Şimdi Ara

Şu beyaz ampuller.. [ Xenon değil ] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
41.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: vipmail123

Arkadaşlar direk xenon kiti alıp aracınıza takmayın. Yolu değil dağı taşı aydınlatırsınız. Farınızın optiği ile çakma xenonun optiği birbirine uymaz. Karşıdan geleni kör edip, apaçi gibi gezersiniz. Xenon istiyorsanız mercek montajı yaptırın. Ve gerçek xenona sahip olun. bu arada beyaz-mavi ışık merakından vazgeçin. Bu renkler aydınlatma sağlamaz, yolu göremezsiniz. Halojende 3200K; xenonda 4300K'dan şaşmayın.

Detayları geceucusu.com sitesinde bulabilirsiniz...

Not: Çakma xenon takınca arabadaki beygir sayısı 1 artıyor. O da direksiyonda...

Allah onların belasını versin! Öğle saatinde bile gözümü alıyor lanet şeyler! Trafik neden yasaklamıyor bu çakma zenonları?

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online
    ...üst donanım olarak xenon takılıyordu merceksiz farlarada. Onlarınki ne oluyor İnsanın gözünü falan almıyor. Çeşit çeşit mi acaba :)

O farlar orjinal farika çıkışı xenon; onların reflektörünün optiği, xenon için tasarlandığından göz alma bir sorunları kesinlikle yok. Aydınlatma ise mükemmel. Halojene takılan çakma xenonla karıştırmayın.(Örn. Nissan Primera, Honda Civic, Toyota Corolla...)

quote:

Orijinalden alıntı: metalok
    Allah onların belasını versin! Öğle saatinde bile gözümü alıyor lanet şeyler! Trafik neden yasaklamıyor bu çakma zenonları?

Aslında yasak ve cezası da var. Fakat maalesef uygulanmıyor...

• quote:

quote:

...üst donanım olarak xenon takılıyordu merceksiz farlarada. Onlarınki ne oluyor İnsanın gözünü falan almıyor. Çeşit çeşit mi acaba :)

O farlar orjinal farika çıkışı xenon; onların reflektörünün optiği, xenon için tasarlandığından göz alma bir sorunları kesinlikle yok. Aydınlatma ise mükemmel. Halojene takılan çakma xenonla karıştırmayın.(Örn. Nissan Primera, Honda Civic, Toyota Corolla...)

quote:

Orijinalden alıntı: metalok

Aslında yasak ve cezası da var. Fakat maalesef uygulanmıyor...

Vallaha çok hevesim var gerçek xenon'a ama işte mercekli farım yok :/ vw bora aracım var H4 ampül kullanıyor. İstesem taktırırımda işte karşı tarafın gözünü almasın istiyorum bende baya küfür ediyorumda onlara bende küfür yemiyeyim Mercekli farlar gördüm bora için ama onları takınca da aracın far ayar motoru iptal oluyormuş sanırım. Yükseklik ayarı olmayan mercekte çok işe yaramaz yine göz alır :/

Osram Nightbreaker alayım barı buna da :)

• quote:

vw bora aracım var H4 ampül kullanıyor.

H4 ampulde ne yaparsanız yapın, iyi bir aydınlatma elde edemezsiniz. H7 veya H1 ampul bile standart haliyle yola %55 daha fazla ışık aktarıyor. H4 ampulün kısa flamanının etrafındaki siper nedeniyle ışığın büyük bir kısmı boşa gider. Size önerim farınıza D2S bi-xenon mercek montajı yaptırmanız. Bu sayede mükemmel aydınlatmaya sahip olabilirsiniz. Aşağıdaki siteleri inceleyin.

www.xenonmercek.com
    www.geceucusu.com

• Teşekkürler hocam, böyle bi far var ama bilmiyorum nasıldır :/ http://urun.gittigidiyor.com/VOLKSWAGEN-BORA-ANGEL-FAR_W0QQidZZ32063188#aciklama

corollamda osram NB kullanıyorum cidden süper bir aydınlatma sözkonusuydu. Onlarda H4 ama okadar dalga geçilen 99 model yuvarlak farlar aslında çok güzel aydınlatma sağlıyordu Borada belki standart osram ampüller var ondandır bilemiyorum ama aydınlatma çokta tatmin edici değil. Bakayim borçlarım bitsin farlara bişeyler düşüneceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 26 Kasım 2010; 20:59:02 >

• quote:

Teşekkürler hocam, böyle bi far var ama bilmiyorum nasıldır :/ http://urun.gittigidiyor.com/VOLKSWAGEN-BORA-ANGEL-FAR_W0QQidZZ32063188#aciklama

Angel farların görünüşü güzel fakat aydınlatması ve malzeme kalitesi düşüktür. Genelde yükseklik ayar motoru da angel farlara uymuyor. Ayrıca mercek kalitesi kötü olduğundan bunun da merceğini değiştirmeniz gerekir.

