biraz daha ayrıntılı acıklarmısın
    cünkü;
    telefon sarj cıhazının cıkısı doru akımdır sen bunu bir trafonun sekonderine bağladığın anda cıkıstan anlık yüksek cıkıs alırsın
    sürekli bağlı kaldığında ise trafonun sekonderinin direncinin düsük olduğundan fazla akım cekecektir bir kac dakika icinde trafon ısınacaktır ve belirli bir süre sonra sarj cıkazın bozulacaktır.
    ama direk bağlamayım arada bir devre olursa yukarıda yazdığım seyler olmaz.
    Ama osilatörlü bir devre ile trafonu sürebilirsin.
    ozaman ise cıkısa yüklendiğin zaman giristen fazla akım cekileceğinden sarj cıhazında ısınma ile bir süre sonra bozulma meydana gelecektir.
    (Burada bulunan bazı kisileri kandırabilirsin ama söylediğin bu sey tamamıyla yalandır bana göre)

arkadaş espri yapmış,sende ciddiye alıp harbi harbi cevap yazmışsın:-):-):-):-):-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekrem3457

quote:

Orijinalden alıntı: 1brah1mmm

quote:

biraz daha ayrıntılı acıklarmısın
    cünkü;
    telefon sarj cıhazının cıkısı doru akımdır sen bunu bir trafonun sekonderine bağladığın anda cıkıstan anlık yüksek cıkıs alırsın
    sürekli bağlı kaldığında ise trafonun sekonderinin direncinin düsük olduğundan fazla akım cekecektir bir kac dakika icinde trafon ısınacaktır ve belirli bir süre sonra sarj cıkazın bozulacaktır.
    ama direk bağlamayım arada bir devre olursa yukarıda yazdığım seyler olmaz.
    Ama osilatörlü bir devre ile trafonu sürebilirsin.
    ozaman ise cıkısa yüklendiğin zaman giristen fazla akım cekileceğinden sarj cıhazında ısınma ile bir süre sonra bozulma meydana gelecektir.
    (Burada bulunan bazı kisileri kandırabilirsin ama söylediğin bu sey tamamıyla yalandır bana göre)

arkadaş espri yapmış,sende ciddiye alıp harbi harbi cevap yazmışsın:-):-):-):-):-)

Çok güldüm süpersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cashr00t -- 24 Eylül 2011; 12:27:28 >

• quote:

Hocam espri yapmış ama onu tanımayanlar ciddiye almış sanırım

• arkadaşlar, kimseye hakaret etmedim, biraz esprik ile konunun her forum sitelerinde, yada elektrikle ilk tanışıp uğraşmaya başlayan kişilerin hemen
    " tamam ben bu motoru döndürüyorum, çıkışındaki elektriği tekrar başka motora verirsem onu çalıştırırım " diyerek yeni bir enerji bulduğunu sanan kişilerin o kadar çokluğundan dolayı öylesine yazdım.
    evrende ne var ne yok bilemem, kimse bilemez,
    ancak dünya üzerinde verdiğiniz enerjiyi bilex aynı güçte geri alabildiğiniz hiç bir sistem yok.
    bırakın ihtiyacınızı karşılasın,
    yani bir enerji veriyorsunuz, çıkıştan aldığınız enerji hadi hadi en fazla verdiğiniz kadar olur,
    ki o da yok ta.
    size ihtiyacınız olanı size versin.
    eğer öyle bi şey olursa zaten,
    küçücük teyp motorunu ufacık pervane ile döndür,
    çıkışını yükselt anaaaaa,
    al size büyük bir şehrin elektriğini karşılayacak enerji,
    mümkünmü,,,

• quote:

Orijinalden alıntı: aeronics

quote:

Bahsettiğiniz şey "sonsuz döngü"'ye giriyor. Siz bir de bu sisteme ek olarak bir ısıtıcı eklemek istiyorsunuz. Bu da demek oluyor ki istediğiniz şey %100'ün üstünde bir verimi olan sistem kurmak. Bu da en yazık ki şu an ki teknoloji ile mümkün olmayan bir şey.

ben ufo yu ornek olarak verdım ufo cok enerjı harcıyor ama en azından daha dusun sarfiyatla çalısan bır ısıtıcıyı calıstırabılırmıyım sızce

• alttaki basınçla suyu üste bile atamazsın özelte bırak ufoyu telefonunu bile şarj edemezsin :)
  • İbrahim seni tebrik ediyorum elektronikten anladığının %1 i kadar espiri anlayışın olsaymış keske :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.