Şimdi Ara

Su Arıtma Cihazları için Sıcak Fırsatlar (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.921
Cevap
404
Favori
565.520
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fatihebru

bir bakarmısınız hangisini tavsiye edersiniz birtini alcam

sizce?

bumu
    http://www.sanalpazar.com/8-Asama-Su-Aritma-Cihazi-Tezgahalti-Yedekli-Ro-8__isp19458568?malid=SP_MYDTEK_19458568

yoksa
    bumu iyi

Birinde Vontron Membran, diğerinde ise Hiper membran var. Membranlar Filmtec olmadığı sürece tavsiye etmem(şahsen)

@ADEM252 tavisye ederim(daha önce de baya tavsiye ettim). Satıcı babamın oğlu değil bu sebeple adama aşağıdaki mesajı attım. O'nun cevabı da aşağıda.
    Gerçekten memnun kalacağınız satıcılardan biri. Ürünlerini alabilirsiniz.

BEN:
    Selam, Donanımhaber'de Güvenilir satıcı ve ürün diyerek sizin RO sistemlerinin linklerini veriyorum, umarım(ürünlerle ilgili) mahçup olmayız kimseye.

Tantavi29:
    Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederiz. Hiç bir sorun olmaz inşallah. Sorun yaşanırsa cep telefonlarımızdan ulaşarak gece gündüz destek alabilirler. Başka arıtma sistemi kullanıp sorun yaşayan arkadaşlar olursa bilgi amaçlı arayıp fikir alışverişi de yapabiliriz.

@Pıncır dostum, bildiğim kadarı ile Vontron'un değerleri çok güzel çıkıyor. Ancak atık su çok daha fazla oluyormuş. Ayrıca Filmtec'e göre çabuk bozuluyormuş(gözeneklerin tıkanması, deforme gibi)
    Sen öneriyorsan tabi vardır bir bildiğin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fktanik -- 23 Temmuz 2014; 23:50:50 >

• Ph ile ilgili siparis ettigim Adwa AD12 Ph ölçüm cihazi bugün geldi. Cihaz 120-130TL civari. Ama bir sitede 95TL'ye aldim. Diger markalilarin(Hanna, HM gibi) en ucuzu bile 230TL civari.
    Cihazi kalibrasyon sivilari ile hemen kalibre edip denedim. Aritma suyu 6.5ph çikti. Isyerince 3 ön filtreli var 6.9ph çikti. Tabi Ph'in 7'den asagi olmamasi gerekiyor.(Gerçi Türk standardina göre içme sularindaki pH degeri 4.5-9.5 arasinda olmalidir demisler KAYNAK ) . Demekki benim gibi ekstra 3 filtre takanlar'yn Ph daha dü?ük çykyyor.
    Yine de dedigim gibi Ph7'den asagi olmamali.
    Benim sistemde 2 tane(PurePro, OST(Optisu)) markali) arka arkaya 8-10 gün kullandigim Alkalin filtre taktigim halde 7 yapamadim. Bu filtreleri takip çikardiktan sonra 1 sene kullanmadim. Önceki gün çamasir suyu ile dezenfekte edip taktim ama hiç bir özelligi kalmamis demekki. Daha sonra elimde hiç kullanmadigim OST marka diger filtreyi monte ettim suyun degeri 8.8 Ph oldu. Aslinda elimde kaliteli(1 yila kadar 7 üzeri Ph veriyormus) filtre de var ama komple filtreleri degistirecegim zaman takmayi düsünüyorum.
    Su an için tadi vs. çok iyi. Ph 'da çok güzel ama sorun su. Bu siradan Alkalin filtrelerin etkisi 3-5 günde kayboluyormus. Ben takip edip bakacagim.
    Tantavi29 yeni bir Alkalin filtre testi yaptiklarini, kisa süre sonra çok iyi bir filtre satacaklarini söyledi. Yani dedigim gibi Ph önemli. Mineral vs. diger yiyeceklerden aliyoruz ancak Ph en çok sudan alynyyormu?. Hadi biz çalistigimizdan dolayi suyu disarida da içiyoruz. Ancak evdeki çoluk çocuk, yaşly insan genellikle evdeki suyu içerler. Bu yüzden en az 50-55TL'lik kaliteli filtre alip takalim.

