Bu sizin bilmiş haliniz mi ? buyrun kuru dediğiniz filmtec membran nsf sayfası sallaya sallaya bitiremediniz. info.nsf.org Listing Category Search Page | NSF International https://info.nsf.org/Certified/DWTU/Listings.asp?Company=44420&Standard=058Siz bilirsiniz ya neden yıkanması gerektiğini nsf anlamaz bu işlerden .Biz söylesek de yok öyle değil sallıyorsunuz diyeceksiniz kabul etmeyeceksiniz zaten. |
Su Arıtma Cihazları için Sıcak Fırsatlar (444. sayfa)
-
-
Senin post karbonun housing tipi mi! Yani 10 inc housing için de mi! Genelde herkes inline kullanılır. Housing kullanan arıtma cihazları da var tabiiki.
Housing kullanırsan postu 5 bardak, inline kullanırsan 1 bardak doğrudur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ya sen sürekli belli başlı markaların tavsiyelerini bana bir gerçeklekmiş gibi gönderiyorsun. Orada adam bu membranın iyi şekilde çalışabilmesi için, kendini camdan dısarı at dese atacak mısın?
24 saat membran yıka diyor benim aldıgım membranda da 1 saat yıkayın diyor onu ne yapacagız? Sakın Filmtec NSF'li ve NSF hazretleri buyuruyor o yüzden dogru budur deme bana..
Bunları oraya neden böyle yazdıklarını da sana söyleyeyim. ABD öyle bir ülke ki, adam 40 sene boyunca sigara içiyor sonra kanser oldum diye dava edip milyarlar götürüyor.. Yarın bir gün herif kanser olacak, sonra membranda sözde kanser bileşikli bir maddeden az miktarda olacak bu yüzden kanser oldum diyecek ve firmayı dava edecek..
Herifler 24 saat su gecirin diyorlar ki, mahkemede 24 saat su gecirilmis ne kanseri diyerek davayı düsürebilsinler.. Sunu bile oturup değerlendiremiyorsan ben sana daha ne diyeyim..
Bir membran 24 saat yıkanmaz en fazla temiz su çıkısını sökersin 1 saat boşa akıtırsın ona tamam ama 24 saat boyunca membranı hiç durmadan çalıştır ve 24 saat su harca sen kendine bir yarım saat ver bunu iyi bir düşün bak doğruyu sadece kendi mantıgınla bile bulacaksın..
Yani senin olayın böyle etiketleri okuyorsun, sonra başka insanlardan satış ve promotion odaklı bir takım fikirler ve bilgiler de öğrenip bunları forumda yazıyorsun..
-
Membran yıkama işlemi ilk kullanım için geçerlidir, çoğu membranda 24 saat çoğunda 36 saat bazılarında da 12 saat yazar , membran bozulması için içerisine çeşitli kimyasallar atılır bu kimyasallarıda suyla temizlemek için bu süre veriliyor, siz uyarsanız uymazsınız bu ayrı konu ama nsf standartlarını karşılaması için talimatları izlemek zorundasınız.
Ayrıca 1 saat yeterli değildir en az 4 saat üretilen suyu içmemek gerekiyor ve hatta o suyu post karbona, depoya vs vermemeniz gerekiyor. Normal prosedür budur ama bu prosedürü kimse uygulamıyor.
Kurulumu yapan servis 4 saat orada beklemez genelde yapılan işlem tak direkt suyu musluğa ver 2,3 tank suyu boşalt kullan derler.
Zaten her prosedüre uysaydık insan olarak bunları konuşuyor olmazdık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 18 Kasım 2024; 17:11:53 >
Etiket okumayalım , üretici bilgilerini geçelim , Nsfi geçtik zaten , sitesinden link vermeyelim o zaman senin dediğin doğru olsun . Olması gerekenler bunlar sen ister uygula ister uygulama . Düzeltme kardeş sen bırak dağınık kalsın .
Sen kuru ıslak membran diye başla kopyala yapıştır .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yok hocam 36 saat de yetmez 360 saat yıkayalım tam olsun..
