Şimdi Ara

Şu Lanet Olası Debriyaj-Gaz İlişkisini Nasıl Tuttururum [ ÇILDIRICAM ] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
0
Favori
2.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 18_Eren

Aynı sorunu bende yaşıyorum, yorumlar çok bilgilendirici, sağolun.

Aynen öyle. Buraya yazmayla olmaz öğrenemessin diyenler varda. Zaten öğrenemeyeceğimizi biliyoruz. Sadece biraz fikir ediniyoruz ne yapıp ne ederiz gibisinden.
  • EzoBride kullanıcısına yanıt
    İşte budur hocam. Burası bir forum, kimsenin kimseye karışma hakkı yok. Haklısınız sonuna kadar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her zaman fazla gaz ver araba rahat kalkar diğer türlü pejolar çok titriyo kalkışta gaza basmassan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gaz vermekten korkma, herkes gibi bende ilk kullandığımda arabayı zor kaldırıyodum. Genelde debriyajdan çekerken verilen gaz acemiyi ürkütüyo hemen gazdan azda olsa çekiyosun ayağını, araba kafa atıyo. Bide stres yapma kaldırabilcemmi kaldıramıcammı derken istop eder.

• quote:

Aynı sorunu bende yaşıyorum, yorumlar çok bilgilendirici, sağolun.

• Kanka n'aptın Captur mu, Clio mu? Karar verebildin mi?

• quote:

Kanka n'aptın Captur mu, Clio mu? Karar verebildin mi?

Rönoodan vazgeçtim sen debriyajda sıkıntımı yaşıyon
  • Dedim sana vazgeç diye. Sana yakışmaz Reno demiştim. Kanka boş alanda Ken Block gibi sürüyorum trafiğe çıkıyorum elim ayağım dolanıyor. N'apacağız bu debriyajı?

• quote:

Dedim sana vazgeç diye. Sana yakışmaz Reno demiştim. Kanka boş alanda Ken Block gibi sürüyorum trafiğe çıkıyorum elim ayağım dolanıyor. N'apacağız bu debriyajı?

akşam 6 trafiğinde sıkışık yollarda terleye terleye hergün 1saat süreceksin 1 ay sonra gelirsin yanıma
  • Yediğim kornaların haddi hesabı yok. Burası Angara değil İstanbul la bebe. Hoşgörünün, anlayışın olmadığı yer burası. Kırmızı ışıkta 2 saniye geç kaldım diye 3 arabadan ayrı ayrı korna yedim daha dün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreameren -- 13 Haziran 2015; 22:27:45 >
  • quote:

Yediğim kornaların haddi hesabı yok. Burası Angara değil İstanbul la bebe. Hoşgörünün, anlayışın olmadığı yer burası. Kırmızı ışıkta 2 saniye geç kaldım diye 3 arabadan ayrı ayrı korna yedim daha dün.

o kornaların hepsi birer ton olcak sana ne zaman korna yemiyorsun o zaman öğrendin demektir ben arabaya binerken titrerdim binmeden paniklerdim korkardım şimdi günde 60km git gel yapıyorum

ne kadar trafikte kalırsan o kadar çözersiniz atın kendinizi korkmayın kornadan kimseden korkmayın korkarsan olmaz bu iş boşver bassınlar kornaya dörtlü yakarsın en olmadı dimdik yollarda eğer kaldıramıyorsanız hafif elfreni ile kalkın

• Sağol kanka yazında sonuna kadar haklısın ama sen gel birde bunları bana panik halimdeyken anlat. Şaka bir yana önerilerini dikkate alacağım patron.
  • kavramaya getirince araba hafif hareketlenmeye başlar 1-2 mt gittikten sonra hafif hafif gaz ver debriyajdan da yavaşça çek.Hareket eden araba stop etmez tabi 1.viteste rahat ol.Pratik yapa yapa öğreneceksin bende çok usta sayılmam ama ilk sürüşümde bile 50 kere dur kalk yaptırmıştı abim o bile hayret etmişti sarsıntısız sorunsuz kaldırıyorum hep.
  • %40 debriyajdan çek, %20 gaza bas, ayağını gazdan hiç çekmeden debriyajdan ayağını tatlı tatlı çek. İşlem tamam.