OST Filtre taktiktan sonra.
     Su Arıtma Cihazları için Sıcak Fırsatlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fktanik -- 24 Temmuz 2014; 0:32:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fktanik

quote:

Orijinalden alıntı: fatihebru

bir bakarmısınız hangisini tavsiye edersiniz birtini alcam

sizce?

bumu
    http://www.sanalpazar.com/8-Asama-Su-Aritma-Cihazi-Tezgahalti-Yedekli-Ro-8__isp19458568?malid=SP_MYDTEK_19458568

yoksa
    bumu iyi

Birinde Vontron Membran, diğerinde ise Hiper membran var. Membranlar Filmtec olmadığı sürece tavsiye etmem(şahsen)

@ADEM252 tavisye ederim(daha önce de baya tavsiye ettim). Satıcı babamın oğlu değil bu sebeple adama aşağıdaki mesajı attım. O'nun cevabı da aşağıda.
    Gerçekten memnun kalacağınız satıcılardan biri. Ürünlerini alabilirsiniz.

BEN:
    Selam, Donanımhaber'de Güvenilir satıcı ve ürün diyerek sizin RO sistemlerinin linklerini veriyorum, umarım(ürünlerle ilgili) mahçup olmayız kimseye.

Tantavi29:
    Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederiz. Hiç bir sorun olmaz inşallah. Sorun yaşanırsa cep telefonlarımızdan ulaşarak gece gündüz destek alabilirler. Başka arıtma sistemi kullanıp sorun yaşayan arkadaşlar olursa bilgi amaçlı arayıp fikir alışverişi de yapabiliriz.

@Pıncır dostum, bildiğim kadarı ile Vontron'un değerleri çok güzel çıkıyor. Ancak atık su çok daha fazla oluyormuş. Ayrıca Filmtec'e göre çabuk bozuluyormuş(gözeneklerin tıkanması, deforme gibi)
    Sen öneriyorsan tabi vardır bir bildiğin

Ben seçime göre yanıtladım, vontron hiperden daha iyidir bence, onun için vontron önerdim, vontron alıp 1 sene sonra filmtec membran takılabilir. Para durumu müsaitse tabiki en baştan kaliteli filtreler almak iyidir, ama her bütçe farklı.

• Sy fktanik verdiğiniz bilgiler için tşk ederim.Fakat aşağıdaki linkte içlerinde önermediğiz filtre var mı?Mesela; "şu filtreyi alma onun yerine şunu tak" gibi. Böylece satın almadan önce satıcıdan değiştirerek göndermesini isteyeceğim.

• Ben de tantaviden aldım 8 aşamalı..bunun en az filtre sayısı kaç olabilir?mesela sudaki kireç, klor tortu vs alsın gersi kalsın istiyorum hangi filtreleri sökmem gerekir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: smbdy

Ben de tantaviden aldım 8 aşamalı..bunun en az filtre sayısı kaç olabilir?mesela sudaki kireç, klor tortu vs alsın gersi kalsın istiyorum hangi filtreleri sökmem gerekir?

3 Ön filreyi (yanyana takılı olan) saydığınız işlemler için kullanabilirsiniz.
  • Tanattavi29'da filtreler varmı bir araştırayım dostum. Geç cevap için kusura bakma. Bu aralar Hiç vakit bulamıyorum.

Ekleme:
    Gördüğüm kadarı ile sıradan filtreler satıyor. Markalı filtre görmedil.
    Siz sistemi Filmtec'li olarak alın, 6 ay dolmadan kaliteli filtre ile değişim yaparsın(Bence)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fktanik -- 25 Temmuz 2014; 14:16:18 >
  • quote:

Tanattavi29'da filtreler varmı bir araştırayım dostum. Geç cevap için kusura bakma. Bu aralar Hiç vakit bulamıyorum.

Ekleme:
    Siz sistemi Filmtec'li olarak alın, 6 ay dolmadan kaliteli filtre ile değişim yaparsın(Bence)

Hocam öncelikle merhaba ,

Uzun süredir damacana su kullanan biriyim , ama yüksek maliyeti ve kanserojen madde içeren şişesi nedeniyle arıtma sistemi almak istiyorum , bu konudaki mesajları okudum ve gittigidiyordan bir ürün önermişsiniz , 6 ay sonra membran hariç daha kaliteli filtrelerle değişim yaparsınız demişsiniz. Benim sorum şu bu sistemi bu şekilde toplu olarakmı almamız gerekiyor yani 6 ayı beklemeyipte en kaliteli filtrelerle birlikte sistem için geri kalan tüm malzemeleri kendimiz toplasak bu şekilde olmazmı ?

Eğer böyle birşey mümkünse gereken tüm filtreleri sizin önerdiğiniz markalarla birlikte yazarmısınız ?

• quote:

Orijinalden alıntı: FeRMaNNN21844

quote:

Tanattavi29'da filtreler varmı bir araştırayım dostum. Geç cevap için kusura bakma. Bu aralar Hiç vakit bulamıyorum.

Ekleme:

Hocam öncelikle merhaba ,

Uzun süredir damacana su kullanan biriyim , ama yüksek maliyeti ve kanserojen madde içeren şişesi nedeniyle arıtma sistemi almak istiyorum , bu konudaki mesajları okudum ve gittigidiyordan bir ürün önermişsiniz , 6 ay sonra membran hariç daha kaliteli filtrelerle değişim yaparsınız demişsiniz. Benim sorum şu bu sistemi bu şekilde toplu olarakmı almamız gerekiyor yani 6 ayı beklemeyipte en kaliteli filtrelerle birlikte sistem için geri kalan tüm malzemeleri kendimiz toplasak bu şekilde olmazmı ?

Eğer böyle birşey mümkünse gereken tüm filtreleri sizin önerdiğiniz markalarla birlikte yazarmısınız ?

Sistemi bu şekilde alıyorsun dostum. Hani satıcıya dersen 3 tane ön filtreyi koyma belki 10-20TL arası indirim yapar. Ama yapacağını da sanmıyorum.

Tabiki ben olsam sistemi alırım. Aşağıdaki filtreleri de alırım. Direk bu kaliteli olanları takar kullanırım.

1. Sıra. (5TL)
    http://www.sanalpazar.com/Ameripure-10-1-Mikron-Su-Aritma__isp8509493

2. Sıra:(20TL)
    http://www.sanalpazar.com/100-Usa-Kx-Matrikx-Cto2-Su-Aritma__isp8379960

3.Sıra(40TL En önemlilerinden)
    http://www.sanalpazar.com/100-Made-In-Usa-Kx-Ceramikx-Mikrofiltrasyon__isp6400712

4.Sıra FILMTEC gelecek zaten.

5.Sıra Tatlandırıcı geliyor. İdare eder.

6.Sıra Alkalin Filtre(55TL) (SAĞLIK İÇİN ÖNEMLİ)
    http://www.sanalpazar.com/Alkali-Filtre-Pentek-Usa-Ucretsiz-Kargo__isp23848517

Elindeki ucuz fltreleri daha sonra lazım olursa kullanırsın. Beni ikili koltuğun altında bir ton filtre var. Bana ömür boyu yeter galiba :)

• Ben de şu sıralar kafayı su arıtma cihazına takmış durumdayım.
    Bir ton şey okudum, allak bullak oldum.
    konuyu bilen arkadaşlara 1-2 sorum olacak;
    1-) 7 aşama / 8 aşama bahsedilen filtreler her sistemde aynı mıdır?
    yani tüm 8 aşamalıların tüm filtre cinsleri aynı mıdır?
    yoksa sahtekarlık peşinde olanlar, veya farklı amaçlarla filtreler değişiklik gösterebilir mi?, ilk 6sı standart, 7. ve 8. sistemden sisteme değişebilir mi?