• Hocam verdiğiniz linklerde bir iki konu buldum bora ile ilgili. Millet işin içinden çıkamamış. Orjinal bosch farlar 1500 lira ama onlarında görüntüsü pek iç açıcı değil. Biri linkteki angel eye fardan almış ve kendisi merceği değiştirmiş falan filan yine masraf :)

Farın içine mercek monte etmek istesem oda uzun iş :) Elimden gelir aslında böyle işler elektrik elektronik falan ama orjinal bişi arıyordum malesef yapamıyacaz herhalde. Malzeme teminiymiş, orjinal farların kesilip biçilmesi falan. Aslında çıkma far bulup üzüernde çalışsak güzel olur ama oda bir sorun:) Hem Far yükselik ayarından neden mahrum kalayım bazen arkada 3 kişi oturuyor arabanın önü kalkıyor, ha merceksiz xenon kullanmışın ha ayarsız farın olmuş :)

Uzun lafın kısası bu sevdamdan vazgeçtim sayılır. Osramın yeni ikitane H4 ampülü çıkmış night breaker'dan sonra. Osram Plus 90 ve xenon silver diye. xenon silver'ın menzili ve aydınlatmasından baya memnunlarmış. İkisinden birini alacağım önümüzdeki ay. :)

Yardımların için teşekkürler hocam.

• quote:

...Farın içine mercek monte etmek istesem oda uzun iş :)...Aslında çıkma far bulup üzüernde çalışsak güzel olur ama oda bir sorun:) Hem Far yükselik ayarından neden mahrum kalayım...

Çıkma far alıp üzerinde çalışabilirsiniz. Ya da hiç uğraşmayıp bu işi profesyonelce yapan arkadaşlara müracaat edebilirsiniz. Far yükseklik ayarınız da kusursuz çalışır. Çünkü mercek far reflektörüne monte ediliyor. Ve reflektörün hareketini engellemiyor. Mercek montajı maliyeti 300TL civarında oluyor. Çıkma fara da ihtiyacınız olmaz sadece 3 gün aracı kullanamazsınız. Bu işi iyi yapan iki arkadaş:

Birinci

İkinci

• Teşekkürler hocam, verdiğiniz linkler ve bilgiler sayesinde baya bi birikimim oldu :)
  • quote:

quote:

...Farın içine mercek monte etmek istesem oda uzun iş :)...Aslında çıkma far bulup üzüernde çalışsak güzel olur ama oda bir sorun:) Hem Far yükselik ayarından neden mahrum kalayım...

Çıkma far alıp üzerinde çalışabilirsiniz. Ya da hiç uğraşmayıp bu işi profesyonelce yapan arkadaşlara müracaat edebilirsiniz. Far yükseklik ayarınız da kusursuz çalışır. Çünkü mercek far reflektörüne monte ediliyor. Ve reflektörün hareketini engellemiyor. Mercek montajı maliyeti 300TL civarında oluyor. Çıkma fara da ihtiyacınız olmaz sadece 3 gün aracı kullanamazsınız. Bu işi iyi yapan iki arkadaş:

Birinci

İkinci

motora kalkışta hızlanması için yukseltme yaptırdım 1.5gun surdu sedece far için 3 gun çok fazla 1 gun bile bana fazla gerçi sabah verip akşam alabilecegimiz bir yer yokmu
    300 tl fiyatta normal 750 tl fiyat çekenler bile var

• quote:

quote:

vw bora aracım var H4 ampül kullanıyor.

