Şimdi Ara

şu radarlar olmasa seyahat büyük zevk vallaha...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar ben radarlardan çok çekmiş biri olarak şu radar tespit cihazları ile ile ilgili bilgisi olan biri var mı diye bu topiği açtım.Hakkaten varmı böle bi cihaz,varsa gizli saklımı satılıyor,satılıyorsa fiyatı ne, bide karşı taraftan tespiti mümkünmü. Benim bi arkadaşım amerikadan almış böle bi cihaz. ama annadılarmı göçürtüyolarmış diye duydum. bide ben çok sürat manyağı biri değilim aslında ama bikaç kere 103-105 le falan ceza ödedim. bence bu hız sınırları artık günümüz şartlarına uydurulmalı.duble yolda da 90,normal yolda da 90, yokmu bi fark aralarında sizce....

• Discovery channel da fifth gear diye bir program var, orada bu cihazları incelediler. Hatta orda bazı cihazların kullanılması yasal ama bazıları yasal değil. Bu cihazlar hakkaten işe yarıyor. Hatta bir cihaz sizi uyarmıyor, sadece radar makinesinin aklını karıştırıyor ve hızınızı ölçemiyor. Çok güzel birşeydi ama yasal değildi sanırım. Bir de navigasyon sistemlerine benzeyen şeyler vardı. Bunlarda İngiltere karayollarındaki radarların yerleri veriliyordu ve kullanıcılar bunları güncelleyip birbirleriyle paylaşabiliyorlar ve cihazlarına yükleyebiliyorlardı. Gerçekten çok kullanışlı şeyler ama maalesef bu kadar ayrıntı hatırlıyorum, sanırım geçen sene yayınlanmıştı.
  • Tabikide yasal değil bu cihazlar.. Taktrıp yakalandığınız takdirde büyük cezası var..Ayrıca hız sınırları konusunda tespitlerinize sonuna kadar katılıyorum..
  • http://forum.donanimhaber.com/m_11574462/mpage_1/key_o%25F0lum%252Ckald%25FD//tm.htm#12095819

Şu başlıktaki hikayeyi okumalısın, inşallah fikrin değişir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: djoz

http://forum.donanimhaber.com/m_11574462/mpage_1/key_o%25F0lum%252Ckald%25FD//tm.htm#12095819

iyide arkadaş kendisinin hız manyağı olmadığını söylemiş.yani bu cihazı alınca 200-250 gitmeyecek 100-110 gidecek ve 103 gibi bir rakamdan ceza yediği içinde eminim çok kızgındır. çünkü basıp gidenler de aynı cezayı yiyorki uzun yolda gözün ibrede gidecek halin yok 90-100 gidiorsun 103de arada olabilir di mi insanız bizde

• radarlar sırf bizim hız yapmamızı engellemek
    için yapılmış yararlı cihazlardır.
    radarlar olmasaydı inanın kazalar çok daha fazla
    olurdu.

adamlar oturup hesaplamışlar 90km hızı kafalarından
    uydurmamış.65 km ile yapılan crash testlerini
    görünce 90km nin çok yüksek bir hız oldugunu anladım.
  • ya kardeşim arabanın ibresi 240 uzun yolda gidiyosun, arabalar solluyosun yani 110 da olur yeri gelince 120 de olur ben de 108 yaptım diye radardan cezayı yedim, hayret bir olay bu ya biraz daha sınırları artırsınlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dünyada çok fazla kız var ya
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ya bnm bildiğim bazı ii niyetli polisler böle 5 veya 8 lik farkları görmezden geliolar ama büyük taşıtlarda 1 km bile olsa kesiolar cezayı
  • bencew de hız limitleri güncellenmeli.

otobanda 90-100 le orta şeritte gittiğimde valla kaza atlatıyorum yav...

sağdan soldan geçiyor millet, kimisi makasta sıyırıyor filan, en iyisi geçiyorum sola basıyorum 160 filan güvenle evime gidiyorum ya tek şeritten
  • otobanda hız sınırı 120 diil mi zaten ?
  • rusyada bu cihazlar peynir ekmek gibi satılıyor. yasak da değil ama sadece birkaç model işe yarıyor. yeni nesil radarlar da bu cihazı tespit edebiliyor o zaman yandın. cezası anormal fazlaymış. ayrıca aracı trafikten men ediyorlarmış. güzel başlayan bir tatil yolculuğu pahalı bir sonla bitebilir. daha da önemlisi canına yazık. acele giden ecele gider diye boşuna dememişler. sen 100 ile gidilen yerde yol müsait 120 de olur dersin. adamın biri gelir sen renoyla 120 yaparsan benim s300 daha güvenli 140 yapsam olmaz mı der. sonra başkası gelir şahiniyle o 140 yaparsa ben de istiyorum der. al başına belayı. trafikteki kurallar sadece son teknoloji araçlara göre değildir. binlerce çeşit aracın en güvenli şekilde yol alabilmesi için ortak kurallar konmuştur.
  • arkadaşlar bu konuyu bi çek ettimde şöyle bazı bilgiler edindim: radarlar 2 türlü oluyomuş 1.si radar dalgası gönderip hız tespit ediyomuş 2.side lazer gönderip hız tespit ediyolarmış. bu tespit cihazları lazerli olanlarda pek bi işe yaramıyomuş . zaten tespit ettiğinde iş iş ten geçmiş oluyormuş. bide bu aletler aktif ve pasif çeşitleri varmış.pasif olanlar sadece radarı tespit ediyomuş ve dışardan anlaşılması mümkün değilmiş.aktif olanlar karşı tarafın cihazına dalga gönderip frekansını bozup hız tespitini engelliyomuş(bide pasif olanı bulmak için uğraşmak lazım sanırım?).bide tespit edildimi 2 yıl hapis 1 milyar para cezası varmış. bide bu aletler meskun mahallerde her türlü frekanstan etkilenip cuk cuk cuk sinir bozucu bi şekilde devamlı ötüyomuş.ayrıca yutdışından getirtmek lazımmış,kimi 50 dolar kimi 300 dolar(kazık yeme garanti gibi).
    Bikere sanayide bir usta abim şöyle bi tavsiyede bulunduydu.meskun mahallere 5-10 km kala dikkatli git. zaten bu mesafeden sonra onların yetki alanının dışındasın. bende bunun üzerine meskun mahallere yakın dikkatli gidiyorum 6 aydırda ceza yemedim.2 yıl hapis yatıp bisürü para cezası vermektense 5-10 km efendi giderim olur biter...

