Şimdi Ara

SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! (577. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.109
Cevap
200
Favori
1.016.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 575576577578579
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

teşekkür ederim:-)Keşke orda iken bu şekilde bilgilendirme yapsalarda...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba
    2018 aracım için havuzlu paspas arıyorum ama piyasada ağırlıklı olarak eski kasaya göre setler var, acaba bizim kasaya da uygun mudur? Deneyimleyen arkadaş var mı acaba?

• kk35 K kullanıcısına yanıt

ufak uymayan yerler oluyor ancak ben kullanıyorum.

• chemaster1 C kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim

• Herkese merhabalar önceki postlara baktım konuyla ilgili bir çözüm göremedim.

2012 subaru xv premium kullanıcısıyım, aracın multimedia teybinde maximum 5 cihaz tanımlanabildiğinden kayıtlı önceki telefonları silmek istedim ve tümünü sili seçip onayladım. Bu işlemden sonra aracın bluetooth telefon bağlantısı ve kol dayamadaki usb girişi çalışmamaya başladı. yeni bağlantı dediğimde bağlantı bulunamadı uyarısı veriyor. Ayrıca hiçbir navigasyon verisi bulunamadı diyor. Yetkili serviste sd kart içindeki tüm veri silinmiş o yüzden bağlantı yapılamıyor dendi. Çözüm için İstanbul merkeze mail attılar ama dönüş olmadı. Kart numarasına göre yenisi için çok astronomik bir fiyat çıktığını söylediler. Böyle bir problem yaşayıp çözüm bulan varsa yardımlarınızı rica ediyorum herkese keyifli kazasız sürüşler dilerim.

• Herkese merhaba, uzun süredir foruma yazmamıştım. Aracım 2017 model 2018 cıkışlı, 66bin km bakımını antalya subaru servisinde yaptırdım. Standart bakıma ek, fren hidroliği ve differansiyel yağları değişti. Polen filtresi bir önceki bakımda değiştği için bu bakımda değiştrmedi. Fiyat 1850TL tuttu. Arka balatalar yarım bakım götürür dediler, 7-8bin kmsi varmış. Onların fiyatı da işçilik vb dahil 1.000TL'ymiş. Yetkili servis olduğu için fiyatlar çok yüksek tabi. Bosch serviste de bunun 500 TL altında bakım maliyeti çıkardılar.
    Bu arada değişiklik yapmak için aracımı satmak istiyorum. Almayı düşünen ya da çevresinde almak isteyen olursa benimle irtibata geçebilirsiniz. İnternete ilan vermedim.

• 2015 Eylül trafiğe çıkışılı Elegance aracımı satıyorum, hanüz ilana koymadım. Aracı eşim kullanıyor ve İstanbul'da artık oldukça gereksiz bizim için, daha kompakt bir araca geçeceğiz.

• 41.000 KM'de, %95 şehir içi kullanıldı
    • 2 tanesi kapı değişimi, bir tanesi sağ ayna değişimi, bir tanesi de tampon ve çamurluk tamiri olmak üzere olmak üzere, tamamı kaporta hasarı olan 4 hasar kaydı var, toplam tramer tutarı 24.000 TL. Bu hasarların ikisi Bayraktar İstinye, bir tanesi Asal, bir tanesi de Jaspa'da onarıldı. Kapı değişimleri Bayraktar ve Asal, ikisiyle de Deyvit beyin ekibi ilgilendi.
    • Bunun dışında ön ve arka tamponda ufak tefek çizikler mevcut onlar yaptırmadım
    • Yazlık lastikler yeni değişti (Goodyear efficientgrip), 3 senelik toplamda 15.000 km yapmış Nokian WR 3 kaşlıkları da vereceğim
    • Arka balatalar Jaspa'da yeni değişti
    • Tavan rayı, koltuk ısıtma, büyük versiyon orijinal multimedya ekran, arka park sensörü (alırken Bayraktar'da takıldı, geri görüş kamerası, yağmu sensörü, far sensörü, koltuk ısıtma, cruise control
    • Uzun farları power led ile değiştirdim, ayrıca gündüz farları da yine LED olarak değişti (Bayraktar çok uğraştı)

Renk : Sedef beyazı

İstediğim fiyat : 230.000 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the wade -- 18 Haziran 2021; 10:30:49 >

• Herkese Merhaba,

2014 yılında XV Premium sahibi olarak ben de bir Subaru kullanıcısı olmuştum. Aracımı çok sevmeme rağmen elde olmayan nedenlerle satmak durumunda kalmıştım. Kırmızı renkli harika bir araçtı benim için ve sonra da hep aklımda kaldı tabi. :)

Önümüzdeki dönemlerde yeniden bir XV almak istiyorum. Yeni kasaları da hemen her yönden çok hoşuma gidiyor. Tek yön hariç: O güzelim kasada şaka gibi duran motoru ve performansı.

