Şimdi Ara

Su Arıtma Cihazlarına Dair Her Şeyi Bir Bilene Sorduk! - Özel Röportaj

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Bu videomuzda su arıtma cihazları dünyasını, uzun süredir bu sektörde faaliyet gösteren Ümit Atmaca ile konuştuk. Bilgi kirliliğinin dolaştığı bir ortamda kullanıcıların dikkat etmesi gerekenleri masaya yatırdık.

Video içerisinde bahsi geçen sayfalara aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:

NSF sertifikası onayı için:

nsf international
    Certified Products and Systems
    https://www.nsf.org/certified-products-systems

TSE belgesi sorgulaması için:
    basvuruportal.tse.org.tr
    TSE Belgelendirilmiş Firma Arama/Sorgulama
    https://basvuruportal.tse.org.tr/Genel/FirmaArama.aspx

NSF tarafından, sertifikasını izinsiz olarak kullananların listesi için:

nsf international
    Complaints, Public Notices and Enforcement Actions
    https://www.nsf.org/about-nsf/regulatory-affairs/enforcement-actions

• ya anlamıyorum,

insanlar salak yerine konuyor.

Su arıtma cihazını cihaz satana soruyorsunuz...

bu işten para kazanan kimse kendi ekmek teknesine kötü demez.

satıcıya sorulur mu bu iş?

herseyi boyle yapmaya başladı insanlar..

sorarım size arkadaşlar siz salak mısınız? tabiki değilsiniz? o zaman ürünü satıcıların agzına bakıp alalım?

(biri bir işten para kazanıyorsa onu dinlemeyin)

biraz araştırın ve arıtma cihazı almayın!!

Faydali mineralleri de yekten filtereleyip suya tat filan falan verson diye de kendilerince eklenen birkac minerallerce elde edilen suyun dogal icmelik oldugunu kimse iddia edemez! ...

Bu aritmalarla anca utu suyu olur . Hatta bunlari sadece camasir suyu su sistemlerine monte edilmeli bir duzenekle ... Icirmeyi sakin kimse onermesin.

Bilgi kirliligi asil bu isi pazarlayanlarca yapiliyor ...
  • Faydali mineralleri de yekten filtereleyip suya tat filan falan verson diye de kendilerince eklenen birkac minerallerce elde edilen suyun dogal icmelik oldugunu kimse iddia edemez! ...

Bu aritmalarla anca utu suyu olur . Hatta bunlari sadece camasir suyu su sistemlerine monte edilmeli bir duzenekle ... Icirmeyi sakin kimse onermesin.

Bilgi kirliligi asil bu isi pazarlayanlarca yapiliyor ...

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    https://www.biocera.com

Ön yargınızı anlayabiliyorum,
    sizden bu web sitesini incelemenizi rica ederim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Biocera kendi sitesinde, ve yurtdışı satışlarda mavi.
    Türkiyede neden beyaz

• jamesdaugles J kullanıcısına yanıt
    www.biocera.com
    Best Alkaline Water Filters after RO System, Biocera Antioxidant Alkaline Filter ǀ BIOCERA
    https://www.biocera.com/biocera-aa-water-filter

Boyutla alakalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÜmitATMACA -- 7 Mart 2022; 21:53:26 >

• donanımhaber dik tesisathaber olduk...

• smart1978 kullanıcısına yanıt
    İddia edemez derken hocam, doğal dediğin olay suya mineral katılması doğada her zaman oluyor, tuzlu su ve diğer sular buharlaşıp saf olarak yukarıya çıkar sonra su buharı yağmur (saf su olarak) tekrar yeryüzüne iner ve toprak vs katmanlardan üzerine mineral ve bir çok maddeyi toplar ve bu suyu direkt içemezsin güvenilir olduğunu test etmeden anlayamayız. Tarım ilaçları ve çevre kirliliğinin en yoğun olduğu dönemdeyiz.

Burada ki mineral filtresinin suya 4 minerali kazandırdığı testlerle kanıtlanmıştır. Burada kullanılan mineral toplarının güvenilirliğini FDA ve NSF tarafından da sertifika verilerek onaylanmış.

Biocera filtre suya Ca, Mg, Na ve K minerallerin litre/mg olarak ekleme yapıyor. Sonuçta sen test ettiğinde suyun içerisinde bu mineraller varmı diye baktığında sonuç size pozitif olarak geliyor. Bunun nesini anlamıyorsunuz.

Üstüne ro sistemi örnek 300ppm ve 7.5pH olan şebeke suyunu 5ppm ve 6ph seviyesine çekiyor bu bildiğin saf su ve asidik suyu Biocera filtre 20-50ppm ve 7.5pH ile 9.5pH aralığına getiriyor, yetmedi şebeke suyu +400 orp den bu filtre -150 orp seviyesine yani suyu antioksidan hale getiriyor. Bütün bunları o beğenmediğin dünyada neredeyse tek Nsf ve Fda onayi olan filtre yapıyor. Bu vermiş olduğum değerleri kendiniz dahi test edebilirsiniz.

Sizin saf su dediğiniz sistemler ise aşağıda ki paragrafta cevabı mevcut.

Kaldıki Türkiye de arıtma kullananların %80i 5 aşamalı saf su üreten ve düşük pH`li asidik suyu kullanıyor. Biocera filtre ile alakalı test raporları ve belgelerine firmanın sitesinden ulaşabilirsiniz.

Piyasadaki satılan hazır suların mineral, vs değerleri ile bu filtrenin verdiği değerleri ve saf su üreten arıtma cihazlarının değerlerini bir karşılaştırın. Bu vermiş olduğum bilgiler kulaktan duyma boş bilgiler değildir.

