Şimdi Ara

Su arıtma cihazı (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.317
Cevap
56
Favori
213.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: iklim su

Aslında yazacak çok şey var, piyasadaki simsarlardan tutun da aldığı sıradan cihazın en iyisi olduğunu sanan vatandaşa kadar...

En kötü filtreleri takarsınız, cihaz o kötü filtrelerle şeker gibi su bile verir, niye çünkü tatlandırılmış saf su verir, yalan yok benim bile hoşuma gidiyor o su!
    Ama kaliteli alkali filtrenin olduğu sistemde o tadı bulamazsınız, suya katılan mineraller suyun ph değerini yükseltip tadını sertleştirir, her ikisinin suyunu içen birisi ucuz cihazın suyunu beğenir erikli gibi bile der! Maden suyunun tadını hatırlatırım...

Defalarca söyledik; illa bizden alın demedik, ama kötü filtreli cihazlara fahiş paralar vermeyin dedik.

bi kac alternatifli set cikarip onlari fiyatlandirmaniz mumkun mu ?

• arkadaşlar bana bi yardım edin. Bende su arıtma cihazı almak istiyorum bana net bir şekilde en kaliteli marka ve modeli verebilir misiniz? bir sürü model marka paylaşılmış kafam çok karıştı işin içinden çıkamadım. kullanan arkadaşlar net bir marka verebilirse çok memnun olurum. parası sorun değil yeter ki kaliteli ve sorunsuz bir ürün olsun. nereden hangi siteden alabileceğimi söylerseniz çok memnun olurum. ilgilenip yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim şimdiden.:)
  • 2007'den beri tezgah altı reverse osmosis su arıtma kullanıyorum. Genelde membrane 2,3 senede bir değişiyor. Diğerleri 6 ay. Fakat ben diğer filtreleri senede 1 değiştiriyorum. Bu biraz da kullanımla alakalı. Aslında etobur bitkilerim için almıştım kendim de içiyorum. :D TDS metre ile ölçüm yaptığımda 0.05 ppm çıkıyor. Damacana'dan çok daha sağlıklı ve ekonomik olarak da faydalı. Membrane bu işin beyni. Filmtec markasından şaşmayın. Tek sıkıntı filtreleri değiştirirken her ne kadar sıkılaştırsanda su kaçırma yapıyor. Tekrar sök tak biraz uğraştırıyor.
  • Weezer kullanıcısına yanıt
    0.05 pm su içiyorsunuz ve hala yasıyorsunuz ? TDS cihazınız mı bozuk yoksa siz saf su içiyorsunuz da haberiniz mi yok. ideal değer 10-30 arasıdır bilemedin 10-40 ama 0.05 lik suyun içi boştur resmen hammallık. Amman dikkat!

(Degerleri tds cinsinden yazım Tds cihazıyla daha kolay olculuyor diye)
    ayrıca içilebilir bir su nasıl olmalı ?
    su ne tür maddeler içerir ?
    su hangi formda ve özelliklerde olmalı?
    suyun sertliği , rengi kokusu vs si ile ilgili tüm özellikleirn bulunduğu bir makaleye rastladım çok faydalı biraz uzun ama bastan uyarayım :) bu makaleyi okuyanlar su hakkında bir çok bilgiyede erişmiş olacaklar zira sudaki arsenik bakteriler vb zararlı mikroorganizmalar ne ur hastalıklara yol acar hepsi yazıyor.

makale

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teacher47 -- 3 Aralık 2014; 23:36:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: teacher47

0.05 pm su içiyorsunuz ve hala yasıyorsunuz ? TDS cihazınız mı bozuk yoksa siz saf su içiyorsunuz da haberiniz mi yok. ideal değer 10-30 arasıdır bilemedin 10-40 ama 0.05 lik suyun içi boştur resmen hammallık. Amman dikkat!

(Degerleri tds cinsinden yazım Tds cihazıyla daha kolay olculuyor diye)
    ayrıca içilebilir bir su nasıl olmalı ?
    su ne tür maddeler içerir ?
    su hangi formda ve özelliklerde olmalı?
    suyun sertliği , rengi kokusu vs si ile ilgili tüm özellikleirn bulunduğu bir makaleye rastladım çok faydalı biraz uzun ama bastan uyarayım :) bu makaleyi okuyanlar su hakkında bir çok bilgiyede erişmiş olacaklar zira sudaki arsenik bakteriler vb zararlı mikroorganizmalar ne ur hastalıklara yol acar hepsi yazıyor.

makale

Yere göğe sıgdıramadıgınız saka su 0.08 cıkıyor. Bir sıfır fazla koyuyor benim tds metre ona takılmayın. Gayet saglıklıyım bu arada üzülmeyin :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

saka kaynak analizi*

kalsiyum (mg/lt ca) : 28,4
    magnezyum (mg/lt mg) : 3,73
    florür (mg/lt f) : 0,07
    ph : 8,1
    renk (pt/co) : 4
    bulanıklık (ntu) : 1
    aktif klor (mg/lt) : yok
    organik madde (mg/lt o2) : 1,6
    nitrit (mg/lt no2) : yok
    nitrat (mg/lt no3) : 1,72
    klorür (mg/lt cl) : 1,12
    toplam sertlik (frs) : 8,5

1 fransiz sertligi=10 ppm

Saka suyu ovdugumu hatirlamiyorum. Ayrica 0.008 degerini hangi analiz sonucuna dayanarak yazdiniz?
    Amacim tartismak degil bi konuda uyarida bulunmak.

