Şimdi Ara

Su soğutma sistemleri üretimi hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni üye oldum çünkü sizlere danışmam gereken birkaç şey var.

Bildiğimiz üzere bilgisayar ve elektronik sistemlerin en büyük düşmanı ısı problemleridir. Fan ve hava yolu ile soğutma yer yer işimize yarasa da gürültü ve performans bakımından su soğutma tercih konusu olmaya başlamıştır.

Soru şu ; bildiğiniz gibi Türkiye'de bu işi yapan firmalar yurtdışı menşei firmalardan belli bir miktar stok oluşturarak piyasa oluşturmaktadır. Yurtdışı firmalardan gelirken ürünlerin üzerine vergi vs ödendiği için fiyatlar Türkiye'de yükselmekte ve satın alınması zorlaşmaktadır. Şahsen 2600 TL'ye topladığım (2010 tarihinde) kasaya su soğutma sistemi kasa ile aynı fiyata geldiğinden açıkcası caymıştım.

Türkiye'de makine sektöründe faliyette olan firmam üzerinde su soğutma parçaları üretmeyi planlıyorum. Radyatör rezervuar ve PWM pompa çalışmaları tamamlandı. CPU ve GPU blokları için testler gerçekleştiriyor ve testlerin sonucunda ya yeniden geliştireceğiz ya da üretime hazır şekilde prototipler oluşturacağız.

Sonuç olarak Türkiye'de böyle bir ihtiyaç var mı diye sormak istedim. Eski moda fanlı soğutma sistemlerini birbir terk ederken fiyat/performans ölçülerinde güzel ürünlerin imalatına başlamayı deneyeceğim.

Siz ne düşünüyorsunuz ?

Değerli fikirleriniz için teşekkürler

İyi pazarlar

• İnsanlar artık kapalı devre sıvı soğutmalardan alıyor. Custom olanları çok meraklılar yapıyor. Türkiyede alıcısı az olur. Bence uğraştığınıza değmez.
  • Merhaba,

Costum sıvı soğutmaya ilgi, fiyatından dolayı pek yok sanırım ülkemizde. Ne kadarlık bir yatırım yapacaksınız bilmiyorum, tabii ki fiyatlar da önemli. Büyük yatırım yapıp da hüsrana uğramak da var.

Öte yandan da ürünlerin performansı da önemli. İyi bir araştırma yapmadan bence bu işe girmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 23 Şubat 2016; 17:15:06 >
  • Genelde fiyata göre seçim yapıldığı için satış fiyatı önemli Yüksek bütçede yatırım yapıp düşük kazanmanızı istemem
  • Değerli fikirleriniz için teşekkür ederim. Bir EK veya bitspower ürünleri Türkiye'ye pahalı fiyatlarla gelmektedir. Bu yüzden yerli imalata geçilebilirse rekabet ortamı oluşturulur diye düşünmüştük. Kullananı az ise imalatçı olmak biraz daha mantıksız gelebilir fakat bu da yurtdışında olduğu gibi yavaş yavaş trend haline gelecektir diye düşünüyorum. Şuan heveslilerin dahi ulaşamadıkları ve aman aman bir fiyat/performans vermeyen ürünleri yok diye pahalı fiyatlara almaktalar. Örneği EK'nin radyatörünü ele alalım. Bunu sizinle paylaşmam ne kadar doğru bilmiyorum yalnız 95 TL ye mal edilebilen radyatörü 240 TL ye yurtdışından geldiği için satabiliyor. İhtiyacımız var ise ve hevesliysek elimiz mahkum malesef. Bir rakor düşünün Türkiye'de sanayi tipi aynı rakor sırf üzerinde bitspower amblemi var diye 25 TL gibi fiyatlara satılabiliyor. Burda da bir sömürü olduğunu düşünüyorum. Halbuki sanayi ortamında vakit geçirenler bilir ki, devasa denilen makinelerin aksamında kullanılan rakorlar 7 TL ye satılıyor. Bu rakorlarda yüzlerce bar basınca dayanıklı. bitspower garantilediği 2-3 bar gibi değil.

