Şimdi Ara

Şu sıralar MAC almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Uzun süredir aklımda olan Macbook alma fikrini şu sıralar hayata geçirmek istiyorum ama piyasada model çokluğu yüzünden kafam karıştı ve karar vermiş değilim.
    Mac kullanan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

Öncelikle iyi kötü işimi gören oyunlarımı oynatan bir windows bilgisayarım var ancak ben OS X ve Mac dünyasını tecrübe etmek istediğim için böyle bir karar almış bulunmaktayım. Alacağım Mac'i günlük kullanım ve belki de en fazla Sims gibi Assassin's Creed gibi oyunlarda kullanmak istiyorum.

Ama günlük kullanımın ön planda olması taraftarıyım. Yani; hızlı açılmalı, stabil çalışmalı,boyutları açısından ne çok küçük ne de çok kabalı olmalı ve şarjı ortalama bir süre idare edebilmeli.

Ama maalesef Türkiye'den almak durumundayım ve maddi açıdan üst sınırım 2500 TL

1-)Bu durumda MacBook Air almam ne kadar mantıklı olur? Yeni nesil Türkiye'ye geldiğinde büyük ihtimalle fiyatı 2500 TL üstünde olur.
    2-)Yeni nesil gelecekken eski MacBook Air nasıl bir sonuç doğurur? Büyük eksileri var mıdır?
    3-)Ayrıca günlük kullanım, hızlı kullanım ve şarj açısından ben 4 yıl idare etmesini de istiyorum, mümkün müdür?
    4-)Daha hantal bir görünüm ve flash olmayan hafızası bana sorun olarak gözükse de, retinasız MacBook Pro 13' bir yerde daha güçlü bir seçim gibi geliyor ama bu modelin taşınabilirliği nasıldır?
    5-)Ekranlar konusunda büyük ekran taraftarı olduğumdan 11' düşünmedim hiç ama günlük kullanım ve ekonomime yansıması açısından 11 ve 13 değerlendirebilir misiniz?
    6-)128 Gb altı hafıza düşünmüyorum burada da MacBook Pro çekici geliyor ama dediğim gibi boyutlar ve hız?
    7-)Ekran görüntü kalitesi olarak retina olmasalar da piyasanın geneline göre bu ürünler nasıllar? Ve Retinasız pro ve air arasında karşılaştırma nasıl olur ekran kalitesi olarak?

Sonuç olarak oldukça uzun oldu ama
    Bütçe sınırlı.
    Amaç MAC Ekosistemi kullanmak.
    Ve ben takıntılıyım sanki şu şundan kötü olacak olsa üzebilir beni

şimdiden teşekkürler

• air'in taşınabilirliği konusunda kafanda hiç soru işareti kalmasın mükemmel bir sistem.retina lı ya da retina sız al.yine de ip ince bir bilgisayar kullanacaksın.eğer alabiliyorsan,bütçeyi kas retina pro al derim ki onlar da çok ince bende bir tane var,air'dan birkaç mm daha kalın olduğunu gördüm alırken.zaten air'in bir kısmı kalın iken inceliyor.macbook pro da böyle bir durum yok.yine de retina ile ciddi anlamda incelmiş bilgisayar.

air alacaksan 13 almanı öneririm ben 11 i hiç kullanamam sanırım çünkü ekran ciddi manada küçük yine de sen bilirsin dene gör derim.

bir de düşünürsen taşınabilir olmasa olur dersen imac lerde çok güzeldir?windows laptop unu taşımak için kullanırsın imac daha pro. amaçlı ps gibi programlarda kullanabilirsin.
  • alma amaçlarımız ve bütçelerimiz tamamen aynı :) sende kendimi gördüm ve benim almak istediğim model 13'' retina macbook pro
  • Neredeyse Apple almaya niyetlenen arkadaşlar ile ilgili açılan tüm forum konu başlıklarını okumuşumdur. Hepsinde farklı model farklı amaçlar olsada herkeste ortak bir neden buldum oda;

Donanımı güçlü çokta düşük bir model olmayan ama büççem sınırlı olduğundan EN UYGUN fiyata HEM YENİ SERİLERE YAKIN HEMDE EN UYGUN APPLE 'ı NEREDEN ALIRIM ? !!!

Tek ortak sonuç bu... Öyleyse Türkiye den alacak olan arkadaşlara birde üzerine belirli bir bütçeside var ise Türkiyede apple lar pahalı olmasına karşın yine standart bir fiyat yok her mağazalar arasında bile her hangi bir model arasında 500 bazen 1000 TL arasında bile fark oynayabiliyor.

Türkiye den APPLE alırken cevabını araman gereken ilk soru: " Garanti koşullarına uygun, güvenilir ve fazla kar payı koymadan satış yapan en uygun fiyata MAC i nereden alınır?"

Bende Bir MAC alıcam bi süredir bunun cevabını netleştirmeye çalışıyorum.

• KolpaTayfun kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkürler.
    11' ben de çok düşünmedim açıkçası büyük ekran seven birisi olarak.
    İMac'ten ziyade aslında taşınabilirliğe önem veriyorum
    Türkiye fiyatı ile MacBook Pro Retina benim için yüksek bir harcama olur. Hem nasıl desem ana bilgisayar olarak kullanmak için değil de, oyun oynamayacağım zamanlarda daha konforlu bilgisayar keyfi yaşama ve MAC dünyasını keşfetmek için istiyorum.