2-) İnternetten online alıp, bir sucu ya monte mi ettirsem, yoksa kendi şehrimde dükkanı olan bir satıcıdan mı alsam sizce? (burdaki 5 aşamalı motorlu/filmtec membranlı 600tl, Kalex diye kendi markalarını oluşturmuşlar.)
    Hani muhatabım burda olan dükkanların yıllık vs. servis için dolaşıp kontrolleri söz konusuymuş. Eğer filtre değişimi gerekmiyorsa para almıyor, sadece suyun kalitesine bakıp gidiyorlarmış.
    Dükkan da bana söyledikleri; 6 ay sonra servis elemanı geldiğinde gerekirse 25tl ye filtre değişecek. Bunun haricinde yıllık olarak gerekirse 80tl gibi bi ücrete 3lü filtre değişir dedi...
    Fakat hangi filtre ney nedir, bi bilgim yok. Bilenler beni anlayacaktır sanırım.
    Velhasılı, hiç servis olayına takılmadan, süresi gelince online olarak uygun fiyatlı filtreyi bulup almak mı mantıklıdır yoksa?

Yalnız pompalının montajında acaba problem yaşarmıyım bilemiyorum.

Biraz uzun ve karışık oldu belki ama, üstad lardan yorum bekliyorum.

• C_e_R_k_H_a_N_n C kullanıcısına yanıt
    Elin bu işlere yatgın değilse kendin yapma işlerine girişme. Evi su basar aradaki farkın fazlasını temizlik yenileme işlerine harcarsın. Hanım'dan işittiğin laf da bonusu olur. Çok zor değil ama riski yüksek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar nişanlım çevre muhendisi daha önceden labaratuvarda bu musluk filtrelerinden geçen suyun ne kadar temizlendiğiyle alakalı deneyler yapmışlardı ve genel olarak bu filtrelerin bir işe yaramadığını söylemişti bana da. bende bu konu uzerinde biraz araştırma yapmıştım. tabi ters ozmoz filan işin içine girince iş biraz değişiyor. ters ozmozda membran denilen gözenekleri sac telinden bilmem kac kat daha kucuk gözeneklere sahip bir filtre kullanılır ve ter ozmozda saf su elde edilir sadece partikülleri degil yararlı mineralleri de tutar. ters ozmoz arıtıcılarında membrandan gecirilen suyun hızı buyuk olcude azalır ve musluktan gelen suyun %100 u membrandan geçemez ve bir kısmı da arıtılmadan sisteme geri döner veya dışarı deşarj edilir o yuzden normal musluk basıncı elde edemezsinz. Sistem bu şekilde çalışmıyor, size musluk basıncını tamamen verebiliyorsa o sistemde ince membran kullanılmamıştır ve sadece buyuk partikulleri tutan yalandan bir filtreniz vardir.

kısacası; Filtreniz ters ozmoz yapıyorsa yararli mineralleri ortadan kaldıran bir filtreniz vardir. (Vücudumuzun bu minerallere gerçekten ihtiyacı vardır). ztn ters ozmoz yapamıyorsa da su arıtmak için kocaman tesisler kuruluyor ve birsuru işlemden geçiriliyor. Kuçucuk bir alet bunu yapmaya yetmez sadece filtreden geçmiş ama aslında temizlenmemiş su içmeye devam ediyorsunuz demek. Bu durumda gerçekten markasına güvendiğiniz damacana suları kullanmanızı kendimce tavsiye ederim.

