Şimdi Ara

Sub tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Tannoy ses sistemim ve Yamaha Anfim var. Ne önerirsiniz Sub olarak. Hem sinema hem müzik için kullanacğım. Mekan 20 m2 civarı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarikus77 -- 5 Ağustos 2008; 15:29:41 >

• bir de kullanacağın mekan büyüklüğü ve sinema mı yoksa müzik ağırlıklımı onuda belirtmen gerekiyor bence
  • yamaha sw-216 öneririm benimde yamaha 361 anfim var bugün aldım bası deniyorum şuan saat biraz geç oldu 25 cm bası var 25–180Hz Low Frequency Response bak ne güzel frekans degerleride güzel 25 hz ye inebiliyo. süper bir bas 20 m2 yide hayli fazla doldurur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickelx -- 6 Ağustos 2008; 17:20:45 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: nickelx

yamaha sw-216 öneririm benimde yamaha 361 anfim var bugün aldım bası deniyorum şuan saat biraz geç oldu iyi gibi 50 hz ye kadar inebililyo .25 cm bası var

Bir sub için 50hz yuksek bir rakam daha düşük hz lere inebilmeli kanısındayım. front lar bile 50hz lerin altında çalışıyor artık.
  • ayarları yanlış yapmısım high low. ses güzel marka güzel işcilik güzel bide değerlere fazla inanmayın yoksa bununda değerleri güzel http://www.yamaha.com/yec/products/productdetail.html?CNTID=200519 burdan bakın bi yazdık hemen malı kötülüyosunuz.. 25–180Hz Low Frequency Response işte değeri burda 25 hz oldumu şimdi.bu değerleri gerçkten sağlamak çok zor .özel bas test müziklerle denerseniz olur yoksa aşağılara inmek çok kolay değil..
  • Estf. bişi kötülemiyoruz, belki degerleri yanlış yazmışsınızdır diye ufak bir hatırlatmaydı sadece. Çünkü gerşekten bir sub için alt frekansta 50hz hiç bişi degil.
  • aslında işin açıkçası degerlerde hikaye az olunca çok iyi oluyo diye bişey yok aslında önenli olan ses rengi mesela thx frekansı 80hz dir ve herkesin sevdigi bi değerbende filimlerde 80 hz dinlerim.valla gerçi cihaz yeni birazdahakurcalamak lazım daha1 saat dinleyebildim genel kanı güzel bi basa benziyo amazondaki yorumlardada genlede herkez güzel diyorr ses rengine.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    subwoofer + amfi tavsiyesi :)
    12 yıl önce açıldı
    Amfi Tavsiyesi
    2 ay önce açıldı
    Subwoofer önerisi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • subwooferda esas önemli olan alt frekanstır
    ne kadar aşağı inebilirse o kadar iyi ve pahalıdır

quote:

aslında işin açıkçası degerlerde hikaye az olunca çok iyi oluyo diye bişey yok aslında önenli olan ses rengi mesela thx frekansı 80hz dir ve herkesin sevdigi bi değerbende filimlerde 80 hz dinlerim.valla gerçi cihaz yeni birazdahakurcalamak lazım daha1 saat dinleyebildim genel kanı güzel bi basa benziyo amazondaki yorumlardada genlede herkez güzel diyorr ses rengine.
  • alta inerse çapıda büyür fiyatıda sub filim içindir müzik için değil 1 milyar basa vercek halim yok
  • uygun fiyatlı 300-400 ytl arası bi sub modeli alabilirmiyim..?sub bir tamamlayıcıdır front kolonlarda bas verir zaten filimlerde sub ihtiyacı doğar.
  • subwoofer müzik için denilmedi zaten
    tabi ki film içindir
    bir sistemdeki her eleman birbirini tamamlar
  • 80 hz veren bir sub bile yetrlidir dediğim gibi herkezin sevdigi filimlerin thx olanların ayarı bile 80 hz dir.gerçek alt frekanslarıda çok pahalı sub lar verir..
  • slm
    nickelx arkadaşım 20 metre karede sonuç alabileceğin sub wharfedale sw 150 bunu bir incele fiyatı çok yüksek değil frekans aralığı 35Hz - 85 Hz power handling 150 w olan ve ödüllü bir sub dır internet üzeridende inceleyebilirsin
  • THX onaylı filmler 80hz den aşağı inmiyor mu

quote:

