Şimdi Ara

Şu anda Celeron sistem alınır mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
1.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: MeMaTi_KV

dostum biraz maddi durumunu düzelt o zaman daha süper bi sistem kurarsın başın ağrımaz ayrıca intel yerine neden AMD düşünmüyorsun oyunlarda daha yuksek performans elde edersin...

Sadece maddi sebeplerle bu şekilde bir sistem düşünüyorum bir de sabırsızlık beklemek istemiyorum fazla
  • quote:

Orjinalden alıntı: onnik

quote:

dostum biraz maddi durumunu düzelt o zaman daha süper bi sistem kurarsın başın ağrımaz ayrıca intel yerine neden AMD düşünmüyorsun oyunlarda daha yuksek performans elde edersin...

Sadece maddi sebeplerle bu şekilde bir sistem düşünüyorum bir de sabırsızlık beklemek istemiyorum fazla

dostum sendeki sabırsızlığı belkide benden iyi anlayan yoktur çünkü bende haftaya bugun pc toplicam acaip bi sabırsızlık var sen bildiğin gibi yap o zaman hocam ilerde destek atarsın sisteme

• quote:

quote:

quote:

dostum sendeki sabırsızlığı belkide benden iyi anlayan yoktur çünkü bende haftaya bugun pc toplicam acaip bi sabırsızlık var sen bildiğin gibi yap o zaman hocam ilerde destek atarsın sisteme

Hocam sen nasıl bir sistem toplayacan sakıncası yoksa parçaları sayar mısın?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam sen nasıl bir sistem toplayacan sakıncası yoksa parçaları sayar mısın?

http://forum.donanimhaber.com/m_6120093/tm.htm bu topicde bakabilirsin alacağım sisteme...

• sempron64 2800+
    epox 8npa7i
    1gb 400
    x800gto 256

al sana celeronu katlıcak 4lü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkiNNy -- 4 Mart 2006; 15:21:26 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: SkiNNy

sempron64 2800+
    epox 8npa7i
    1gb 400
    x800gto 256

katlamasına bir diyeceğim yok ama ilerisini göremiyorum 754 işlemcilerin bu yüzden yanaşmam heralde
  • quote:

quote:

sempron64 2800+
    epox 8npa7i
    1gb 400
    x800gto 256

katlamasına bir diyeceğim yok ama ilerisini göremiyorum 754 işlemcilerin bu yüzden yanaşmam heralde

celeron un varda ne oluyor ki??gene celeron sonuçtabu saatten sonra ya s939,ya da lga 775 alacaksın

• sempronla 1 yıl sana yetecek düzeyde çok iyi performans alırsın, özellikle oyunlarda celerondan daha iyi olduğu söyleniyor. 1 yıl sonra ise o zamanın teknolojisi neyse ona göre birşey alırsın, o teknolojiyi şuan kestirmek ve ona göre şimdiden anakart almaya çalışmak mantıksız olur bence ne zaman ne çıkacağı belli olmaz ...
  • quote:

quote:

sempron64 2800+
    epox 8npa7i
    1gb 400
    x800gto 256

celeronu alacsksın ama performans olmadan 2 sene kullanıp cpu değiştireceksin sonra sistem biraz adama benzicek

ama sempron alırsan performanslı kullanacaksın ve cpu-anakart ikilisini elden çıkarıp x2 cpu ve 939 anakart alman zor olmayacak

2 sene boru değil

tercih senin silahla aldıramam ya

• quote:

quote:

quote:

sempron64 2800+
    epox 8npa7i
    1gb 400
    x800gto 256

celeronu alacsksın ama performans olmadan 2 sene kullanıp cpu değiştireceksin sonra sistem biraz adama benzicek

ama sempron alırsan performanslı kullanacaksın ve cpu-anakart ikilisini elden çıkarıp x2 cpu ve 939 anakart alman zor olmayacak

2 sene boru değil

valla içime kurdu düşürdün tebrik ediyorum seni

söylediklerin mantıklı aslında ama celeron ile sempron arasında o kadar performans farkı var mı

mesela yukarıda bazı cevaplarda celeronun da iyi olduğunu söyleyenler var sen bu farkı nereden biliyorsun?