• ihlas marka arıtma 1200-1350 arası taktırmıştım tavsiye ederim
  • arkadaşlar selamlar. Antalyadayım ev suyunu çay yemek vs.. için kullanıyoruz. damcana alıyoruz (ceysu) sadece içme amaçlı kullanıyoruz. Çok güzel su tavsiye ederim. ama yemeğe çayada kaliteli su kullanalım diyoruz. Bunun için 2 yol var
    1-damacana sayısını 2 kat arttırmak
    2-ev suyunu arıtarak kullanmak.
    Biraz araştırdım burada yazılanlar da hala okuyoprum. Çok ayrıntı var hazmetmeye çalışıyorum. Bu konuda sadece 1 firma temsilcisi ile görüştüm. Pompalı 6 filtreli(kabon filtre membran vs..) açık (kasası yok) ve tek musluklu sistem için 950 lira fiyat verdiler sanırım pazarlıkla 900'a 10 taksit olarak alınabilir cihaz. Filtreler tayvan yapımı dedi bana. Bu sistemi kullana birisine sordum nasıl memnunmusun diye. Her yıl ön 3'lü filtre değişimi sonra 2 nci yılda 6 filtrenin tamamının değiştiğini 4 ncü yılda ise motorunun da değiştiğini ve biraz masraflı iş olduğunu söylediler. ben böyle pompalı vs.. değil de mutfakta tezgah üstü kullanılabilen bir şey bulabilir miyiz diye bakındım ama neye bakacağımı da pek bilmediğim için sizlere danışmak istedim. böyle tezgah üstü direk musluğa takılan filtre değşimi kolay ve masrafsız olan bir cihaz öneriniz olur mu? veya yaramaz mı bunlar pompalı ve en az 6 filtreli bir sistem kullanmanın ( evde 1 bebek ve 6 yaşında bir oğlum da var) gerektiğini okudum. Ama bu değişim yenileme vs.. işlerine de çok para vermek istemiyorum. sonuçta ev kullanımı için gerekli ve hane halkı 4 kişiyiz. fiyat / performans olarak düşünürsek (sağlık 1 nci öncelik tabiki) damacanayı 2 kata çıkarmak mı yoksa bir cihaz almak mı daha mantıklı. Motor değişimi filtre değişimi vs.. olunca açıkçası biraz da gözüm korktu. ,
    Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

• ROLLING STONES kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar bu bmb marka cihazı alsak daha sonra filtreleri başka markayla değiştirebilirmiyiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: halil45tr

arkadaşlar bu bmb marka cihazı alsak daha sonra filtreleri başka markayla değiştirebilirmiyiz

Değiştirebilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ROLLING STONES kullanıcısına yanıt
    o zaman bir sürü para verip farklı bir makina almaya gerek yok, normal fiyatlı 7/8 filtreli bir makina alıp daha sonra filtreleri değiştirmek daha mantıklı
  • Membran olarak Filmtec 75 GPD mi yoksa Filmtech 100 GPD mi tercih edilmeli. Teşekkürler
  • Arkadaşlar sizleri heyecanla takip ediyorum. Sayenizde en iyi ariticiyi sececegim. Tartışmaya devam edin

• quote:

Orijinalden alıntı: tahir0734

mebran olarak genelde 75 gpd kullanılır. 100 gpd de kullanılabilir . tek farkı 100 lükde su miktarı daha fazla kapasiteli olur.

su arıtma alacak arkadaşada hakkında hayırlısını diliyorum. .

teşekkürler cevap için bende öyle düşünüyordum

• 312 liraya geliyor alacak olanlara yardımcı olabilirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eski adıyla water box yeni adıyla su kutusu kullanın 5 yıldır kullanıyorum cok memnunum arastırın tavsiye ediyorum
  • 1.5 senedir puretech 7 asamali aritma kullaniyorum tadi bozulunca yeni butun filtrelerini alip degistirdim ama suyun tadi duzelmedi. Anlayamadim bana yardimci olacak kimse varmi acaba...

• Yorumlara güvenerek Bugün, 700 TL' na Türk su Organik 2014 modelini aldım ve montajını yaptırdım. Müsteri Hizmetleri ve Teknik servis iyi. inşaalah böyle devam eder. Bakalım nasıl olacak memnun kalacakmıyız. Buradan paylaşacagım.
  • @dikmen56 : hayırlı olsun gelismeleri yazarsanız seviniriz..
    @melihktunc : filtrelerin marka veya varsa resimlerini ekleme sansınız varmı birde membranı dogru taktınızmı? depoyu iyice bosalttınızmı ?
    hersey tamamsa filtrelerden bir yada birkacı cok kalitesiz.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.