• Gaza biraz basın. Devir 1200-1500 gibi olsun. Sonra ayağınızı debriajdan yavaş yavaş çekin. Araba biraz hareket etsin sonra debirajla birlikte gazdan ayağınızı yavaş yavaş çekerseniz araba rolantide ilerlemeye başlar. Sonra gaza dokunur devam edersiniz. Alışana kadar böyle kalkın. Tecrübe edindikten sonra zaten debriaj kavrama noktasına sol ayağınız hzla gelecek ve o anda biraz gaza yüklenip deb den ayağınızı ağır ağır çekerek istediğiniz kalkışı yapacaksınız.
    Önerim pazar günü boş olan orgnaize sanayi otoparklarına gidip ileri-geri ileri geri bir 1. vites bir geri vites ile kaldırma pratiği yapmanız. Veya başka otopark ta olabilir tabi ki. Yeterki kullanılmayan ve yeterli boşlukta olsun ki başkalarına zarar riski olmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murderer_utku -- 14 Haziran 2015; 3:16:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EzoBride

quote:

Orijinalden alıntı: Jason Becker

Debriyaj hakimiyetin zayıf. Problem bundan kaynaklanıyor. Zamanla alışacaksın. Eğer pratik istiyorsan arbayı 2. ve 3. viteste kaldırmayı dene. Eğer 3. viteste kaldırabiliyorsan debriyaja alışmıssın demektir.

3. viteste araba kalkar mı ya? Yani bilmediğimden soruyorum. Bayılır bağırır diye düşünüyorum

Trollü sakın dinleme kardeşim. Resmen saçmalamış. Biliyom gibi de anlatmış bi de. Araba her zaman 1. Vites de kalkar. Bunu unutma. He bazen duruma göre hafif giderken 2 de de kaldırabilirsin. 1 ve 2 kalkış ve başlangıç vitesleridir zaten. 3 ve 4 te araç kaldırmayı deneyen hiç araç kullanmamış evde direksiyon setiyle oyun oynayan bebelerdir. Baskı balatayı patates edersin sonra aman dikkat.

• Anladığım kadarıyla ehliyetin yok. Önce git kursa yazıl oradaki hocan sana öğretir zaten, teorikte ne kadar bilsen de pratik önemli.Zor bir şey değil üstünde bu kadar durduğun için hata yapıyorsun bence.
  • Kalkış esnasında hiç gaza basma.Ayağını sadece debriyajdan çekerek araba hareket etsin.Tam anlamı ile debriyajı bırakınca, hafifçe gaz ver.

Bu yöntem çok kolaydır, ancak debriyaj balatasinin ömrünü kısaltır. Lakin acemiligini bu şekilde atabilirsin.

Mesajların hepsini okumadim,söylendiyse kusura kalma

• EzoBride kullanıcısına yanıt
    BURADA BU KADAR ADAM VAR BİRİ DE DEMEMİŞ EHLİYETİN YOKSA NASIL ARABA SÜRÜYORSUN DİYE. ÜLKENİN GELDİĞžİ HALE BAK. KANUNSUZLUK KANUN OLMUŞ. BİRDE ŞÖYLE YAP BÖYLE YAP DİYE AKIL VERMİŞSİNİZ.

ÇOCUK DİYOR Kİ EHLİYETE YAZILMADAN BU SORUNU ÇÖZMEM LAZIM. YANİ EHLİYETSİZ ARABA SÜRÜYOR.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leonidas26

BURADA BU KADAR ADAM VAR BİRİ DE DEMEMİŞ EHLİYETİN YOKSA NASIL ARABA SÜRÜYORSUN DİYE. ÜLKENİN GELDİĞžİ HALE BAK. KANUNSUZLUK KANUN OLMUŞ. BİRDE ŞÖYLE YAP BÖYLE YAP DİYE AKIL VERMİŞSİNİZ.

ÇOCUK DİYOR Kİ EHLİYETE YAZILMADAN BU SORUNU ÇÖZMEM LAZIM. YANİ EHLİYETSİZ ARABA SÜRÜYOR.

Leonidas bak dostum bizde Tem'e e5'e çıkmıyoruz var burada da in cinin top attığı yer oralarda sürüyoz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EzoBride -- 14 Haziran 2015; 11:34:05 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.