Arkadaşlar selam, detox, alkali ve post filtreyi hangi sırayla takıyorsunuz? Detoxu en sona takılmalı diyorlar. Bir de piyasa da kaliteli bir detox filtre yok herhalde(biocera dışında) Diğer bir sorum membrandan hemen sonra mı bu filtreleri takıyorsunuz? Çünkü tanktan çıkan çıkışa filtreleri takınca su çok tazyikli ve hızlı geçtiği için yeterince verimli çalışmayacağı idaaa ediliyor. Ben de bunu ölçtüm açıkçası. Tank sonrasına taktığımda PH bir tık daha düştü. Diğer test ettiğim bir konu ise tank sonrasına arka arkaya post filtre ve alkaliyi taktığımda eğer alkali en sona takmayıp post filtreyi takarsam suyun ph'ı önce alkali ile artıyor ama posttan geçerken bir tık post filtre düşürüyor onu. Diğer bir sorum da tankın içine bütün bu filtrelerden geçen mineralli ph’ı yüksek suyu doldurmanın bir zararı olur mu? Bazı kaynaklarda yüksek phlı su sistemin ömrünü arttırdığı söyleniyor su daha az asidik olduğu için daha az zarar veriyormuş. Yorumlarınızı merak ediyorum. |
Su arıtma cihazı (58. sayfa)
-
-
Merhabalar ihlas aura cebilon unique kullanıyorum yaptım ölçümlerde çeşme suyu ph 7.5 çıkarken arıtılmış hali ph 7.13 çıktı. Suyun kalitesi açısından bir problem var mı dostlar bilen aydınlatırsa sevinirim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sorun yok gibi pH dışında hocam, pH yükseltmek için de Biocera filtre tavsiye ederim, cihazına takılabilir bu filtre sonradan
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam bu piyasa da neredeyse herkes yanlış kullanım yapıyor.
1 detox filtre su alkali değilse hiç bir işlem yapmaz, detox alkali filtresinden sonra takıyor.
Tankın içine tüm filtrelerden sonra geçen suyu doldurmak tanka zarar vermez. Ama sen detox yaparsan bir işe yaramaz tankta ki su, detox olan suyu hemen kullanman gerekiyor, bu yüzden detoxu en son çıkışa tak
Galip bey, orp ölçüm cihazım da var. Dediğiniz gibi alkalisi yükseldikçe orp si düşüyor suların.
Zaten alkali filtreden geçen suyu detox filtreden geçireceğim için 9,5 ph lı bir su geçmiş olacak filtreden. Ve en sona takacağım dediğimiz gibi.
Gelince yine aktarırım orp değerinde detox filtreden sonra bir düşüş olacak mı diye. Şuanda 100 civarlarında. Eksilere düşer inşallah detox filtresinden geçtikten sonra.
Detox filtre orp ye etki edeceğini sanmıyorum hocam, detox filtre, toplanmış olan şu moleküllerini parçalamaya yarıyor, yani büyük su moleküllerini küçültür ve hücrelerin suyu emilimi kolaylaştırır. Bu işlemi kızıl ötesi dalgası ile yapar. Yani suyu hareketlendirir. Bir bardak suyu kaşıkla karistirtiğinda da aynı işlemi görür, bardakta girdap oluşturmak gibi. Bu işleme suyu canlandırmak denir.
Orp değerini değiştirdiğini görmedim, daha doğrusu bu zamana kadar o filtreyi test etmedim hiç.
Detox ölçmek için MR cihazları kullanmak gerekiyor diye biliyorum. Yani sen işe yarayıp yaramadığını anlayamayacaksın. Ama filtreyi üreten firmadan bunun test sonucunu isteyebilirsin, onlar yapmıştır büyük ihtimal.
Valla aydınlandım. Teşekkürler bilgiler için. Ama aynı zamanda büyük hayal kırıklığı yaşadım. ORP yi düşürür diye düşünmüştüm detox filtre için. Peki Biocera filtre ORP'ye etki eder mi? Bu alkali ve detox filtrelerimin kullanım süresi bittikten sonra kesinlikle biocera almayı düşünüyorum.
-
Biocera orp düşürür -200 kadar düşürebiliyor, geçenlerde 1 yıldır kullanılan Biocera orp ölçtüm -80mv çıktı. Zamanla kullandıkça özelliğini yitiriyor haliyle, ama kullanım ömrü boyunca -mv orp değerleri alırsınız.. şuan benim için rakipsiz bir filtredir. Benzeri çok ama ayni görevi görmüyor ve ömürleri kısadır.
Evet kesinlikle denemek istiyorum. Şu filtrelerin ömürleri bitsin onu takacağımç Hem alkali yapıyor suyu hem ORP'yi düşürüyor. Galiba minerall değerini de arttırıyor. Sadece post tatlandırıcı filtre ve biocera yeterli olacaktır.
