Şimdi Ara

Subaru Outback'in karla imtihanı (İstanbul, Kaza) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: -Divinita-

Hocam buraları kabak lastikle bile benim colt'da gider. Yarısında kar yok yolun

Alıntıları Göster

Kesinlikle katılıyorum.

Yeni nesil araçlar, 4 çeker sistemleri akıllandı ama sürücüler geri gidiyor.

Sıfır elektronik sistem 4 çekeri olan adam ordan inerken bi yandanda telsizle ekibe gelin gelin bura temiz der : ))

• Kar lastiği yok araçta..
    istedeğin kral 4x4 olsun yaz lastği ile gidersen hiç bir.çekiş sistemi seni kurtarmaz.
    Aracı yola tutturan şey lastikdir .. tekerleğin yola optimum ideal sürtünme kuvveti ile en iyi tork yani çekiş kuvveti ve frenleme ile tekerlekle yola aktarabilinir..

Lastiğin tekerleğin yola sürtünme mukavemeti yoksa o çekiş sisteminin kralı olsun etkisiz kalır hiç bir işe yaramaz lastik yola tutunmadıkdan sonra..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastik önemli

• dangerousman kullanıcısına yanıt

Arazi sanzimani ile indirmek ile hdc ayni konu değil. Zaten destekleyici yaziyorum. Ayrica subaru da arazi vitesi yok.

• Isterse toprak patika olsun, HDC arabayı bu şekilde yavaş indirir.

• quote:

Orijinalden alıntı: KingOfAnarchy

Arazi sanzimani ile indirmek ile hdc ayni konu değil. Zaten destekleyici yaziyorum. Ayrica subaru da arazi vitesi yok.

eyv, zaten sanıyorum artık arazi vitesi olan arazi aracı pek kalmadı. Olanlarda milyon lira bandında olduğundan araziye sokulmuyor :)

• Kar lastiği yok ve sürücü hatası araçla alakalı pek bir sıkıntı göremedim. Muhtemelen araca fazla güvendi.

• Lastik hayati derecede önemli. Dünyanın en iyi arabası olsa 4 çeker olsa yaz lastiğiyle karlı+çamurlu yerde kayar.

• kis lastigi varsa arabayi kullanmayi bilmiyordur.

kis lastigi yoksa gaflete dusmus, buyuk bir hata yapmistir.

• Telefon kutusu devrilmiş daha önce de çarpan olmuş.
  • 4x4 her zaman iyi sonuclar vermiyor. 4x4.te arac kutuklesiyor

4x4.un karda aracin manevralarini sinirlamasina cok sahit oldum. 4x4 modda iken kullandigim araclar karda direksiyona cok defa tepkisiz kaldi ve kutuk gibi kutle olarak yolun disina kaydi. Yolun disina kayarken; debriyaja basarak veya gaz keserek tekrar yola girdim

4x2.de araclar kelebek gibi, nereye cevirsen oraya gidiyor. 4x4 her zaman iyi bir sey degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi autindustry -- 15 Şubat 2021; 17:6:34 >
  • Video fren aninda 4 cekerin bir onemi olmadigini tek onemli seyin lastikler ve aracin hizi oldugunu gosteriyor.

Duz yolda veya yokus yukari 4 ceker etkisi ile vayy be nasil iyi gidiyor diye gaza geliyor insanlar, sonra ilk frende iki cekerden bir farki olmadigini goruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: dangerousman

Ordan inmek ile 4 çeker subarunun bir ilgisi yok. İsterse 10 çeker olsun, tekerlerden çekiş için faydalanmadıktan sonra.

Arazi şanzımanı olsa ağır devire alıp 5-10 kmh hız ile frensiz inebilir. Yokuş iniş desteği varsa yine onunla inebilir.

Bu şekilde frene abandıktan sonra her araç orda kayacaktır.

Std. bir araç ile orda yapılabilecek şey, 1e tak elfreni ile kontrollü olarak aşağı sal.

Nedense insanlar 4 çeker alınca heryere her koşulda gidebileceklerini sanıyorlar, sanırım reklamların etkisi. Her yıl yayla yollarında subaru topluyoruz. 30 yanak lastikle taş yolda gitmeye çalışan mı dersin, eski kasa forestera 4 kişi binip karda göbekten oturan mı dersin, asfalt lastiği ile çamurda kalan mı dersin.

Yere dusen subarulari ne yapiyorsunuz ?

• yüksek ihtimal lastiği yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wrangleri izleyin kar da, yazın yutuba da kar leparı görün :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamen şoför acemiligi yalniz bu

• quote:

Orijinalden alıntı: KingOfAnarchy

Arabayi almak yetmiyor, nasıl kullanacağını da bilmek lazım.. HDC önemli SUV kullanıcılarının 70%'i ne ise yaradığını bilmiyor.

Ya hocam bilsen de kimsenin aklina o kadarcik yerde HDC acmak gelmez. Benim de gelmez mesela, biliyorum HDCnin ne ise yaradigini ve 3 ay kar ustunde araba kullaniyorum.

Ki zaten olay hizla alakali. HDC 20km altinda calisiyor bu arkadas zaten 20km ile gitmeye razi olsaydi bastan basina bunlar gelmezdi. 20kmnin ustune cikmis sonra yavaslayamiyor artik.

• Hemican kullanıcısına yanıt

Kamerada oranının nasıl dik olduğu görünmüyor, siz 3 ay kullanıyorsunuz diye normallestirmissiniz.

Gelmezse sonuç bu, ya da usta şoförlük yapıp kurtarmayacagini anlayıp sola kırıp gaz verecekti son saniyeye kadar. Sonra da ana caddeye fırlardı.

• arabalık bi durum yok. araba 2 ton. yol dar eğimli ve keskin bi dönüş var karlı havaya göre,

Bu gibi yollara kış lastiği yetmez. aklı çalışan biri. kar lastiği takılı olsada burdan inmezdi. manevra yapmak için zincir olmadan çıkmayın.

• x-mode açsaydı rahat inerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sar1Lac1 -- 16 Şubat 2021; 8:4:1 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.