Şimdi Ara

su yumuşatıcı devre

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar antrak sitesinde aşağıda linkini verdiğim devreyi gördüm.sizce bu devre ne kadar verimli olur ben bunu yapıp satmayı planlıyorum bizim işimiz hidrafor üzerine olduğu için yaptığımız işlerde satılabilir.siz arkadaşlardan isteğim bu devre ne derece sağlıklı veya elinde başka şema olan varsa yayınlayabilirlermi.herkese yardımları için şimdiden teşşekkürler

• Bir şey görünmüyor ?
  • pardon linki eklemeyi unutmuşum
    http://www.antrak.org.tr/gazete/022001/goktay.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: amfi_canavarı_emre

merhaba arkadaşlar antrak sitesinde aşağıda linkini verdiğim devreyi gördüm.sizce bu devre ne kadar verimli olur ben bunu yapıp satmayı planlıyorum bizim işimiz hidrafor üzerine olduğu için yaptığımız işlerde satılabilir.siz arkadaşlardan isteğim bu devre ne derece sağlıklı veya elinde başka şema olan varsa yayınlayabilirlermi.herkese yardımları için şimdiden teşşekkürler

İnternetten aldığınız devre şemasını ticari amaçla kullanamazsınız.Zaten sizin istediğiniz miktarda suyu kısa bir sürede yumuşatacağını zannetmiyorum.
  • netten metal dedektörü devresini bulup yapıp satanlar var ama onlar başka bi diyardanmı geliyo neden insanın hevesini kırıyonuz anlamadımki
  • Tek bir devre yetmeyebilir. Su yoluna seri bir şekilde birkaç devre iş görebilir.

Ama çalışma mantığını anlayamadım. Suyu yumuşatmktan ziyede, mineralleri nötürleştirerek sağa sola yapışmalarını engelliyor gibi görünüyor.(ben öyle tahmin ettim) Eğer kireç oluşumunun sebebi, minerallerin yüklerinden dolayı biyerlere yapışması ise işe yarar. Denemek gerek...
  • hocam manyetik alan etkisiyle su içindeki mineralleri çıkışından geçirmiyormuş benimde anladığım bu valla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    silecek su püskürtme sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: amfi_canavarı_emre

hocam manyetik alan etkisiyle su içindeki mineralleri çıkışından geçirmiyormuş benimde anladığım bu valla

O zaman boruda birikme yapar bu melet

quote:

netten metal dedektörü devresini bulup yapıp satanlar var ama onlar başka bi diyardanmı geliyo neden insanın hevesini kırıyonuz anlamadımki

O adamalar muhtemelen devrenin orjinal halini bozuyorlar(patent ten kurtulmak için) misal bir devrede 6 ohm luk direncin eş değeri bir seri yada paralel bağlantı oluşuturuyor birazcık tasarımda oynamalar yapınca, o devre aynı devre olmuyormuşş... Doğru bir yöntem değil tabi. Yapmamak gerek böyle şeyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lahmACUN3263 -- 17 Şubat 2009; 11:07:01 >

• boruda birikmemesi için flitre gibi bişey düşünülebilir acaba içilebilecek kadar yumuşatma sağlarmı evde çay için iyi olur valla birazdaha bu devre hakkında bilgi olsa hiç düşünmeden yapıcam valla
  • ben bu devreyi 2 sene oönce yaptım ama daha fırsat bulupta deneme şansım olmadı :)
  • antrak taki bu maklenin sonunu okursanız.
    "Bilemiyorum, belki bu işe aklınız yatmamış olabilir. Ancak resmini gördüğünüz cihaz, vergisi hariç 66,5 $ satılmaktadır. "
    yani makaleyi yazan piyasaaa satılan bu cihazın anlatılan işi yapamıyacağını ama inanaların 66,5 dolar vermek yerine kendilerinin yapabileceklerini söylüyor.
    bu cihaz sadece suyun içindeki iyonları düzenler buda belki boruların kireç tutmasını engeller oda normal sıcaklıklarda.
    yüce googlede su yuşatma diye yazın suyun nasıl yumuşatılabileceği vardır.
    benzer sistem otomobillerde de var adam yakıt hortumuna manyetik bir bilezik takıyor al sana tasarruf cihazı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alg444 -- 19 Şubat 2009; 0:32:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.