Uzun lafın kısası milliyetçi olarak düşünüyorum. İleride trend haline gelebilecek bir işi yurtdışı piyasasına kaptırmak istemiyorum. Benim insanım ekmek yesin benim esnafım üretsin bende kendi insanım ile çalışayım. Al sat yapmayı planlasaydım, 1 sene öncesinde firmayı açıp yüklü bir malı düşük fiyatla oturduğumuz yerden satardık. 1 yıl 1.5 yıl Ar-Ge yapmazdık. Umarım söylemek istediklerimi yanlış anlamazsınız. Ayrıca bu işe başladığımızda ülkede bu iş yapılıyor denileceği için gelecek ürünlerin vergi dilimleri artacak ve damping koruması devreye girecek. EK bitspower ve benzeri ürünler piyasadan çekilmeye başlayacak. Alıcısı fiyatları yüzünden ürünleri terk etmek zorunda kalabilir.

Farklı bir konuda daha fikrinizi almak isterim. Örneğin bu ürünleri ürettik ve satıyoruz. Satın alan kişiler ürünlerin kurulumuna yatkın olmayacağı için çekinebilirler diye düşünüyorum. Bu ürünlerin montajlarını üstlensek yol kat etmiş olur muyuz ? Yani müşterilerimin dikkatini çekebilir miyim ?

Teşekkürler

• Yıllardır kapalı devre sıvı sogutmalar kullandım h100,h100i son olarakta h110i gt custom sıvı sogutmalar önceden hem.görsellik hemde performans sağlıyordu. Son zamanlarda çıkan all in one hazır sıvı sogutmalar customlar dan daha iyi getiri sagliyor. Hem fiyat hem performans olarak. 4770k işlemci kullandim h100i ile ilk başta h100i nin bu işlemciye yetersiz kalabileceğini düşündüm. overclock yaptigimda soğutma iyi soğutamıyordu. Biraz araştırdım 4770k nin aslında termal performansı hiç iyi olmayan bir islemciymis bende delid yaptım çekirdek başı 15 ile 20 derecelik düşüş gözlemledim. Sorun soğutma değil islemcideymis . Tutupta bunun için custom sistem kursaydım bana pahalıya patlayacaktı. Yani custom hem zahmetli hem riskli hocam akitcakmi patlak verecek mi vs. bir sürü sorunu oluyor. Tr de pek rağbet olacağını sanmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Benim niyetimde şuda var yanlız. Modifiye kasa yapar gibi örneğin müşteri ürünleri seçecek ama ben müşterinin kasasına montajı yapıyor olacağım. Yani kendisi anlamıyor bilmiyor olabilir onunda servisi olacak. Fanların hepsini söküp su soğutmaya geçiş yapar gibi. Ama dediğinizde mantıklı kapalı sistemler varken neden custom soğutma... peki kapalı sistemleri overclock yaparak kullanan var mı ? overclock dan sonra ekran kartı ve anakart NB de ısı değişimi gözlemleyen oldu mu ? Yani anakart ve ekran kartı ısı problemi yaşatıyor mu ?

Teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Doğru kasa hava akışı hk.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkhnylmz53

Merhaba,

Benim niyetimde şuda var yanlız. Modifiye kasa yapar gibi örneğin müşteri ürünleri seçecek ama ben müşterinin kasasına montajı yapıyor olacağım. Yani kendisi anlamıyor bilmiyor olabilir onunda servisi olacak. Fanların hepsini söküp su soğutmaya geçiş yapar gibi. Ama dediğinizde mantıklı kapalı sistemler varken neden custom soğutma... peki kapalı sistemleri overclock yaparak kullanan var mı ? overclock dan sonra ekran kartı ve anakart NB de ısı değişimi gözlemleyen oldu mu ? Yani anakart ve ekran kartı ısı problemi yaşatıyor mu ?

Teşekkürler

işlemci için konuşayım 4770k 4.9 ghz delid 4790k 5ghz delid olarak kullandım. Delid yapmadan önce bu hızlarda ne custom ile ne hazır soğutma ile kullanılırdı . h110i gt ile 1000 liranın üzerindeki custom karşılaşırdık 1-2 derece custom daha iyiydi ancak şu var ben 400 tl ye mal ettim yurt dışından yani fp olarak daha iyi hazır kitler .Delidsiz dediğim işlemciler fail verdi her 2 sıvı sogutmadada 88 90 ları görüyordu ddelidden sonra 75-70 lere düştü isilar. Sorun işlemcinin termal performansındaydı boş yere custom a geçecektim. 2 soğutmayı karşılaştırdığımız iyi oldu.Masraftan kurtuldum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kardeş sen CPU ve GPU bloğu bide pompa yap yeterlidir. Ben talibim bu ürünleri bulamıyorum memleketimde yaw siyah kablo kanalı bile yok memleketinde hem beyaz bembeyaz. Ucuz ucuz ürünler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.