|
Su arıtma cihazlarına dair her şey bu videoda - Spring Water Kurucusu Özgür Delen ile Röportaj
-
-
odatvFatih Altaylı su faturalarının yüksekliğinden yakındı gerçek ortaya çıktıhttps://www.odatv.com/guncel/fatih-altaylinin-havuz-problemi-gercek-ortaya-cikti-120063071
" Gazeteci Fatih Altaylı, YouTube yayınında su faturasının yüksek geldiğinden bahsederek, bu konudaki şikâyetlerini yayınında ifade etti.
Fatih Altaylı'nın adresinde incelemelerde bulunan İSKİ ekipleri, kontrol esnasında mutfak ve banyoda bulunan muslukların kapalı olduğunu ancak sayacın dönmeye devam ettiği tespit etti.
Sorunun kaynağına ulaşabilmek adına mutfak tezgâhı altında bulunan arıtma cihazı ile ilgili inceleme yapılan ekipler, yapılan incelemede içme suyu arıtma cihazı açık olduğunda sayacın döndüğü, kapalı olduğunda ise sayacın durduğu belirlendi.
Sayacın içme suyu arıtma cihazı açık olduğunda değil yalnızca cihaz çalıştığında dönmesi gerektiği göz önünde bulundurulurken, yüksek faturalandırmaya sebep olan sorunun arıtma cihazından kaynaklandığı ortaya çıktı. "
-
Arıtma cihazı satarak para kazanan birinin arıtma cihazları hakkında olumsuz birşey söylemesi beklenemezdi zaten...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ters Ozmoz cihazlarının "pek gösterilmeyen" en büyük 2 sıkıntısı var:
1) Atık Su Sorunu: Çıkıştaki suyu değerlendirmemiz gerekiyor. Hem çevre hem fatura meselesi. Ama değerlendirmek de kolay değil. Bu konuda ne bir teşvik ne bir bilinçlendirme var. İlgili Bakanlıkların çalışma yapıp bu firmaları hizaya sokması şart. Mesela atık su için de ayrı bir varil zorunluluğu gibi.
2) Mineral Kaybı Sorunu: Membran sonrası çıkan saf suyu içmek zararlı. Mineral ile desteklenmeli. Kaliteli mineral filtre almanız gerekiyor. Orada da ciddi mevzuat açıklarımız var, firmalar kalitesi belli belirsiz filtreler satıyorlar. Uzun süre etkinliği güvenliği kanıtlanmış ürünler kullanmak zorundalar. Ve bunlar çok sıkı denetime tabi tutulmalı. Öyle bir tane ölçümle olacak iş değil. Hıfzıssıhhaya gittik işte belgesi bu, yetersiz kalıyor.
- - -
Şimdi gelelim bu sohbetteki Spring Water firmasına...
Bunlar ayrıca Omnipure firmasının distribütörü. Royal Green gibi firmalar da bunlardan Omnipure satın alıyor.
Bunlar öylesine fahiş fiyatlarla filtre satıyorlar ki üretici bile bu kadar kazanmıyordur.
Mesela, Omnipure K5651 Alkali Filtre
Sitelerinde 1750 TL:
https://www.springwater.com.tr/urun/omnipure-k5651-alkali-filtre
Diğer yerlerde 23 dolar, bugünkü kurla 780 TL
Veya Omnipure K5605 Spun Filtre
Sitelerinde 1100 TL:
https://www.springwater.com.tr/urun/omnipure-k5605-ss-5-mikron-spun-filtre
Diğer yerlerde 12 dolar, bugünkü kurla 410 TL
ÖTV mi var, TRT payı mı var ayrıntısını bilmiyorum. Her ilçeye her AVM'ye showroom mu açıyorlar yani dükkan kirası dertleri mi var bilmiyorum.
Alkali filtre demişken Membran sonrası en değerli bileşen. Ama burada da söz gelimi Omnipure yerine kendi markalı ürünlerini Springwater, Roycera gibi ürünler koyuyorlar. Kalitesinden de şüpheliyim. Onları kimlere üretiyorlar, nerede üretiyorlar bulamadım.
