Şimdi Ara

Su Arıtma Cihazı Topladım, Anlatıyorum (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
873
Cevap
175
Favori
64.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
318 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba hocam kendinizin toplaması daha faydalı ve daha hesaplıdır. 2200-2500 tl civarında bir rakam çıkmaktadır. Biz parçaları toplayıp gönderiyoruz siz kurulumunu yapıyorsunuz. Ayrıca kullandığımız filtre ve yedek parçalar nsf onaylıdır.

Su Arıtma Cihazı Topladım, Anlatıyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ethicwater kullanıcısına yanıt

membran ne marka acaba ?

• ethicwater kullanıcısına yanıt

yeriniz nerede?

kurulum basit mi? Alet edevat olarak neler gerekli?

• ÇevreMühendisi kullanıcısına yanıt
    Vontron 75 gpd membran hocam dilerseniz

http://ethicwater.com.tr/urun-kategori/filtreler/membran-filtreler/ istediğiniz membranı seçebiliyorsunuz hocam

• mr.isson76 kullanıcısına yanıt
    Yerimiz Ankara Yenimahallede kurulum basit 12 lik mermer delici panç, matkap ve anahtar ile yapabilirsiniz. Detaylı bilgi için dm görüşebiliriz.

• tersosmos kullanıcısına yanıt

Hocam güncel durumda UV ile hala kullanıyor musunuz ? Hangi modifikasyonları yaptınız ? Önereceğiniz UV cihazı var mıdır ?

• mehmetcank kullanıcısına yanıt
    Hala kullanıyorum yakın zamanda komple değişim yapacağım hocam, hala omnipure set +biocera +uv var. Yani bu konuda olan sistemin aynısı diyebiliriz uv hariç.

Uv olarak tavsiye edebileceğim iyi bir uv maalesef yok, şuan metal gövdeliler var sadece bunlara da güvenemiyorum metal olduğu için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 7 Ağustos 2022; 22:28:41 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam çok hızlı döndün özellikle teşekkür ederim... Yakın zamanda olacak değişiminde uv'ye yer verecek misin? Yeni bir uv seçimi yaparsan bizide buradan bilgilendire bilir misin? Bende mevcut sistemime eklemeyi düşünüyorum da.

Hocam benim uv seti yine eskisi aynı kalacak sadece lambasını yenileyeceğim seti değil, uv'ler bu şekildedir. 1 defa seti alırsın devamında 10 bin saat ya da 1.5, 2 yılda bir lamba yenisiyle değiştirilir. Bazı satıcılar 6000 saat yılda bir de değiştirebilir. Ama sistemin sağlıklı çalışırsa 2 yıla kadar dayanıyor.

Benim kullandığım uv seti şurada halen satılıyor tükenmeden alabilirsiniz
    bpazar.com
    Puricom Teflon 4 Watt Ultraviyole Lamba Seti
    https://bpazar.com/Tesisat/Puricom-Teflon-4-Watt-Ultraviyole-Lamba-Seti/784833

üretim yeri Tayvan diyor sc mi acaba bunun orjinal markası?

• ZevkiSefa kullanıcısına yanıt
    Puricom marka bu hocam Tayvan üretimidir. Bağlantı parçaları SC çoğunda sadece

Tuzluymuş... Yapcak bir şey yok ama alacağız. Direk musluk çıkışına mı bağladın hocam sen? Sanki bu şekilde 24 saat açık kalacak gibi bu.

Ekleme : https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/143252500 bu mesajında yazmışsınız, bu parçayı kullanmaya devam ediyor musunuz hocam? Biraz riskli sanki parça kalitesinden ötürü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetcank -- 8 Ağustos 2022; 18:26:13 >
    Tuzlu değil fiyatı şuan uygun bence, en son çıkışa takıyorsun hocam 24 saat devrede olması gerekli koruma yapması için, yüksek basınç sivici ile yapılan musluğu açtıkça devreye giren sistemi kullanmıyorum ve tavsiye etmiyorum. Devamlı devrede kalsın sorun olmuyor, ayrıca aç kapa yaparsa devamlı lamba arıza yapabilir, evdeki elektrik lambaları gibi düşünün aç kapa yapınca bazen lamba aniden bozulur.

• Su arıtma cihazlarının amacı nedir?

Sağlık yönünden içme suyu kriterleri nelerdir?

Şebeke sularına arıtma gerekli ise şebeke sularını içmek sağlığa zararlı mıdır?

Sorulara içtenlikle cevap vereceklere teşekkür ederim.

