Şimdi Ara

Su soğutma işime yarar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar, ben su soğutma almayı planlıyorum. Amacım ULTRA SESSİZ VE ULTRA SOĞUKLUK olcak. 200 liradan fazla çıkaramıyorum. Sistemim: AMD Phenom 965, HD 6850, asus m4a87td anakart. Şimdi sorum şu ekran kartına soğutma sistemi takılabilip kendi fanı dışlanabilirmi-iptal edilebiliyor mu? Genel Ultra sessizliği yakalabilir miyim?

• 200TL ile malesef dostum ancak 2. el cpu için hazır sistemlere bakabilirsin.
  • Teşekkürederim ;)
  • Boşa para verme su soğutma öyle ahım şahım bir soğutma sağlamıyor al kaliteli bir soğutucu su soğutma ile arasında 5-6 derece oynar paran çoksa çöpe atmak gibi bişey bu tek artısı görsellik
  • quote:

Orijinalden alıntı: Normandia_06

Boşa para verme su soğutma öyle ahım şahım bir soğutma sağlamıyor al kaliteli bir soğutucu su soğutma ile arasında 5-6 derece oynar paran çoksa çöpe atmak gibi bişey bu tek artısı görsellik

Çok teşekkürederim. Yönlendirci oldu ;)
  • Havayla yapılandan pek bir farkı yok birde sızıntı olursa ayvayı yersin gereksiz bence.
  • vatanda ucuza vardı ama 200 tlye cok güzel sogutucular var tamamen bakırdan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ram arttırmak işe yarar mı?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3ndorfin

Havayla yapılandan pek bir farkı yok birde sızıntı olursa ayvayı yersin gereksiz bence.

dikkatli bir baglantı ile hiç bir sorunla karşılaşılmaz,sistemi dışarıda kurup 2 saat kadar testden geçirdikten sonra kasaya montaj yapılmalı su sogutma hakkında forumumuzda arg-ist abimizin bilgilerinden faydalana bilirsiniz kendisi bu işde profesyonel,ve satışda yapıyor iyi forumlar
  • 2.el bir cpu blok, 2.el radyatör, mesela şöyle bir pompa;
    http://www.canpet.net/?urun-10611-Hydor-Seltz-Akvaryum-Kafa-Motoru-L20.html
    toplam 200-250 civarına kurulabilir.
    240lık bir radyatörle minimum fan devrinde bile en iyi hava soğutmadan daha iyi sonuç alırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: taktik

2.el bir cpu blok, 2.el radyatör, mesela şöyle bir pompa;
    240lık bir radyatörle minimum fan devrinde bile en iyi hava soğutmadan daha iyi sonuç alırsın

Hiçbir şekilde hava soğutmadan daha iyi sonuç alamaz ! noktua gibi kaliteli soğutucu kullanması çok daha iyidir ! önemli olan suyu soğutması olduğu için oda içinde ne yapsa boş artısıda olmaz oda ısısı 30 dereceyse ister hava soğtma ister su soğutma kursun ne yaparsa yapsın 3 aşağı 5 yukarı aynı olur sıcaklıkları..... su soğutma en gereksiz masraftır tabii dış klima ünitesi gibi dışarı alırsa radyatörü artısı olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 9 Temmuz 2012; 12:36:46 >

• su sogutmayı kesinlikle hava sogutmayla kıyaslamayınız,su sogutma boşda değil oc de işe yarar hava sogutmada sabit kalmayan ısı su sogutmada stabiliyetini korur,bir demire üfleyerekmi daha hızlı sogutursunuz,yoksa suyasokarakmı ?bunca insan sadece görüntüsü için kurmuyor sistemi su sogutma kullanmadan yorum yapan arkadaşlar var gereksiz yazarak gereksiz bilgilerle insanların kafasını karıştırmakdan başka hiç bir işe yaramıyorlar

ha bazende bu sistemi kuramayan arkadaşlar kedi ciğer hikayesine döndüre biliyor olayı
  • quote:

