Şimdi Ara

Su arıtma cihazı (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.318
Cevap
56
Favori
213.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Shafter

bu ph in vs su basinci ile alakasi var mi ?

basinci nasil olctuler ?

bu arada benim filtreleri ilk taktiklari anda 8.3 cikan ph su an 7 cikiyor.
    Basınçla alakası yok ph suyun sertlik deresidir ph yükseldikçe su saf suya dönüşür ve bütün minerallerini kaybeder 7.5 8.5 arası ph iyidir.7 de iyi sorun teşkil etmiyor şuan 7 çıkması normal filtreler eskidikçe tabiki ph düşecek filtre değişim zamanını zı asla aksatmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fasher

Açıkçası n11 veya hepsiburada gibi sitelerin en çok satan su arıtma cihazlarına baktım. O zaman aşağıya linklerini paylaşayım şuna bak bu olmuş bu olmamış şeklinde beni yönlendirebilir misiniz.
    1 lg membran,
    LG Membran Teknolojili 12 Aşama Pompalı Su Arıtma Cihazı 2.600,00 TL yerine 875,00 TLhttps://urun.n11.com/su-aritma-cihazlari/lg-membran-teknolojili-12-asama-pompali-su-aritma-cihazi-P326391522

2 lg farklı model sanırım
    LG Membranlı 12 Aşamalı Hypnos Su Arıtma Cihazı 1.999,00 TL yerine 995,52 TLhttps://urun.n11.com/su-aritma-cihazlari/lg-membranli-12-asamali-hypnos-su-aritma-cihazi-P395598677

3 royal green fiyatı pahalı
    ama iyi bir ürün sanıyorum
    Royal Green Lux Plus PUMP Su Arıtma Cihazı 4.350,00 TL yerine 2.550,00 TLhttps://urun.n11.com/su-aritma-cihazlari/royal-green-lux-plus-pump-su-aritma-cihazi-P363400776

4 spring water iyi bir ürün gibi duruyor bu dahttps://www.hepsiburada.com/spring-water-11-asamali-pompali-motorlu-su-aritma-cihazi-p-HBV00000QSFC2?magaza=springsuaritma

5 aosmith sanıyorum Amerikan malıhttps://www.hepsiburada.com/a-o-smith-lotus-75-m-su-aritma-cihazi-p-HBV00000OSFXE?magaza=arıtmamerkezi

Taiwan malı hangi arıtma cihazları var söylebilirseniz onlara da bakayım
    Hocam anlaşılan benim yazımı okumamışsınız 12 aşamalı cihaz tamamen kandırmaca 3 - 5 post gwrideki yazımı okursanız daha iyi anlarsınız hocam gösterdiğiniz ürünlere bence giç gerek yok 12 aşamalı felan cihaz olmaz saysın bakalım aşamaları neymiş bu 12 tane aşama tamammen DÜZENBAZLIK

ihocam hangi şehirdesiniz ben size şahsi olarak yardımcı olmak isterim boşuna paranızı kaptırmayın böyle sahtekarlara çok pişman olursunuz sağlık bu aman dikkat

• Shafter kullanıcısına yanıt
    filtrenin içinden geçen basınçla alakası var,su filtreden hızlı geçerse ph düşük çıkar yavaş geçerse yüksek çıkar,bu bağlantı şeklıyle alakalıdır.filtrenızın markası onemlı burda.piyasada bulunan kalsıtlı fıltre varsa zaten ömrü 3-5 ay.ama bıocera - t300 hd50 gibi yüksek kalitelerde filtrenız varsa bağlantı şeklini değiştirin.bu filtrelerın hiçbirinde ben daha 3-5 ayda 7 olacak Ph a rastlamadım.
  • fasher kullanıcısına yanıt
    çeşme suyu basıncınız yuksek değilse mutlaka pompalı cihaz alın ilk şartınız bu olsun.
    filtre markaları belli olan bir cihaza yönelin.
    purefer-swun chyuan-omnipure-pentair-purtrex gibi.
    alkali filtre tavsıye ederim(t300 -hd50 -bıocera)
    tank markanız pae (tank pac) olsun bundan şaşmayın.
    membran filtrenız ise her yıl değiştirirm dersenız vontron ama daha uzun sureli kullanım daha çok tuz ve kir reddi olsun dersenız yine pentair veya filmtec membran olsun.
    açık kasa veya kapalı kasa farketmez sadece görüntüdür ama açık kasa cihazların içindekı filreler, in-line (kapalı kasa) filtrelere göre aynı marka dahı olsa daha performanslı çalişir.
  • ctnuyr kullanıcısına yanıt
    ben iste bunu ne urunu montaja gelen aosmith e ne de forumda anlatamadim
    su basincli ise dogal olarak son asamada icinde ki mineralleri kazanmak yerine , yuksek basinc yuzunden su cok hizli gectiginden dolayi yeteri kadar minerali alamadan gecmez mi ? ben boyle dusunuyorum duz mantik..

