< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Su Arıtma Cihazı Filtreleri Hakkında Yardım? (7. sayfa)
-
-
@ümitatmaca dediğiniz gibi shut off değişti,Pentair membran aldım((Filmtech sahte çıkınca geri gitti😇)
İlk birkaç gün TDS değerleri:membran çıkış=6,musluk=25
Şimdi:membran çıkış=100,musluk =80!!
Ön filtrelerden geçirmeden direkt membrana bağlayınca=80,akıttıça 50 ye düştü..daha düşer.
2 ayda toplam 3 membran,membran kabı,ön filtreler değişti!
Bende mi bir yamuk var😇
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba;
Est ama ön filtrelerde yamuk olduğu kesin hocam :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yani ön filtreler membranı bozuyor?
Mantıklı ama aynı alet 2 kat aşağımda nds siz filtreler+LG membranla 15tds le tıkır tıkır işiliyor😳😳
Benim de filtre değiştirip boşa su harcayıp temizlemekten canım çıktı😱
Aklıma geldi de:benim ön filtreler doğru mu ?
1.PP
2 ve 3 GAC
....CTO,UDF yok aralarında ?
Forumda bir arkadaş GAC filtre 3. sırada olursa membranı tıkayabilir diye yazmıştı?
Ayrıca bir de block carbon diye filtre var ?Bu bana yarar mıydı?
(Şebeke tds 150)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ddinc -- 25 Nisan 2022; 12:24:56 > -
Yine aynı yere geliyoruz mesela yine filtrelerin kalitesi ile alakalı bir durum
Mesela biz omnipure ları pp- gac-gac olarak kullanıyoruz membranı tıkamıyor
Ama tutupta kalitesiz bir gac olur atar üstündeki bütün kömürü membranı tıkar
Udf~gac aynı şey
Cto~block carbon aynı şey
Ctonun carbon özelliğinin yanında tortu tutma özelliğide var
Arkadaşlar selam,
detox, alkali ve post filtreyi hangi sırayla takıyorsunuz? Detoxu en sona takılmalı diyorlar. Bir de piyasa da kaliteli bir detox filtre yok herhalde(biocera dışında)
Bir de membrandan hemen sonra mı bu filtreleri takıyorsunuz? Çünkü tanktan çıkan çıkışa filtreleri takınca su çok tazyikli ve hızlı geçtiği için yeterince verimli çalışmayacağı idaaa ediliyor.
Tankın içine bütün bu filtrelerden geçen mineralli ph’ı yüksek suyu doldurmanın bir zararı olur mu? Bazı kaynaklarda yüksek phlı su sistemin ömrünü arttırdığı söyleniyor su daha az asidik olduğu için daha az zarar veriyormuş.
Türkiyemin NSF masalları :
Nsf sorgusunun negatif olduğunu yazdığım satıcı önce satış sitesinin Nfs siz ürünü hemen listeden çıkardığını söylemişti
Sonra da bunu yazmış.....yersen.....piyasada Nsf li ürün bulmak çok zor
"25.04.2022 tarihinde .....Su Arıtma satıcımıza sorduğun soru yanıtlanmıştır. Cevabı aşağıda görebilirsin.
Nsf sitesi doğrulamıyor.Başka isimle mi aranacak?Hiçbir online satış sitesi nfs,QR koduna bakmaz!
D** D**
Merahaba, NSF sitesine filtre ile kayıt olması gerekiyor ki filtre olarak çıksın bu ürünlerin karbonu NSF belgeli bu nedenle filtre NSF li oluyor. Zaten görevi yapanda karbon kalitesidir. Aldığımız firma ismini burada yasal olarak paylaşamıyoruz ancak sektörde herkes filtreleri bilmektedir. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. İlginize teşekkür ederiz.
xxx Su Arıtma "
yani:araba kaliteli mi diye soruyorum,cevap:süper benzin kullanıyor
-
Hoşgeldiniz hocam bataklığa :)
Hoş bulduk İş edindim "kuran çarpsın nfs li" 7-8 tanesiyle yazıştım.
Aman da aman nasıl kıvırtacaklarını şaşırıyorlar........
-
Arkadaşlar bu NSF li olduğu iddia edilen filtrelerle satış yapan firmalara neden kimse birşey yapmıyor ?
Bende hangi firmayı araştırsam NSF sitesinde sahtekar olarak karşıma çıkıyor. NSFli cihazlarda çok pahalı. Damacana suya devam edeceğiz galiba bu gidişle. Bu sahtekar firmaları nereye şikayet etmek lazım? Sonuç alırmıyız bunlarla uğraşsak ?
-
Biz hepsini şikayet ediyoruz hocam firma olarak
Nsf kendi sitesinde bunları ifşa ediyor.
Malesef yarıdan fazlası türk firması :(
Biz ifşa edincede bize çemkirenleride oluyor seviye oralarda yani :)
Siz siz olun nsfi sorgulayın
Zaten sorguluyorum da NSFli ürün diye sattıkları da sahte olabiliyor. Yani satıcıyı da sorgulamak lazım. Gerçekten mesela Filmtec membranı orjinal olarak mı getiriyor yoksa üzerine sahte etiket mi basıp satıyor. İthalat belgelerini bile görmeden asla inanmam , bu su arıtma cihazı olayı yıllardır sahtekarlıktan ibaret. Yani güvenilir bir ithalatçı arıyorum aslında şu an. Zaten cihaz diye satılan şey filtre seti , membran , bağlantı hortumu , dirsekler , çekvalf , shutoff vs bunlardan ibaret. Benim basıncım iyi pompa , tank , musluk ihtiyacım yok. Küresel vanadan açacağım , damacanayı doldurana kadar açık kalacak bir sistem kuracağım. Ama filtreleri ve membranı kimden nereden alayım onu bilemiyorum.
-
Hocam siz royal green i biraz araştırın isterseniz.
Bu arada sattığımız flimtech membranlar için direk dupont türkiyeye mail atarak dahi sorgulama yapabilirsiniz
Merak ettim:Son 3 filtre sazan tuzağı mıdır?😇😇
Membran çıkışı ph=6.7
Alkalin,mineral,kokonat tan geçince artacağına 6.5 e düşüyor🤔🤔☹️
İlle de bir filtre gerekli mi?Hangisi?
Hocam her sakallı dedemiz değil malum o sebeple her üzerinde filter yazanda filtre değil :)
Siz paylaşın hangi filtreleriniz var onları yorumlayalım bence daha doğru olur
Yukarıda yazdıklarım var😇
Pardon yoğunluktan hiç yukarılara bakmadan yanıtlamıştım.
Membran filtreden sonra Biocera şart aslında
ama yanına birde Kaliteli bir post carbon takarsanız konuyu kapatmış olursunuz açıkcası
(pentair gs-10cal-ro mesela)
Fiyatları da maşşallah...sanki viski damıtıyor
-
Viski bilmemde rakı damıtmak içinde kullanan müşterilerimiz var :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X