Not: Yıldız Teknik Ünüversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünde Hocalarımızın yaptığı araştırmalara göre en kullanılabilir en ideal suyun Erikli olduğu tespit edilmişdi. ben kendim erikli kullanmıyorum ama saglık konusunda ve tertemiz su içmek konusunda takıntılıysanız bu markayı tercih etmelisiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: C_e_R_k_H_a_N_n

Ben de şu sıralar kafayı su arıtma cihazına takmış durumdayım.
    Bir ton şey okudum, allak bullak oldum.
    konuyu bilen arkadaşlara 1-2 sorum olacak;
    1-) 7 aşama / 8 aşama bahsedilen filtreler her sistemde aynı mıdır?
    yani tüm 8 aşamalıların tüm filtre cinsleri aynı mıdır?
    yoksa sahtekarlık peşinde olanlar, veya farklı amaçlarla filtreler değişiklik gösterebilir mi?, ilk 6sı standart, 7. ve 8. sistemden sisteme değişebilir mi?

2-) İnternetten online alıp, bir sucu ya monte mi ettirsem, yoksa kendi şehrimde dükkanı olan bir satıcıdan mı alsam sizce? (burdaki 5 aşamalı motorlu/filmtec membranlı 600tl, Kalex diye kendi markalarını oluşturmuşlar.)
    Hani muhatabım burda olan dükkanların yıllık vs. servis için dolaşıp kontrolleri söz konusuymuş. Eğer filtre değişimi gerekmiyorsa para almıyor, sadece suyun kalitesine bakıp gidiyorlarmış.
    Dükkan da bana söyledikleri; 6 ay sonra servis elemanı geldiğinde gerekirse 25tl ye filtre değişecek. Bunun haricinde yıllık olarak gerekirse 80tl gibi bi ücrete 3lü filtre değişir dedi...
    Fakat hangi filtre ney nedir, bi bilgim yok. Bilenler beni anlayacaktır sanırım.
    Velhasılı, hiç servis olayına takılmadan, süresi gelince online olarak uygun fiyatlı filtreyi bulup almak mı mantıklıdır yoksa?

Yalnız pompalının montajında acaba problem yaşarmıyım bilemiyorum.

Biraz uzun ve karışık oldu belki ama, üstad lardan yorum bekliyorum.

Standart olarak olması gereken yıllardan beri 5 aşamadır. 5. aşamada su hazırlanmış ve tatlandırılmış oluyor. Bundan sonrakiler isteğe bağlı. Ama ben 2007-2008'den beri 5 aşama olarak kullandım.
    Alkalin filtrelerim de vardı ama güvenmediğimden kullanıp kısa sürede çıkardım. Şimdi ise markalı bir filtre ile sistemi sürekli 6 aşama olarak kullanacağım(Gerçi ben öne 3 tane daha filtre taktığıma göre 9 aşama olmuş, bizim şebeke suyu berbat). Güvendiğim satıcılardan İkisine sorduğumda ikisi de bu sonradan takılan kalitesiz Alkalin filtreler 2-3 gün sonra özelliğini kaybediyor demişti ki gerçekten öyle oldu. OST marka elimde sıfır Alkalin vardı. Tam bir gün sonra suyun değeri 8.80Ph'lardan 7.00Ph'a inmişti. Bizim ters osmoz sistemleri 6.5ph civarı çıkıyor. 7'den aşağı olmaması gerekiyor. Yani sınırda.

2. soruna gelirsek burda ustalık isteyen sadece bir tane iş var. O da şebeke suyu borusuna arıtmanın vanasını monte ettirmek. Bunun dışında boşuna fazla para vermemenizi öneririm. Kesinlikle ve kesinlikle zor değil. 25TL filtre dediği sadece Pamuklu Sediment filtre ise 5TL. 80TL dediği ise 3'lü ön filtre ise 3 tanesi kargo daihl 19TL(LİNK ).

