Şimdi Ara

Sub tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • peki benim jvc de endüşük hz ayarı 80hz ama subwoofer 35e inebiliyo şimdi subtan indiğim zaman 35 e iniyomu yoksa jvc 80 e kesiyomu onu, ama jvc den çıkıp sub a girdiğimiz için iniyodur heralde 35 e ,ki seste bunu gösteriyo nerden geldiği belli olmuyo
  • yamaha 361 de de 40 hz en düşük ayar yamaha sub da da subın üzerinde hz ayarı yok.sadece ses açma ve high low filter var.ama sub 25 hz den başlıyor..sadece analog creative ses kartından bağlıyınca alt degerlere inebiliyorum x-fi thx set up da 10 hz den başlıyor zaten 30 hz nin altındada çok ses alınmıyor bu baslarrla..bide merak ettiğim yamahanın hangi anfisinde 40 hz nin altına inebiliyo spidr sorum size siz biliyorsununzdur yamahacı olarak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cinali35

peki benim jvc de endüşük hz ayarı 80hz ama subwoofer 35e inebiliyo şimdi subtan indiğim zaman 35 e iniyomu yoksa jvc 80 e kesiyomu onu, ama jvc den çıkıp sub a girdiğimiz için iniyodur heralde 35 e ,ki seste bunu gösteriyo nerden geldiği belli olmuyo

sub 80 e ayarlı ise sub 80 hz üzerini kabul etmez alt sınır 35 ise 35 e kadar iner.
  • PEKİ ALT SINIR 35 DE DURUYOR ÜST SINIRI KAÇA AYARLARSAK DAHA İİ OLUR
  • quote:

Orjinalden alıntı: nickelx

yamaha 361 de de 40 hz en düşük ayar yamaha sub da da subın üzerinde hz ayarı yok.sadece ses açma ve high low filter var.ama sub 25 hz den başlıyor..sadece analog creative ses kartından bağlıyınca alt degerlere inebiliyorum x-fi thx set up da 10 hz den başlıyor zaten 30 hz nin altındada çok ses alınmıyor bu baslarrla..bide merak ettiğim yamahanın hangi anfisinde 40 hz nin altına inebiliyo spidr sorum size siz biliyorsununzdur yamahacı olarak.

361 de crossover ayarını 40 hz ye kadar yapabilirsin yani 40 hz altını sadece sub a göndermek için.subta olmaması önemli değil bu durumda.

x-fi kartının crossover ayarı mı var??10hz anahtarı varsa 10hz altını verecek bir sub bilmiyorum ben zaten.
    amfinin 40 hz altına inme durumu yok zaten, obir crossover ayar değeri bazılarında 60 tan başlar.amfilerde sinyal verme alt değeri genelde 10hzdir.sub ın alt frekansı mesala 25 ise amfi 10hz sinyal gönderse de bu sinyaller değer kazanmayacaktır.
    sanırım bazı şeyleri karıştırıyorsun.
    crossover anahtarı bir süzgeçtir.40hz ayarlı ise altı sub a üstü diğer hoparlörlere gönderilecek demektir.

• SON Bİ SORU KUSURA BAKMAYIN ŞİMDİ AMFİDEN BÜTÜN HOP LARGE YAPTIĞIMIZ ZAMAN CROSS OF YAZIYO YANİ DEVRE DIŞI BIRAKIYO BÖYLE YAPARSAK SES KÖTÜMÜ OLUR BENİM REARLAR BÜYÜK LARGE YAPTIĞIM ZAMAN BAS SESLERİ BARİZ BELİRGİNLEŞİYO CENTER I DA LARGE YAPARSAK CROSS İPTAL OLUYO SADECE FRONTLARIMI LARGE YAPMAM LAZIM
  • quote:

PEKİ ALT SINIR 35 DE DURUYOR ÜST SINIRI KAÇA AYARLARSAK DAHA İİ OLUR

sorunu pek anlamadım ama 60-80hz gibi ayarlanırsa crossover sub kendini daha iyi hissettirir,front a da fazla yük binmiş olmaz ama 100hz ve üzeri ayarlanırsa sub,frontun görevini yapmaya çalışacak,boğulacak vs.
  • tabi crossover ayarı yaparken center,front,back vs hoparlörlerin frekans değerlerini de bilmek gerek,otomatik kurulum yapan amfiler bunları kendisi ayarlıyor zaten,ama yine de kulak zevkine göre limitler dahilinde ayarlar değiştirilebilir.
  • JVC NİN KİTAPÇIĞINDA HOPARLÖRLERİN ÇAPI 12 CM DEN BÜYÜK İSE LARGE KÜÇÜK İSE SMALL YAPIN YAZIYOR BENİM SURR LAR 13CM SONY NİN FRONT KABİNİYDİ ONLARI LARGE YAPINCA GAYET İİ OLUYOR AMA CENTER DA OKADAR İİ DEĞİL 2 TANE 10 CM LİK HOPARLÖR VAR ÜZERLERİNDE SMAL YAPTIM CROSS DA 80 HZ DE AMFİDE SUBDADA 35 HZ DE ŞU AN EN İİ SESİ BÖYLE ALIYORUM BENİM KULAK ZEVKİME GÖRE
  • iyide dedim zaten 5,1 analog ses kartından bağlantı yaptıgım zaman x-finin crossover ayarından 10 a kadar iniyo ses vernmiyor o ayrı ama 30 da ses alıyorum paşalar gibi x-fi ses kartını küçümsemeyin 361 i ses kartı olmadan ne kadar bağlasamda x-fi ile analogda baglı olan filim performansını vermiyor anfi 361 yamahada olsa bende bi x-fi ile deneyin anfiyi sonra vazgemiyceksiniz kolonlardan böyle berrak sesdemi çıkıyor diyceksiniz buarada ben nereyi karıştırıyorum onu anlamadım ?
  • large -small seçimi hoparlerin alt frekans sürücülerinin çapları ile ilgili,onun değerleri klavuzunda yazıyordur,centerın bas çapı küçükse small seçmek uygun olur.
  • quote:

