Şimdi Ara

ŞU HABER DOĞRU MU? (SAĞLIK Y. OKULLARININ FAKÜLTE OLUŞU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 13 Haziran 2016 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla bazı yüksekokulların fakülteye dönüştürülmesi dün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre Erzincan, Karabük, Uludağ, Muğla ve İstanbul Bilgi üniversitelerinin sağlık yüksekokulları sağlık fakültesi oldu. Karar üniversite tercih süresinin son gününe denk gelince süreç bir gün uzatıldı. ÖSYM dün akşam saatlerinde tercih süresini 4 Temmuz'a uzattığını duyurdu. Öte yandan YGS puan türüyle öğrenci alan bu yüksek okulların fakülteye dönüştürülmesi tercih yapacak adayları doğrudan ilgilendiriyor. Yapılan yasal değişiklik bu okullardaki beslenme ve diyetik, çocuk gelişimi, ebelik, ergoterapi, sağlık yönetimi ve hemşirelik bölümlerine doğrudan etki ediyor. Toplamda bin 316 öğrenci alması beklenen bu programlara YGS puanıyla tercih yapılamayacak. 4 yıllık lisans programlarına geçecek yüksekokullardan dönüşen fakülteler MF-3, TM-1 ve TM-3 puan türünden öğrenci alacak. Bu kararın ardından ÖSYM'nin değişen puan türleriyle birlikte yeni bir tercih kılavuzu yayımlaması bekleniyor.

http://www.sabah.com.tr/gundem/2016/08/04/tercih-suresi-uzatildi-kilavuz-guncellenebilir

Arkadaşlar ygs puanıyla tutabilecek bir hemşirelik yazmıştım. ösymnin son yayımladıgı 1 agustos kılavuzunad ygs-2 puanı gözüküyor. ygs2 puanım yüksek oldugu icin saglık yüksek okulu hemsirelik yazdım.

ama eğer bu haber dogruysa mf ile alım yapacaklar ve benim mf puanım sıfır oldugu icin giremeyecegim. haberin gerçeklik payı nedir bilgisi olan var mı? şu anda son yayımlanan1 agustos kılavuzunda hala ygs-2 ile alacak gibi görünüyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.