Pompalılar montajlı zaten. Pompalı ile pompasız arasında eve montajı hakkında hiç fark yok. Sadece birine bir tane priz lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhankrmllar

arkadaşlar nişanlım çevre muhendisi daha önceden labaratuvarda bu musluk filtrelerinden geçen suyun ne kadar temizlendiğiyle alakalı deneyler yapmışlardı ve genel olarak bu filtrelerin bir işe yaramadığını söylemişti bana da. bende bu konu uzerinde biraz araştırma yapmıştım. tabi ters ozmoz filan işin içine girince iş biraz değişiyor. ters ozmozda membran denilen gözenekleri sac telinden bilmem kac kat daha kucuk gözeneklere sahip bir filtre kullanılır ve ter ozmozda saf su elde edilir sadece partikülleri degil yararlı mineralleri de tutar. ters ozmoz arıtıcılarında membrandan gecirilen suyun hızı buyuk olcude azalır ve musluktan gelen suyun %100 u membrandan geçemez ve bir kısmı da arıtılmadan sisteme geri döner veya dışarı deşarj edilir o yuzden normal musluk basıncı elde edemezsinz. Sistem bu şekilde çalışmıyor, size musluk basıncını tamamen verebiliyorsa o sistemde ince membran kullanılmamıştır ve sadece buyuk partikulleri tutan yalandan bir filtreniz vardir.

kısacası; Filtreniz ters ozmoz yapıyorsa yararli mineralleri ortadan kaldıran bir filtreniz vardir. (Vücudumuzun bu minerallere gerçekten ihtiyacı vardır). ztn ters ozmoz yapamıyorsa da su arıtmak için kocaman tesisler kuruluyor ve birsuru işlemden geçiriliyor. Kuçucuk bir alet bunu yapmaya yetmez sadece filtreden geçmiş ama aslında temizlenmemiş su içmeye devam ediyorsunuz demek. Bu durumda gerçekten markasına güvendiğiniz damacana suları kullanmanızı kendimce tavsiye ederim.

Not: Yıldız Teknik Ünüversitesi Çevre Mühendisliği Bölümünde Hocalarımızın yaptığı araştırmalara göre en kullanılabilir en ideal suyun Erikli olduğu tespit edilmişdi. ben kendim erikli kullanmıyorum ama saglık konusunda ve tertemiz su içmek konusunda takıntılıysanız bu markayı tercih etmelisiniz.

ben de daha yeni aldım, 440 tl verdim 7 aşamalı aldım, 1 hafta oldu hatta geçti, fena gelmiyor ama hala şüpheliyim bu sisteme karşı, bakalım bir de kaliteli filtreler ve testlere göre ya kullan at damacanaya dönücem arıtmayı yemeklerde vs. kullanıcam ya da nalet olsun diyip arıtma ile full devam.

ama iyi bir şey olmadığı yönünde kanaatim var benim, keşke musluktan akan suyu kullanabilsek ama istanbul malum..

• quote:

arkadaşlar nişanlım çevre muhendisi daha önceden labaratuvarda bu musluk filtrelerinden geçen suyun ne kadar temizlendiğiyle alakalı deneyler yapmışlardı ve genel olarak bu filtrelerin bir işe yaramadığını söylemişti bana da. bende bu konu uzerinde biraz araştırma yapmıştım. tabi ters ozmoz filan işin içine girince iş biraz değişiyor. ters ozmozda membran denilen gözenekleri sac telinden bilmem kac kat daha kucuk gözeneklere sahip bir filtre kullanılır ve ter ozmozda saf su elde edilir sadece partikülleri degil yararlı mineralleri de tutar. ters ozmoz arıtıcılarında membrandan gecirilen suyun hızı buyuk olcude azalır ve musluktan gelen suyun %100 u membrandan geçemez ve bir kısmı da arıtılmadan sisteme geri döner veya dışarı deşarj edilir o yuzden normal musluk basıncı elde edemezsinz. Sistem bu şekilde çalışmıyor, size musluk basıncını tamamen verebiliyorsa o sistemde ince membran kullanılmamıştır ve sadece buyuk partikulleri tutan yalandan bir filtreniz vardir.