Orijinalden alıntı: TIRAZLI

su sogutmayı kesinlikle hava sogutmayla kıyaslamayınız,su sogutma boşda değil oc de işe yarar hava sogutmada sabit kalmayan ısı su sogutmada stabiliyetini korur,bir demire üfleyerekmi daha hızlı sogutursunuz,yoksa suyasokarakmı ?bunca insan sadece görüntüsü için kurmuyor sistemi su sogutma kullanmadan yorum yapan arkadaşlar var gereksiz yazarak gereksiz bilgilerle insanların kafasını karıştırmakdan başka hiç bir işe yaramıyorlar

ha bazende bu sistemi kuramayan arkadaşlar kedi ciğer hikayesine döndüre biliyor olayı

Bizde meraklanıp çok kafa yorduk su soğutmaya emek,zaman,para harcadık zamanında sadece hevestir su soğutma artısı yoktur.. demiri 35 derece sıcaklıktaki suyla soğutsan ne olur ki :) GPU soğutmayı da dahil edersen boşta GPU 25 derece işlemci 35 derece olsun suyun sıcaklığı olacak yine 35 bu sefer ekran kartıda ısındı oldu 35 derece :) yani hava soğutamanın artısı bile var ...aynı hava ile radyatörü soğutmuşsun aynı hava ile işlemci üzerindeki soğutucuyu hiç farkı yok !!!
    f/p açısından en gereksiz soğutma şeklidir extra birşeyler olmadıktan sonra farkı yoktur sadece görüntüsü vardır görüntüsü içinde o kadar para verilmez !! Ben 1 yıl önce satıp kurtuldum en iyi soğutma bloklarına sahipti
    örneğin NOCTUA NH-D14 modeli soğutucu kullanmak su soğutmadan çok daha iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 10 Temmuz 2012; 13:28:42 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TIRAZLI

su sogutmayı kesinlikle hava sogutmayla kıyaslamayınız,su sogutma boşda değil oc de işe yarar hava sogutmada sabit kalmayan ısı su sogutmada stabiliyetini korur,bir demire üfleyerekmi daha hızlı sogutursunuz,yoksa suyasokarakmı ?bunca insan sadece görüntüsü için kurmuyor sistemi su sogutma kullanmadan yorum yapan arkadaşlar var gereksiz yazarak gereksiz bilgilerle insanların kafasını karıştırmakdan başka hiç bir işe yaramıyorlar

Bizde meraklanıp çok kafa yorduk su soğutmaya emek,zaman,para harcadık zamanında sadece hevestir su soğutma artısı yoktur.. demiri 35 derece sıcaklıktaki suyla soğutsan ne olur ki :) GPU soğutmayı da dahil edersen boşta GPU 25 derece işlemci 35 derece olsun suyun sıcaklığı olacak yine 35 bu sefer ekran kartıda ısındı oldu 35 derece :) yani hava soğutamanın artısı bile var ...aynı hava ile radyatörü soğutmuşsun aynı hava ile işlemci üzerindeki soğutucuyu hiç farkı yok !!!
    f/p açısından en gereksiz soğutma şeklidir extra birşeyler olmadıktan sonra farkı yoktur sadece görüntüsü vardır görüntüsü içinde o kadar para verilmez !! Ben 1 yıl önce satıp kurtuldum en iyi soğutma bloklarına sahipti
    örneğin NOCTUA NH-D14 modeli soğutucu kullanmak su soğutmadan çok daha iyidir

dogru söylüyorsunuz kasanın içinde hayvan gibi bir hava sogutma anakarta verdiği zarar yamulma riski,her ramde kullanamama bunlar noctuanın faydaları,+sizler h100 lerle karşılartırırsanız belki yakalarsınız oda belki ama extereme bir su sogutmanın yanından geçemez hava sogutma
    bukadar yazacağınıza link verin herkez görsün hava sogutma faydalarını alır tirişka bir blok pompa vs su sogutma yaptım derseniz sizinki sanırım öyleydi çok kolay çekin işlemcinizin 5 ghz de ısı değerlerini görelim birde su sogutmayla ekliyelim değerlere bakalım

