Şimdi Ara

Şu beyaz ampuller.. [ Xenon değil ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
41.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Philips'in ve Osram'ın halojen beyaz ve mavi ışık veren ampülleri var. Bu ampüllerin performansları nasıl aramızda aracında kullanan var mı hiç?

Xenon demiyorum yanlız halojen sarı ampül yerine mavi ampül.

Birde başka bir sorum var.

Xenon benim bildiğim mercekli olur, merceksiz xenona ben xenon demem. Ama çoğu yerde xenon farlar satılıyor en ucuzda 500 YTL felan bunların beyaz ampülllerden ne farkı var? Ne mercek var nede başka bişi bi tek balast ları var..

Bilen bi arkadaş var mı aramızda?

Aydınlatma performansları nasıldır bu beyaz yada mavi ampüllerin?

• quote:

Orjinalden alıntı: aTTra

Arkadaşlar Philips'in ve Osram'ın halojen beyaz ve mavi ışık veren ampülleri var. Bu ampüllerin performansları nasıl aramızda aracında kullanan var mı hiç?

Xenon demiyorum yanlız halojen sarı ampül yerine mavi ampül.

Birde başka bir sorum var.

Xenon benim bildiğim mercekli olur, merceksiz xenona ben xenon demem. Ama çoğu yerde xenon farlar satılıyor en ucuzda 500 YTL felan bunların beyaz ampülllerden ne farkı var? Ne mercek var nede başka bişi bi tek balast ları var..

Bilen bi arkadaş var mı aramızda?

Aydınlatma performansları nasıldır bu beyaz yada mavi ampüllerin?

vallahi arkadaşım xenon kesinlikle daha güzel , parlak ışık veriyor..xenon da kısalar , dediğin ampullerde uzuna eşdeğer diyebilirim..

• nedendir bilmiyorum; heralde renginden kaynaklanıyor; xenonlarda uzun yaksam bile önümü göremiyorum ben ama halojen farlı araçta çok daha rahat görüyorum; xenonlu avensis ile halojen corolla arasında fark var gibi geldi; avensisde kör gibi hissettim kendimi..

güzel xenonlar da var tabiki; alysentr abimizin focusunun xenonları çok hoştu; ama ben yine de xenon farları sevmiyorum; özellikle sisli havada berbat oluyor; LED farları bekliyorum
  • biz aldık daha yeni beyaz ampul arkadaşa philips beyaz, orj gibi aydınlatmıyor yanlız ozellıkle yolda ısık varsa sızınkı kayboluyo karanlık yollardada orj.leri gibi değil performans düşüklüğü yaşanıyo yanı farlarda.
  • O zaten normal yollarda aydınlatma varsa aydınlatmaz, standart sarı farlardada oluyor.

Philips Diamond Vision alıcam sanırım.. Forumda arattım inceledim taktıranlar var. Mennunlar sanırım.
  • bak arkadaş babam almış japon mali galiba çin mali da olabilir 10 ytl ye 2 tanesini
    çok güzel aydınlatıyo sisli havalarda falan çok güzel

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=26105&productId=otm491137

bide şu var çok beğendim gerçekten şık durabilecek bişey arabada angel eyesli sis lambası
  • Hasan Abi bizim arabayı biliyorsun , Geçen Sene Temmuz'dan beri Philips Diamond Vision ampüller takılı..O ampüllerle tatile gittik geldik vs. aydınlatma olarak en azından Sarı Ampüllerden güzel..Hele bir farların Mercekli ise tam olur..

Tavsiye ederim..
  • valla ben gecen gun aldım dısardan bakıldıgında cok guzel duruyor ama aydınlatma olarak orjınel sarı lambalara yaklasamaz

sehır ıcı ıcın ıdeal uzun yolda ve yagmurlu havalarde etkısını ıyıce kaybettıgınden sis lambalarından yardım alarak ılerleyebıldıgım lambalardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrew -- 26 Ocak 2007; 15:34:02 >
  • haklısın merceksız Xenon olmaz..Spot ışıgı gıbı sadece beyaz gorunecek dıye alınmaz.Performans istiyorsan mercek şart..Yoksa gidip beyaz holojen alın derım ben
  • arkadaşlar geçen gün laguna nın kısa far ampulunu değiştirmeye gittiğimde, tamirci beyaz ampullerin elektrik tesisatına zarar verebilceğini , orjanal ampulden vazgeçilmemesi gerektiğini söyledi.
  • Yaklaşık olarak 2 saat önce aracıma taktırdım.

Gündüz olmasına rahmen çok şekil duruyor birde gece çıkacağım sonuç ne olacak diye.