• ama olay sadece anakart+islemcişyi degistirmekle bitmeyecek. 2 x 512 mb da ddr ram alsa.. 1 sene sonra ramlerde ddr2 hakimiyeti olacagindan elde patlayacak.? ama celeronda ddr 2 kullanabilirsin.

quote:

quote:

quote:

sempron64 2800+
    epox 8npa7i
    1gb 400
    x800gto 256

2 sene boru değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unpop -- 4 Mart 2006; 19:10:00 >

• Buyurun burdan yakın

İyice dağıldım ben özet yapacak yok mu
  • Kardes senin amacın geleceğe yatırım yapmak değil mi? Önemli olan suan ne kadar fazla performans elde edeceğin değil sanırım..O yuzden sempron senin önunu kilitler ne kadar performanslı olsada..İleride cift cekirdek kullanman için AMD tarafında 939p destekli bir min sistem ya da intel tarafında çift destekli (945) başlangıçta celeron kullandığın ileride çift cekirdeğe gecebileceğin bir sistem..Ayrıntıları görüşürüz
  • belki sen sistemi değiştirince amd ddr2 kullanacak

ama 939 alırsan ddr alman gerekecek takas yoluyla kolaylıkla halledebilirsin

özet şu :

celeron aldık , 2 sene ofis pcsi gibi kullandık kafayı sıyırdık sonra da bi tane pentium D aldık sstem biraz adama bnzedi sistem alacak paran olana kadar buna mahkumsun

ama sempron aldık x800gto ile game pc yarattık 2 sene paşa paşa kullandık sonra da paramız oldu ve ekran kartını değiştirmek zorunda kalmadan 939 athlonlu bir sistem oluşturduk ve keyfimize baktık...

seçim senin ben daha konuşmuyorm

ramleri filan dert etme her halukarda elden çıkacak zaten...

ama tabii ki o kadar da mali krizin içinde değilsen bi venice 3000+ ve 9npa+ almandır ama celerona kaldığına göre

ayrıca am2 çıkınca bütün forum venice 3000+ leri dfi lanpary anakartları elden çıkarmaya uğraşacak tıpkı bugün nasıl ki millet 2500+ leri elden çıkarmaya çalışıyorsa

sen sempronu al şimdiden eğer paran yoksa (ki harbiden de yok gibi) dediğim sistemi al
    sonra millet am2 ye geçerken de sen bi venice 3000+ kap o sistemle rahat 3 yıl yaparsın

• SkiNNy kardeş teşekkürler çok uğraştın benim için yazdıklarını kesinlikle dikkate alacağım

kafam doğal olarak biraz karıştı ama sonuçta fiyat/performans olarak en iyisini alırım umarım

Aslında şunu cevaplamadın: celeron işlemci ile çok mu kötü performans alırım oyunlarda? bundan nasıl bu kadar eminsin?

quote:

belki sen sistemi değiştirince amd ddr2 kullanacak

ama 939 alırsan ddr alman gerekecek takas yoluyla kolaylıkla halledebilirsin

özet şu :

celeron aldık , 2 sene ofis pcsi gibi kullandık kafayı sıyırdık sonra da bi tane pentium D aldık sstem biraz adama bnzedi sistem alacak paran olana kadar buna mahkumsun

ama sempron aldık x800gto ile game pc yarattık 2 sene paşa paşa kullandık sonra da paramız oldu ve ekran kartını değiştirmek zorunda kalmadan 939 athlonlu bir sistem oluşturduk ve keyfimize baktık...

seçim senin ben daha konuşmuyorm

ramleri filan dert etme her halukarda elden çıkacak zaten...

ama tabii ki o kadar da mali krizin içinde değilsen bi venice 3000+ ve 9npa+ almandır ama celerona kaldığına göre

ayrıca am2 çıkınca bütün forum venice 3000+ leri dfi lanpary anakartları elden çıkarmaya uğraşacak tıpkı bugün nasıl ki millet 2500+ leri elden çıkarmaya çalışıyorsa

sen sempronu al şimdiden eğer paran yoksa (ki harbiden de yok gibi) dediğim sistemi al
    sonra millet am2 ye geçerken de sen bi venice 3000+ kap o sistemle rahat 3 yıl yaparsın

• cpuya bakan oyunlarda çakılır kalırsın tabir-i caiz ise sürünürsün

cacheler aynı fakat celeronda 16+12+256 die giden cacheler sempronda 64+64+256 olarak gidiyor

bunu da göz önüne al herşey L2 cache değil

arada 4 kat L1 cache farkı var ki bu da oyunlarda ferahlama demek

sana bir örnek daha vereyim

4.00ghz e overclocklanmış bir celeron D 2.8 var ve superpi tam tamına 46sn
    bu skor benm 2.2ghz ve 32bit cpumla aldığım skor

yani celeron fosss

ayrıca ddr2 olunca da fazla birşey kazanmıyorsun yüksek mhz yüksek timing

benim ddr ramimi 533mhz yaparım hem de cl3 hatta cl2.5 de yapabilirim ama ddr2 ve cl4 bunu da düşün yani sırf ddr2 die gidip celeron alma

umarım anlatabilmişimdir
  • anladım anladım tekrar teşekkürler
  • paran olunca toplayacağın amd sistem için de gel biz buralardayız
  • ben almam alana mani olmam
  • quote:

Orjinalden alıntı: avukatkemal

ben almam alana mani olmam

Neden almazsın?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.