Şimdi Ara

SUBARU LEGACY 2.5 LPG DÖNÜŞÜM ÖNERİLERİNİZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1997 model, 210.000 km'de otomatik vites bir Subaru Legacy sahibiyim. Aracım 2500 cc hacimli, 165 beygir gücünde 4 silindirli oldukça performanslı bir motora sahip. Yakıt tüketimim şehiriçi 100 km'de 12-13 lt, şehirdışındaysa 9-10 litre civarında seyretmekte. Bakımları hiç aksatmam, araç 7 yıldır bizde ve yakalayabildiğim en düşük değerler bunlar. Bu güçte, otomatik ve sürekli 4x4 bir araç için normal olduğunu düşünmekle birlikte benzine gelen son zamlarla ve biraz da çok gezmem gerekmesiyle beraber artık ciddi olarak LPG dönüşümü yapmayı düşünmeye başladım. Bu konuda da değerli fikirlerinize ihtiyacım var.

Öncelikle aracımın motorunun yaklaşık 7000 km önce tamamen orijinal parçalarla değişip, rektifiye edilip sıfırlandığını belirtmek isterim. Aracım şu an maaşallah iyi durumda ve kısmetse epey bir süre daha binmeyi arzuluyorum, bu nedenle de dizel, vb. araç değişimi yerine LPG'ye yönelmek istiyorum.

Boxer motor olması, LPG'nin uzun vadede özellikle Japon arabalarının sübaplarını - hatta tamamen motoru - yediği yönündeki bir takım söylentilerden ötürü ve de herşeyden öte motorumun sıfır olmasından ötürü epeyce çekincelerim var. Bu konudaki düşünceleriniz nedir? O kadar çok fikir-söylenti var ki ortada, LPG bir kabus mu yoksa harikalar diyarı mı düşüncesine kapılmadan edemiyorum açıkçası Yapılan güzel montajları ve memnun kullanıcıları okudukça içim rahatlıyor ama LPG'den beri rölanti ayarı tutmayan, gaz yemeyen ve sürekli arıza lambası yakan bazı Subaru kullanıcı hikayelerini okudukça da korkuyorum...

Marka olarak Subaru'ya uygun boxer motor kitleri olduğunu duyduğum Prins, Teleflex ya da Landirenzo var aklımda. Bunlardan hangisini Subaru boxer motor için önerirsiniz? Boxer motora uygun kitlerin fiyatları ne civardadır?

En önemlisi de, yukarıda verdiğim benzin tüketim değerlerini göz önüne aldığımızda LPG bana ne civarda bir tasarruf sağlar? Harcayacağım dönüşüm parasına değer mi? (Ayda ortalama 1500-2500 km civarı yol yapıyorum aracımla)

Çokça sorum oldu, kusuruma bakmayın lütfen. Cevaplayıp fikir veren arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ronsard -- 4 Temmuz 2011; 22:48:06 >

• sayın: ronsard

Hiç bir sorun olmaz bizim montaj subaru çokdur aynı aracdan bende var şu anda lpg kulanıyorum 1 yıl
    50 bin km oldu sübaplarını motor lambası öyle bir hata olmadı bırakın 100 tane subaru araçlarımız var şu anda lpg çalışan bunlardan çoo turbo araclar sizin söylediniz arızalar yapar ama nasıl ??

1 fakır karışım

2 zengin karışım

3 yanış montaj

Fiyatlar 990 tl başlayan 2300 tl ,kadar Lpg sistemleri var bakınız garanti şartları en iyi olanı tercih ediniz ?

saygılar
  • Ustam yanıtınız için teşekkür ederim. Sizde de benimle aynı araç varmış; peki en önemli nokta şu: tasarruf oranı nedir?
    Mesela şu an sizin araç km'de kaç TL yakıyor LPG ile?
    Bir de kit Prins olursa valve care sistemini mutlaka öneriyor musunuz uzun ömürlü sübaplar için?
    Selamlar.
  • Sayın: ronsard

260 300 arasında kuruş yakıyor valve care gerek yok benim aracımda sistem
    1400 tl sistem var üstünde ve diyer uyguladımız araclarda karışık lpg sistemleri mevcutdur.

saygılarla
  • Bilgiler için teşekkür ederim... Epey bir tasarruf edileceği ortada LPG ile şu durumda.

Aslında marka tartışmasını çok açmak istemiyorum ama acaba Prins gibi pahalı kitler yerine senin dediğin 1400 civarı kitlere yönelirsek çok sorun yaşar mıyız bizim Subaru araçlarda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ronsard -- 5 Temmuz 2011; 23:02:51 >
  • sayın:ronsard
    Düzgün kalite montaj yapıldı zaman hiç bir sorun olamaz nerde montaj yapdırıyorsanız bagla şemasını ayarlarını anlatıyım baglatın sorun yaşarsanız beni arayınız yeterli teknik destekleri verriz.

saygılarla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prins Recep -- 6 Temmuz 2011; 1:00:38 >
  • İlgi ve desteğinize teşekkür ederim. Şu anda karar verme ve de kit maliyetini toparlama sürecindeyim, bakalım inşallah en kısa sürede yaptıracağım. Selamlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tekrar merhaba ustalar,

Ömer Usta henüz LPG yapmadım, Ramazan'ın sonlarına kalacak gibi görünüyor iş güçten. Başka bir sorum daha olacak; bizim araca Prins şart mıdır? Prins'in kalitesinden hiçbir şüphem yok ancak maliyet olarak beni çok zorlayacak ve yaptığım harcamanın bana dönmesi epey zaman alacak; en nihayetinde 2.5 motor, yaptığı tasarrufla 2300 TL'yi amorti etmek zor olacak.

Daha uygun fiyatlı kitlere yönelmemde bir sakınca var mıdır? Boxer motor için mutlaka yüksek kit bedeli mi ödememiz lazım?
    Aklımda olan markalar:

- Landirenzo
    - BRC
    - Zavoli

Yukarıdaki markaların boxer motora/Subaru'ya uygun kitleri var mıdır? Randıman verir mi? Dediğim gibi arıza lambası, rölanti tutmama, vb. sıkıntılarla uğraşmak istemiyorum; zira bunlar ufak ama çok can sıkan, tamirciye her gün git-gel yaptıran hadiseler biliyorsunuz...

Yukarıda belirttiğim üç markanın usta ve uzmanlarından fikir, görüş ve ortalama fiyat (dilerlerse pm yoluyla) göndermelerini istiyorum mümkünse. Değerli fikir paylaşımlarına ihtiyaç duyuyorum, çünkü başağrısı çekmek istemiyorum tasarruf ederken...

Hepinize şimdiden sonsuz teşekkürler, hayırlı kandiller.

• quote:

Orijinalden alıntı: ömer_usta

allah razı olsun cümlemizin kandili mübarek olsun.biz kalitemiz gereği ömer usta olarak 2 marka tercih ettik bnlar PRİNS ve ZAVOLİ biz aynı zamanda eskiden subaru servisi olduğumuz için bu tip araçları iyi bilioruz sizin aracınıza iyi bir ürüne sahip olan zavoli randuman verecektir .bize size ulaşabileceğimiz telefonu bize mesaj atarsanız size daha kapsamlı bili verebilriiz.

ömer usta otogaz
    0212 424 36 36
    0533 514 14 08

Ustam numaramı PM'den gönderdim.

Haberlerinizi bekleyeceğim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ronsard

quote:

Orijinalden alıntı: ömer_usta

allah razı olsun cümlemizin kandili mübarek olsun.biz kalitemiz gereği ömer usta olarak 2 marka tercih ettik bnlar PRİNS ve ZAVOLİ biz aynı zamanda eskiden subaru servisi olduğumuz için bu tip araçları iyi bilioruz sizin aracınıza iyi bir ürüne sahip olan zavoli randuman verecektir .bize size ulaşabileceğimiz telefonu bize mesaj atarsanız size daha kapsamlı bili verebilriiz.

ömer usta otogaz
    0212 424 36 36
    0533 514 14 08

Ustam numaramı PM'den gönderdim.

Haberlerinizi bekleyeceğim...

İlginize teşekkürler Ömer Usta. En yakın zamanda görüşmek üzere.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.