• kadobay kullanıcısına yanıt
    Su arıtma cihazlarının amacı nedir?
    -İçme suyunu evde üretmek suretiyle taşıma, depolama, ambalajlama esnasındaki şüphe/şaibe/risklere mahal vermemek,
    -Artan su maliyetlerine karşı aile ekonomisine katkı sağlamak vs.

Sağlık yönünden içme suyu kriterleri nelerdir?
    -Ağır metallerden arındırılmış, mineralli, mümkünse ortalama 8+ ph değerine sahip, bakterisiz su olması vs.

Şebeke sularına arıtma gerekli ise şebeke sularını içmek sağlığa zararlı mıdır?
    -Şebeke sularının analizi çıkış noktasında yapılmaktadır, ancak bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde sağlıklı alt yapı bulunmaması sebebiyle yoldaki tüm tehlike ve riskleri yüklenmektedir.
    -Bakteriden korumak için atılan klorun zararı ise ortadadır.
    -Öldürürmü?
    hayır.
    kısa vadede hasta edermi?
    hayır.
    ama uzun vadede özellikle böbreklerde oluşacak sorunlar aşikardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÜmitATMACA -- 18 Ağustos 2022; 23:24:13 >

• ÜmitATMACA kullanıcısına yanıt

Şebekeden gelen suyun "içme suyu" özelliklerini içermediğini, kriterlere göre elde edilmediğini, ağır metaller içerdiğini, mineralsiz, bakterili olduğunu mu söylüyorsunuz?

Şebeke suyu sağlayan tüm belediyelerce yeraltı kuyusu, göl, akarsulardan elde edilen sular birçok işlemden geçirilerek bahsettiğiniz içme suyunda olması gereken kriterlere uygun hale getiriliyor ve analizleri sadece çıkış noktalarında değil bir çok izleme noktalarındaki çeşmelerden periyodik numuneler alınarak sürekli kontrolü sağlanıyor zaten. (Edindiğim bilgi bu yönde)

Dolayısıyla "İçme suyunu evde üretmek suretiyle...aile ekonomisine katkı sağlamak" ifadeniz aile ekonomisine katkıdan ziyade yükten başka bişi değil.

Suyu içeriğindeki tüm çözünmüş katı maddelerin/tuzların/minerallerin filtrasyonu ile su daha sağlıklı hale mi geliyor?

• Bu hazır açık kasa sistemlerde altta bulunan üç adet büyük filtre kaplarının içindeki filtreler ile burada sizin topladığınız sistemlerde kullandığınız filtreler farklı mı oluyor? Sizin topladığınız bu sistemlerde onlardaki filtre kapları yok gördüğüm kadarıyla.

Bu resimde görülen alttaki üçlü filtre kaplarını kast ediyorum. Mesela bu sistemde üstte bir membran ile tatlandırıcı filtre var sanırım. Altta sanırım spun ve karbon filtreler bulunuyor. Bunları değiştirirken alacağımız filtreler ile sizin gösterdiğiniz şekilde sistem kurduğumuzda alacağımız filtreler farklı mı oluyor bunu merak ediyorum.

• Dr.Aequitas D kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, resim ettiğiniz filtre kapları olan ürün ile toplama yapılan ürünlerin evet ön 3 filtresi farklı. Toplama yapılanlar daha kolay sök-tak işlemi olan inline filtre sistemini kullanıyor. Sizin resimde attığınız ise housing sistem dediğimiz açık kasa su arıtma cihazı diye geçer. Resimdeki altta dikey duran 3 filtre kabı acıkır içine yeni filtreler eklenir değişim zamanı. Diğer toplama yapılan sistemler ise inline filtre olduğu için dış gövdesi ile birlikte değişir, aynı sizin Resimde attığınız üstte duran filtreler gibidir mantığı.

Anladım.

Peki o zaman bu açık kasa sistemin filtre değişim maliyeti daha mı uygun olur? Sonuçta bunun sadece içindeki filtresini değiştiriyoruz, diğeri dış kabıyla birlikte değişiyor.

Dediğiniz gibi, değişim toplama sistemlerde çok daha kolay olacaktır, hortum bağlantılarını söküp takıyoruz neticede, bunun içini temizlemek de gerekecek, ortalığın batma riski de var.

• Dr.Aequitas D kullanıcısına yanıt
    Su Arıtma Cihazı Topladım, AnlatıyorumSu Arıtma Cihazı Tavsiyeleri
    En İyi Su Arıtma Cihazı Hangisi - Tavsiyeler - Su Arıtma Cihazı Tavsiyeleri
    https://galiparduc.com/en-iyi-su-aritma-cihazi-hangisi-tavsiyeler/
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.