Dostum bu tarzda o kadar mesaj yazıldı ki artık ilk paragrafı okumaya başlayınca sonu anlaşılıyor.
    Ben de sadece şunu söyleyeyim. Ters osmoz suyu tamamen arıtıp saf su yapsaydı TDS cihazında 0 ppm çıkardı. Oysaki 20ppm civarı çıkıyor. Erikli suyu da meraktan çok ollçmüşlüğüm vardır. 30ppm ile 40ppm arasında gördüm.
    Mineral konusunda zaten MADEN SUYU, mevye, sebze, süt, vs. herşeyden mineral alıyormuşuz. Çok az miktarda minerali sudan alacağım diye ters osmozdan asla vazgeçmem. Defalarca da yazdım. Arıtma cihazının sonuna sadece Alkalin filtre takılsın yeterli.

Arıtmadan sisteme dönen su yoktur dostum. Membran kutusunda 3 tane delik var. Bir tanesi şebeke suyu girişi. 1 tanesi membrandan geçemeyen kötü suyun atıldığı delik. Bir tane de tanka giden ve membrandan geçen temiz su deliği. Kafa karışıklığı olmasın.

Bence siz erikli vs. gibi markaların kullandığı pet şişerlerin ne kadar kanserojen olduğundan da bahsetseydiniz.
    Teşekkürler

@vindobona Ters osmozdan dolayı hastalanan ne duydum ne gördüm. Allaha'a şükürler olsun ki 2007'den beri kullanırım ve 2 çocuk büyüttüm bu su ile(Maşallah)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fktanik -- 26 Temmuz 2014; 13:10:15 >

• quote:

quote:

Dostum bu tarzda o kadar mesaj yazıldı ki artık ilk paragrafı okumaya başlayınca sonu anlaşılıyor.
    Ben de sadece şunu söyleyeyim. Ters osmoz suyu tamamen arıtıp saf su yapsaydı TDS cihazında 0 ppm çıkardı. Oysaki 20ppm civarı çıkıyor. Erikli suyu da meraktan çok ollçmüşlüğüm vardır. 30ppm ile 40ppm arasında gördüm.
    Mineral konusunda zaten MADEN SUYU, mevye, sebze, süt, vs. herşeyden mineral alıyormuşuz. Çok az miktarda minerali sudan alacağım diye ters osmozdan asla vazgeçmem. Defalarca da yazdım. Arıtma cihazının sonuna sadece Alkalin filtre takılsın yeterli.

Arıtmadan sisteme dönen su yoktur dostum. Membran kutusunda 3 tane delik var. Bir tanesi şebeke suyu girişi. 1 tanesi membrandan geçemeyen kötü suyun atıldığı delik. Bir tane de tanka giden ve membrandan geçen temiz su deliği. Kafa karışıklığı olmasın.

Bence siz erikli vs. gibi markaların kullandığı pet şişerlerin ne kadar kanserojen olduğundan da bahsetseydiniz.
    Teşekkürler

@vindobona Ters osmozdan dolayı hastalanan ne duydum ne gördüm. Allaha'a şükürler olsun ki 2007'den beri kullanırım ve 2 çocuk büyüttüm bu su ile(Maşallah)