Sonuç olarak, olumsuz bir yazı yazdım gibi anlaşılabilir. Ben sadece bir vatandaş olarak herkesin "gerçekten" kaliteli ve "gerçekten" uygun fiyatlı suya erişmesini istiyorum. Bakanlıkların çok ciddi çalışmaları olmalı. Fimaların bu arıtma sektörünü yüksek kârlı iş görmesinden önce, halk olarak içeceğimiz suyu güvence altına almak zorundayız.
-
fazla su faturası gelince itirazlarda ilk baktıkları şey su filtresi, kullanımı %50ye kadar arttırıyor bu atık su mevzusu nedeniyle.
ayrıca su arıtma cihazı dolandırıcılığı vardır bilir misiniz, bir gün çalışmıştım öğrenci iken, alt gelir mahallelerine akşam gider kapı kapı dolaşıp efendim su araştırmadan geliyoruz suyunuz şöyle kirli bu kadar damacana alıyorsunuz diye saçma cihazları satmaya çalışıyorlardı.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Arıtma cihazı satarak para kazanan birinin arıtma cihazları hakkında olumsuz birşey söylemesi beklenemezdi zaten...
|
Ters Ozmoz cihazlarının "pek gösterilmeyen" en büyük 2 sıkıntısı var: 1) Atık Su Sorunu: Çıkıştaki suyu değerlendirmemiz gerekiyor. Hem çevre hem fatura meselesi. Ama değerlendirmek de kolay değil. Bu konuda ne bir teşvik ne bir bilinçlendirme var. İlgili Bakanlıkların çalışma yapıp bu firmaları hizaya sokması şart. Mesela atık su için de ayrı bir varil zorunluluğu gibi. 2) Mineral Kaybı Sorunu: Membran sonrası çıkan saf suyu içmek zararlı. Mineral ile desteklenmeli. Kaliteli mineral filtre almanız gerekiyor. Orada da ciddi mevzuat açıklarımız var, firmalar kalitesi belli belirsiz filtreler satıyorlar. Uzun süre etkinliği güvenliği kanıtlanmış ürünler kullanmak zorundalar. Ve bunlar çok sıkı denetime tabi tutulmalı. Öyle bir tane ölçümle olacak iş değil. Hıfzıssıhhaya gittik işte belgesi bu, yetersiz kalıyor. - - - Şimdi gelelim bu sohbetteki Spring Water firmasına... Bunlar ayrıca Omnipure firmasının distribütörü. Royal Green gibi firmalar da bunlardan Omnipure satın alıyor. Bunlar öylesine fahiş fiyatlarla filtre satıyorlar ki üretici bile bu kadar kazanmıyordur. Mesela, Omnipure K5651 Alkali Filtre Sitelerinde 1750 TL: https://www.springwater.com.tr/urun/omnipure-k5651-alkali-filtre Diğer yerlerde 23 dolar, bugünkü kurla 780 TL Veya Omnipure K5605 Spun Filtre Sitelerinde 1100 TL: https://www.springwater.com.tr/urun/omnipure-k5605-ss-5-mikron-spun-filtre Diğer yerlerde 12 dolar, bugünkü kurla 410 TL ÖTV mi var, TRT payı mı var ayrıntısını bilmiyorum. Her ilçeye her AVM'ye showroom mu açıyorlar yani dükkan kirası dertleri mi var bilmiyorum. Alkali filtre demişken Membran sonrası en değerli bileşen. Ama burada da söz gelimi Omnipure yerine kendi markalı ürünlerini Springwater, Roycera gibi ürünler koyuyorlar. Kalitesinden de şüpheliyim. Onları kimlere üretiyorlar, nerede üretiyorlar bulamadım. Sonuç olarak, olumsuz bir yazı yazdım gibi anlaşılabilir. Ben sadece bir vatandaş olarak herkesin "gerçekten" kaliteli ve "gerçekten" uygun fiyatlı suya erişmesini istiyorum. Bakanlıkların çok ciddi çalışmaları olmalı. Fimaların bu arıtma sektörünü yüksek kârlı iş görmesinden önce, halk olarak içeceğimiz suyu güvence altına almak zorundayız. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X