Şimdi Ara

Subap ayarı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
126
Cevap
2
Favori
134.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sübap ayarı yaptırmak pahalı bir iş midir?

Uzun sürer mi?

ve yetkili serviste yapılması şart mıdır? Yoksa basit birşeydir sanayidede yaptırılabilir mi?

Teşekkür ederim.

Öğlen paydosuna kadar cevap alabilirsem halledivereyim bugün.

2003 Model 2.0 i-vtec motorlu benzinli Honda CRV

Birde sanırım motor soğukken yapılması gerekiyormuş. Araba otoparkta işyerinden sanayi 5 dk. bu sürede motor ısınır mı? sopuması uzun sürüyor sanırımda...
  • Birde Ümraniye sanayide usta bilen varsa çok süper olacak...
  • bilen yok mu?
  • sizn motorunuzda dahil olmak üzere 2000 yılı üretimi çoğu araçata motorlarda sübap ayarını motor kendi otomatik yapıyor die biliom
  • renault 19 1.6 e, 1998 model k7m motor 90 beygir buna sübab ayarı gerekir mi , yoksa bunda otomatik mi yapılıyor?
    tşk ederim.
  • pekı aracın sibob ayarına ihtiyacı oldugunu nasıl anlayacaguz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: bluestanbull

pekı aracın sibob ayarına ihtiyacı oldugunu nasıl anlayacaguz..

evet arkadaşa katışıyorum nasıl anlayacağız. Biz acemilere yardımcı olursanız seviniriz
  • Arabama segman yapıldı. Biraz kilometre yaptıktan sonra subop ayarı yapılacak. Şu an yakıt tüketimi acayip yüksek. 190-200 lerden 260lara çıktı. Bu normal midir? Subop ayarı ile bu düzelir mi? Teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: anterior1

Lpg kullanımı, motorların subap ayarını bozar mı?

Bozarsa neden?

Subap ayarı yaptırmanın incelikleri nelerdir?

Aracım Logan 1.4 mpi (1.4 clio ile aynı motor)

Kaça yaptırabilirim?

Aynı araç bende de var.Belirttiğiniz gibi lpg taktırdıktan 1 yıl kadar sonra çalışmamaya başladı ve montaj yapan yer aynı zamanda tamirci olduğundan süpap ayarı bozulmuş dedi.Onu yaptılar yine aynı durum devam etti daha sonra garantiden ecu değişti, biraz zaman geçti yine arıza devam etti.En sonunda aracın krank sensörünün kirlenmiş olduğu anlaşıldı ve arıza ortadan kalktı bu defada ışıklarda beklerken gaza geçince stop etmeye başladı.İyice bıktığımdan bu işlerden -tamirciye gidip gelmekten- vazgeçtim ve öylece biniyorum.Aracım lpg takıldığnda 18.000 km de idi şimdi 23.000 de.Fazla kullanılmış değil 2006 model ve sıfır alınmış bir araç.Hala da öyle ama lpg arızaları bıktırdı.Kitin markası da Baykan gaz.Neden onu taktırdım?Brc yi en baştan biliyordum ama o zaman nerdeyse 2000 tl yi buluyordu toplamda.Bu bana 1450 ye mal oldu üstelik bir de kredi kartına vade farkı aldılar.Atiker vade farksız daha uygundu ama o zaman güvenemedim.Şimdi ise Atiker kronik sorunlarını çözmüş görünüyor, forumdan anladığım kadarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hassan01 -- 14 Şubat 2009; 11:36:02 >

• 99 mondeoya yeni lpg taktırdım. ayar yaptırmam gerekir mi? yakıtla ilgili bir sıkıntım yok.
  • Sizin aracınızda subap ayarına gerek yok :)
    quote:

Orjinalden alıntı: idemo

99 mondeoya yeni lpg taktırdım. ayar yaptırmam gerekir mi? yakıtla ilgili bir sıkıntım yok.
  • honda crv aracım var servis araç için lpg li olduğu için her 20 bin km de bir subab ayarı yapılması gerektiğini benzinli ise 40 bin km de bir yapılması gerektiğini söyledi
  • lpg li kullanım subap ayarını bozuyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadoz5775

honda crv aracım var servis araç için lpg li olduğu için her 20 bin km de bir subab ayarı yapılması gerektiğini benzinli ise 40 bin km de bir yapılması gerektiğini söyledi

Honda araçlarda bu söylediğiniz doğrudur,
    Fakat bu lpg den kaynaklanır denemez aksi takdirde bütün araçlarda böyle birşey söz konusu olabilirdi :)
    Honda araçlarda subaplar çok nazik ve ince olduğu için bu durum söz konusudur.
    Başka araçlarda sözkonusu değildir,
    Honda araçlardada subap ayarları (vidalı tip) zor değildir, izmitte 20 tl ye yapıyorlar
    Sevgi ile kalın

• teşekkür ederim sonuç itibari ile 20 bin km de bir subab ayarı yaptırmamız gerekiyor aracın gelecektede sağlıklı çalışabilmesi açısından
  • arkadaslar 90 model enjeksiyonlu 2.0 6 silindirli toyota cressidamiz var bu araba subab ayari ister mi var mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadoz5775

honda crv aracım var servis araç için lpg li olduğu için her 20 bin km de bir subab ayarı yapılması gerektiğini benzinli ise 40 bin km de bir yapılması gerektiğini söyledi

Motor soğuk iken gaza yüklenmezseniz sizde 40.000 'e kadar sorun yaşamazsınız.
    10.000 km de bir LPG nin içine katılan tunap 164 kullanırsanız subaplarınız daha uzun ömürlü olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omer49

arkadaslar 90 model enjeksiyonlu 2.0 6 silindirli toyota cressidamiz var bu araba subab ayari ister mi var mi

Böyle bir soruya ısmarlama yanıt verilemez dostum, Motorunuzu dinlemeden ölçmeden karar vererek yanlış yönlendirme yapamayız :)

Aracınız cihaza bağlanarak MAP değerlerinize bakılır, ondan sonra yanıt verilir.
  • benm sorum yapılıyo mu :D seklinde olacakti aslinda arac da son zamanlarda yakıt inanilmaz artti cekis dustu
  • İyi günler,
    2005 corollaya ayar gerekir mi?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.