• @Normandia_06
    Yaptığın su soğutmanın resmini linklersen bizde harcadığın emek vs. görmüş oluruz.Bizim ülkemizde ex seviyede su soğutmaya sahibim.Konuyla ilgili yazdıkların zaten bu konuda nekadar bilgin olduğunu gösteriyor.
    Bence fazla kasmadan bişi idda ediyorsan foto test vs. ekleyerek gösteririsen en azından boş bilgi vermemiş olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: black.rain

@Normandia_06
    Yaptığın su soğutmanın resmini linklersen bizde harcadığın emek vs. görmüş oluruz.Bizim ülkemizde ex seviyede su soğutmaya sahibim.Konuyla ilgili yazdıkların zaten bu konuda nekadar bilgin olduğunu gösteriyor.
    Bence fazla kasmadan bişi idda ediyorsan foto test vs. ekleyerek gösteririsen en azından boş bilgi vermemiş olursun.

işibilenlerin hali her zaman başkadır
  • Ben 35 yaşındayım amiga pluslar ile büyüdük h100 e su soğutma demeye bin şahitten 999 u ''evet bu soğutma'' dese yine inanmam :) ben noktuayı örnek verdim kullandığımdan değil Xigmatek balder kullanıyorum bununla her türlü de yarışa girerim hatta stok fanla bile yarışa girerim dediğim gibi 30 derece sıcaklıkdaki oda içinde su soğutmada aynıdır hava soğutmada aynıdır bunu anlamak için fizik profesörü olmaya gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 10 Temmuz 2012; 21:00:38 >
  • quote:

quote:

Hiçbir şekilde hava soğutmadan daha iyi sonuç alamaz ! noktua gibi kaliteli soğutucu kullanması çok daha iyidir ! önemli olan suyu soğutması olduğu için oda içinde ne yapsa boş artısıda olmaz oda ısısı 30 dereceyse ister hava soğtma ister su soğutma kursun ne yaparsa yapsın 3 aşağı 5 yukarı aynı olur sıcaklıkları..... su soğutma en gereksiz masraftır tabii dış klima ünitesi gibi dışarı alırsa radyatörü artısı olabilir

yanlış düşünüyorsun, hava soğutmadan iyi sonuç alır. hava soğutma da olsa su soğutma da olsa asli amaç işlemci üzerindeki ısıyı, ısıyı dağıtan yüzeye aktarmaktır. hava soğutmada ısı borularıyla taşınır, su soğutmada malum suyla. su ile daha verimli aktarılır. asıl soğutmayı sağlayan radyatördür ve 240lık düzgün bir radyatörün toplam soğutma yüzeyi, o örneğini verdiğin noktua marka soğutucunun yüzeyinden fazladır. tavsiye isteyen arkadaşın zamanda sessizliğe önem verdiğini düşünürsen iki sistemi de aynı fan devrinde çalıştırırsak kesinlikle su soğutma ile daha iyi sonuç alınır.
    kaldı ki o örneğini verdiğin soğutucunun da dizaynı bence kötü, ortadaki fan zaten ısınmış olan havayı diğer peteklere aktarıyor.
    neyse kal sağlıcakla.

• quote:

Ben 35 yaşındayım amiga pluslar ile büyüdük h100 e su soğutma demeye bin şahitten 999 u ''evet bu soğutma'' dese yine inanmam :) ben noktuayı örnek verdim kullandığımdan değil Xigmatek balder kullanıyorum bununla her türlü de yarışa girerim hatta stok fanla bile yarışa girerim dediğim gibi 30 derece sıcaklıkdaki oda içinde su soğutmada aynıdır hava soğutmada aynıdır bunu anlamak için fizik profesörü olmaya gerek yok

akıl yaşda değil baştadır,amigayı nerden çıkardın şimdi?h100 ü sogutmadan da sayma su sogutmaya da kötü de,sana okadar yazıyorlar ama sen bildiğini okuyorsun,bazen insanlara birşeyin dogru olduğunu anlatmak hiçde kolay olmuyor.

