Şimdi Ara

Şu beyaz ampuller.. [ Xenon değil ] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
41.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • philips diamon vision aldım 90 ytl.1 hatfa bile kullanamadım..araca bakan birine guzel gozukuyo farlar ama araçdan bakan birine malesef hiçbişe gostermıyo..yandakı araçların ışığıyla idare edıyodum..eskı ampullere dondum..elıme 90 ytl patladı.naapcam bılmıyorum
  • Patlamasın isteyenler beyazları uzunlara takabilirler, tabi eğer aynı soket yapısı varsa.

İkinci el forumunda alan olmaz mı?

.oO°Oo.
  • arkadaşlar philips olsun osram olsun pek performaslı değil beyaz ampül olarak. ama kalite olarak sorarsanız 1 numara.
    benim kullandıklarımın içinde en performanslısı TEXON marka beyaz ampuller.

Şu beyaz ampuller.. [ Xenon değil ]

...
  • Arkadaşlar selam...Bende beyaz ampul arastırmasını uzun süre yaptım ve 2 gün önce osram'ın silverstar modelini satın aldım...Size bire bir objektif yorumlarımı sunuyorum...

Öncelikle osram silverstar modeli beyaz ampul kategorisine giriyor fakat bildiginiz philipsler gibi bembeyaz degil gece karanlıgında beyazımsı rengini alıyor...dısarıdan bakıldıgında beyazımsı,fakat aracın içinden sürerken daha cok sarımtrak gözüküyor...ve inanın normal sarı ampullerden daha iyi aydınlatıyor...ve dısarıdan bakıldıgında far beyazımsı gözüküyor...

görüşten bir kaybınız olmadan daha şık farlara mı sahip olmak istiyorsunuz...osram silverstar öneriyorum...fiyat olarak da çok ekonomik...çiftini 30 ytl ye alabilirsiniz...
  • zenondan şaşmayın arkadaşlar bu sıralar acaip düştü fiyatlar bence değerlendirin. 90ytl zenonlarda 350ytl bence düşünülebilir.
  • para sorun deil diyosan eğer xenon taktır.mtec tak arıza yok olsa bile 2yıl garantili.biraz övüo gibi oldum ama mtec türkiye distribütörüyüz.bi sorunuz varsa omer_yilmaz4@hotmail.com ekleyn.beklerim saygılar.fiyattada yapabileceğimz ne varsa yaparz.halojenler sanırım mtec ten daha ucuz yok ve kalite duymuşsunuzdur son seviye:)
  • size bi bilgi verim opellerde arıza ışığı yakmayan tek marka MTEC...
    www.mtec.com.tr
    www.yilmazotomuzik.com
    girin beğenn indirimde yaparıs :d

omer_yilmaz4@hotmail.com ekleyin konuşurus
  • Advanced halojenler nasıl ya?

Normalleri 55W elektrik olup 100W ampul gibi yazılmış kutusunda
    Advancedlerde de 100W -> 150W yazıyor
    E, o zaman sigorta migorta kalır mı?

Bir de şu sitelerinize kim neyi ne zaman kullanacak yazsanız

Fiyat için de neden üyelik gerekiyor?

Ödeme şartları, taksitler, kartlar, kargo, montaj, kullanıcı yorumları, yırt dışı linkler...

Maruta kim?

Bende hem cosmos blue var hem super white. O yüzden arkadaşları bilgilendirmeniz lazım. Benim dediklerim o kadar etkili olmuyor. Aldığım yerin sahibi de ilk ampullerimi bana gazlaıştı, hem yüksek fiyata, hem kısalara blue olarak. Uzun süre randıman alamadım, ama çok güzel göründüm o ayrı.

.oO°Oo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesudum -- 2 Şubat 2007; 12:49:41 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: hederahelix

Arkadaşlar selam...Bende beyaz ampul arastırmasını uzun süre yaptım ve 2 gün önce osram'ın silverstar modelini satın aldım...Size bire bir objektif yorumlarımı sunuyorum...