Ayrıca videoda arıtma cihazı tanıtımı yapılmıyor. Arıtma Cihazı alacak olanlar için tavsiyeler veriliyor. Nasıl yol izlenmeli diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tersosmos -- 7 Mart 2022; 22:41:43 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • RO cihazları arıttığı suyun büyük bir bölümünü içilemez su olarak kanalizasyon sistemine gönderiyor. Bu suyu tabi ki bir kovaya aktarıp başka amaçlar için de kullanabilirsiniz.

Bunun dışında her 6 ayda ve her 12 ayda bir değiştirmeniz gereken filtreler var. Bu da maalesef maliyeti arttırıcı unsurlardan biri.

Uzunca bir süre kullandığım su arıtma cihazınızı Karaköy'den markasız (no name) olarak almıştım. Ve oldukça memnun kaldım. Üzerinde marka basılmış veya çok janjanlı tasarımı olan cihazlara dünya para vermeye gerek yok. İmkanınız var ise Karaköy veya Perpa 'dan bakıp araştırmanızı tavsiye ederim .

Bir diğer önemli ayrıntı benim kullandığım dönemde Amerikan RO membranlar piyasadaki en iyi membranlardı. Sanırım 4 veya 5 yıl önce Güney Kore üretimi ro membran da kullandım. İyiydi ama Amerikan membran kadar başarılı bulmadım.

Son olarak bu ürün de mantar gibi türeyen firmaların gazabına uğradı son 10 yıldır. Alırken özellikle dikkat edilmesini, araştırılmasını tavsiye ederim.

• https://www.who.int/water_sanitation_health/dwq/nutrientschap12.pdf

Dünya Sağlık Örgütü'nün demineralize edilmiş sular hk raporu, bu tip suları sürekli kullanmak uzun vadeli kalp damar hastalıkları (CVD) + diğer bazı riskleri artırıyor diyor.

Sufficient evidence is now available to confirm the health consequences from drinking water deficient in calcium or magnesium. Many studies show that higher water magnesium is related to decreased risks for CVD and especially for sudden death from CVD. This relationship has been independently described in epidemiological studies with different study designs, performed in different areas, different populations, and at different times. The consistent epidemiological observations are supported by the data from autopsy, clinical, and animal studies.
    Biological plausibility for a protective effect of magnesium is substantial, but the specificity is less evident due to the multifactorial aetiology of CVD. In addition to an increased risk of sudden death, it has been suggested that intake of water low in magnesium may be associated with a higher risk of motor neuronal disease, pregnancy disorders (so-called preeclampsia), sudden death in infants, and some types of cancer. Recent studies suggest that the intake of soft water, i.e. water low in calcium, is associated with a higher risk of fracture in children, certain neurodegenerative diseases, pre-term birth and low weight at birth and some types of cancer. Furthermore, the possible role of water calcium in the development of CVD cannot be excluded.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ailkayu -- 7 Mart 2022; 23:55:16 >

• Ah be şimdi o koltuklarda Erdi Özüağ ile Mesut Çevik oturuyor olacaktı. Özledik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya anlamıyorum,

insanlar salak yerine konuyor.

Su arıtma cihazını cihaz satana soruyorsunuz...

bu işten para kazanan kimse kendi ekmek teknesine kötü demez.

satıcıya sorulur mu bu iş?

herseyi boyle yapmaya başladı insanlar..

sorarım size arkadaşlar siz salak mısınız? tabiki değilsiniz? o zaman ürünü satıcıların agzına bakıp alalım?

(biri bir işten para kazanıyorsa onu dinlemeyin)

biraz araştırın ve arıtma cihazı almayın!!

• druen kullanıcısına yanıt
    Herkesin olduğu gibi sizinde fikirleriniz değerli ve saygı duyuyoruz ancak;

Dikkatli dinlerseniz videoyu firmamızın hiçbir reklamı yapılmadan sadece ve sadece ürünü nasıl aldatılmadan satın alabilirsiniz sorusunun cevabını paylaşmaya çalıştık. ama bunu anlayabilmek için önce ön yargılardan kurtulmak ve videoyu tam olarak dinlemek gerekir.

• ÜmitATMACA kullanıcısına yanıt
    Yıllardır Royal Green Soft Sistem kullanıyorum. Tanıdığıma en çok sevindiğim firmadır. Bir çok dostumun da kullanmasına vesile oldum. Hepsi de çok memnun kaldı. Ürünlerinin sertifikalı oluşu ve özellikle firmanın genel olarak oldukça işinin uzmanı olması en büyük faktörlerdendir. Uzunca bir zaman çalıştığım argede su kalitesini ölçerek takip ettim. En stabil su filtrelerini kullanıyorlar. Royal Green Türkiye'nin örnek, güvenilir, kaliteli bir firmasıdır. Başarılarınızın devamını diliyorum. Harikasınız Ümit Bey.

• tersosmos kullanıcısına yanıt
    Test ettik onayladık. Piyasadaki en güvenilir sonucları elde ettik. Sürekli takip ederim. Sonuçlar beni hiç üzmedi. Özellikle çayın tadı bir başka oluyor. Her gelen misafir de suyu çok beğeniyor.

• evine gelen damacana sular nerede arıtılıyor sanıyorsun?

• Buhttps://www.mitrasuaritma.com/ firmanın cihazları bu kriterlere uygun mu hocam bu yeni cihaz aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmir35omer -- 12 Ekim 2022; 03:12:23 >
  •  

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.