Şimdi Ara

Subaru Kullanan yok mu? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
20.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yakıtı dışında bir problemi yoktur.
    tam 4x4
    çekişinden dolayı değil
    her işe geldiğinden dolayı
  • bende 2005 forester turbo 2.0 kullandım sattığımda 80 bindeydi ve şuan 2007 forester 2.5 turbo kullanıyorum... dediğiniz tıkırtılar ikisindede olmadı... fakat yüksek hızlarda rüzgar uğultusu geliyor... sanırım kapıların direksiz olusundan kaynaklanıyor... fakat arabanın güven ve performansından müthiş memnunum... subaru kullanan birisinin başka bir arabaya binemeyeceğini düşünüyorum... özellikle kar ve buzda iyiki bu markayı kullanıyorum dediğim çok olmuştur... 4x4 ünün teknolojisinin crv ve rav 4 e göre neden bukadar kabiliyetli oldugunu anlayamadım..
  • merhaba yakın zamanda 2003-2005 arası subaru forester almayı düşünüyorum tabi kriz koşulları elverirse bu yüzden fikriniz önemli forester kullanan arkadaşlara sormak istiyorum
    1-Tükettiği yakıtın biraz fazla olduğu söyleniyor bu amaçla LPG taktırmak istiyorum turbo versiyonlarında(XT) sorun çıkıyor diyorlar performans açısından LPG taktıran varsa tecrübelerini aktarabilir mi?
    2-Yedek parça ve servis masrafları nasıldır?
    3-Açıkçası biraz daha pahalı olan 2006 Suzuki Grand Vitara ile arasında kararsız kaldım arazide suzuki nin daha başarılı olduğunu söylüyorlar benim sormak istediğim servis , yakıt ve yedek parça açısından çok fark var mıdır? Şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: yarasa1980

merhaba yakın zamanda 2003-2005 arası subaru forester almayı düşünüyorum tabi kriz koşulları elverirse bu yüzden fikriniz önemli forester kullanan arkadaşlara sormak istiyorum
    1-Tükettiği yakıtın biraz fazla olduğu söyleniyor bu amaçla LPG taktırmak istiyorum turbo versiyonlarında(XT) sorun çıkıyor diyorlar performans açısından LPG taktıran varsa tecrübelerini aktarabilir mi?
    2-Yedek parça ve servis masrafları nasıldır?
    3-Açıkçası biraz daha pahalı olan 2006 Suzuki Grand Vitara ile arasında kararsız kaldım arazide suzuki nin daha başarılı olduğunu söylüyorlar benim sormak istediğim servis , yakıt ve yedek parça açısından çok fark var mıdır? Şimdiden teşekkürler

1) benim kullanımıma göre otomatik aracım km de 300 bin yakıyor. LPG taktırılabiliyor lakin ben tercih etmedim düşünmüyorum.
    Yol tutuşu bence mükemmel ne zaman süratle bir viraja girsem zannediyorum ki altımda ki oyuncak bir araba ve yukarıdan bir el cizgiden dışarı taşmamam için elini üzerimde tutuyor.
    Servis mervis olaylarını pek bilemiyorum pejo 307 den pek farklı gelmedi gözüme ama yanıltıcı olabilirim pm ile uzun uzun anlattım.

• Merhaba arkadaşlar;
    2007 subaru almak üzereyım araç hakkında yakıt ve plastık aksamdan bazı arkadaşların ses geldiğini söyledi. Arazı perfonmansını, bakım yönünden zorluklarını, dayanıklığı, kronik sorunları varmı gibi konularda detaylı bilgisi olanlardan rica edilir.
  • 2005 foresterım var. İlk günden bu yana çok memnunum. Tek hoşuma gitmeyen yeri ses sistemi. Böyle bir arabaya nasıl bu kadar kötü ses sistemi koymuşlar hayretler içindeyim. Bir de kapı kollarının plastik olması ve torpido gözünde aydınlatma olmaması da rahatsız ediyor. Zaten japon arabalarında bunlar nedense yok.
    Arabada tıkırtı falan hiç birşey yok bi kere ona garanti verebilirim. Sadece 140 ı falan geçince benim sol ön kapı kenarından hafif uğultu geliyor, onun da kapı lastiklerini değiştirirsem gelmeyeceğini tahmin ediyorum.
    Ayrıca 2000 motor, otomatik vites, sürekli dörtçeker bir arabaya göre yakıt sarfiyatı çok uygun. devamlı şehir içi biniyorum 100km de sarfiyat 10-11lt. eşimde renault scienic var 1600 motor, düz vites onun da yakıt sarfiyatı aynı.
    Bakımına gelince yedek parça vesaire çok uygun fiyatlı, kendim antalya da oturmama rağmen istanbul dan jaspa subarudan bütün parçları getirtip burada taktırıyorum 45.000 bakımı 300ytl tuttu. motor yağı, yağ filitresi, otomatik şanzıman yağı, benzin filteresi, fren balataları dahil. yine scienic in 45.000 bakımı 600ytl tutmuştu.
    zaman zaman değiştirmeyi düşünüyorum ama yaklaşık fiyatı 35.000ytl ediyor ama bu fiyatlara bundan daha kaliteli bir araba bulamıyorum.
    Bu yüzden 2005 den bu yana aynı arabaya biniyorum.

• merhaba öncelikle yakın zamanda edinemediğim birçok bilgiyi sayenizde (başta İronmaster)öğrendim ve gerçekten hepinize teşekkür ederim Bursa da oturuyorum ve birkaç gün önce İstanbul a gitme fırsatım oldu bende Caddemotors a gittim ve kendileri sağolsunlar sorduğumuz her soruyu içtenlikle cevapladılar bende sizlerle paylaşmak istiyorum hiç bilmeyenler için söylüyorum bir kere forester daimi 4x4 yani sürekli 4 çeker bu da her durumda güven demek sanıyorum çünkü aracın yol tutuşu mükemmel diyorlar sürekli 4x4 olması ve bunun yakıtı arttırması elbette normal ama bu değerlerle bile yaklaşık 100 km 30ytl yakıyormuş ancak forester birde atmosferik motor olanları var forester x diye geçiyor 125 BG onlar daha az yakıyormuş.2. el alacağım için ağır bakım masrafını sordum 1000 ytl civarı dediler ki bana 4x4 bir araç için normal geldi yedek parça konusunu bende merak ediyordum oradaki arkadaş japon arabaları ile çok farklı olmadığını söyledi zaten arabanın içine bindikten sonra o kaliteye göre biraz katlanmak lazım ben 2003-2005 arası düşünüyorum bu modellerin yeni kasalara göre biraz daha avantajı olduğunu söylediler özellikle yol tutuş bakımından çünkü yeni kasalar biraz sallama yapıyormuş malum yüksekliği fazla bunun dışında orada sormayı unuttuğum birşey kaldı onuda sizlere sormak istiyorum acaba bu araçlarda ESP ve ASR var mı?Varsa hangi modellerinde şunun için soruyorum özellikle bu sistemler buzda çok işe yarıyormuş ve benim kaldığım bölgede buzlanma çok oluyor cevaplarsanız sevinirim herkese çok teşekkürler.

• ülkemizde bu tip araçlara nedense çok önyargılı bakılıyor biraz temiz kullanılmışı bulunduğunda bir sorun olacağını sanmıyorum. parça fiyatlarına gelince bilgisayar üzerine çalıştığım için bir arkadaşımın makinesine bakım yaparken bosch un online kataloğunu gördüm merak ettim ve fiyatlara o değilden bir baktım parçası pahalı dediğimiz alfa romeo subaru vs gibi araçlarının parçaları renault vs gibi yaygın markalarının parça fiyatlarından daha uygundu. dediğim bu önyargıları yıkmak lazım. bu aralar 2005 model civarı legacy ler gözüme çok hoş görünmeye başladı acaba kullanan ve fikri olan varmı şanzıman yürür vs hakkında.
  • Subaru kullanan var tabiki neden olmasın...Linke bakın bakalım SUBARU TIKLAYIN!!!

• 6 7 ay önce sattıgım 2.0r impreza 2007 model yakıt konusunda
  • legacyde esp var mı? biraz araştırdım ama 2000 motorlu benzinli olanlarda yok galiba. ayrıca daha önce kullanan veya bilgisi olan varsa ve bizimle paylaşabilir mi?
  • merhabalar bende subaru almak istiyorum şu an koşullar çok uygun olmasada yakın zamanda almayı planlıyorum bir kaç sorum olacak parça sıkıntısı çekermiyim ve pahalımı mesela bir toyota kadar pahalımı veya dahada pahalımı kafamdaki yeni kasa 1.5 veya nasip olmazsa eski kasa 1.6 düşünüyorum bunlara tüp takılıyormu parçası heryde bulmam imkanı varmı ben giresunda oturuyorum pek bu tip araç yok sadece bir tane gördüm tabiiki konuşma imkanım yok satıcıya sorduğumda arıza yapmaz parçası ucuz bakım maliyeti düşük her türlü cevaplar var bu araçlardan birini almayı istesem iyi edermiyim sonuçta ikinci eli çok ucuz corolla almak daha mantıksız geliyor alış fiyatı bakımından teşekkürler
  • merhabalar,ben 2008 hb kasa impreza kullanıyorum 1.5 oto.vites elegance donanım,aracım 7 bin km'de ben gayet memnunum özellikle sürüs keyfi bakımından,izmirde yasıyorum burda yedek parca sıkıntısı olmaz ki zaten baytur yani distribütör kendisi bayi actı ama giresun hakkında bisey diyemem tabi,yedek parcası cok pahalı degil ama aksesuarları pahalı yani zorunlu olan parcalar da bi sıkıntı yok ama ekstra olanlar maliyetli biraz,genel olarak 2.el bulursanız az kullanılmıs önerebilirim ancak 4 çeker ve oto.vites etkisiyle sehir icinde biraz yakıyor motor agır geliyor biraz ama devirli kullanımda keyifli zaten boxer motor devirli kullanımda kendini gösteriyor özellikle motorun sesi cok güzel baska sorunuz varsa yanıtlayabilirim,saygılar...
  • Hocam subaru bi ayrıcalıktır zaten arkadaş demişki öğrendim sürekli 4 çekermiş :)) subaru demek 4 çeker demek impreza 2.0 turbo ah ulen ahh ama bu memlekette bu koşullarda çok zor yakıt ı geçtim vergi çok koyuyo ama subaru çok üzdü beni 2007 de yeni bi araba aldım 3 ay sonra 1,5 hp impreza lar geldi başımdan aşşağıya kaynar sular döküldü resmen :) mükemmel bi araç performan güvenlik konfor donanım herşey bi yana 4 çeker yeter be abi
  • quote:

Orjinalden alıntı: cellahee

merhabalar,ben 2008 hb kasa impreza kullanıyorum 1.5 oto.vites elegance donanım,aracım 7 bin km'de ben gayet memnunum özellikle sürüs keyfi bakımından,izmirde yasıyorum burda yedek parca sıkıntısı olmaz ki zaten baytur yani distribütör kendisi bayi actı ama giresun hakkında bisey diyemem tabi,yedek parcası cok pahalı degil ama aksesuarları pahalı yani zorunlu olan parcalar da bi sıkıntı yok ama ekstra olanlar maliyetli biraz,genel olarak 2.el bulursanız az kullanılmıs önerebilirim ancak 4 çeker ve oto.vites etkisiyle sehir icinde biraz yakıyor motor agır geliyor biraz ama devirli kullanımda keyifli zaten boxer motor devirli kullanımda kendini gösteriyor özellikle motorun sesi cok güzel baska sorunuz varsa yanıtlayabilirim,saygılar...

verdiğin bilgiler için sağol

• Allways Wheel Drive-AWD=SUBARU
  • Subaru on numara bir araç.
  • yeni kasa 1.5 otomatik kullanlar yaklasik 1 sene icinde olusan goruslerini ve istanbul ici ile sehir disi yakit tuketim degerlerini yazabilirler mi? bir de sehir disi sollamalarda nasil kaliyor arac? tesekkurler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ^Biotech^

yeni kasa 1.5 otomatik kullanlar yaklasik 1 sene icinde olusan goruslerini ve istanbul ici ile sehir disi yakit tuketim degerlerini yazabilirler mi? bir de sehir disi sollamalarda nasil kaliyor arac? tesekkurler.

18 ocak 2008 de 1.5 impreza otm. satın aldım bi yıldan fazla oldu aracım su an 20 bin km de.geçen süre içinde maşallah hiçbir sorun çıkarmadı.tüketim konusunda ilk başlarda karma kullanımda 10-10.5/lt olarak geziyordum şu an 9-9.5/lt gözüküyor.uzun yolda 7.5/lt kadar gördüm.süspansiyonları ve yol tutuşu çok çok iyi.4 çeker olması bunun ön büyük artısı tabi.malzeme kalitesi klasik japon.motor konusunda beklentilerine bağlı eğer altındakinin 1.5 otm 4 çeker bi araç olduğunu bilip beklentilerini ona göre tutarsan sorun yok zaten fazlasını istiyenler için 2.0 motor seçenegi mevcut.sollamalarda sıkıntı yaşanmıyor motorun sesi ve çevirdiği devir gerçekten çok iyi.son hız düz yolda 185 ı gördüm.bu aracı tercih edersen sana performanstan çok mükemmele yakın bi yol tutuşu ve güven hissi ve benim gibi hafta sonları kayak merkezlerine kaçıyorsan zevkli bi yolculuk vaad ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi remusmark -- 2 Şubat 2009; 18:38:37 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.