Elbette kimse uygulamıyor çünkü bu oldukça mantık dışı bir şey..
Bak sana senin Pentair ile ilgili bir site atıyorum git incele orada ABD CA eyaletinde sattıkları filtrelerin üstüne Proposition 65 uyarısı koymuslar bu açıkça, filtrede, kanserojen ve üreme sistemine zararlı madde var demektir.. Bunu direkt olarak ilan ediyorlar..
Biz yazdık bizden günah gitti mevzusu..
Düşün ki, bir filtre üreticisi, sattıgımız karbonda kanserojen var diyor, bunu ancak sigara paketlerinin üzerinde görebilirsin ancak ABD'de bu gibi şeyler firmaların başına ciddi belalar oluşturma potansiyeli taşırlar. O yüzden adam 36 saat su geçir diyecek ki, yarın alakasız sebepten kanser olan birisi gidip dava ile para tırtıklamasın diye..
Yani senin savundugun şeyleri bu şekilde yazıyorlar ki, ABD'de legal sorunlar yaşamasınlar
https://www.filterpure.com/pentair-everpure-investing-in-new-cartridge-improvements//
Yani sonuç olarak, sen ürün etiketlerinde yazan şeyleri savunuyorsan, Pentair karbon da kullanma bak adam üzerine yazmış, ksıır yapıyor kanser yapıyor, kısır yapan, kanser yapan ürünü neden kullanıyorsun? Adam direkt olarak yazmış yahu sağlığa zararlı mal satıyorum diyor ötesi var mı bunun?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 18 Kasım 2024; 17:32:44 >
-
Sen istedigin ürünü kullanabilirsin Ahmet. Bu beni ilgilendirmez. Yani bir arıtma cihazına sadece NSF'li diye çamaşır makinesi parası veriyorsan ve filtrelere de binlerce lira veriyorsan, bu senin kendi seçimindir. Yani şimdi ben buna saygı duyarım ama belgesiz cihaz kullanıyorlar şeklinde millete ileri geri konuşulmadıgı sürece..
Ha satıcı ileri geri konuşur çünkü malını NSF sertifikasıyla pazarlıyor şimdi NSF cöptür, pentair filtreye adam kendisi kanser yapar yazmış satıyor desem adam korkar tabii yahu biz nasıl mal satacağız adam NSF önermezse çamaşır makinesi fiyatına arıtma satamayız diyebilir ha ona engel atarsın ya da temelsiz iddialarını çürütmek için tartışırsın ancak bunu bir kullanıcı yaptıgı zaman orada problem ortaya cıkıyor iste..
-
Karbon masum diyen var mı burada ? Çarşaf çarşaf yazdı Galip abi karbon şöyle böyle diye , Yıkamadan kullanmayın dememizin sebeplerinden bir tanesi de yukarda pentair filtresinin yasal sorumlulukları yerine getirip etiket üzerinde yazılanlar mesela , etiket okumayacaktık hani ? Arıtma cihazları çok mu masum , attık işte mineralsiz su içmenin zararları diye dünya sağlık örgütünün yazısını , onu okuyup ro arıtma kullanmak mantıklı mı mesela ? Diğer firmalarda bunu yazmıyor bu bile suçtur , nsf diye boşuna demiyoruz . Nsf tarafından üç dört tane sertifikası olan ürünlerde bile son üründe alüminyum baryum ortaya çıkıyor(daha doğrusu arıtılmamış suya göre oranı daha fazla çıkıyor ) daha bugün izledim al bak aşağıya videosunu ekleyeyim .
Nsfli filtre seti ile Nsfsiz filtre seti arasında riske almaya gerekecek bir fiyat farkı var mı ?noname olanları test eden yok daha , Hafta sonu attım patlattım dediğin nsf sertifikalı ön üçlü set 600 lira , noname ne kadar ? Bu riske gerek var mı ?
En pahalısını alma , al yerli al hadi 5 li set geçen arkadaş özelden atıyor 1600 tl istemişler şu piyasada 300-500 tl olan setlerden , flt 5 li set alırsın o paraya . Aynı para yav neden çöp etsin adam nsf sertifikalı filtresi varken mesela ?
