Şimdi Ara

Şu Lanet Olası Debriyaj-Gaz İlişkisini Nasıl Tuttururum [ ÇILDIRICAM ] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
2.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ben ehliyet var diye düşünmüştüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeftBehind

Ben ehliyet var diye düşünmüştüm

Konuya yazdım ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba kullanmayı öğrenirken altı ince (altı kösele gibi) pedalları hissedebileceğiniz bir ayakkabı kullanın.Tecrübe kazanınca spor ayakkabı giyebilirsiniz.
  • Hocam bende 19 yaşındayım, araba kullanmasını ilk babamın şoför halinde ayaklarına bakarak öğrenmeye çalıştım ilk olarak nasıl yapıyor ne yapıyor onu merak ettim sende böyle yap emin ol başarılı olursun. Pedal ilişkisine gelecek olursak öyle alışman senin bünyene bağlı kimi insan 1 saatte alışır kimisi 1 hafta sonra. Buradaki büyüklerim belki daha iyi bir şekilde anlatabilir ancak nacizane fikir verebilirim. Önce yapman gereken şey aracın kavrama noktasını bulman ve o noktaya ayağını alıştırmandır. Nedir kavrama noktası, mesela aracı 1. vitese taktın ve ayağını yavaşca debriyajdan kaldırdın, yarı debriyaj yada biraz daha erken bir zamanda arabanın sesi değişmeye başlayacak hissedeceksin işte bu arabanın gitmeye hazır olduğu anlamına gelir. O kavrama noktasını yakaladığın an ufak bir gaz hareketi ile on numara beş yıldız bir kalkış yapabilirsin. Ama önemli olan kavrama noktası buna kendini iyi alıştırman gerek.

Ancak bu kavrama noktası yokuş yada rampa da biraz daha değişken olabilir, mesela yokuş yukarı araba kaldıracaksın bir ayağın frende olacak bir ayağın debriyajda. Frenden ayağını çekmeden debriyajda kavrama noktasını bulacaksın. Bulduktan sonra frenden ayağını yavaşca çek eğer araba aşşağıya doğru kayıyorsa debriyajdan biraz daha ayağını çekmen gerekecek ama eğer araba aşşağıya doğru kaymıyorsa yani doğru kavrama noktasını bulduysan hafiften gaza basarak aracı kaldırabilirsin.

Eğer yanlışım var ise düzeltin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Giovannii

Hocam bende 19 yaşındayım, araba kullanmasını ilk babamın şoför halinde ayaklarına bakarak öğrenmeye çalıştım ilk olarak nasıl yapıyor ne yapıyor onu merak ettim sende böyle yap emin ol başarılı olursun. Pedal ilişkisine gelecek olursak öyle alışman senin bünyene bağlı kimi insan 1 saatte alışır kimisi 1 hafta sonra. Buradaki büyüklerim belki daha iyi bir şekilde anlatabilir ancak nacizane fikir verebilirim. Önce yapman gereken şey aracın kavrama noktasını bulman ve o noktaya ayağını alıştırmandır. Nedir kavrama noktası, mesela aracı 1. vitese taktın ve ayağını yavaşca debriyajdan kaldırdın, yarı debriyaj yada biraz daha erken bir zamanda arabanın sesi değişmeye başlayacak hissedeceksin işte bu arabanın gitmeye hazır olduğu anlamına gelir. O kavrama noktasını yakaladığın an ufak bir gaz hareketi ile on numara beş yıldız bir kalkış yapabilirsin. Ama önemli olan kavrama noktası buna kendini iyi alıştırman gerek.

Ancak bu kavrama noktası yokuş yada rampa da biraz daha değişken olabilir, mesela yokuş yukarı araba kaldıracaksın bir ayağın frende olacak bir ayağın debriyajda. Frenden ayağını çekmeden debriyajda kavrama noktasını bulacaksın. Bulduktan sonra frenden ayağını yavaşca çek eğer araba aşşağıya doğru kayıyorsa debriyajdan biraz daha ayağını çekmen gerekecek ama eğer araba aşşağıya doğru kaymıyorsa yani doğru kavrama noktasını bulduysan hafiften gaza basarak aracı kaldırabilirsin.

Eğer yanlışım var ise düzeltin.

Çok iyi anlatmışsın, bunu yazmak için girmiştim bende,

Hocam baban amcan dayın vs araba kullanırken kalkış sırasında onun ayaklarına bak, ve bol pratik yap, başka yolu yok

• Acemilikten hocam. Bir de alışma süreci lazım. Çok kafaya takacak bir durum değil.
  • Burda kim ne yazsa, sen ne okusan boş. Zamanla, pratik yapa yapa öğrenceksin başka yolu yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: EzoBride

quote:

Orijinalden alıntı: caparzoni

Ben Araba kullanmayı ilk öğrendiğim zaman iki gün boyunca sadece bir dik rampada yokuş çıkmaya çalışmıştım, trafiğe hiç çıkmadım. 1 gün boyunca rampada belki 2 kez falan başarıya ulaşmıştım 100 lerce denemeden sonra. 2. Gün daha başarılıydım fakat gene trafiğe çıkmadım insan gitmrk gaza basmak istiyor ama bu dengeyi kurmak için rocky gibi acı yok demek lazım😜 kisacasi bence sadece rampa calisin gerisi gelecektir.

Rampalarda debriyajda ayağğı dengeli tutunca araba kaymıyor ya o olaya hayret ediyorum yokuş yukarı duruyor frene basmıyorum ama araba nasıl duruyor diyorum halen

Teknik olarak olayın frendeki arabanın akmasından hiç bir farkı yok. Frene basıyorsunuz ama tekerler yavaşlayarak da olsa dönmeye devam ediyor. İşte kilit nokta bu.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.