O zaman benim sorum size şu olsun hocam:

Apple MacBook Pro MD101TU/A
    İşlemci Türü: Intel Core i5, İşlemci Hızı: 2.50 GHz, Ekran Kartı: Intel, Ekran Kartı Modeli: Intel HD4000, Ekran Boyutu: 13.3", Ekran Çözünürlüğü: 1280x800, Sabit Disk: 500 GB, Bellek: 4 GB, İşletim Sistemi: Mac OS X

Apple MacBook Air MD231TU/A Özellikleri
    İşlemci Türü: Intel Core i5, İşlemci Hızı: 1.80 GHz, Ekran Kartı: Intel, Ekran Kartı Modeli: Intel HD4000, Ekran Boyutu: 13.3", Ekran Çözünürlüğü: 1440x900, Sabit Disk: 128 GB, Bellek: 4 GB, İşletim Sistemi: Mac OS X

bu ikisi arasından hangisi olur?
    Benim kafama MacBook Pro'nun flash mimari olmaması takılıyor?

Teşekkürler

• bahsettiğiniz 2 model hep karşılaştırılır bu forumda. çünkü fiyatları aynıdır. genelde insanlar bir mağazaya gidip inceleyerek karar verir. size de onu tavsiye ediyorum. macbook pro upgrade edilme imkanı sunar ve özellikleri air e göre az da olsa daha güçlüdür. air e göre tek dezavantajı harddiskle gelmesi. ama upgrade etme imkanınız olduğu için bir sorun olmuyor. air ise daha şık ve çözünürlüğü daha yüksek. ikisinin ekranı da gayet kaliteli bilginiz olsun. dediğim gibi bir mağazaya gidin ikisini de inceleyin. air alacam diye gidip proyla çıkmıştım ben mağazadan
  • carpediemsral kullanıcısına yanıt
    Ahahah İyiymiş tabi

Şu anda yaşadığım şehir oldukça küçük bir şehir, 1 hafta içinde gideceğim ama ancak orada incelerim sanırım..
    İşin açıkcası pek güncelleme yapacağımı düşünmüyorum ve üniversiteye yeniden hazırlanan birisi olarak alacağım modelin daha taşınmaya uygun olması gittikçe kafama yatıyor.
    Ama Air'in çözünürlüğü daha yüksek ifadesi ve taşınabilirliği bir yandan beni, cezbederken. Bir yandan da pro'nun gücü ve harddiski var sanırım benim de görerek karşılaştırma yapmam lazım..

Sizin Pro hangi model?
  • md101tu/a benimki. bende şimdilik güncelleme yapmadım ama zaman geçtikçe yeni sistemler çıktıkça illaki güncelleme yapmak gerektiğinde ssd ve ram güncelleştirmesi yapmayı düşünüyorum
  • carpediemsral kullanıcısına yanıt
    Tam da ilgilendiğim modellerdenmiş
    Hard disk hızı sizce nasıl?
    Bir de çözünürlüğü Retina olmasa dahi?
  • 60-70 mb arası hızı var harddiskin. ekran olarakta kaliteli aslında ama bir retina değil tabiki. bütçeniz varsa retina tavsiye ederim
  • Aslında ben yola tabletten çıktım sonra ultrabook falan derken MAC ekosistemi takıldı kafama..
    Sanırım ilk çıkış yoluma da bakarsak 13' MacBook Air düşüneceğim.
    İnce, zarif, taşınabilir ve hızlı

Teşekkürler yardımcı olduğunuz için, bakalım inşallah alabilirim

Ama hiç belli olmaz belki ben de pro ile çıkarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkpuller -- 5 Temmuz 2013; 17:18:27 >
  • Apple ın yeni tanıttığı macbook air i alabilirsin (haswell olan sürüm) 1 Gb ekran kartıyla geliyor hd5000 ;4 ve 8 Gb ram seçeniğle ; i5 çift çekirdek ve i7 çift çekirdek seçeniğiyle satışa sunuldu ve en düşük 128 gb flash depolaması var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmet_salih kullanıcısına yanıt
    Biliyorum Haswell olanı aslında oldukça da cazip özellik bakımından ama henüz Türkiye'de satışta yok diye biliyorum?
    Ve tabletten yola cıkıp taa MacBook Air'a geldim sanırım o yeni tanıtılan bütçemi aşar, 2500 TL hakkım var.
  • Yeni çıkan modeller Türkiye'de olsa dahi, bir önceki nesilde yerine geçtiği sürümün daha pahalısı olmuyor. Eski nesil 5000 ise bu yeni gelen 5200 oluyor, eski nesil stoğu bitince 5000'e düşüyor fiyat.
    Haswell MB Air öneririm.
  • gahst kullanıcısına yanıt
    Seneye takrardan üniversite hazırlığına gireceğim, yaz içinde alıp kullanmam lazım seneye en fazla 1 gün falan kullanacağım hafta içinde açıkçası 1-1,5 haftaya almak istiyorum ve sanırım o azıcık fark bile sorun olur. Ücretin tamamını kendim karşılamıyorum ve ailemle aram çok iyi değil şu sıralar.. Bakalım kısa süre içerisinde satışa girerse düşünülebilir

Teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.