kullandigim filtre pentek pentair alkali filtre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 29 Haziran 2020; 0:33:36 >
    forumda su arıtma ile ilgili arkadaşların çoğu bilir bunu,çunku hepsi yavaş bağlantı şeklinde kullanıyor.size gelen servis buyuk ıhtımalle musluğa giden hortuma bağlamış filtreyi,tank dan çıkan su hızlı olduğu içinde filtreye az temas ediyor.
    mesela arıtma musluğundan 3-5 saat su almadınız sonra açtınız musluğu 1 bardak doldurdunuz ph ölçtünüz.bu durumda ph yuksek çıkar nedenı ise kalsitli pentek filtrede 3-5 saat beklemiş olması.ama 1 litre boşa akıtıp ölçüm yaptığınızda ph düşük çıkar.

ileride bence pentek değil,alkali bir filtre kullanmanız.ph sizin için önemliyse.pentek de kalsit bulunur
  • ctnuyr kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle musluğa giden hortıma takıldı
    Peki ne yapmam lazım bu durumda?

pentek filtreyi mebrandan sonra taktırınız.yanı membrandan çıkan temız su ılk pentek filtreye girsin ve T bağlantı aparatı pentek filtrede olmasın veya pentek filtrenın çıkışında olsun.
    bunu servise yaptırın çunku yarın dıger gun cıhazınızdakı bır sorunda.a.o smıth cıhazı garantı dışı bırakabılır,servis dışı mudahale edıldığı için.
    post karbon filtrenızıde iptal ettirebılırsınız çunku pentek fıltrenın tadlandırıcı özelliğide var.bu durumda Ph daha da yuksek çıkar.çunku son karbon fıltre pentek fıltreden çıkan yuksek Ph lı suyun değerini bir mıktar düşürür.
    ben sizin yerinizde olsam tadlandırıcı filtreyı ıptal onun yerıne pentek koyar T aparatıda oenteğin çıkışına koyarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctnuyr -- 29 Haziran 2020; 0:3:7 >
  • jamiryo71 J kullanıcısına yanıt
    Merhaba, Kuşadası ndayım yazınızı şimdi okudum, bana örnek olabilecek internetten link atabilirseniz çok sevinirim.
    veya koçtaş - tekzen deki bir ürün öneriyorsanız da gidip fiziksel olarak ta bakabilirim
  • Merhaba,

Resmini eklediğim sistemin tüm filitrelerini değiştirmek istemekteyim, filitre tavsiyelerinizi rica ederim.

Birde sanırım tankı patladı su basıncı düşüyor, tamamen boşaltım tekrar hava bastığımda bir süre problem yok sonra tekrar basınç düşüyor, 12 lt tank tavsiyeniz varsa onuda rica ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bugün membran öncesi 3 aşama filtreleri değiştirdim. 1 aydır caydanlikta kireç kalıntısı olmaya başlamıştı. Membran çıkışını tds ile ölçtüğümde 120 çıktı. Şebeke suyum 190. Membrani değiştirmem gerekirmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zekiz -- 29 Haziran 2020; 22:35:32 >
  • zekiz Z kullanıcısına yanıt
    Evet değiştirmeniz gerekli membranla birlikte tatlandirici filtreniz de değişmeli ama 120 ppm 5 filtreli cihaz ise çok yüksek 40 ppm degerini bulduğunda degistirin alkali mineral filtresi kullanıyorsanız membran çıkışından tds ölçerseniz daha saglikli olur

• mehmetgs1111 kullanıcısına yanıt
    Tank olarak pae marka tercih ediniz tankiniz artik hava tutmuyor anlattığınıza göre yenilemelisiniz filtre okarak ise 100 liradan başlıyor 800 liraya kadar filtre var eski kullandigin filtre bms yerli filtreler 1 filtresi haric tat filtren omnipure resimden anlaşıldığı kadarıyla yerli istersen 5 li inline olarak 100 liraya bulursun internetten

