Şimdi Ara

Su arıtma cihazı (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.318
Cevap
56
Favori
213.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bundan bir süre önce royal green lux arıtma satın aldım. bir ayı geçti kullanıyorum. gerçekten çok iyimiş. suyun tadı süper. tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tersosmos

Hocam ben bunu bir çamaşır makinasinda 5 yil dan fazla kullandim deneme amaçlı sonuç ne oldu dersen hiç bir faydasını görmedim hatta bunun la birlikte birde usa mali manyetik çamaşır yıkama topu vardi yine etki görmedim

Camasir makinesini 2005 yılında almıştım 2008 yılında manyetik ekledim sonra 2010 yilinda da bu siliphos ekledim sonuç 2015 yılında camasir makinasi kireçlenmeden dolayi çöp oldu yenisini aldım şuan hiç birsey kullanmiyorum makinada şimdilik.
    teşekkürler
  • Arkadaslar forumda Aosmith daisy modelini aldigimi belirtmis ve cok memnun kaldigimi belirtmistim..

Simdi 3 aylik kullanimimdan sonra ve onlarca kisiye bu cihazi aldirdiktan sonra gecmiste yaptigim gibi objektif olarak kendi gozlemlerimi ve uyarilarimi yapmak istiyorum.

Oncelikle bu su aritma cihazlarinin calisma sekli bilindigi uzere suyun icinde ki iyi kotu ne varsa temizleyip son asamada mineralleri geri koymaktan ibaret.

Aosmith te bu isi cok iyi yapiyor.Fakat soyle bir sorun var.Sebeke sularimizdan mi bilemiyorum ( 2 arkadasimda daha ayni sorun oldu fakat farkli sehirlerde ) urunun verdigi suyun PH derecesi normalden ve vaad edilenden dusuk.ben 5.8 olctum.gelen aosmith yetkilisi arkadas 6 olctu(beklesek daha dusuyordu )..

Durum boyle olunca aosmith e danistigimda istenirse ph filtre takabileceklerini belirttiler ve bende dogal olarak kabul ettim.cunku ideal su ph i 7-9 arasi olmasi gerekli..

Bugun bu ph filtre ( pentek pentair yaziyordu takilan filtrede ) takildiktan sonra aldigim ph 5.8 ten 8.2 ye cikti.gerci daha 2 surahi kullandik sanirim bir miktar daha dusecektir..

bu ek filtre takildiktan sonra ne yazik ki urunun kapagi kapanmiyor ve yari acik yari kapali vaziyette duruyor ..Bunu da goze almak gerekli..

Yeniden bir cihaz alacak olsam kesinlikle yine bu cihazi alacagimi da ek olarak belirtmek isterim.Ancak bu daisy modellerinin son filtresinin kesinlikle guncellenmesi ve kompakt dizaynini etkilemeyecek sekilde kendi icinde ph ini ideal vermesi gerektigini dusunuyorum.

Hangi firma olursa olsun cihazlarinizda ph kontrolunu yaptirin veya kendiniz alip aletini yapin..

SU hayattir diye bosuna dememisler..Gerek Aosmith in forumda da yazan yetkili arkadas Sanatomystic gerekse bolgemde ki aosmith yetkilileri yardimci oldular..Bu tarz cihazlarda halen kurumsal ve yaptigi isin arkasinda duran firmalar tercih edilmeli diye dusunuyorum.

• Shafter kullanıcısına yanıt
    zamanında bu olayı sana mı yazmıştık hocam?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Dilerdim ki böyle bir firma ve tüm firmalar ürünü sattıktan sonra suyun standart içilebilir değerlerde olup olmadığını en azından 15-20 gün sonra tüm filtreler oturduktan sonra gelip kontrol etsin ve olacak olumsuz durumları müşteri memnuniyeti çerçevesinde gidersin. Sonuçta su arıtma kullanan kaç kişi ph nedir tds nedir biliyor ki?
    Ben verdiğim ekstra 120 tl nin derdinde değilim. Fakat su gerçekten yer yüzünde ki en önemli ihtiyaç sonuçta..ve bunun içilebilir düzeyde olması için tüm dünyada belirlenmiş bazı standartlar var.bunu da sağlayıp sağlamadığını kontrol etmek satıcının ilk görevlerinden birisi olmalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Koskoca firma 6.5 ph ve altının içilebilir su olmadığını bilmesi gerekli sence bilmiyormu bir cok firmanin bu işine gelmiyor. Zamaninda bir adet biocera takmasını tavsiye etmistik arkadasa ama linç edildim dedi bende konuyu kapattım. Ayrica kullandığınız pentair pH filtrede kanserojen madde kalsit kullaniyor kaş yaparken göz çıkarmayın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Plastik poşet ve ambalaj üreticisiyim ve kalsit ben daha poşetlerde bile kullanmıyorum. Çoğu firma maliyet düşürmek için kalsit koyar plastiğin hammaddesinin içine.