iyide dedim zaten 5,1 analog ses kartından bağlantı yaptıgım zaman x-finin crossover ayarından 10 a kadar iniyo ses vernmiyor o ayrı ama 30 da ses alıyorum paşalar gibi x-fi ses kartını küçümsemeyin 361 i ses kartı olmadan ne kadar bağlasamda x-fi ile analogda baglı olan filim performansını vermiyor anfi 361 yamahada olsa bende bi x-fi ile deneyin anfiyi sonra vazgemiyceksiniz kolonlardan böyle berrak sesdemi çıkıyor diyceksiniz buarada ben nereyi karıştırıyorum onu anlamadım ?

x-fi ses kartını küçümsemiyorum,burda karıştırdığın crossover meselesi.xfi kartını bilmiyorum eğer crossover ayarı varsa ve 10hz seçeneği de varsa (bu demektir ki 10 hz altı sub a gider) 10 hz altını verecek sub bilmiyorum diye yazdım.30 da ayarlı iken subtan ses alıyorsan da eğer sub ın alt frekansı 25 hz ise 25.....30hz arası sesleri sub veriyor demektir 10 hz ye ayarlarsan da senin subın zaten 25 hzden başladığı için aradaki frekansların bir anlamı yok ses te almazsın subtan

• benim anlamadığım 361 deki 40 hz-ile 200 hz ayarı sadece sub için degilmi ayarlıyınca sadece subda crossover görevi yapıyor gibi geldi sanki.acaba sub out anfiden both yapıncamı kolonlardamı veriyo onu anlamadım.yani 10 hz ayarlarsak 10 hz de dahil tüm alt frekansları suba verir diyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickelx -- 7 Ağustos 2008; 12:18:43 >
  • Amfide small olarak seçilmiş tüm hoparlörlere gelen sinyallerin crossoverdan aşağı olan frekanslarını sub'a yönlendiriyor.
  • ONU BENDE BİLİYORUM DA BENİM SORMAK İSTEDİĞİM HEPSİNİ LARGE YAPINCA CROSSOVER OF DİYO OZAMAN SUBA NASIL BİR SİNYAL GİDİYO YANİ BU ŞEKİL YAPMAK NE DERECE DOĞRU
  • yani şumu oluyo anfide tüm kolonları small yapıyım ayarı 40 hz yapıyım 40 hz nin altı suba gider ama anfide fronları large yaparsam 40hz yapıyım ayarı bu sefer kolonlaradamı 40 hz altı gider diyorsun. benim bildigim denedigimde anfideki hz ayarınnı sadece sub bas için olduğu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickelx -- 7 Ağustos 2008; 12:38:06 >
  • quote:

benim anlamadığım 361 deki 40 hz-ile 200 hz ayarı sadece sub için degilmi ayarlıyınca sadece subda crossover görevi yapıyor gibi geldi sanki.acaba sub out anfiden both yapıncamı kolonlardamı veriyo onu anlamadım.yani 10 hz ayarlarsak 10 hz de dahil tüm alt frekansları suba verir diyorsunuz.

40hz-200hz ayarı belirlenen frekansın altındakilerin sub a üstünün düğer hoparlörelere gönderilmesini sağlar.sub ta da crossover ayarı varsa mesala amfiden 80 hz seçilmişse subın crossoverı 80hz üzeri ayarlanmalı ki amfinin 80hz ye kadar gönderdiği tüm sinyalleri alabilsin.
    both yaparsan hem frontlardan hem subtan inebilecekleri min. değer kadar bas sesi alırsın,onkyo da double bass özelliği var bunun için.
    10hzye ayarlamakla olmuyor bu değerin altına inebilecek sub bulmak gerek önce,min 16 hz ye inebilen sub biliyorum ben.

• quote:

ONU BENDE BİLİYORUM DA BENİM SORMAK İSTEDİĞİM HEPSİNİ LARGE YAPINCA CROSSOVER OF DİYO OZAMAN SUBA NASIL BİR SİNYAL GİDİYO YANİ BU ŞEKİL YAPMAK NE DERECE DOĞRU

bu sefer de subtan ayar yapmak gerek varsa.
  • bide inmeside önenli değil önemli olan yüksek desibel verebilecekmi kim ne derse desin 20 hz inen ve yüksek decibel veren subbaslar çok para 700-800 ytl den başlıyo.
  • benim subda ayar yok sadece high ve low var ozaman low yapıp anfiden 40 yapıcam anfi 40 ın altını suba göndercek ayar olmaması dah iyi uygun ayarada gerek yok anfiden ayarlarım.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.