BEYİN BEDAVA

• quote:

Ben 35 yaşındayım amiga pluslar ile büyüdük h100 e su soğutma demeye bin şahitten 999 u ''evet bu soğutma'' dese yine inanmam :) ben noktuayı örnek verdim kullandığımdan değil Xigmatek balder kullanıyorum bununla her türlü de yarışa girerim hatta stok fanla bile yarışa girerim dediğim gibi 30 derece sıcaklıkdaki oda içinde su soğutmada aynıdır hava soğutmada aynıdır bunu anlamak için fizik profesörü olmaya gerek yok

Bu nasıl bi 35 yaş krizi arkadaşım anlayamdım 35 yaşındayım yazmışın yalan yanlış bilgiler üzerinden milletle polemiğe giriyorsun ben sana binlerce h100 ve noctua testi dökerim buraya seninkisi laf ebeliği bi arkadaşımızda çok güzel değinmiş mevzuuya kedi ciğer misali tırmala dur bir kişide çıkıp haklısın arkadaş dememiş hala yazıyonda yazıyon hem kaldıki 2 kiloluk devasa bir görüntü kirliliğindense alacağın en kötü h50 bile daha mutlu edecektir seni yok ramlarin boyu yetermi yok fan kablosunu sökerken fanlara temas edermiyim yapraklara bi elle ateş gibi her biri bende envayi çeşidini kullandım yalnız ses olayı sana kalmış bi şey yani üstünde gelen fanları ile kullanmaya kalkarsan performans alırsın ama ses de cabası illa corsair da al demem zalman'ın yeni bir ürünü var thermaltake çıkarıcak yakın zamanda cooler masterınkiler geliyor al gönlünce kullan böyle saçmalıklarada inanma bak burda kaç kişi aksini iddaa ederken.

• quote:

quote:

quote:

yanlış düşünüyorsun, hava soğutmadan iyi sonuç alır. hava soğutma da olsa su soğutma da olsa asli amaç işlemci üzerindeki ısıyı, ısıyı dağıtan yüzeye aktarmaktır. hava soğutmada ısı borularıyla taşınır, su soğutmada malum suyla. su ile daha verimli aktarılır. asıl soğutmayı sağlayan radyatördür ve 240lık düzgün bir radyatörün toplam soğutma yüzeyi, o örneğini verdiğin noktua marka soğutucunun yüzeyinden fazladır. tavsiye isteyen arkadaşın zamanda sessizliğe önem verdiğini düşünürsen iki sistemi de aynı fan devrinde çalıştırırsak kesinlikle su soğutma ile daha iyi sonuç alınır.
    kaldı ki o örneğini verdiğin soğutucunun da dizaynı bence kötü, ortadaki fan zaten ısınmış olan havayı diğer peteklere aktarıyor.
    neyse kal sağlıcakla.

dostum tebrikler en doğru ve açıklayıca cevabı vermişsin.....yinede anlamayanlar için: yüksek ısılardaki bir işlemcinin en iyi soğutma yöntemi, fanlar ile soğutulan peteğin büyüklüğü ile alakalıdır petek ne kadar büyük olursa soğutma o kadar verimli olur bu hem hava soğutma hemde sıvı soğutma için geçerlidir.
    not: en iyi hava soğutma ile h80 arasında her zaman en az 2-3 derecelik fark olur h100 ise EN AZ 5 derece daha serin çalışır.....yüksek o.c lerde ise 5 derecelik bir fark sisteminizin satbil çalışıp çalışmayacağında büyük etkendir.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mncs35 -- 11 Temmuz 2012; 17:50:02 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.