Filtre aratmak için inline 5 li filtre seti yada takimi diye googleden arat bulursun hocam yada bms ile irtibat sağla pahali saymazsa ordan al

• quote:

Orijinalden alıntı: ctnuyr

filtrenin içinden geçen basınçla alakası var,su filtreden hızlı geçerse ph düşük çıkar yavaş geçerse yüksek çıkar,bu bağlantı şeklıyle alakalıdır.filtrenızın markası onemlı burda.piyasada bulunan kalsıtlı fıltre varsa zaten ömrü 3-5 ay.ama bıocera - t300 hd50 gibi yüksek kalitelerde filtrenız varsa bağlantı şeklini değiştirin.bu filtrelerın hiçbirinde ben daha 3-5 ayda 7 olacak Ph a rastlamadım.
    Benim yok dememin sebebi 8.3 den 7 ye kadar düşürecek bi basınç hızının olmaması afedersinizde nnasıl bir basınç hızıymışki 8.3 den 7 ye düşürüyor bunu evet etki eder ancak 8.3 den 7 ye düşürecek kadar değildir ayrıca önemli bir bilgi vereyim
    Arıtma cihazındaki düşük basınç ve yüksek basınç arasında partikül temizleme performansı arasında öyle çok fark yoktur önemsizdir vanalar ve musluklarda akış hızını dengede tutmak amacıyla mekanizma vardır

• quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

Aynen öyle musluğa giden hortıma takıldı
    Peki ne yapmam lazım bu durumda?
    Benim yok dememin sebebi 8.3 den 7 ye kadar düşürecek bi basınç hızının olmaması afedersinizde nnasıl bir basınç hızıymışki 8.3 den 7 ye düşürüyor bunu evet etki eder ancak 8.3 den 7 ye düşürecek kadar değildir ayrıca önemli bir bilgi vereyim
    Arıtma cihazındaki düşük basınç ve yüksek basınç arasında partikül temizleme performansı arasında öyle çok fark yoktur önemsizdir vanalar ve musluklarda akış hızını dengede tutmak amacıyla mekanizma vardır

• tersosmos kullanıcısına yanıt
    Yorumlarınız için teşekkür ederim. Ortalama olarak 200 250 civarı bir bütçem var bu filitreler içerisinde hangisine daha önem vermek gerekir ?

En son tat filtresi önemli zaten sizin cihazda da omnipure k2533ss modeli kullanılmış. Komple nsf li bir ürün o fiyatlara bulunabilir.

Örnek 3 lu inline bunu alin ve buna membran tat filtresi ekleyin

Membran ornek
    m.n11.com
    Su Arıtma Cihazı Membran Filtre,75 Gpd,vontron - n11.com
    https://m.n11.com/su-aritma-cihazi-membran-filtre75-gpdvontron-P362159774

Post tat filtresi
    https://www.rosuaritma.com/urun/omnipure-k2533-ss-coconat-filtre/

Yada buna benzer türevleri seçilebilir ama bu sekilde sizin dediğiniz fiyatlari yakalarız

Kusura bakmayın çok sık sordum ancak bende 6 adet filitre varken 5 adet filitre alıp hangisini değiştirmeyeceğim.?

6.filtreniz alkali ph filtresidir %99 ama sizin kullandığınız kalsit agirlikli olduğu için sağlık açısından pek tavsiye etmem kalsit olmayanlar ise fiyati 200 liranın üzerinde sizin belirlediğiniz fiyati geçer nsf li ph kullanırsanız ama nsf siz kalsit agirlikli kullanirim derseniz şuna bakiniz 30 tl civari ama ben tavsiye etmiyorum bu filtreyi hic kullanmayın daha iyi 5 li kalsin cihaziniz
    m.n11.com
    Alkali Filtre, Ph Filtre Yeşil Alkaline Filtre - n11.com
    https://m.n11.com/alkali-filtre-ph-filtre-yesil-alkaline-filtre-P417411643

Evet üzerinde alkali filitre, nsf ve fda yazıyor Bms ile görüştüm 440 nakit 450 kredi kartı diyorlar. Biraz fazla geldi.

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.