Bu filtrede kullanılan kalsit o bildiğimiz kalsit mi ? Peki bu kadar bilindik firma bu ürün zararlıysa kanserojense bunu satmaması gerekmez mi?

Hocam zaten o filtrenin nsf de yok kalsitten dolayi pentair 1 tatlı kaşığı kadar kalsit kullaniyor çok az ama bazi firmaların kullandığı 1 su bardağı kadar var kalsit elbetteki ne kadar kristal yapıda olursa o kadar kaliteli ama yinede riskli görüyor bir cok uzmanlar tercih sizin membran sonu filtrelerde her zaman fda ve nsf onayli filtre kullanmanızı tavsiye ederim biocera benim markam degil ben herkese bunu tavsiye ediyorum benim tavsiye ettiğim filtreden bir kazanç elde etmiyorum mümkünse en zararsız olanını tercih etmek istiyorum ben sadece kanserojen madde olduğunu size söyledim kullanıp kullanmamak size kalmış tabiki

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tersosmos kullanıcısına yanıt
    o yüzden yazdım Galip abi.Hani malı kötülemiştik vs. haksız yorumlara maruz kalmıştık.Tabi arkadaşın mağduriyeti üzerine burada sevinecek halimiz yok ancak calsite içerikli modası geçmiş filtreli sonradan ilave etmeleri saçmalık.Ben arkadaşın yerinde olsam iade şansımı denerdim.2500 küsür para vericem ph düşük çıkacak.Yine o zaman da bahsettik amaç suyu saflaştırmaksa bunu zaten 300 liralık alette yapıyor diye.

• tersosmos kullanıcısına yanıt
    👏👏👏👏👍

size özür dileyin demiyorum tabi ki ancak.Gerek sistemi ideal su kalitesine eriştirmek gerekse diğer kaliteli filtreler hakkında severel yardımcı olacağımızı bilmenizi isterim.Forum ortamında amaç zaten bu , özellikle benim ve benim gibi maddi kazanç peşinde koşmayan insanların amacı bilgilendirmek.Elbette bizimde yanlış bildiklerimiz vardır ama 3 ay öncede size yanlış birşey söylemedik.İstiyoruz ki insanlar en ekonomik fiyats en kaliteli suyu içsinler.Yoksa waterbox ,ihlas,a.o.simith hiç biri babamızın firması değil.Önceki mesajı alıntılamam yüzünüze çarpmak olarak algılamayın lütfen , sadece güzel bir örnek oldu ,hep diyoruz markaya değil içindeli filtrelere önem verin diye.Sağlıcakla...

evet hocam haklısın ancak sana göre kurumsal olmayan diğer firmaların çoğu bu testleri yapıyor.Tabi kaliteli filtreler kullanan ve filtrelerine güvenen firmaları kasdediyorum.Yoksa bir ihlas , waterbox un yaptığını görmedim ben.Yapsalar tds 10 , ph 6 çıkacağını biliyorlar.Ben lafımın arkasındayım iade şansınız varsa iade edin dünya para verip kapağı yarı açık ,ileride değişim maliyeti yarı cihaz parası olacak bir aleti evinizde tutmayın derim.

ozur dileyecek birisi varsa o da ben degilim.

burada insanlar birseyi konusmaya calisinca kazik yediniz aynisini 300 liraya toplarim,bu kazigin uzerine soda icin vb gibi asagilayici tabirler kullanana dek mantikli ve seviyeli bir tartisma ortami olustursaniz insanlarda sizinle duzgun bir bicimde konusur ve herkes bilgiyi paylasir.Burada ben ilk aosmith i aldigimi paylastigimda yazdiklarinizi acin okuyun.
    Insanlara dogru bilgiyi verirken asagilama ve alay konusu yapma degilde seviyeyi ve saygiyi korursaniz herkes icin daha duzgun bir forum konusu olur bu konu ve belki de insanlara itici gelmeyerek sizin sattiginiz markalari tercih ederler.
    günaydınlar , o kelimeyi zorla dedittiniz ama sizde .

ayrıca ben satıcı değilim.