Öncelikle osram silverstar modeli beyaz ampul kategorisine giriyor fakat bildiginiz philipsler gibi bembeyaz degil gece karanlıgında beyazımsı rengini alıyor...dısarıdan bakıldıgında beyazımsı,fakat aracın içinden sürerken daha cok sarımtrak gözüküyor...ve inanın normal sarı ampullerden daha iyi aydınlatıyor...ve dısarıdan bakıldıgında far beyazımsı gözüküyor...

görüşten bir kaybınız olmadan daha şık farlara mı sahip olmak istiyorsunuz...osram silverstar öneriyorum...fiyat olarak da çok ekonomik...çiftini 30 ytl ye alabilirsiniz...

Birebir katılıyorum. Bende yakalşık 1 yıl önce taktırdım. Gerçekten görüş açınız artıyor tavsiye ediyorum

• Osram NightBreaker H4 bunların daha da gelişmiş versiyonu onu da denemekte yarar var hemde fiyatı ucuz.
  • kesinlikle bu beyaz ampuller alınmamalı zamanında xenondan farkı olmaz diye mtec cosmos blue ampullerden alıp takmıştım kullanmaya başlayınca çok kötü olduklarını aydınlatmadıklarını anladım şehiriçinde az ışıklı bir yerden geçerken farlarım kapalı sanıp göstergeye bakıyordum merceksizde olsa xenona geçince resmen gecem gündüz olmuştu ve bu beyaz ve normal sarı halojenlerin yalan olduğunu anladım kimse xenon için siste yağmurda aydınlatmıyor falan demesin aracımda kısa farlarda ve sislerde monza 8000k xenon kullanıyorum geçen yayla dönüşü çok yoğun sis bastırdı sadece kısa farları açtım ve resmen sisi delip geçiyordu xenonlar sisleri açmaya gerek bile duymadım size tavsiyem kesinlikle xenon taktırmanız

saygılar...
  • Biraz hort, ama güzel konu..

Şunu belirteyim normal halojen ampullerin beyaza yakın olanlarını almak bence tercih edilesi bir seçenek değil..
    Tungsten lambadan beyaza sarıdan daha yakın bir renk elde etmenin iki yolu var,
    birincisi çeşitli yollarla telin sıcaklığını yüksek tutmak (ki bu ampulün ömrünü olumsuz etkiler)
    ikincisi de camını mavimsi yapmak.. Bu da ışık bandının sarı ve turuncu kısmını zayıflatarak beyaza en yakın rengi elde etmeyi hedefler fakat toplamda aydınlatma azalır.. Yani ışığın sadece belli bir kısmını yola aktarmış oluruz..
    Ayrıca ışığın rengi sarıdan uzaklaşıp beyaza (dolayısıyla maviye ve mora) yaklaştıkça havada ilerlemesi de zorlaşır..

Ekleme:
    BL@DE farlarını yak ve aracının 2-3 metre önüne geçip bir bak.. Eğer diz veya pantolon cebi hizasından yukarıyı aydınlatıyorsa bil ki sadece sisi değil karşıdan gelen sürücünün de gözlerini deliyorsun..
    Zaman zaman kulak çınlaması falan oluyorsa problem kesin xenonlarda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 15 Kasım 2010; 14:59:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Apexi

Osram NightBreaker H4 bunların daha da gelişmiş versiyonu onu da denemekte yarar var hemde fiyatı ucuz.

Konu hortlatmak için özel bi çalışman mı var
  • Xenonlar pahalı diye beyaz ampü almayı düşünüyordum.. beyaz ampülün en kalitesini alırim diye.. ancak bu başlıktakileri okuyunca vazgeçtim.. insan sağlığı önemli görünüş değil.. ki ben önümü iyi göremiyorum diye beyaz ampül alacaktım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue night

Xenonlar pahalı diye beyaz ampü almayı düşünüyordum.. beyaz ampülün en kalitesini alırim diye.. ancak bu başlıktakileri okuyunca vazgeçtim.. insan sağlığı önemli görünüş değil.. ki ben önümü iyi göremiyorum diye beyaz ampül alacaktım..