Park kısa uzu ve sislere taktırdım taktırma parası olarakta 10 lira aldılar
  • xenon farlar şu anda aydınlatma gücü olarak halojen farların gerisinde
    insanlar gözleri yormasın diye ve doğal olsun diye beyaz ışıkdan sunlight'a daha fazla para verip geçiyor, nedir bu xenon far özentiliği anlayamıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: .Taner.

xenon farlar şu anda aydınlatma gücü olarak halojen farların gerisinde
    insanlar gözleri yormasın diye ve doğal olsun diye beyaz ışıkdan sunlight'a daha fazla para verip geçiyor, nedir bu xenon far özentiliği anlayamıyorum.

bunu neye dayanarak söylüyorsun anlamadım. Bir kere çalışma frekanslarından çalışma şeklinden herşeyi ile üstündür zenonlar. Bunu tartışmam bile ama arkadaş sorduğu için cvp veriyorum. Halojen farla yağmurlu ve sisli bir havada yola çıktın mı hiç? ve o şekilde çıktıktan sonra zenonlarla denedin mi? O zaman bakalım ve görelim. Senin gözünü alan zenonlar merceksiz olan zenonlardır. Zaten Türkiye'de merceksiz zenonlar yasaklandı ama kimse pek tınlamıyor. Ben her 2sinide kullanan biri olarak kesinlikle halojeni tavsiye etmem . Yağmurde görüş mesafesi sıfır diyebilirim. Zenon adeta yağmuru ve sisi yarıp geçiyor.

• Bu kadar denk gelir .. 1 buçuk saat önce söktürdüm beyaz ampülleri... tavsiye etmiyorum... Dün bir işim için İzmir'deki meşhur bi aksesuarcıya gittim. Sahibi bi Philips beyaz ampüller var bi dene istersen dedi. arabam da siyah olduğu için dış görünüş gerçekten çok şık durdu. ama arabayı sürmeye başlayınca işler değişti . Bir kere kesinlikle gözlerimi yordu ... Ayrıca sarı ışığa göre bu beyaz lambalar çok daha az aydınlatıyor. Bugün işk işim sarı lambalarımı geri almak oldu. Zevk sizin karar sizin ama benim yaşadığım bunlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: .Taner.

xenon farlar şu anda aydınlatma gücü olarak halojen farların gerisinde

Geride mi? Neye dayanarak?

Geride olsaydı, bunca marka araçlarda xenon kullanmazdı. Mercedes'e BMW'ye bak bakalım 2007 model olarak xenon suz aracı var mı?
  • Arkadaşlar bende beyaz ampülleri önermem özellikle philips Çünkü taktırdığım gibi antalyaya gitmiştim gece inanın gözleri felaket yoruyor ve baş ağrısı yapıyor. Antalyaya vardığım gibi söktürdüm. Gözlerinizin sağlığı için normal lamba kullanmanızıı tavsiye ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: jack_ryan

Bu kadar denk gelir .. 1 buçuk saat önce söktürdüm beyaz ampülleri... tavsiye etmiyorum... Dün bir işim için İzmir'deki meşhur bi aksesuarcıya gittim. Sahibi bi Philips beyaz ampüller var bi dene istersen dedi. arabam da siyah olduğu için dış görünüş gerçekten çok şık durdu. ama arabayı sürmeye başlayınca işler değişti . Bir kere kesinlikle gözlerimi yordu ... Ayrıca sarı ışığa göre bu beyaz lambalar çok daha az aydınlatıyor. Bugün işk işim sarı lambalarımı geri almak oldu. Zevk sizin karar sizin ama benim yaşadığım bunlar...

aklın yolu bir

amerikada üstüne para verseniz beyaz ışık kullandıramasınız, canlarının kıymetini çok iyi bilirler. sadece görünüşü daha şık oluyor diye mümkün değil beyaz ışık kullandıramazsınız, üstelik yazdığımız gibi aynı watt uygulamasında halojen ışığı beyaz ışığa göre çok daha verimlidir.

• katılıyorum ..hele şu beyaz sahte ampuller yagmurda bır felaket
  • Arkadaşlar aracımda philipsin crystal vision die bi modeli var tam beyaz ışık die geçiyor. Görüntü çok güzel gerçekten tam beyaz diyebilirim. taktıralı çok uzun süre olmadı kuru havalarda normal sarı ampuller kadar olmasada performans gayet ii fakat ilk defa bu akşam yoğun yağmur altında deneme fırsatım oldu birde biara sis bastırdı görüş gerçekten kötü sis farları olmasa çok zorlanırdım.Standart ampullere dönüşüm yakındır
  • Tamam arkadaşlar kullanıcı yorumlarına bakaraktan. Taktırmaktan vazgeçtim.

Teşekkürler. İnşallah ileride mercekli gerçek bi xenon far taktıracağım.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.