Şimdi Ara

Su arıtma cihazı (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.318
Cevap
56
Favori
213.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam 1 ay kullanmak icin su aritma gereksiz gibi. Siz kullanmasaniz da 1 sene sonra yine kullanmak istediginizde filtreleri degistirmeniz gerekir diye dusunuyorum. Filtreler sokulup bir sekilde muhafaza edilebilir mi bilmiyorum acikcasi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: evelio

Hocam 1 ay kullanmak icin su aritma gereksiz gibi. Siz kullanmasaniz da 1 sene sonra yine kullanmak istediginizde filtreleri degistirmeniz gerekir diye dusunuyorum. Filtreler sokulup bir sekilde muhafaza edilebilir mi bilmiyorum acikcasi
    Anladım, bi düşünelim ozaman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benmisim kullanıcısına yanıt
    Hocam 1 ay kullancaksin 1 sene kullanmayacaksan o cihazdan daha hayir gelmez bakteri yuvası olur bekleyen o su 1 yilda lağım gibi kokar ve cihazin heryerini sarar her sene cihaz almak istiyorsan al kullan.

Ben mantikli olani söylüyorum sonucta aritma firmasını temsil ediyorum sizi neden damacanaya yönlendirelim yoksa.

Ben size aritma tavsiye etmiyorum tercih tabiki sizin ayrica damacana bir telefonla siparis getiriyorlar diye biliyorim evi damacana ile neden dolduruyorsun.

Ayrica aritma kullanmak isteyen ilk defa birine damacana kullan dedim :)

Tabikide iyi bir aritma icin en az 1500 liralar ödersin hocam diğer tarafta uygun fiyatli aritma kullananlarda hala yaşıyor ölmediler

Nsf Fda standartlarında her marka aritma cihazi kullanabilirsiniz.

• Anladım reis.

Az önce uzun uzun konuştum satıcıyla ve biraz olsun tatmin oldum. Sertifikalarımız mevcut diyor ve pahalıya satanların servisi bizimki gibi olmadığı için aynı filtreli ürünü ucuza veriyoruz dedi.
    2000 tlilik ve bizim 850tlilik arıtma cihazın filtreleri aynı işlemi görüyor dedi. Haklı olabilir bu konuda. Şimdi Iphone da çok pahalı markalı olduğu için.

O linkteki urunde sadece su tanki nsf sertifikali yanlis hatirlamiyorsam. Saglik icin su aritma cihazi aliyoruz. Bence tum bilesenlerin saglik acisindan onayli olmasi lazim.

Çiçeksepeti.com
    SU ARITMA CİHAZI ALKALİ FİLTRE NSF SERTİFİKALI- Çiçeksepeti
    https://www.ciceksepeti.com/su-aritma-chazi-alkal-fltre-nsf-sertfkali-1395

29 tl misal ustelik üzerinde nsf logosu var yersen tabiki.

www.hepsiburada.com
    Biocera Antioksidan Alkali Filtre Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/biocera-antioksidan-alkali-filtre-p-HBV00000R5PED

240 tl gerçek nsf ve fda li

Ikiside suyun ph degerini 9.5 lar da verir görev okarak ayni işlev olarak da ayni gibi duruyor sonuc görüntüde ayni ama ayrıntıda öyle degil

Ucuz olan kalsit ile yükseltir kanserojen maddedir nsf onayida alma şansı %0 çünkü nsf onay vermez

Digeri fda tarafından tescillenmiş ustelik ucuz olana göre 2 kat daha uzun ömürlüdür.

Tercih senin hocam vatana millete hayırlı olsun :)

Bu sadece 1 filtrede örnek

• tersosmos kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevabınız icin hocam

2. Karşılaştırma

www.hepsiburada.com
    Aqualine Su Arıtma Cihazı Filtresi 3'lü Set Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/aqualine-su-aritma-cihazi-filtresi-3-lu-set-p-HBV000004YQMT

3 filtre 25 tl ye alınırken

Biz neden yurtdışindan tanesine 6 euro para verip tek 1 adet gac karbon aliyoruz ve TR de 140 TL gibi fiyatlara satıyoruz biz büyük kerizmiyiz acaba diye düşünüyorum simdi

https://www.rosuaritma.com/urun/pentair-gac-10-granul-aktif-karbon-filtre/

Madem hepsi ayni gidelim en ucuz olani alalim hocam ama iş öyle göründüğü gibide değil her filtre masum olmayabilir.