-
Hocam çok teşekkür ederim yanıtınız için. Biocera filtre dediğiniz filtreyi ek bir filtre olarak mı takıyoruz yoksa mevcut filtrenin yerine mi cihazım ihlas aura cebilon unique
Ek olarak takıyorsunuz hocam, en son çıkışa takılıyor yani senin post karbon filtren den sonraya takılıyor, cihazın içinde yer yoksa da dışarıya arıtma musluğuna giden hortuma araya takabilirsiniz.
Hocam merhabalar. Sizden teknik ve isabetli bir cevap alacağımı düşünerek bir konuda yardım almak istiyorum.
Bulunduğum bölgede sular çok kirli. Ben de dahil çevremde herkes sürekli membran tıkıyor. Haliyle de sediment gibi membran değiştiriyoruz sürekli. Membrana suyun tertemiz gidebilmesi için çözüm yolu aramaya başladım. İlk olarak cihazımın ilk girişine bir housing koydum. 5 mic sediment taktım. Yani su 5 mic sedimentten iki defa geçerek gac karbona geliyor. Ama bunun da yeterli olmadığını düşünüyorum ki membranın performansı yine düştü. Şu an aklımda olan cto karbon ile membran arasına bir housing daha ve onun içine de 1 mic sediment koymak. Sizce bu ne derece mantıklı? Cto karbon yerine yani 3. Filtreye 1 mic takanlar varmış bunun yerine fakat dediğim gibi burda sular çok kirli olduğu için filtre eksiltmek istemiyor ve 3. Filtremi de kullanmaya devam etmek istiyorum. Mantıklıysa tabi. Değerli yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
üstadım çok teşekkür ederim değerli bilgilerin için
-
Suların kirliliği eğer tortu dan kaynaklı ise sıralı sediment filtre takmanın anlamı yok, tek sediment kullanın %100 polipropilen olandan ve kapaklı olandan kullanın ayrıca sık sık değişim yapın, normal bir sedimet en az 3 ay gider arıtma cihazında, şayet kireçten kaynaklı membran tıkanıyor ise kullandığınız flow yani atık kısıcının daha büyüğünü takın örneğin 300 luk ise 420 ya da 450 kullanın, 420 ise 550 kullanın bu sayede membran daha rahat çalışır. Diğer bir husus ise kirli sularda pompalı model kullanılması gerekli ve mümkünse otomatik yıkama yapan selenoid sistemli ürünler tercih edilmeli. Membran önüne çok filtre takmanız size çok fayda sağlamaz.
Öncelikle neyden kaynaklı olduğunu bulmamız gerekiyor, şebeke suyu iletkenlik tds değerini söylerseniz az buçuk konuya hakim olabiliriz, birde suyun sertlik değerini, bu değerleri bulunduğunuz belediyeden isteyebilirsiniz, hatta sitelerinde vardır belki de.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 30 Nisan 2022; 19:12:37 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
-
Tortu 2. Filtreye geçmiş hocam, 1.si dolmuş demek ki, yada kaçırma yapıyor. Şu kapaklı olanlardan kullan kaçırma yapmaz.https://www.hepsiburada.com/be-micron-endkapli-sediment-filtre-p-HBV00000AI912
Aslında tamamen ondan sayılmaz hocam. Ben sisteme housingi de eklediğim de zaten bir miktar rengi değişmeye başlamıştı. Bir de 1. Den kaçanı 2. Tutuyormuş gibi bir psikolojiye büründüm. Belki yanlış düşünüyorum. İşe yarıyor gibi gelmişti bana.. tavsiyenizi dinleyeceğim bir de verdiğim değerlere göre öngörünüz nedir? Kireçten mi tortudan mı yürümeliyim yani?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarikanarya1989 -- 1 Mayıs 2022; 0:23:49 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Cift kullanmak yerine sık değişim yapılan tek kullanım aynı görevi görür hocam. Ayrıca contasiz olan filtreler kacirabiliyor.
Suyun sertliği yok 230 ppm iletkenlik değeri, bu değer normal çok değil, kireç bu değer ile anlaşılmaz hocam, sertlik ayrı bir ölçümdür. Bu yüzden şuan tortu yani çamur dan kaynaklı gibi görünüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 1 Mayıs 2022; 0:32:58 >
Anladım çok teşekkür ediyorum 🙏
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
arkdaşalr merhaba normalde araştırmaya müsait bi insanım ama mesajlarınız bana biraz ağır geldi kafam allak bullak oldu, kağıthane de oturuyorum evim 7. katta 2000-2500 bandında içtiğim suya güvenebileceğim bir makineyi alıp geçmem lazım yardımcı olabilir misiniz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X