Swun şöyle böyle diyorsun , onu öneriyormuşuz satmak içinmiş , yav piyasada kaç tane nsf sertifikalı filtre var da ? Kx Hintli üretimi diyorsun 10 tane ya var ya yok , olan bu , keşke hepsi olsa da içinden canımızın istediğini alıp kullansak .
Varsa ekle bilmediğimiz görmediğimiz onları kullanalım onları önerelim . Hep aynı ürünleri öne çıkarıyorsun diyorsun , yav kullanmadığım bilmedim ürün hakkında ne yazayım ?
Fikrini beyan etmek başkadır , tiye alıp bilgin yok sınırlı demek başkadır , yardımcı olmaya çalışmak başka. O kadar yanlış şeyler yazmanıza rağmen biz sizi tiye almıyoruz . Hala olması gerekeni anlatmaya çalışıyoruz .
Lütfen üslubunuza dikkat edin . Amaç milleti bilgilendirme ise yoruma ve eleştiriye açık olun . Yanlış deyince yaftalamaya etiketlemeye başlamayın .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 19 Kasım 2024; 8:8:49 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Ahmet, Pentair filtre ve NSF fena patladı gerçekten.. CA'de kanserojen maddelerin, ürünlerde belirtilmesi şart koşuldugu için o uyarı oraya yazılmış esasen fakat başka eyaletlerde o kanserojenler ki, 65 belgesini araştır bir sürü kanserojen madde listesi var, yazılması mecbur olmadıgı için yazılmıyor.
Yani karbon ürünü dedigin şeylerde zaten kanserojen bilesikler oluyor üstelik Pentair ürünleri NSF'li.. Yani NSF içinde kanserojen olan filtrelere onay veriyor..
Bu yüzden hem pentair hem de NSF patladı..
Şimdi içeriğinde kanserojen madde oldugunu, üreticisinin ilan ettigi karbonu kullanarak belgesiz mal, NSF üvvvvv şeklinde yazmak mantıga tamamen aykırı..
Öyle bir kafa yapısında olan adamın arıtmayı hiç kullanmaması gerekiyor..
Minerali Patlattım
SC'yi patlattım
SC fittingleri patlattım
Simdi de NSF ve Pentairi bir taşla iki kuş şeklinde patlattım..
Bu şekil düşünüyorsan arıtma yerine damacana tavsiye ederim çünkü yeterince kanserojeni NSF belgeli karbonlardan da alıyorsun.. Karbon olmadan arıtma zaten yapamazsın kloru alamazsın sedimentle olmaz yani..
Hatta Pentair marka sedimentlerde bile bu 65 yazıyor olabilir.. Çünkü sedimentlerdeki Polypropylene plastigin de zararlı olduguna dair araştırmalar var.. Yani arıtma mevzusu gri bölgedir.. Istedigin kadar NSF sertifikası diye uğraş kanser bakımından şaibelidir o zaman damacana kullanacaksın güzel kardesim.. Plastik diyorsan cam damacana alacaksın hergün test ediliyor ya da direkt sebeke kullan onu da test ediyorlar.. Burada mesela belediyenin şebekeden verdigi suyun test sonuclarını kendi sitesinden PDF olarak indirebiliyoruz.. Direkt şebeke ve cam damacana NSF'den daha güvenli..
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC10108816/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 18 Kasım 2024; 18:48:12 >
-
O uyarı burada satılanlarda da var zaten yeni bir olay değil, üstelik 0.25 kurşun yönetmeliğine uygun olduğu halde yazıyor, birde yönetmeliğe uymayanları artık sen düşün nsf siz olanları ve test edilmeyenleri, kurşun yanısıra arsenik de bulundurur karbonlar. Bu yüzden her zaman sertifikalı kullanıp zararı en aza indirmenizi tavsiye ederim.
Sc yi patlattım diyorsun daha hangi modelinde nsf var bilmiyorsun , sitesinden link verme diyorsun bu mu patlamış hali ?
Sonra inline modeli gaca dedim diyorsun , Omnipure ile aynı sertifikası var diyoruz en iyisi Omnipure diyorsun .