• Ne işiniz olur bu gibi cihazlarla? Saatte 10 km. fazla gidebilmek için...Ne makul bir gerekçe!

• Bu tarz aletlerin yasal olması lazım, herkes basabildiği kadar hızlı gitsin, sonra radar varken farkedip yavaşlasınlar, hem hız yapıp hem de ceza yemeyiz işte. Ne güzel bir icat, ben de alıp kullanmayı düşünüyorum...

Ayrıca alkollü araç kullanmayı da serbest bırakmalılar, ya da en güzeli üflediğimizde alkolü göstermeyen sakızlar icat etsinler... Sonra okullarda sigara serbest de bırakılsın, ilkokul yakınlarında torbacılar dolansın, uyuşturucu serbest olsun...

Ha bir de hepimiz havalara balkonlara istediğimiz gibi ateş de edebilelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TripleSix -- 18 Şubat 2007; 20:36:44 >
  • Onu yapamıyorlar işte radar aracı tespit ettikten sonra kimsenin yapabileceği birşey yok diye biliyorum ben... Ayrıca arkadaşlar bizler insanoğluyuz hız sınırları artırılınca ne olcak bu sefer en az %60 -70 imiz gene sınırlarda araç sürmeye devam edicez... Benim aklıma şu anda şöyle bir uygulama geldi... şu anda 90 km olan yolsa hız sınırı mesela 110 a çıkarılır.. 110 u aşan kişiler %10 ile birlikte ceza yı yerler 110 ü aşan kişiler uyarı alır 3 den fazlasında gene aynı cezayı yerler.. yani demek istediğim sadece sınırın bir kaç km üste çekilmesi işe yaramıyacak yine insanoğlu olarak hız limitlerinin sınırlarında gezeceğiz.. kendimde böyle olduğum için bu yorumu yapıyorum yanlış anlaşılmasın
    quote:

Orjinalden alıntı: osmanlı13

Ya bnm bildiğim bazı ii niyetli polisler böle 5 veya 8 lik farkları görmezden geliolar ama büyük taşıtlarda 1 km bile olsa kesiolar cezayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n2oforce -- 18 Şubat 2007; 21:08:26 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kornkrunded

quote:

Orjinalden alıntı: djoz

http://forum.donanimhaber.com/m_11574462/mpage_1/key_o%25F0lum%252Ckald%25FD//tm.htm#12095819

iyide arkadaş kendisinin hız manyağı olmadığını söylemiş.yani bu cihazı alınca 200-250 gitmeyecek 100-110 gidecek ve 103 gibi bir rakamdan ceza yediği içinde eminim çok kızgındır. çünkü basıp gidenler de aynı cezayı yiyorki uzun yolda gözün ibrede gidecek halin yok 90-100 gidiorsun 103de arada olabilir di mi insanız bizde

Kardeş iyi diyorsun da arkadaş 90 yerine 103 ile gidince kime ne faydası olacak, ya da 90la gitse ölür mü, ameliyattaki hastaya organ mı yetiştiriyor, bir daha düşün istersen...

Ha o basıp gidenlerle aynı cezayı yeme konusunda sana katılıyorum...

• Limitleri aşma durumuna göre farklı cezalar uygulanıyor;aynı değil.
  • Hız sınırının yeni düzenleme ile 100 km/h olarak belirlendiğini farzedelim. Bu seferde hız limitinden sadece 10 km fazla hızla 110 ile 113 ile ceza yememek için bu cihazı kullanma gereği hissettirir. Paradoksa sürüklenmeyelim.
    Bu cihazların satışı, kullanılışı yasaktır. Satmakta, almakta, kullanmakda suçtur. Birgün o aletle bir radarı atlatmanın zevki ile gaza yüklenirken birinin canını yakarsanız o zaman insanlık suçu olur...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.