H4 ampulde ne yaparsanız yapın, iyi bir aydınlatma elde edemezsiniz. H7 veya H1 ampul bile standart haliyle yola %55 daha fazla ışık aktarıyor. H4 ampulün kısa flamanının etrafındaki siper nedeniyle ışığın büyük bir kısmı boşa gider. Size önerim farınıza D2S bi-xenon mercek montajı yaptırmanız. Bu sayede mükemmel aydınlatmaya sahip olabilirsiniz. Aşağıdaki siteleri inceleyin.

www.xenonmercek.com
    www.geceucusu.com

h4 ampüle D2S bi-xenon mercek montajı yaptıran varmı memnun olan yada İstanbulda yapan yer bilen var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: unixslax

sedece far için 3 gun çok fazla 1 gun bile bana fazla gerçi sabah verip akşam alabilecegimiz bir yer yokmu

Genelde aynı gün veriyorlar. Zaten devamlı aynı işi yapıyorlar. Telefon ile arayıp, yoğunluk durumuna göre bilgi alabilirsiniz. Hatta randevu alırsanız 2 saatte bile bitebilir.
  • quote:

quote:

sedece far için 3 gun çok fazla 1 gun bile bana fazla gerçi sabah verip akşam alabilecegimiz bir yer yokmu

Genelde aynı gün veriyorlar. Zaten devamlı aynı işi yapıyorlar. Telefon ile arayıp, yoğunluk durumuna göre bilgi alabilirsiniz. Hatta randevu alırsanız 2 saatte bile bitebilir.

2saatte yapan yer olsa hepsi getir diyor getirincede yogunluk var falan filan

• quote:

2saatte yapan yer olsa hepsi getir diyor getirincede yogunluk var falan filan

sa:dk. olarak randevu alın. Ve o dakikada geleceğinizi söyleyin...
  • Iyi forumlar VW Amarok alicam allah nasip ederse fakat fabrikasyon olarak xenon yok xenon taktirmak istiyorum hangi marka kiti tavsiye edersiniz ? Farlarin mavi falan olmasini istemiyorum guclu beyaz isik almak istiyorum orjinal bmw mercedes farlari gibi. W211 kasa mercedesime gecenlerde taktirdim mercekli olmasina ragmen farlari yolu cok kotu aydinlatiyor.Yardimci olabilirseniz sevinirim.Birde Xenon Kit taktirirken hangi markalari tavsiye edersiniz ? 150 liraya takan yerde var 500 liraya takan yerde var cunku.Son olarak Amaroklarda merceksiz far kullaniliyor mercek uygulamasi ortalama ne kadar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

arkadaşlar geçen gün laguna nın kısa far ampulunu değiştirmeye gittiğimde, tamirci beyaz ampullerin elektrik tesisatına zarar verebilceğini , orjanal ampulden vazgeçilmemesi gerektiğini söyledi.

55w değerinde yani aynı watt degerine sahipse bi sıkıntı yaratmaz ama piyasada 100w olanları var onlarda problem olabilir.
    Osram Cool Blue serisini tercih edin onlar bildigim en iyi beyaz ampuller.
  • Philips diamond vision 1 ayda patladı gitti. Onu bunu bilmem osramları 2 yıl kullandım sıkıntısız. Hala da sağlamlar philipsi takmak için kutuya kaldırdım duruyor. Philips patlayınca sanayiden tmt mi ne aldım 15 liraya çifti, onlardan felaket memnunum herkese de tavsiye ederim. Philips kuş kondurmuyor boşuna philips almayın. Aynı watt ve kelvin değerinde daha ucuz bir ampul alın, patlayınca üzülmezsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steakone -- 15 Ağustos 2013; 17:00:26 >
  • millet böyle zibidi aletlere ne kadar meraklı ya, her göze hoş gelen şey iyi ve kalitelidir zihniyeti olduğu müddetçe de bu böyle devam edecek anlaşılan, xenon dediğin zımbırtı bir tek kuru havada ve menzil olarak daha üstün görüş sağlar, diğer bütün yol şartları için peki ne yapacaz, aracımızı sürmeyecek miyiz, veya maksimum emniyetten feragat mı edeceğiz, sarımtırak diyebileceğimiz standart ampuller gün ışığına en yakın renk olduğundan özellikle yağışlı havalarda resimdeki gibi çoook güzel fark yaratır, 1 saatlik sürüş sonunda gözleriniz mikilir o kar yağışı altında, kolormatik ampulle sanki hiç o şartları yaşamamış gibi gözler dinleniktir, sarımsı ampulde kar taneleri göze gelmez ...

Şu beyaz ampuller.. [ Xenon değil ]

• bildiğim kadarıyla yağmurda sıkıntılıymış
  • bende taktırmayı düşünüyorum beyaz ampül bakalım inşallah iyi olur
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.