Madem patlattın , patlattım dediğin mesajlarını muhtemelen nsf onaylı değil Çin karbonu ver dediğin mesajları neden sildin değiştirdin ?
Neyse hocam Herkes kendi bildiği gibi devam etsin . Ama lütfen rica ediyorum saygı çevresinden ayrılmadan tartışalım fikir beyan edelim .
Bu arada evet şebeke suyu dağıtım noktasına kadar alınan numunelere göre yayınlanıyor , evine kadar aynı şekilde geliyorsa ağzınızı dayayın için . Boşuna damacanadır artırmadır uğraşmayın .
İyi forumlar dilerim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sen kursunla cok fazla ilgileniyorsun hocam. Kursun dedigin sey eser miktarlarda zararlı degildir.. Sebeke suyunda zaten bu kursundan var. Bu kursun dedigin seyler o kadar ufak miktarlarda ki, bahsetmeye bile degmez.. Kaldı ki, arıtma cihazından alabilecegin kursun sadece metal malzemelerde yani muslukta bulunur. Fittinglerin içinde de bulundugunu belki iddia edebilirsin ama pek olası degil.. Bunu çok kafaya takıyorsan plastik üzerine krom kaplama musluklar da var alır geçersin.. Ya da sırf içi plastik diye NSF'li musluga da tamam diyelim ya da musluk kullanma, suyu direkt borudan al cam şişeye doldur falan.. onun dısında arıtma kursun kaynagı degil, zehirli plastik ve kanser bilesikli karbon kaynagıdır..
Kanserojen karbon ve plastik sedimentler çok daha zararlı yani ve NSF bunlara onay veriyor..
Bir de mesela damacanalardaki bisfenolden bahsedip büyük kısmı tamamen plastikten olusan arıtma cihazını kullanmak da mantıklı degil..
NSF'in yaptıgı tek sey ürünlerde kursun var mı yok mu? Onun dısında her türlü zehirli mevzu bu arıtma cihazlarında olabilir..
Ben kullanıyorum ama şu gibi kişilere ben arıtma tavsiye etmem
NSF belgeli ürün alıyoz zehirlenmiyoz -> Patladı
Mineraller gidiyah mineralsiz kaliyah -> Elbette böyle ne bekliyordun?
Atık var -> Evet var
-
Tavsiye edebilirsin tabii hocam memnuniyet duyarım ama bu tavsiyeye uyamayacagım cünkü piyasada NSF'siz ama isimi gören cok güzel mallar var yani.. Zaten arıtma konusundaki bu gerçekleri bildigim için belgeye verecegim her kurus para bana elin adamlarına verilmiş boş para olarak geliyor.. Yani NSF'li mal kullanana da saygım var tabii ama bu belge korkutmalarını hoş bulmuyorum şahsen.. Zaten sadece belge korkutması yapanlarla tartışıyorum pentair alacağım diyen kimseye alma demedim de demem de..
Benim için arıtma bir kolaylık musluktan sürekli arıtılmış su alıyorum çok güzel bir icat ve bu kadar güzel bir icadın zararını da göz ardı ederek kullanıyorum fakat NSF bu zararlardan korumaya yetmez kurşundan kurtulsan karbon kömürü alırsın, kömürden kurtulsan plastik zehiri alırsın yani ben eğer ki bunlar üzerinde çok duran biri olsaydım ciddi söylüyorum, arıtmayı evime sokmazdım.. Cam damacanadan başka bir şey kullanmazdım..
-
Piyasada en kaliteli ürünler maalesef nsf'li, nsf siz olanları kurşun, arsenik, bakteri yatağıdır. Uymazsanız zaten başınıza gelmiş olay daha çok başınız ağrır.
NSF'li olanlar da öyle hocam. Plastik zehiri, kanserojen karbon hepsi aynı. Üreticisi yazmış üstüne NSF de onay vermiş bize laf bile düşmez zaten.. Kanserojen değil diyemeyiz..
