Membran sonrası ölçmedim hiç. Ölçüp yazarım. |
Su Arıtma Cihazı Topladım, Anlatıyorum (36. sayfa)
-
-
Dağa yüksek tds için 3. Filtre çıkışına bir t ekleyip sonrada arıtma çıkışına bir T ekleyip iki T arasına bir paypass vanası eklerseniz ve bu vanadan da ayar yaparak suyu karıştırmak suretiyle tds yükseltimi yapabilirsiniz. Başla yolu yok
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu durumda bir miktar suyu membrandan geçirmeden mebrandan geçmiş su ile karıştırıyoruz sanırım. Bu noktada şunu merak ediyorum; ilk 3 filtrede yapılan filtreleme sudan neleri ayırıyor? Membranda sudan neler ayrılıyor? (önerdiğiniz karışımı yapınca elde edeceğimiz içme suyunun ne içereceğini merak ettiğim için soruyorum.
-
Membran saflaştırma yapar, ilk 3 filtre ise, su da ki kolor, tortu, inorganik maddeler, suya kötü tta veren diğer maddeleri üzerinde tutar. Bazı özellikli değişik karbonlar kullanırsan, ağır metal ve kireç gibi maddeleride tutabilirsin. Ama genel arıtma sistemleri yukarı sandıklarımi tutar. Daha geniş öğrenmek isterseniz granül aktif karbon araştırması yapabilirsiniz.
Bu suya güvenemem derseniz de UF membran alın ultra filtrasyon membran, 3. Filtre çıkışına UF membran takarsanız bir çok maddeyi de ro memnranina gelmeden bertaraf etmiş olursunuz. UF membran gözenekleri 0.01 mikron felan oluyor ozmoz membranları ise 0.0001 mikron olur.
şebeke 420 arıtma suyu 75 tds hocam arkadaştaki.
Emeğinize sağlık hocam, çok değerli bir konu bence 🙌 Benim de 2 yıldır evde omnipure bir sistem vardı fakat sayenizde bioceranın yanlış bağlandığını fark ettim 😕
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
biocera nereye baglaniyor hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İlk mesajda görsel var zaten?
Arıtma cikisi tds 90 hocam, normal mi ?
Biocera varsa normal, ama membran çıkışı, ve şebeke suyu giriş tds değeri nedir?
Edit: yukarıda gördüm değerleri 20 membran çıkışına göre 90 olması normal hocam, sizin şebeke suyu yüksek mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 4 Haziran 2022; 12:40:35 >
benim de 80 lerde 350-420 lira arası şebeke tds
Normal hocam o zaman değerler.
eyvallah hocam. teşekkürler
membran cikisina henuz bakamadim, sebeke tds 152 hocam. biocera var
Guzel paylasim
@tersosmos hocam selamlar, şebeke suyu tds 196, membran çıkış 16, arıtma musluğu çıkışı 21. Bocerada bir problem mi var acaba? Sistemi kullanmaya başladığımdna bu yana 20 tds üzeri göremedim arıtma musluk çıkışında.
Ayrıca tank vanası kapalıyken arıtma musluğundan ip giib ince su alabiliyorum ve akış keisilmese de anlık bir kesiklenme oluyor snaırım. Ufak baloncuk oluşturacak şekilde debisi oynuyor akan bu ince suyun. Böyle olması normal mi?
200 şebeke suyuna göre membran çıkışı 16 biraz yüksek, membran çıkış testini şu şekilde yapınız.
Tank vanasını kapatın ve membran çıkış yerindeki hortumu çıkarın, en az 2 su bardağı kesintisiz su aldıktan sonra 3. Bardağı ve 4. Bardağı ölçüm yapın daha düşük tds değerleri alıyorsanız yani 0-10 arası gibi, sisteminiz normal demektir.
Biocera filtre suyun sıcaklığına, sudaki Ca ve Mg iyonlarının varlığına göre tds ve pH oranları değişir. Her yerde aynı değerleri vermez. Örnek bina ya da daire gidişinde bir su yumuşatıcı varsa biocera filtre hiç tepki vermez.
Siz önce membran çıkışı net bir şekilde ölçüm yapın ona göre yorumlayalım. Çünkü membran ilk devreye girdiğinde yüksek tds değerleri verir.
Galip hocam bu şekilde test ettim şebeke 350, membran sonu 15 çıkıyor su. 350-15/350 ile yüzde 95 oranında arıtma yapıyor sanırım sistemim. 350 şebekeye göre 15 membran çıkışına normal diyebilir miyiz peki?
%95-96 normal hocam
İyi akşamlar. Kapalı kasa tanklı su arıtma cihazım var. Filtre değişimini kendim yapmak istiyorum. En son sökülen filtreler aşağıda. Bunlar dışında iki filtre daha var. Bunların yerine alacağım filtre nasıl olmalı. Uygun fiyatlı 5 li setler var onlardan alsam uyarmı. Alacağım filtrelerin giriş çıkışları bununla aynımı oluyor standart olarak. Yardımcı olursanız sevinirim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X