Sayın fktanik yazılarınızın çoğunu okudum.Gördüğüm kadarı ile su arıtma konusunda epey bi bilgi birikiminiz var.Verdiğiniz bilgilere de güvenerek tantavi29 dan 8 aşamalı filmtec membranlı bi tane siparişi verdim.Şimdi bunları geldiği gibi kullanacağım.Ancak kaliteli filtre kullanmak konusundaki hassasiyetlerinize tamamen katılıyorum.Bu su arıtmalar konusunda pek bilgi sahibi de değilim.Yani hangi filtreleri alıp nerelere takılacağını dahi bilmiyorum.Sizden öğrenmek istediğim şey hangi kaliteli filtreleri ve nereden alacağım konusunda bana bilgi vermeniz.Birkaç öneriniz olmuş (pasific) ama kafam karıştı biraz.Tam olarak hangi filtreleri sipariş vermeliyim acaba? Şimdiden teşekkürler...

• Su arıtma cihazından hiç anlamıyorum, biraz yorumlarını okudum. Şimdi bunu alsam, bir de yukarıda sanalpazar linklerini verdiğiniz 4 filtreyi alsam, yeterli olur mu bu sistem için? Bir de bu sistemin kurulumunu kime yaptırabiliriz, kimleri aramak lazım. Gittigidiyor'da satış yapan eleman anladığım kadarıyla kuruluma karışmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maicole -- 16 Ağustos 2014; 14:17:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ferrotello

Su arıtma cihazından hiç anlamıyorum, biraz yorumlarını okudum. Şimdi bunu alsam, bir de yukarıda sanalpazar linklerini verdiğiniz 4 filtreyi alsam, yeterli olur mu bu sistem için? Bir de bu sistemin kurulumunu kime yaptırabiliriz, kimleri aramak lazım. Gittigidiyor'da satış yapan eleman anladığım kadarıyla kuruluma karışmıyor.

Evet alıp diğer Filtreler ile takviye yapın dostum.
    Kurulum çok basit, zaten Kurulu geliyor sayılır. Sadece tank musluk takılı değil.
    Yani şebekeye cihazın parçasını taktırıp musluk için delik deldirirsen gerisini rahatlıkla yaparsın.

• mesahin02 M kullanıcısına yanıt
    Şuan Amerika'dayım. Elimin altında PC yok. Tam LİNK bulup eklemek için PC lazım.
    Salı günü başka bir eyalete geçeceğim. O zaman yazabilirim.
    Filtreler konusunda kafa karıştıracak konu yok aslında. Ön filtreleri kaliteli olanlarla değiştirin, membran Filmtec olsun, en sona da kaliteli Alkalin filtre takın o kadar.

Ekleme :
    Şimdi buldum.

1.sıra. (bunun tek satışını kaldırmış. Yeni cihazla gelen 1 mikron filtreyi kullanın)
    http://www.sanalpazar.com/Ameripure-10-1-Mikron-Su-Aritma__isp8509493

2. Sıra:(20TL)
    http://www.sanalpazar.com/100-Usa-Kx-Matrikx-Cto2-Su-Aritma__isp8379960

3.Sıra(40TL En önemlilerinden)
    http://www.sanalpazar.com/100-Made-In-Usa-Kx-Ceramikx-Mikrofiltrasyon__isp6400712

4.Sıra Membran 68TL.(bu sıfır cihaz alıyorsanız Filmtec gelecek zaten)
    http://www.sanalpazar.com/100-Usa-Filmtec-75-Gpd-Ucretsiz-Kargo-Su-Aritma__isp8655621

5.Sıra Tatlandırıcı(55TL)(bu sıfır cihaz alıyorsanız geliyor zaten)
    http://www.sanalpazar.com/Inline-Tatlandirici-Filtre-Pentek-Usa-Post__isp8592616

6.Sıra Alkalin Filtre(55TL)
    http://www.sanalpazar.com/Alkali-Filtre-Pentek-Usa-Ucretsiz-Kargo__isp23848517

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fktanik -- 17 Ağustos 2014; 17:42:20 >

• Arkadaslar bana tezgahustu cok pahali olmayacak bir aritma cihazi lazim. Öneri yapabilir misiniz?

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.