Kanserden korkan arıtma NSF'li NSF'siz kullanmayacak.. Karbon kanserojen, plastik kanserojen..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 18 Kasım 2024; 19:40:18 > -
Ben mesajlarımı silmedim ki, SC filtrelerin NSF'li olup olmaması diye bir şey bile olmaz zaten. Çünkü SC'yi getiren etiketi de kendisi vuruyor üstüne. Başka model getirir, NSF'li etiketi da cakar icabında.. Fason filtreyi NSF diye ballandırıyorlar ona dikkat cekiyoruz.. Evet inline filtrelerde sadece GAC NSF'li.. Kaldı ki ben inline filtrelerle ilgileniyorum, housing SC'nin NSF'ini incelemeye bile tenezzül etmedim dogal olarak... cünkü o icine balcık dolan housinglerden olusan o cöp housing seyleri de evime sokma taraftarı degilim.. hem sızdırıyor, hem de ici balcık gibi camur doluyor, o beyaz housinglerin icinde öyle feci sarımsı bir sey birikiyor ki, geçenlerde dedim sistemi zaten kasasız olarak kullandıgım icin, acaba housinge gecsem mi, hatta özellikle siyah renk sordum ki, göz görmeyince gnl katlanır misali.. yine de vazgectim yani sonunda.. gittim kendime inline kasa aldım falan...
Hem ben mesajlarımı hic editlemedim ve silmedim, onları senin silinmesi gereken mesajlarınla birlikte sildiler. Senin fiyat farkı var dedigin fason cin kömürü tayvan dolum filtre setleri filmtec membran dahil 2000 liradan baslıyor millet aynı isi 500 - 700 liraya görüyorsa 500 700 liraya alsın.. 1500 lira farkı millete sen mi ödeyeceksin?
Tayvanın fasonunu alacağıma yerli fason alırım.. SC'nin de karbon kaynagı belli degil zaten.. Yok bir filtre 5 sene gidermis, tank 20 sene gidermis..
Gercekten bos bos argümanlar yav..
Resim cizicem hocam bak buraya kac sayfa yazdım daha da yaz daha beter patlasın filtreler diyorsun
Pentair'in bile üstünde kanser icerir yazıyorsa ve yanında da NSF logosu varsa benim icin zaten 500 liralık filtre ayarındadır.. Daha uzun gitmesi falan da bir sey degistirmez 6 ayda bir degistirsem yine bile SC'li Filmtecli setten ucuza gelir ve 6 boyunca sabit 10 - 30 TDS alırım.. O 1500 lirayı da vermem ve verilmesini tavsiye etmem..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 18 Kasım 2024; 20:27:12 >
-
Fason filtre kullanıp gelip forumda tavsiye arayan olmaz zaten, fason filtreleri Google zaten 5li setini 400 liradan listeliyor. Fason filtrelerin tavsiyesi olmaz. Sizin gibi düşünen bu forumda %5 bile değildir. Burada araştırma yapanlar kaliteli ürünlerin peşinde oluyor genelde.
Her ürünün ucuzu pahalısı vardır bu demek değilki ürünler aynı kalitede. O zaman hiç bir üründe araştırma yapmadan gidip pazardan en ucuzunu alalım senin mantığına göre.
SC de fason sonucta.. Cin kömürünü tayvanda dolduruyor adamlar NSF'leri yok, kömürün hangi kaynaktan geldigi belli degil.. Neden alayım? Satanlar yani birkac satıcı öneriyor diye mi? Dünyada karbon üreten kaç kaynak var acaba? O fason karbonu belki buradaki fasoncular da kullanıyorlardır.. hahaha..