80 hz veren bir sub bile yetrlidir dediğim gibi herkezin sevdigi filimlerin thx olanların ayarı bile 80 hz dir.gerçek alt frekanslarıda çok pahalı sub lar verir..
  • warfedale sw 150 ve Yamaha sw 216 için fiyat bilgisi biliyor musunuz? Bir de nereden alabilirim en uygun fiyata

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarikus77 -- 6 Ağustos 2008; 15:49:18 >
  • Sevgili @nickelx arkadaşım bence bu konuyu sen biraz etraflıca araştır derim. 80hz çalışan sub ı kim ne yapsın. Ses rengi dediğin olay sub için kısmen geçerlidir. Hava portu ile ilgili farklı bas renkleri soz konusu olabilir fakat alt frekanslara inemeyen bir sub ta sıradan frontlar dan bi fark yaratmaz. Benim PC de kullandığım Aego multimedya setimin subı dahi 35hz lere inebiliyorken hi-fi setim için alacağım sub ında en az 35hz lere inebilmesini beklerim açıkcası.

Bazı ses frekans aralıklarına örnekler.

Bas Gitar 41-260 Hz
    Solo Gitar 196-1500 Hz
    Bas İnsan Sesi 75-300 Hz
    Tenor İnsan Sesi 120-540 Hz
    Contralto İnsan Sesi 170-650 Hz
    Soprano İnsan Sesi 250-1100 Hz
    Timpani 87-103 Hz
    Harp 31-3200 Hz
    Çello 65-850 Hz
    Grand Piyano 27-4000 Hz
    Pikolo 587-3950 Hz
    Tuba 43-349 Hz
  • THX setuplarında Subwooferlar 80hz 'e ayarlarlanır DOĞRU

Ama bu frekansın altını vermek için üzerini değil

Herhalde nickelx arkadaşımız bu konuyu atladı.

THX setuplarında sertifika alabilmek için subwooferlardan 30hz civarında 120db ve üzeri bass ses alabilmek şart koşuluyordu 1998 yıllarında şimdi heryere yapıştırıyorlar tabiki

Ben 30 cm ve 200 watt'dan daha düşük bir subwoofer'ın ( Sunfire ,earthquake veya velodyne değilse tabi) 30m2 bir odadan daha küçük bir ortamda gerçek sinema atmosferi yaratabileceğini düşünmüyorum.

Böyle bir sub da herhalde 700-800 ytl altında bulunamaz.

Ancak SONY SA-W3800 diye bir sub dinledim 38 cm bası ile etkileyici 519ytl ELEKTROWORLD'de alternatif olabilir.

quote:

80 hz veren bir sub bile yetrlidir dediğim gibi herkezin sevdigi filimlerin thx olanların ayarı bile 80 hz dir.gerçek alt frekanslarıda çok pahalı sub lar verir..

• iyide yazdım zaten yamaha sw-216 nın alt frekansı 25 zaten adamlar yanlışmı yazmış siteye ben onu anlamadım..x-fi ses kartında bile 80 hz ye gelince thx çıkar..ben diyorumki 80 ideal ben seviyorum filimler için ideal.
    http://www.yamaha.com/yec/products/productdetail.html?CNTID=200519 yazıyo işte linkten...25 hz-180 hzzz..
  • quote:

iyide yazdım zaten yamaha sw-216 nın alt frekansı 25 zaten adamlar yanlışmı yazmış siteye ben onu anlamadım..x-fi ses kartında bile 80 hz ye gelince thx çıkar..ben diyorumki 80 ideal ben seviyorum filimler için ideal.
    http://www.yamaha.com/yec/products/productdetail.html?CNTID=200519 yazıyo işte linkten...25 hz-180 hzzz..

bu demektir ki sub 80hznin altını verir;16,20,25,35 e kadar ne ise artık onun kapasitesine bağlı,nereye kadar inebiliyorsa,80hz üzerini ise diğer hoparlörler verecek demektir.amfi ve sublardaki crossover anahtarı kimin neyi ne kadar vereceğini ayarlamak içindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi live2lift -- 6 Ağustos 2008; 23:05:36 >

• bu demektir ki sub 80hznin altını verir;16,20,25,35 e kadar ne ise artık onun kapasitesine bağlı,nereye kadar inebiliyorsa,80hz üzerini ise diğer hoparlörler verecek demektir.amfi ve sublardaki crossover anahtarı kimin neyi ne kadar vereceğini ayarlamak içindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spidr -- 7 Ağustos 2008; 10:59:56 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.