• Dahada birsey demiyorum hocam herkese hayırlı forumlar iyi akşamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: tersosmos

Hocam 1 ay kullancaksin 1 sene kullanmayacaksan o cihazdan daha hayir gelmez bakteri yuvası olur bekleyen o su 1 yilda lağım gibi kokar ve cihazin heryerini sarar her sene cihaz almak istiyorsan al kullan.

Ben mantikli olani söylüyorum sonucta aritma firmasını temsil ediyorum sizi neden damacanaya yönlendirelim yoksa.

Ben size aritma tavsiye etmiyorum tercih tabiki sizin ayrica damacana bir telefonla siparis getiriyorlar diye biliyorim evi damacana ile neden dolduruyorsun.

Ayrica aritma kullanmak isteyen ilk defa birine damacana kullan dedim :)

Tabikide iyi bir aritma icin en az 1500 liralar ödersin hocam diğer tarafta uygun fiyatli aritma kullananlarda hala yaşıyor ölmediler

Nsf Fda standartlarında her marka aritma cihazi kullanabilirsiniz.
    İşte her satıcı bunu yapmaz hocam gel ürün satayım sana der. Ucuz model de olsa birşey satayım der yani. Senin bu yorumların ve yaklaşımın sayesinde forumdaki birçok satıcı arkadaştan ayrılıyorsun.

Hocam birde bu 1 haftalık 10 günlük tatillerden sonra artırma da bakteri olur mu? Su Arıtma Cihazında herhangi bir işlem yapmak gerekir mi? İyi akşamlar.

• emurat E kullanıcısına yanıt
    1-2 ayda su kokmaya başlamıyor ama simdi cihazin suyunu kapatıp çok uzun süre bekleyince su lağım gibi kokmaya başlıyor yavaş yavaş haliyle bakterilerde üremeye başlar.

10-15 gün kullanmadığınız zaman kullanıma geçmeden önce 2 tank suyu boşa akıtmak gerekir ve suyun tadında büyük değişiklikler yoksa kullanmaya devam etmek gerekir ama tat ve koku da sorun varsa risk açısından kullanmak doğru değil ama kolay kolay dediğim gibi 2 aylık dönemlerde birsey olmuyor.

Temizlik olarak sizin yapabileceğiniz tek şey bol bol suyu sirkülasyon yapmak evde başka bir işlem yapamazsınız.

Tatile gitmeden öncede cihazin suyunu kapatıp su tankını boşaltmak yeterlidir.

• quote:

https://www.ciceksepeti.com/su-aritma-chazi-alkal-fltre-nsf-sertfkali-1395

29 tl misal ustelik üzerinde nsf logosu var yersen tabiki.

https://www.hepsiburada.com/biocera-antioksidan-alkali-filtre-p-HBV00000R5PED

240 tl gerçek nsf ve fda li

Ikiside suyun ph degerini 9.5 lar da verir görev okarak ayni işlev olarak da ayni gibi duruyor sonuc görüntüde ayni ama ayrıntıda öyle degil

Ucuz olan kalsit ile yükseltir kanserojen maddedir nsf onayida alma şansı %0 çünkü nsf onay vermez

Digeri fda tarafından tescillenmiş ustelik ucuz olana göre 2 kat daha uzun ömürlüdür.

Tercih senin hocam vatana millete hayırlı olsun :)

Bu sadece 1 filtrede örnek
    Tşk.

Yalnız bu sertifikaları olmayan filtreler hangi yönden sertifakayı alamıyor veya aldırttırmıuorlar birde o açıdan bakmamız lazım bu olaya.

Siemens buzdolabı üretiyor Türkiyede. 3000 TL
    Siemens bu parçaların 90% Almanyay gönderiyor 10% Almanlar parçalarını ekliyor belki 1% ekliyorlar ve başka bir model olarak avrupada aynı buzdolabını 700 euro yani yaklaşık 6000Tlye satıyorlar.
    Herşeyi Türk ama sözde Alman malı gibi yani Alman sertifikası almış hibi pahalıya satıyorlar.

