kusura bakmayın; sanırım daha önce defalarca konuşulmuş ve topic de açılmıştır şu ram meselesi. ama bilgisizliğime verin. bir sistem toplayacağım. lakin pc3200 512 diye düşünürken biraz orayı burayı okuyunca aklım karıştı. mesela dual channel nedir bilemiyorum. bant genişiliği sağlayıp daha performans demek oluyomuş.
örneğin 2*256 demek 512 gb ram mi demek yoksa sadece 256 ram mi?
bir de amd için ddr2 bellekler kullanılabiliniyor mu?
sağolasınız....
256*2 demek 2 tane 256 mb ram yani 512 mb ram demek
ddr2 bellekler intel için kullanılıyor. Anakartın dual channel özelliği olması lazım kullanabilmen için.Artık çoğu socket939 anakartlarda mevcut Çift ram lazım bunun içinde...
1.ddr2 kullanamamak büyük eksik mi?
2. kocaeli n de aturuyorum. pc almak ist e gelirim. ist te nereye gitmeliyim? yazıcıoğlu na falan mı. yani nerede kazıklanmama olasığım yüksek
quote:
Orjinalden alıntı: cimşit
1.ddr2 kullanamamak büyük eksik mi?
2. kocaeli n de aturuyorum. pc almak ist e gelirim. ist te nereye gitmeliyim? yazıcıoğlu na falan mı. yani nerede kazıklanmama olasığım yüksek
Hayır değil dual alırsan yeter çok çok extrem kullanmayacaksan (proje felan çizmeyeceksen)
Ankarada gigatek var ama istanbul u bilmiyorum... Bence Kocaelinden al teknik destek önemli bir nokta herhangi bi parça bozulduğunda istanbula Ankarayamı yollayacaksın. Eger arada fazla fark olmazsa ordan al derim.....
parçaları kendimce marka marka belirledim. kocaelin de bunları tamamlama imkanı olacağını sanmıyorum.
sağolasın rockclimber.
bi daha sorayım dedim. dual channel destekli ankarta 2 tane ram taktık mı olay tamam mı oluyor
Birbirinin aynısı iki ram taktın mı tamam oluyo, birbirinin aynısı dememin sebebi(frekans,gecikme değerleri vs.) bi uyumsuzluk sorunu yaşamaman için. İki tane 256MB oem ram taksanda olur ama tabi anakartına da bağlı, ramleri destekler mi desteklemez mi iyice bi öğrenmen lazım.
Taktığın ramlerin dual çalışması için ramleri taktığın slotların renklerinede dikkat etmen lazım.Bazı anakartlarda aynı renkli slotlara takınca dual çalışır bazılarında farklı renkli slotlara.O da anakartın kitapçığında yazar zaten.
quote:
Orjinalden alıntı: cimşit
kusura bakmayın; sanırım daha önce defalarca konuşulmuş ve topic de açılmıştır şu ram meselesi. ama bilgisizliğime verin. bir sistem toplayacağım. lakin pc3200 512 diye düşünürken biraz orayı burayı okuyunca aklım karıştı. mesela dual channel nedir bilemiyorum. bant genişiliği sağlayıp daha performans demek oluyomuş.
örneğin 2*256 demek 512 gb ram mi demek yoksa sadece 256 ram mi?
bir de amd için ddr2 bellekler kullanılabiliniyor mu?
sağolasınız....
Şimdi arkadaşım Dual Channel belleklerin bir nevi paralel çalışması gibi birşey.Yani ikisi birlikte güçlerini birleştirerek,üzerlerinden geçebilen veri hızını yükseltiyorlar (gb/sn) ve daha hızlı çalışıyorlar diyebiliriz basit olarak.Dual Channel destekleyen anakartların çoğunda iki RAM modulunu Dual olarak çalıştırabilmen için aynı renk slotlara takman yeterli.
2*256 ilkokul 4 aritmetiğine göre 512 MB Ram'a karşılık geliyor
Amd uyumlu anakartların da DDR2 destekli olanları var tabiki...
Nerde var bu Amd uyumlu anakartların DDR2 desteklileri ;)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme