Şimdi Ara

Subaru forester kullananlar.. (78. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.721
Cevap
66
Favori
432.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sar1Lac1

Rapor ile araç alacağız iki araç arasında kaldık

-Forester 2.0i Premium Plus (135 bin tl)
    -Hyundai tucson 1.6 dizel elite plus (160 bin tl)

görüntü olarak tucson daha cazip fakat doluluk olarak forester

birde tucson ile test sürüşüne çıktım gayet tatmin etti.
    Foresterı tek geçerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2014 forester araştırması yapıyorum,çılgın banka faizleri ile uğraşmayıp,fuzul/eminoto sistemiyle sanırım en fazla 1-2bin TL 'ye(masraf) alırım diye planlıyorum.

Bu sistemle arkadaşım 41bin TL için sadece ve sadece 900TL ödedi,sonradan haciz masrafı çıkartmışlar 250TL'de ona verdi ve çekilişle 4 yada 6.ayda arabasını almış,dün uğrayınca baya konuştuk,dedim hemen bunu forester'a uygulayayım ya,alamıyordum yüksek kredi faizlerinden dolayı,bu sistem işe yarar gibi.Eğer olur da bu sistemden alır isem detayları buraya yazacağım arkadaşlar,bankalara dünyanın faizini kaptırmayın...Bu sistemlerden birini kullananlar var ise düşüncelerini paylaşabilir.

Tabi aradan yaklaşık 5 sene geçti ve yeni modeller çıktı,paket karşılaştırması için şöyle bir site buldum,ilgilenen arkadaşlara duyurulur.
    https://www.epey.com/araba/karsilastir/3118-3129-3130/2014-subaru-forester-20l-150-ps-cvt-awd-elegance-4x4_2014-subaru-forester-20l-150-ps-cvt-awd-premium-4x4_2014-subaru-forester-20l-turbo-150-ps-cvt-awd-adventure-4x4/

Sağ altta sadece farkları göster varmış :D tabi bunu satır satır fark aradıktan sonra görmem hoş oldu ama sizi önceden bilgilendireyim ,siz vakit kaybetmeyin :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dökümcübaba -- 7 Nisan 2019; 11:29:26 >

• Arkadaşlar ben de 2013 ya da 2014 model 2.0 atmosferik benzinli forester araştırıyorum. Bu aracı kullanan arkadaşlar+ ve - yönlerini yazabilirse çok iyi olur. Kronik sorunu var mı? Km yükseldikçe problem çıkarmaya meğilli mi?
    Yakıt tüketimi özellikle şehir dışında nasıl? Konforu ne seviyede? Teknolojik oyuncaklara para vermeyi seven biri değilim. Düzgün bir motor-şanzıman ve geniş bir iç mekan istiyorum. Azıcık da konfor;)
    Şimdiden teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: integral77

Arkadaşlar ben de 2013 ya da 2014 model 2.0 atmosferik benzinli forester araştırıyorum. Bu aracı kullanan arkadaşlar+ ve - yönlerini yazabilirse çok iyi olur. Kronik sorunu var mı? Km yükseldikçe problem çıkarmaya meğilli mi?
    Yakıt tüketimi özellikle şehir dışında nasıl? Konforu ne seviyede? Teknolojik oyuncaklara para vermeyi seven biri değilim. Düzgün bir motor-şanzıman ve geniş bir iç mekan istiyorum. Azıcık da konfor;)
    Şimdiden teşekkürler...
    mtv konusu da var tabi,modelimi 2013 de düşürdüm bu sebeple

2014 - 2.0 vergi 3.211 TL
    2013 - 2.0 vergi 1.888 TL
  • Haklısınız;) 2013 mantıklı

• SRJANN S kullanıcısına yanıt
    Benim de çok rahatsız olduğum bir konu oldu bu, cevabınızı beğendim uygulayacağım Avm girişi, oto yıkama vs ızdırap oluyor.
    Bir de ön yolcu koltuğunun yükseklik ayarı olmamasını sevmedim.
    Bunlar dışında şimdilik çok memnunum

• Sar1Lac1 kullanıcısına yanıt
    Bu soruyu buraya yazarsanız taraflı yorumlar alırsınız Subaru alıp memnun kalmayan tanımıyorum. Çok araştırıp tamamen içine sinmiş kişiler tercih ediyor genelde(hala içinize sinmiyorsa yeterince araştırmamışsınızdır). Aklında en ufak problem olan kişilerse asla almıyor. Bu segmentte satış rakamlarına bakarsanız Hyundai çok önde görünüyor. Dış görünüş olarak da çok güzel bence.

Ama ben yazmış olduğunuz fiyatlar tersine Subaru aleyhine bile olsa Forester derdim. Baştan dediğim gibi yorumum taraflıdır

• Hyundai satış rakamlarına takılmayın.

Hyundai alıp 3-5-10 yıl aralıksız kullanan var mı? mesela bakın 2013 model hyundai tucson almaktan konuşan var mı? oysa subaru kapışılıyor.
    Hyundai de, satış rakamlarını pazarlamayla artırıyorlar ama, insanlar aldığı gibi de satılığa çıkartıyor. İkinci el piyasasında binlerce satılık hyundai araç var.
    Subaru da ise insanlar araç bulamıyor satın alacak. İlan veriyorsun 3-5 gün olmadan hemen kapışılıyor. Hyundai ile subaru aynı klasta bile değiller.
  • resemitesam R kullanıcısına yanıt
    Foresteri aldım hocam :) bu hafta işlemler tamamlanır teslim alırım diye umuyorum

tek kafama takılan nokta turbosuz olması biraz performansı kısıtlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sar1Lac1

Foresteri aldım hocam :) bu hafta işlemler tamamlanır teslim alırım diye umuyorum

tek kafama takılan nokta turbosuz olması biraz performansı kısıtlı
    hayırlı olsun
    hayırlı uğurlu olsun
    tek sorun kalkışlarda seni belki üzer cvt olduğundan yokuşlarda baymaz sen bastıkça 7 ileriden 3 e 4 e çeker yine gider merak etme
    tuscon ile forester karşışaltirmak ilginç olmuş
    son hız olarak td foresterdanda fazla biliyorum fabrika verisini
    çok memnun kalacaksin
  • bende 2004 subaru wrx var. araç baya yüklü. onu satıp forester xt veya güçlü başka bir model almak istiyorum. babam da %88 engelli. ehliyeti olmadığı için raporu kullanamıyorum. itiraz edip % 90 a tamamlattırmaya çalışacağım

ancak olmaması halinde 2.el foresterlara bakmayı planlıyorum. wrx satılırsa büyük ihtimalle 60 bin civarı para kalacak elimde. bu civarlarda 2004-2005 forester almak sizce mantıklı mı? ya da üste biraz daha koyup başka bir model mi almak mantıklıdır?

bir de 2.el engelli araç alımında engelli kişinin ehliyetinin olması zorunlu mudur? sıfır alımlarda zorunlu bir husus ancak 2.ellerde bilgim yok.
  • integral77 İ kullanıcısına yanıt
    Bende 240 hplik 2013 Forester XT var... LPG takılmamış bir 2.0 Premium öneririm. LPG'yi isterseniz sonradan kendiniz taktırırsınız, Subarularda LPG montajı ve ayarı çok çok önemli, arabayı rezil de eder vezir de.
    100-110 liradan fazla da vermemek lazım, galericilerden değil sahibinden almak lazım. Mutlaka bir Subaru ustasına aracı göstermek lazım.

Benzinli tüketim ortalama 8 litre olarak düşünebilirsiniz. Subaru'ların yakıt tüketimi konusunda alt sınırı vardır ama üst sınırı size kalmış. Benim araba şehir dışında 110 km ortalama hız düşük devirli sakin sürüşle 7-7,5 litre yakıyor, daha da aşağıya inmiyor. Ama coşkuyu verdiğim zaman, özellikle yüksek hızlı tırmanışlarda 14-15 litreleri rahat görüyorum. Bu XT için geçerli tabi,siz atmosferik için 1-2 litre aşağısını düşünebilirsini. Yakar ama hakkını son damlasına kadar verir, ben acımıyorum açıkçası.

Görüş açıları çok geniş, iç mekanı ve bagajı çok geniş, kullanımı hoş,keyifli bir araçtır. Araziye girer,kara buza girer,viraja girer bayıra çıkar her yolda gider, yeter ki bir tekeri yola değsin... Boxer motor ve Simetrik AWD mimarisinin aracın dengesine ve tutuşuna nasıl etki ettiğini ilk sürüşte hissedersiniz.

Konfor olarak BMX X5, Range Rover konforu/donanımı beklememek lazım. Klasik japon işte,yüksek hızda biraz ses alır,yalıtımı biraz zayıftır. Ama deri döşeme, geniş sunroof, elektrikli ısıtmalı koltuk/ayna, ısıtmalı silecek, elektrikli bagaj vs gibi premium özellikleri ile yeterince dolu bir model.

Hayırlı olsun kardeşim, kazasız belasız keyifle kullan.
    Turbosuzu da yeterince güçlü, takılma bence. Çok yüksek rakımlara çıkmadığın sürece üzmez, her türlü yürür.
  • Cevap için çok teşekkür ederim. Diyelim buldum alacağım foresterı İstanbul için güvenilir bir servis ya da usta biliyor musunuz? Araçtan anlayacak ve Subaru uzmanı usta tanıyor musunuz? İlla ki ekspertiz yaptıracağım ama anladığım kadarıyla Subaru alırken sadece ekspertiz ile yetinmemek lazım...

Ben Ankara'da yaşıyorum ancak İstanbul'da da bilindik ustalar var elbette. Maslakta Subaru Boss, Ataşehirde Cadde motors var mesela. Subaruclubtr ve subaruturkiyeforum sitelerinde çok sayıda usta tavsiyesi ve bilgi bulabilirsiniz. Satılık ilanlarına da denk gelebilirsiniz. Üye olmanızı tavsiye ederim. Genel ekspertizde tüv süd d-experti önerebilirim, ben çok memnun kaldım doğrusu...

Tam aradiginiz versiyonu kendim kullaniyorum.
    33 yasindayim, bu yasa kadar 6-7 tane saglam arabam oldu. Coluk cocuk, konfor, ic hacim vs. derken forester tercih ettim. O kadar iyi etmisim ki anlatamam, hic bir arabadan hic bir seyden bu kadar keyif aldigimi hatirlamiyorum. Hem sofor olarak hem yolcu olarak :)
    Ben 75 bin'de ikinci elini aldim, 85 kusur bin'e dayandi arabam hic bir sorun cikarmadi. Kronik bi problemle de karsilasmadim.

Benden cok uzun yillardir subaru kullanan bi arkadasimin bana dedigi bisi var ben arabayi aldiktan hemen sonra. `Kardesim gecmis olsun hic iyi etmedin.` Niye boyle bisi dedin oglum dedim, gelen cevap; `artik baska biseye binemeyeceksin` oldu :)

Velhasil cok memnunum, kesinlikle tavsiye ederim. Hatta Ankara'daysaniz gelin buyrun ofisime elden bakin arabaya elimden geldigince bilgim yettigince anlatmaya calisirim.

Ha bu arada Ankara'da usta tavsiyelerine de acigim, ben de henuz Ocak ayinda aldim geldim arabayi. Ilerleyen donemde elbet bi usta ihtiyacimiz olacak, `japoncu`dan ziyade bize saglam bi `subarucu` usta lazim. Bilen, surekli gittigi kimsesi olan varsa bi ozel mesaj uzaginizdayim tesekkurler :)

• Çok teşekkür ederim, cevap için, İstanbul'dayım maalesef. Şehir dışı yakıt tüketimi nasıl aracın? Bir de aracınız atmosferik 2.0 benzinli forester değil mi?

Ne demek hocam lafi olmaz.
    2.0 atmosferik evet. Sehir disi gecen hafta bi Yalova’ya gidip geldik ortalama 120-140 civari cruise’a bagladim 8.1 yakti. Sehir icinde de genellikle 9.7-10.2 arasi seyrediyor.
    Kullanirken aldigim keyif paha bicilemez :)

• forester ve levorg arasında kalan oldu mu? :(

2,0 forester çok var ve fiyatlar uygun

1.6 levorg çok az var ve fiyatlar 2.0 foresterdan daha pahalı,nasıl oluyor bu?
  • 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.