|
Bakan Kurum'dan müsilaj açıklaması: 'Şu an müsilaj yok ancak tehlike bitmedi'

-
-
Kontrolsuz goc ile Istanbul kirletiliyor. Bu kirlilik Karadeniz'e Ege den Akdeniz'e yayiliyor. Hatta gecen yil komsu Yunanistan bile isyan etti musilaj istilasindan ...
-
Musilaj yenebilecek bir şey olsaydı kıyılarımız tertemiz kalırdı hep....
-
Şu son zamanlarda nedense yedim balıklar da hem tat yoktu hem karın ağrısı yaptı inşallah musilaj sebep olmamıştır:(
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Teknecilerin kullandığı suni gübre etkisi olmayan deterjan formüllerini marmara çevresinde ki illerde zorunlu kıl çok büyük faydası olur.
-
Çerkezköy sanayi ve bir çok atık salınıyor "Arıtılmış" olarak. Bence sadece köpüğü alındı. Daha önce yaptıkları gibi ...
-
Aga buna neden olan adamları ifşa etmedikten sonra istediği istediğinizi yapın… denetlememişsin şimdide çözüm bulduk diyorsun
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Dünya için en büyük tehlike insan.
Dünyada herhalde iç denizini yok eden tek toplum olarak dünya insanlık tarihine geçtik rezalet rezalet.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 20 Nisan 2022; 23:53:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Müsilaj,Ergene Nehrinin sonucudur.
Ben Trakyalıyım ve yaşadığım kasabanın 2 km uzağından denetim olmaksızın 3409 sanayi tesisinin pisliği geçiyor.
Fabrikaların sorumsuzca nehirlere saldıkları zehirli,kimyasal oksitte 4.sınıf (en ölümcül) sular tüm Trakya'ya ölüm saçıyor.
Yapılan analizlere göre bölgede yaşayan halkın 3 kişiden biri kanser olma tehditi altında.
Eskiden gizli cinayet işlemek için kullanılan arsenik denilen kanserojen toksik madde nehirlerimizde gürül gürül akıyor.
Kadminyum,Kobalt,siyanür,civa,kurşun,kanserojen boya maddeleri,gres yağı,arsenik gibi çevreyi ve insanı katleden materyaller var içerisinde.
En büyük kirleticiler Tekstil,Deri,Plastik,Boya,Kimya fabrikaları.
Hiç bir denetim yok bu bölgede çünkü başımızdaki hain akp iktidarı siyonizm köpeği kapitalizm koruyucusu bir muhalefettir.
-
-
-
Bölgedeki tüm tekstil,deri,gıda, vb ne kadar fabrika varsa hepsinin 3-4 kilometrelik derinlerde su kuyuları var ve bir gün boyunca çıkarılan su miktarını görseniz kafayı üşütürsünüz belkide 1 günde dünyada tüketilen su miktarının binlerce katı olabilir,çıkarılan su aynı vaziyette zehir olarak derelere,nehirlere salınıyor ve tüm Trakya'ya zehir verip,Meriç Nehriyle birleşip oradan da tüm Ege Denizini öldürüyor şimdi ise 70 kilometrelik derin dejarj ile Marmara Denizini katletmeye başladılar ve müsilajın ana sebebi de dediğim gibi binlece fabrikanın kirlettiği Ergene Nehridir.
-
up
-
fabrikanın mali değerinin %10 u kadar cezayı yazacaksın aq , 5 yıla, heryer isviçre gibi olur. Ama yok işte!
Allahtan balik sevmiyorum ve yemiyorum :)
Sevgili,aksinaletinsan
Yılda birkaç kez (sözde)denetime uğranan sanayi bölgelerindeki kirleticilere ceza uygulanıyor,fabrika başına sadece 100 bin tl gibi komik rakamlar!! Aslında para cezası uygulandığına da inanmıyorum çünkü bu ülkedeki her şey para ve rant taraflı olduğu için çoğu şeyin yalan olma ihtimali var. 40 yıldan beri zehir akan bir nehri kurtarmak için yapılması gereken şey;kirletici tesislerin tespit edilip derhal kapatılması gerek ve anayasa hükümlerine göre yargılanıp hem para hem de hukuki olarak cezalandırılmalı.Bakın övünmek gibi olmasın ama Türkiye'nin en verimli toprakları Trakya'dadır ve su açısından çok zengin olduğu için 1980'li yıllarda İstanbula fazla gelen tekstil,deri,plastik gibi sanayiler bu bölgeye atıldı,seksenlerden beri zehir akar Ergene Ovası. Tarımın ve suyun can damarı olan böyle bir bölgeye bu pis işleri getiren insanın da bu bölgeye düşmanlığı vardır Bkz. Patron dostu Turgut Özal. Bkz.Akp Hükümeti
Her geçen gün izinsiz ve ruhsatsız,denetimsiz olarak bir çok fabrika kuruluyor ve anayasaya göre yasak olmasına rağmen çevre (düşmanı) bakanlığı izin veriyor.
Şimdide Ergene Ovasının Kalbine 1.sınıf 4 bin dekar tarım arazisine plastik sanayi yapılmak isteniyor.Anayasa,Organize sanayi bölgeleri dolmadan yeni bir osb açmak yasaktır diyor ama çevre bakanı olumlu yanıtı veriyor.
www.cerkezkoy.com.tr
Akay’dan, Tekirdağ PAKOP Plastik İhtisas OSB Planına itirazhttps://www.cerkezkoy.com.tr/haber/akaydan-tekirdag-pakop-plastik-ihtisas-osb-planina-itiraz-h31212.html
-
musilaj değil deniz salyası
Kanserojen riski ile yemediğiniz balıklara sevinebilirsiniz ama Ergene Kenarındaki tarım arazilerinde buğday var ve bu ürün Türkiye'nin her yerine ihraç ediliyor. Edirne'de ki pirinç tarlalarındaki su kanalları Ergene'den gelir ve hasat sonrası çıkan ürün Türkiye'nin her yerine dağıtılır. Yediğiniz çoğu ürün kimyasal gübre,zirai ilaç,Hormonlar ile üretilir ve sofranıza kadar gelir sizde tüketirsiniz.Soluduğunuz hava da kanserojen(sanayi bölgesinde iseniz) daha sayamayacağım kadar çok örnek var. Yani paraya odaklı bir dünyada iseniz sağlıklı olmak pek mümkün değil maalesef.
-
Doğa işaret veriyorsa insanoğlunun yok oluşu çok yakın.
İnsan kendisi hazırlayacak kıyametini.
Doğa yok olurken insanda kendi pisliğinde geberecek.
Para ve rant uğruna dünya berbat bir yer haline geldi. Özelliklede sözde müslüman ülkelerinde nedense ! (gavur) dedikleri ülkelerde böyle şeyler yok nedense ! Tanrının imtihanı herhalde canım yhaa ! Hadi ordan şerefsiz seni,nefret ediyorum sizin gibi parazitlerden.
En Beğenilen Yanıtlar

Kontrolsuz goc ile Istanbul kirletiliyor. Bu kirlilik Karadeniz'e Ege den Akdeniz'e yayiliyor. Hatta gecen yil komsu Yunanistan bile isyan etti musilaj istilasindan ...
|
Benzer içerikler
- twitter mavi tik alma
- whatsapp yedeklenen mesajları geri getirme
- priv isimleri
- whatsapp durum video kalitesi düşüyor
- wechat qr code
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X