• Arkadaşlar Hocalarım girişteki 3 lü filtreyi değiştirmek istiyorum. N11 üzerinden çok pahalı olmayan kaliteli ürün tavsiyeniz var mı? Bu aşağıdakiler nasıldır? Yada sizin başka tavsiyeniz var mı?

- 1 Ad. 5 Micron Sedimen Filtre
    - 1 Ad. GAC Karbon Filtre
    - 1 Ad. CTO Filtre

urun.n11.com
    Su Arıtma Cihazı Alt Takım Filtre Seti 3lü Filtre Seti - n11.com
    https://urun.n11.com/su-aritma-cihazlari/su-aritma-cihazi-alt-takim-filtre-seti-3lu-filtre-seti-P209862283

urun.n11.com
    Su Arıtma Cihazı Filtresi 3 Lü Filtre Seti Paket Alt Takım - n11.com
    https://urun.n11.com/su-aritma-cihazlari/su-aritma-cihazi-filtresi-3-lu-filtre-seti-paket-alt-takim-P292733161

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emurat -- 16 Haziran 2020; 19:51:20 >

• emurat E kullanıcısına yanıt
    merhabalar, bana göre bu markasızların hepsi birbirine yakın kalitede.

Öncelikle suyunuzda aşırı klor ve kireç yoksa çift karbon kullanmayın ,markasızların karbon kaçırma ihtimali var ve membranı tıkayabiliyor.

Bunun dışında suyunuzda benimki gibi çamur yoğunluktaysa ilk sedimenti kapaklı contalı kullanın derim.

Su arıtma cihazı
     Su arıtma cihazı

• quote:

Orijinalden alıntı: meeb

merhabalar, bana göre bu markasızların hepsi birbirine yakın kalitede.

Öncelikle suyunuzda aşırı klor ve kireç yoksa çift karbon kullanmayın ,markasızların karbon kaçırma ihtimali var ve membranı tıkayabiliyor.

Bunun dışında suyunuzda benimki gibi çamur yoğunluktaysa ilk sedimenti kapaklı contalı kullanın derim.

Hocam sularımız aşırı kireçli ama tıkama ihtimali varsa çift karbonu kullanmayabilirim. Sular kesildiğinde pis çamur gibi akıyor arada. Contalı sediment nerede satılıyor. Hocam Senin bildiğin kaliteli contalı sedimentli filtre seti varsa çok pahalı olmayan link paylaşabilir misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emurat -- 16 Haziran 2020; 22:17:18 >

• emurat E kullanıcısına yanıt
    gac ve cto ile birlikte kireç ve özellikle klor süzümü daha iyi oluyor, membrana iş kalmıyor ikisi anlamında.Valla ben Edirne de iş yerinde bir abi satıyor ondan alıyorum 35 liraya .

Açıkçası suyunuz benim ki gibi kirli ise aşırı iyisini almayın derim nasılsa 4 ayda çöp oluyor.Attıklarınızı alabilirsiniz önemli olan ilk filtre çamur kaplandımı çok tutmayın 4 er aylık periyotta güzel oluyor.

kapaklı olarak Aquaplus Conax İhlas Uyumlu 5 Mikron Kapaklı Süzgeçli Sediment Fi 19,00 TL yerine 16,00 TL
    urun.n11.com
    Aquaplus Conax İhlas Uyumlu 5 Mikron Kapaklı Süzgeçli Sediment Fi - n11.com
    https://urun.n11.com/su-aritma-cihazlari/aquaplus-conax-ihlas-uyumlu-5-mikron-kapakli-suzgecli-sediment-fi-P430415085

aynısını kullandım güzeldi.

Hocam kapak bu filtrenin neresinde oluyor nasıl anlarım kapaklı olduğunu? Diğer sedimentli filtre lerde kapak yok o zaman.

• Selamlar,

Ev taşıma derdinden araştıramıyorum. 3-5 sayfa okudum ve kafam çok karıştı. Sizlerin tecrübe ve bilgisine ihtiyacım var.

Atık su miktarı az olan güzel bir cihaz arıyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir?

Sağlıklı günler
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.