Senin SC'leri ya da pentairi Türkiye'de bu forum dısında kullanan var mı acaba? %5 bile yoktur
Solunda Kanser yapıyor etiketi, sağında da NSF logosu olan Pentair'e gelince adamlar milletle zaten dalga geçiyorlar
Arıtma olayında o senin dedigin ucuzu pahalısı olayı çok geçerli degil çünkü ucuz pahalı mevzusunu NSF olayı, dolar kuru ve gümrük vergileri yani ithal ürünler olması belirliyor senin söyledigin filtreler de, oldukça ucuza mal ediliyorlar, ancak onlara NSF alan firmaların, NSF belgesini alıcıya bindirme mevzusu oluyor, sonra ihtal oldukları için bunun gümrügü oluyor, dolar kurundan dolayı şişen bir fiyat oluyor tüm bunlara rağmen filmtec membranı 500 liraya aldıgınızı sen kendin farklı yerlerde söylüyordun zaten membran sana gelene kadar kimbilir kaç kez el degistirdi kimler üstünden kar etti ve sen zaten 500 liraya alıyorsun..
Sen kendi youtube videolarında bize gelisi 400 küsür lira diyorsun ama sitenizde 1500 liranın üstüne yani 3 kat karla satıyorsunuz..
Millet 7000 liraya filtre mi olur demiyor mu sana?
Eh sen şimdi 400 liralık fason filtreleri 3 katı karla bile satsan, 100 lira para kazanırsın ondan, o yüzden 500'e alıp 1500'e satmak da iyi kar getiriyordur
Yani arıtma meselesinde mevzular bu şekilde..
Yani fason filtrelerin çok bir farkı yok NSF belgeleri ve yerli oldukları icin ucuz olmaları dısında.. ABD olan 7 TDS veriyorsa, fason membran 10 - 14 TDS veriyor.. Omnipure 2 sene gidiyorsa ki zaten o karbonlar o kadar gitmez, fiyatı 5000 lira, fason 400 liraysa o da en az 6 ay gidiyor yine ucuza geliyor..
Yani farkı NSF belgesi ve nerede doldurulmus olması oluyor..
Buradan tavsiye alanlara gelince oldukca pahalıya arıtma satın alıyorlar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 18 Kasım 2024; 22:13:25 >
-
Biz membranı 1.elden alıyoruz, arada kazanan firma yok. Siz 3 dolarlık vontronu kaça satın alıyorsunuz.
Siz hala nsf sertifikası olan ürünleri nsf sertifikasına ödenen paradan kaynaklı pahalı sanıyorsunuz ama nsf sertifikası bir filtreye 0.10 dolar bile ek yük yapmaz.
Vontron da nsf'li ama ucuz satılıyor.
Senin argümanların %99.9 çürük. Sizinle iş tutan DNT'de olduğu gibi önce ek 1000 lira su faturası sonra yeni bir membran maliyetine girer devamlı üstüne vücuduna aldığı toksik maddeleri de saymıyoruz bile.
Siz sertifkasız ürün kullanmaya devam edin bu sizin tercihiniz ama yazdığınız metinlerin tümü çöp hükmünde.
Buradan tavsiye alanlar kalite alıyor, almasa zaten sizin gibi 2000 liraya webden satılan bir sürü arıtma var onları kullanmayı akıl edemedimi sanıyorsunuz.
Sizinle daha fazla vakit baybetmemek için konuşmayı sonladırıyorum. Siz kendinizi kandırmaya devam edin.
İyi forumlar size.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 18 Kasım 2024; 22:51:59 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Olsun sonuça benim verdigim para önemli kim kaça alırsa alsın vontronu bana 2000 liraya satmadıktan sonra sorun yok.. isterse 10 liraya alsın.. sen filmtec'i 400 liraya alıp zam yapmadıysan 1600 liraya satıyorsun, hele ki o omnipure filtrelerdeki fiyat.. Adamlar 7000 liraya filtre mi olur diye size kötü yorum bile atmışlar hocam..
Ben atmadım ama ondan emin olabilirsiniz..
Eh akıl edememişler demek ki hocam, akıl edebilseydiler 2000 liraya alırlar, 6 ayda 500 lira filtre masrafı yaparak aynı suyu zaten elde ederlerdi..
Fakat akıl edememelerindeki esas etken bu tarz argümanlar ve placebo etkisi zaten..
Sen bilirsin hocam tartışmak istersen her zaman buradayım.. Yoksa da kendin bilirsin..
Ben en azından başkaları gibi başkalarını kandırmıyorum..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 18 Kasım 2024; 23:14:17 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X