Şimdi Ara

ŞU OC AYARLARI İÇİN ACELE YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM--OLDU!!!! 333FSB 3.0GHZ OC OLDU.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aşağıda yazdığım sorun işemci ve ram voltajını otomatik yaparak çözüldü. Asus Probe'den baktım OC'luyken işlemci voltajı 1.40V ben 1.35'den yukarı çıkmamıştım . Bir de ram timing'lerini yanlış ayarlıyor olabilirim. Otomatik olunca halloldu , satabilite testleri yaptığımda yük altında 50- 55C arasıydı. Havalar ısınınca daha da ısınır bu. Stok fan yetmez bu sıcaklıklara.

E4300 işlemcimi Asus P5B anakart ve 2x1Gb Twinmos DDR2 667 belleklerle 305mhz Fsb ile 2.75ghz ye çıkardım testlerini yaptım çalışıyor .

Ancak 305fsb nin üstünde sorun çıkıyor. 333fsb'de windowsu başlatamıyor. 320fsb denedim windows açıldı ancak 2 tane Cpu toaster çalışırken 14. dakikalarda resetlendi.

İşlemci default voltajındaydı ,voltaj vermedim. Ram'lerin voltajını 1.9 yapmıştım. FSB Termination Voltage:1.200 yapmıştım ancak bu ayarlarla 333 fsb'de windows açılmıyor , 320fsb ise açılıyor ancak resetliyor. PCIex 100 , PCI 33.3 mhz ye sabitlenmiş durumda
    ram timingleri 5-5-5-15-5-35 de denedim 6-6-6-18-42 de ama nafile.

333 fsb de nasıl stabil çalıştırırırm , ram sınırına falan mı takılıyorum acaba? Öyle bir durum varsa yol yakınken bunları verip 800mhz ram alayım.
    Ram'ler M-Tech çipli , Psu 700W Epsilon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekiskalibur -- 15 Nisan 2007; 11:51:16 >

• Arkadaşlar 3.0 ghz 333 fsb ile sistemin açılmaması problemim f@Zus kardeşimin tavsiyesi ile işlemci çarpanını 8 e düşürerek çözüldü. İlgisi ve gösterdiği alaka için kendisine tekrar teşekkür ediyorum.
    Ancak hala ram'leri DDR2 800mhz ile değiştirsem daha mı iyi olur diye aklımda bir düşünce var. 800mhz ram alsam bu işlemci çarpanını düşürme gerekliliği ortadan kalkar mı ? Yoksa sorun işlemcinin OC konusunda sınırlaması mı?
  • islemciye biraz daha voltaj ver fsb termination voltage yi de 1300 yap eger ise yaramazsa ramlere 2,05 voltaj ver acilmasi lazim
  • sorunun cevabı resimli olarak anlatılmıştır tarafımdan

http://forum.donanimhaber.com/m_13382050/mpage_1/key_//tm.htm#13382050
  • quote:

Orjinalden alıntı: ALİCENGİZ06

sorunun cevabı resimli olarak anlatılmıştır tarafımdan

http://forum.donanimhaber.com/m_13382050/mpage_1/key_//tm.htm#13382050

ilgin ve alakan için teşekkür ederim ancak verdiğin linkte sadece Cpu-Z ve AI Booster SS larını görüyorum, nerede yazıyor ayrıntılı bios ayarların ??? İşlemcim Q643A018 kodlu ve araştırdığım kadarıyla 1.460V vererek 3.2ghz'de çalıştırıyorlar o kadar da takoz değilmiş işlemcim ama 1.46Vda az sayılmaz herhalde???
    Kullandığın işlemcinin kodu nedir , kaç volt verdin ? Ram'lere voltaj verdin mi? Ram'lerimi Twinmos chipsetli DDR2 800 'le değştirdim dün . Bu ram'ler için ne ayarlamalar yapayım bios'da?

Uzun oldu ama kusura bakma , İlgin ve sabrın için teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.