< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Sübap değişiminde dikkat edilmesi gerekenler (Nissan) motor önceki hali ve sonraki hali ss eklendi (2. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: khansternHocam dci olsa haklısınız turbosu enjektörü falan filan ama konuyu açanın aracı düz benzinli motor;
https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-nissan-qashqai-hr16-1.6-16-valf-benzinli-motor-komple-847118375/detay
Alıntıları Gösteranladım hocam ama yinede aradaki maliyet oldukça yüksek çıkıyor
-
quote:
Orijinalden alıntı: F@rza
Üst kapak açıldıktan sonra genelde pistonlar ve gömleklere bazen bakılmıyor. Yani motorun üst kısmı yıprandıysa Alt tarafı da yıpranmış olabiliyor. Ayrıca üst kapak kapakçıya gidip test yapılsa daha iyi olur. ( bazen motor ustaları sübapları değiştirip topluyor)ÜST KAPAK İLK AÇILDIĞINDAKİ HALİ ÇIKAN MANZARA BU:
YAPILAN İŞLEMLERDEN SONRAKİ HALİ
şu anlık bu şekilde araç toplanmaya başladı nasipse cumartesi değilse pazartesi testlim alacağım aracı hayırlısı ile beklemedeyiz görüldüğü üzere durum çok iç açıcı değil ,? ama nedense sadece 1 ci slindir tarafı kap kara olmuş diğerleri niye kararmamış olabilir yani bu normal mi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 29 Temmuz 2021; 12:7:58 >
-
-
Silindir kapak contası o taraftan yandıysa oradan hararet yapmıs olabilir. Tekrardan geçmiş olsun
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Zaten 1.ci silindir yanık gözle gözüküyor sebepleri zaman ve LEPEGE maalesef geçmiş olsun kazasız belasız binin.
-
En önemli şey silindir kapak contası orjinal olmalı ve çok iyi takılmalı yoksa herşey boşa gider
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: F@rza
Silindir kapak contası o taraftan yandıysa oradan hararet yapmıs olabilir. Tekrardan geçmiş olsunhocam araç yıllardır bende daha hararetin yarından 1 çizgi yukarısını görmüş değilim ama dediğinizde doğru olabilir
-
quote:
Orijinalden alıntı: Dwayne35Zaten 1.ci silindir yanık gözle gözüküyor sebepleri zaman ve LEPEGE maalesef geçmiş olsun kazasız belasız binin.
anladım hocam aynen öyle kömür olmuş iyicene kap kara maalesef tekrardan teşekkür ederim hayırlısı artık
-
Aynı motora sahip megan 4 var bende enjeksiyonu kontrol ettirin diyor arada LPG'li ve 49 binde
Çekiş düşük yakıt arttı ben bu motordan memnun değilim
quote:
Orijinalden alıntı: echomaniac
Aynı motora sahip megan 4 var bende enjeksiyonu kontrol ettirin diyor arada LPG'li ve 49 binde
Çekiş düşük yakıt arttı ben bu motordan memnun değilimhocam bi kompresyon testi yaptırın muhtemelen sizinde benim gibi kaçınılmaz son gelmiş
-
Aracınızın 1.silindir subabi lpg ile oluşan ısıdan formunu kaybetmiş.Tam kapama yapamadığı için yakit zenginlesmis ve aşırı karbon birikmiş. Alt tarafta birsey olacak değil herzaman.üst kapakla birlikte motorunuzu tertemiz alırsınız.Ancak fiyat yüksek görünüyor.En fazla 2bin-3 bin parça fiyati çıksa üstüne en az 3 bin TL işçilik istenmiş.Tabi bilmedigimiz başka yerlerin tamiri yoksa.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leon-- -- 29 Temmuz 2021; 23:42:15 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Geçmiş olsun. Umarım bir daha sıkıntı oluşturmaz. Tavsiyem aracı teslim aldıktan sonra ilk iş lpg ayarını yaptırmak olsun.
-
quote:
Orijinalden alıntı: cand_magGeçmiş olsun. Umarım bir daha sıkıntı oluşturmaz. Tavsiyem aracı teslim aldıktan sonra ilk iş lpg ayarını yaptırmak olsun.
inşallah hocam ama lpg ile kullanım devam ettiği sürede kısa vadede olmasa da ieriye doğru yeniden olabileceği söylüyorlar bakalım hayırlısı testlim alır almaz gaz ayarı yaptıracağım zaten aklımda ilk işim o olacak bulunduğum yerde prins teknomax için elinde yazılım olan yoktu umarım balıkkesirde bulabilirim
-
-
O aracin bujisinin okadar olmasinin imkani yok.ustan baya kazikciymis.mübarek altın mi bu bujiler
quote:
Orijinalden alıntı: landscapee
O aracin bujisinin okadar olmasinin imkani yok.ustan baya kazikciymis.mübarek altın mi bu bujilerBuji orjinal tanesi 70
Iridyum tanesi 150 tl
Fiyatlar doğru aynı motorlu h4m megan 4
Nissan hr16de diye aratırsanız çıkar
quote:
Orijinalden alıntı: echomaniacBuji orjinal tanesi 70
Iridyum tanesi 150 tl
Fiyatlar doğru aynı motorlu h4m megan 4
Nissan hr16de diye aratırsanız çıkar
Alıntıları Göster@F@rza @PetrovaFire @iGroN @cand_mag @Du Hast @xxbar10xx
işlem tamam yardımcı olup olmaya çalışan herkese teşekkür ederim sarsıntı titreşim kesildi araçta yapılanlar listesi aşağıya bırakıyorum kalem kalem yazıyor listede her şey
sübaplar supar marka takmışlar
conta seti ise victor reinz dedi orijinali de bu marka kullanıp kendi markasını basıyor dedi ne kadar doğru bilemem ama sıkıntı olmayacağını söyledi
-
-
Güle güle kullanın.Ustalar maalesef parça fiyatlarını olabilecek en üst rakamdan alıyorlar."acaba neden??".O yüzden ihtiyaç listesini alıp kendinizin tedarik etmesi maliyeti düşürürdü.
Aracınızın düzelmesini sevindim.
LPG ayari herkesin bildiğini zannettiği ama maalesef çok az kişinin hakim olduğu bir konu.
AFR ayarı yapan (afr cihazı ile yolda) bir uzmandan yardım almalısınız.
Araci hareket ettirmeden lpg ayari yapanlardan uzak durun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X