Şimdi Ara

Sübap değişiminde dikkat edilmesi gerekenler (Nissan) motor önceki hali ve sonraki hali ss eklendi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
3.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: khanstern

Hocam dci olsa haklısınız turbosu enjektörü falan filan ama konuyu açanın aracı düz benzinli motor;

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-nissan-qashqai-hr16-1.6-16-valf-benzinli-motor-komple-847118375/detay

Alıntıları Göster
    Oha diyorum. Bu fiyata sıfır sandık motor.

Konu sahibinin yerinde olsam bir dakika dusunmem eskiyi çöpe atar bunu taktırırdım. Hic ugrasmasin rektefeyle şunla bunla.

Gerekirse kredi çeksin alsin bu motoru.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: khanstern

Hocam dci olsa haklısınız turbosu enjektörü falan filan ama konuyu açanın aracı düz benzinli motor;

https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-nissan-qashqai-hr16-1.6-16-valf-benzinli-motor-komple-847118375/detay

Alıntıları Göster

anladım hocam ama yinede aradaki maliyet oldukça yüksek çıkıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: F@rza

Üst kapak açıldıktan sonra genelde pistonlar ve gömleklere bazen bakılmıyor. Yani motorun üst kısmı yıprandıysa Alt tarafı da yıpranmış olabiliyor. Ayrıca üst kapak kapakçıya gidip test yapılsa daha iyi olur. ( bazen motor ustaları sübapları değiştirip topluyor)

ÜST KAPAK İLK AÇILDIĞINDAKİ HALİ ÇIKAN MANZARA BU:

Sübap değişiminde dikkat edilmesi gerekenler (Nissan) motor önceki hali ve sonraki hali ss eklendi
    Sübap değişiminde dikkat edilmesi gerekenler (Nissan) motor önceki hali ve sonraki hali ss eklendi

YAPILAN İŞLEMLERDEN SONRAKİ HALİ

şu anlık bu şekilde araç toplanmaya başladı nasipse cumartesi değilse pazartesi testlim alacağım aracı hayırlısı ile beklemedeyiz görüldüğü üzere durum çok iç açıcı değil ,? ama nedense sadece 1 ci slindir tarafı kap kara olmuş diğerleri niye kararmamış olabilir yani bu normal mi ?

@PetrovaFire @iGroN @cand_mag @Du Hast @xxbar10xx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 29 Temmuz 2021; 12:7:58 >

• berke_17. kullanıcısına yanıt
    Silindir kapak contası o taraftan yandıysa oradan hararet yapmıs olabilir. Tekrardan geçmiş olsun

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Zaten 1.ci silindir yanık gözle gözüküyor sebepleri zaman ve LEPEGE maalesef geçmiş olsun kazasız belasız binin.

• En önemli şey silindir kapak contası orjinal olmalı ve çok iyi takılmalı yoksa herşey boşa gider

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: F@rza

Silindir kapak contası o taraftan yandıysa oradan hararet yapmıs olabilir. Tekrardan geçmiş olsun

hocam araç yıllardır bende daha hararetin yarından 1 çizgi yukarısını görmüş değilim ama dediğinizde doğru olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Dwayne35

Zaten 1.ci silindir yanık gözle gözüküyor sebepleri zaman ve LEPEGE maalesef geçmiş olsun kazasız belasız binin.

anladım hocam aynen öyle kömür olmuş iyicene kap kara maalesef tekrardan teşekkür ederim hayırlısı artık

• Aynı motora sahip megan 4 var bende enjeksiyonu kontrol ettirin diyor arada LPG'li ve 49 binde
    Çekiş düşük yakıt arttı ben bu motordan memnun değilim

• quote:

Orijinalden alıntı: echomaniac

Aynı motora sahip megan 4 var bende enjeksiyonu kontrol ettirin diyor arada LPG'li ve 49 binde
    Çekiş düşük yakıt arttı ben bu motordan memnun değilim

hocam bi kompresyon testi yaptırın muhtemelen sizinde benim gibi kaçınılmaz son gelmiş

• Aracınızın 1.silindir subabi lpg ile oluşan ısıdan formunu kaybetmiş.Tam kapama yapamadığı için yakit zenginlesmis ve aşırı karbon birikmiş. Alt tarafta birsey olacak değil herzaman.üst kapakla birlikte motorunuzu tertemiz alırsınız.Ancak fiyat yüksek görünüyor.En fazla 2bin-3 bin parça fiyati çıksa üstüne en az 3 bin TL işçilik istenmiş.Tabi bilmedigimiz başka yerlerin tamiri yoksa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leon-- -- 29 Temmuz 2021; 23:42:15 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun. Umarım bir daha sıkıntı oluşturmaz. Tavsiyem aracı teslim aldıktan sonra ilk iş lpg ayarını yaptırmak olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: cand_mag

Geçmiş olsun. Umarım bir daha sıkıntı oluşturmaz. Tavsiyem aracı teslim aldıktan sonra ilk iş lpg ayarını yaptırmak olsun.

inşallah hocam ama lpg ile kullanım devam ettiği sürede kısa vadede olmasa da ieriye doğru yeniden olabileceği söylüyorlar bakalım hayırlısı testlim alır almaz gaz ayarı yaptıracağım zaten aklımda ilk işim o olacak bulunduğum yerde prins teknomax için elinde yazılım olan yoktu umarım balıkkesirde bulabilirim

• Sübap değişiminde dikkat edilmesi gerekenler (Nissan) motor önceki hali ve sonraki hali ss eklendi 

• O aracin bujisinin okadar olmasinin imkani yok.ustan baya kazikciymis.mübarek altın mi bu bujiler

• quote:

Orijinalden alıntı: landscapee

O aracin bujisinin okadar olmasinin imkani yok.ustan baya kazikciymis.mübarek altın mi bu bujiler

Buji orjinal tanesi 70

Iridyum tanesi 150 tl

Fiyatlar doğru aynı motorlu h4m megan 4

Nissan hr16de diye aratırsanız çıkar

• quote:

Orijinalden alıntı: echomaniac

Buji orjinal tanesi 70

Iridyum tanesi 150 tl

Fiyatlar doğru aynı motorlu h4m megan 4

Nissan hr16de diye aratırsanız çıkar

Alıntıları Göster

@F@rza @PetrovaFire @iGroN @cand_mag @Du Hast @xxbar10xx

işlem tamam yardımcı olup olmaya çalışan herkese teşekkür ederim sarsıntı titreşim kesildi araçta yapılanlar listesi aşağıya bırakıyorum kalem kalem yazıyor listede her şey

sübaplar supar marka takmışlar

conta seti ise victor reinz dedi orijinali de bu marka kullanıp kendi markasını basıyor dedi ne kadar doğru bilemem ama sıkıntı olmayacağını söyledi

• berke_17. kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın.Ustalar maalesef parça fiyatlarını olabilecek en üst rakamdan alıyorlar."acaba neden??".O yüzden ihtiyaç listesini alıp kendinizin tedarik etmesi maliyeti düşürürdü.

Aracınızın düzelmesini sevindim.

LPG ayari herkesin bildiğini zannettiği ama maalesef çok az kişinin hakim olduğu bir konu.
    AFR ayarı yapan (afr cihazı ile yolda) bir uzmandan yardım almalısınız.
    Araci hareket ettirmeden lpg ayari yapanlardan uzak durun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.