Şimdi diyeceksinizki ne alaka. Demek istediğim içindeki filtrenin işlemi aynıysa benim için sertifikalıymış çokta önemi yok. Belki aynı fabrikadan aynı banttan çıkıyordur. Tabiikide her şirkete bu sertifakayıda vermek istemiyorlardır, yoksa nasıl para kazanacaklar.
    Bu Samsungun ve İphonucuların herzaman orginal sarj kablosu satmak istemesi gibi geldi bana. Yok telefon patlar yok 1 hafta gider kafan ağrır vs vs.

Şimdi ucuza satılan filtrelerin gerçektende sağlık açısından sınıftamı kalıyor? Bunun ispatı veya videolu paylaşım yapıldımı hiç? Bulamadım Youtubeda.
    Haa yok filtrenin dışı düşük kalitedeymiş contası çabuk yırtılırmış onlar fasa fiso bence. Sertifikayı almaları için ne kadar para basmışlardır onu bir yerden çıkartmaları lazım tabiikide.

Size karşı tabiiki saygım sonsuz ama daha arayış içindeyim. Deli deli sorular

Nsf neden sertifika vermez çünkü kriterleri karşılamıyor kullandığı plastik malzemeden alda icindeki mineralinde degerlerine bakılıyor önce sağlık için riski varmi buna bakılıyor sonrada işini düzgün yapabiliyor mu ona bakılır.

Örnek bir karbon filtresi ne işe yarar genelde sudaki kloru tutmak için kullanılır %kaç kloru tutuyor ve kullanim ömürü etiketdeki gibi aynimi onlara bakar sertikasi olmayan bir ürünün etiket değerlerine inaniyormusun.

Ürünün ne mali olduğu önemli değil sertifikasi varmi ona bak ister usa ister alman isterse Afrika üretimi olsun önemli olan gerçekten iş görüyor mu ona bakmak gerekli.

Nsf ve fda gibi kuruluşlar sizin yerinize test ediyor ve kuruluşlara da güveniliyor.

Sertifika almak için para harciyor firma bu doğru ama sertifika veren firmada kriterlerini karşılamıyorsa sertifikayı vermiyor yani bas parayı al olayi yok nsf de.

Hocam iphone, buzdolabı bunlar eşya bozuldumu yenisini alirsin ama insan canlı varlık bir yerimiz bozuldumu yenisini koyamayiz karsilastirman yanlış bence :)

• quote:

Nsf neden sertifika vermez çünkü kriterleri karşılamıyor kullandığı plastik malzemeden alda icindeki mineralinde degerlerine bakılıyor önce sağlık için riski varmi buna bakılıyor sonrada işini düzgün yapabiliyor mu ona bakılır.

Örnek bir karbon filtresi ne işe yarar genelde sudaki kloru tutmak için kullanılır %kaç kloru tutuyor ve kullanim ömürü etiketdeki gibi aynimi onlara bakar sertikasi olmayan bir ürünün etiket değerlerine inaniyormusun.

Ürünün ne mali olduğu önemli değil sertifikasi varmi ona bak ister usa ister alman isterse Afrika üretimi olsun önemli olan gerçekten iş görüyor mu ona bakmak gerekli.

Nsf ve fda gibi kuruluşlar sizin yerinize test ediyor ve kuruluşlara da güveniliyor.

Sertifika almak için para harciyor firma bu doğru ama sertifika veren firmada kriterlerini karşılamıyorsa sertifikayı vermiyor yani bas parayı al olayi yok nsf de.

Hocam iphone, buzdolabı bunlar eşya bozuldumu yenisini alirsin ama insan canlı varlık bir yerimiz bozuldumu yenisini koyamayiz karsilastirman yanlış bence :)
    Anladım tşk. Yalnız son satıra gelince sağlık konusunda haklısınız. Demek istediğim aynı işlemi gören telefonla sadece İphone logosu olduğu için 5000 Tl fark ödemek çoğu zaman milettimizin zoruna gider. Tabiiki içindeki parçaların iyi olması sertifakalı olması vs vs fiyatı anca şişirmeye neden oluyor.

Bu arada kaçak etteki gibi hangi şirketin kullandığı filtreler vs sağlığa zararlı diye açıklama yapılmıyormu?
    Ona göre onlememizi alırız. Şimdi sadece sertifikalı veya sertifakız dediğimiz zaman belki kaliteli olupta ama sertifikasız olanıda aynı müemele görüyor.