Beyaz ampul almaktan vazgeçmekte doğru karar almışsınız, ama xenon far taktırmaktan vazgeçmeyin derim. Zaten önünüzü iyi göremediğinizi söylemişsiniz, inanın xenon far taktırdıktan sonra görüş mesafeniz ve kaliteniz çok artacak.

Fiyat konusuna gelince en iyi H4 beyaz ampuller philips (65 TL) veya osram (45 TL). Maalesef ömürleri çok kısa. Ayrıca tam beyaz veya buz mavisi ışık da alamıyorsunuz. Yani o kadar para vermeye asla değmez.

Tavsiyem Xenon. Şimdi xenon far kitlerini çok uygun fiyatlara takıyorlar. 100 TL'den başlıyor. Dijital kit taktırmak isterseniz 220 TL. Ayrıca hem ampul için, hem de beyin için 2 sene de garanti veriyorlar. Gerçekten verdiğiniz paraya değiyor.

• Arkadaşlar direk xenon kiti alıp aracınıza takmayın. Yolu değil dağı taşı aydınlatırsınız. Farınızın optiği ile çakma xenonun optiği birbirine uymaz. Karşıdan geleni kör edip, apaçi gibi gezersiniz. Xenon istiyorsanız mercek montajı yaptırın. Ve gerçek xenona sahip olun. bu arada beyaz-mavi ışık merakından vazgeçin. Bu renkler aydınlatma sağlamaz, yolu göremezsiniz. Halojende 3200K; xenonda 4300K'dan şaşmayın.

Detayları geceucusu.com sitesinde bulabilirsiniz...

Not: Çakma xenon takınca arabadaki beygir sayısı 1 artıyor. O da direksiyonda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 19 Kasım 2010; 23:17:25 >
  • piyasada yüksek wattlı beyaz ışık veren ampuller var kutuda "not for use in europe" yazıyor :)

al bir tak bakalım..... ama rölede kullanmak gerekşyor sanıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: vipmail123

Arkadaşlar direk xenon kiti alıp aracınıza takmayın. Yolu değil dağı taşı aydınlatırsınız. Farınızın optiği ile çakma xenonun optiği birbirine uymaz. Karşıdan geleni kör edip, apaçi gibi gezersiniz. Xenon istiyorsanız mercek montajı yaptırın. Ve gerçek xenona sahip olun. bu arada beyaz-mavi ışık merakından vazgeçin. Bu renkler aydınlatma sağlamaz, yolu göremezsiniz. Halojende 3200K; xenonda 4300K'dan şaşmayın.

Detayları geceucusu.com sitesinde bulabilirsiniz...

Not: Çakma xenon takınca arabadaki beygir sayısı 1 artıyor. O da direksiyonda...

Hocam yanlız bazı araçlarda üst donanım olarak xenon takılıyordu merceksiz farlarada. Onlarınki ne oluyor İnsanın gözünü falan almıyor. Çeşit çeşit mi acaba :)

Aracımı değiştirdim corolla 99 vardı hani şu kurbağ göz diye dalga geçilen Ama boranın farları corollaya göre daha az aydınlatıyor yav yolu. Gerçi corollada osram night breaker var aşırı derecede memnunum far ayarımda tam. Bora da free cam farlar yani çizgisiz beyaz ışık yani xenon taktırsam dağılma olmayacağını düşünüyorum. Acaba bi denesem miki yoksa osram nightbreaker mı alsam yine. Piyasada mercek far kitleri var ama onlarında mercek kalitesinden şüpheliyim, birde far motorlarıda yokmuş onlarda orjinalinde far motoru var. :/

• arkadaşlar osram silverlight ürünlerini internet satın alabileceğimiz bir site var mı acaba?

bir de bosch'un bu ürünü için ne düşünüyorsunuz?http://www.oto-parca.net/H4-AMPUL-CIFT-PLUS-90-AMPUL-SERISI,PR-522.html beyaz olup olmaması dert değil
  • Linkteki apmül hakkında bilgim yok ama Osram nightbreaker silverstar'a göre daha yeni bir ampül. Daha uzun menzili ve daha beyazımsı görüntüsü var. Yine sarıya yakın elbette ama standart ampüller gibide sapsarı değil :)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.