Bir diğer sorum ise motorlu veya motorsuz konusu. Araştırma yaptım ve en az 4 bar tavsiye ediyorlar suyun basıncını. Ben yurtdışındayım ve su öyle tazikli akıyorkı be ölçümümde 2 bar çıkıyor. Nasıl oluyorda Türkiye gibi ülkede 4 bar diyebiliyorlar? En az kaç bar motorsuz için yeterli sizce?

Hocam su bol alabilir basınç ayri akış ayri simdi örnek sizin tesisat 1 parmak borudan suyu alıyorsa suyun debisi fazladır ama basınç düşük olabilir. Ozmoz olayının olmasi için zaten en az 2.2 bar olmasi gerekli membranlar için basinc ne kadar yüksek olursa ozmoz olayida o kadar hızlı olur birde su yönden bakmak gerekli 2-4-6-8-10 bar ile denemiş ozmoz membran videosu var yani basinc düştükçe atik su artıyor ve tds yükseliyor.

Ideal en iyi basinc 5-6 bar ve ozmoz pompaları da bu seviyede membrana suyu iletir giris suyu tds değeriniz yuksekse pompa kullanmak en mantıklısı örnek sebeke suyu 500ppm ve üzerinde pompa bana göre şart basinc 4 barda olsa.

2.5 bardada cihaz suyu aritir ama depoya yeterli su toplayamazsın ve atik sarfiyatı 1 e 20 lere cikar 1 e 7 kullanmak varken :)

Türkiye şehir merkezlerinde ve ilçelerde genelde %75 basınç yeterli oluyor ama pompali bir model almak çok mantıklı

Çeşitli basinclardaki atik su miktari için bu videoya bakabilirsiniz
    galip arduçyoutube
    Arıtma Cihazlarındaki Atık Su Miktarı Neye Göre Değişir
    https://www.youtube.com/watch?v=sv8O-vC4Zxc&feature=youtu.be

Ennaz 2.8 bar motorsuz için başlangıç seviyedir ama ideal en az 3.5-4 bar iyidir.

• Merhaba ben evime su arıtma cihazı almak istiyorum. Piyasada birçok firma ve çeşitli fiyatlar bulunuyor. Uzun süre kullanabileceğim, yaygın servis ve yedek parça sağlayabilecek,sağlıklı ve filtre değişim dönemlerinde abartılı maliyet çıkarmayacak markalar önerebilir misiniz?

• turkon T kullanıcısına yanıt
    https://www.rosuaritma.com/urun/royal-green-soft-organik-aritma/

• turkon T kullanıcısına yanıt
    https://www.rosuaritma.com/belgelerimiz/

• Merhaba,

Su arıtma cihazı almayı düşünüyoruz. Biraz araştırma yaptım çeşitli cihazlar buldum. En iyisi olmak zorunda değil orta seviye falan yeterli bizim için.
    Babamların evde Hyundai marka cihaz var. 2 senedir kullanıyoruz, çok memnunuz. O yüzden ilk bu markaya baktık.

Hyundai HW 100 UP >> 1500 lira civarı. 5 filtreli.

Yapı marketlerde satılan BMB Ro-10 su arıtma cihazı 570 lira civarı. 7 filtreli. Yedek filtre seti çok pahalı ama, 350 lira 5 filtre fiyatı. Daha uyguna dışarıdan bulunabilir mi ? Hyundai için biz bulmuştuk.

Piksel Aqua LG membran teknolojili 5 aşamalı 5 filtreli 580 lira Tekzen'de.

Hyundai bize biraz pahalı geldi ya bu BMB nasıldır ? İş görmez mi ? Filtrelerini daha ucuza bulamaz mıyız ?

Teşekkürler.
  • bay baykuş kullanıcısına yanıt
    Filtresi pahali olan model daha kaliteli anlamını taşır aslında bmb nin sattigi model Hynd.. den daha kalitelidir. Aritma cihazlarinda iş filtrede biter. Piyasadan sertifikasiz filtre ucuza elbette bulursun 350 değilde 90 tl ye bulursun 90 tl saka değil bu arada ciddi yani

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.