Bu da seçim yapma konusunda aklımı karıştırıyor.

Şehir içinde kullanmak kadar doğayı da seven biri olduğum için hafif arazi şartları da önemli ve gönlümde Subaru'nun yeri bambaşka.

Bir yandan da mantık Suzuki Vitara 1,6 (ikinci eli daha uygun olduğu için), 1,4 Booster jet ve Mitsubishi Eclipse Cross tarafını da düşün diyor.

Kullanıcı arkadaşlar, bir karşılaştırma yaparsanız neler söylersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Universia -- 18 Haziran 2021; 16:46:40 >
  • Hepinize iyi günler diliyorum. 2012 CVT Honda jazzimı satıp xv alma aşamasındayım. Forumun eski sayfalarini okumaya çalıştım. İhtiyaç duydukça sizden destek almaya çalışacağım özellikle Ankara'daki arkadaşlarla görüşmek isterim. Sorum şu 2017 yeni kasa ile 2020 arasında gelistirilen bir şey var mı sanki bir tek F1 vites ile ilgili bir düzenleme yapılmış?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ckoruc@hotmail.com C kullanıcısına yanıt

F1 vites nedir? araçta f1 vites yok. Farklı sürüş modları var.

2017 ile 2020 aynı, çok ufak makyajlar olabilir. zaten 2020 ler, 2020 nin başında başlayan pandemi sebebi ile çok geç çıktı piyasaya.2021 diye satılanların çoğu 2020 de üretilmiş ve 2021 de trafiğe çıkmış araçlar zaten.

• F1 direksiyondan manuel olarak vites artırıp azalma fonksiyonu . Demek ki yanlış aklımda kalmış.

• ckoruc@hotmail.com C kullanıcısına yanıt

2020 modellerde f1 vites var. 2021 lerde ise jant ve dış görünümde değişiklik yapıldı.

• Merhabalar,

Sıfır kilometre yeni bir XV 1.6 Xtreme almayı düşünüyorum. Bu hafta kasko ile ilgili bir araştırma yaptım ancak çok yüksek rakamlar söylendi, ayrıca yedek parça fiyatlarının da çok pahalı olduğunu duydum. Şu an pek de istemeyerek vazgeçmek niyetindeyim, bilen arkadaşlardan teyit etmek istedim kasko tutarı ve yedek parça fiyatları ne alemdedir acaba bildiklerinizi paylaşabilir misiniz?

• mozk90 M kullanıcısına yanıt
    Slm,
    2020 Ağustos ayında aracımı aldım hasarsızlık indirimi yapıldıktan sonraki net kasko + trafik toplam 2438₺ ödedim, henüz yıllık bakıma girmedim yedek parca fiyatları cok abartılıyor bi vw de gittiğinizde maalesef yüksek meblağlar ile karşılaşırsınız

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Geçtiğimiz günlerde ailecek 2015 Xv ile Lüleburgaz-Gaziantep-Lüleburgaz seyahati gerçekleştirdik. Yolculuk İstanbul a kadar otoyol, sonra FSM köprüsü müteakiben Ankaraya kadar otoyol, Gölbaşından Ulukışla civarına kadar normal karayolu sonrası yine otoyol olmak üzere 1350 km gidiş ve 200km antep bölgesi sonra gidişin tam tersi dönüş şeklinde gerçekleşti. Fiyatlandırma politikası insani olmayan Kuzey Marmara Otoyolunu ve Ankara-Niğde otoyolunu özellikle kullanmadım. Gidişde de dönüşte de saatlere dikkat etmeye çalışmama rağmen İstanbul trafiğini yaşadık. Tüm yolculuk tüketim ortalaması 6.8 lt/100km oldu.

SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!!

En üst satır bu yolculuğun değerleri. İki yıl önce de aynı olmuş, hiç sapma yok.

• XV almayı düşünenler için yeni kasayı tavsiye edebilirim , ben 2009 da VW Tiguan aldım 0 km , ve 2017 sene sonu itibarı ile Tiguan 'ı satıp ilk gelenlerden XV aldım

iki araç arasında sorunsuzluk bakımından XV yi tek geçerim , ayrıca XV'nin sürüşü gayet yumuşak ve sessiz Tiguan 'da kronik bulunan ön torpido arkasından gelen trim sesi bu araçta yok ( yakıt boruları birbirine çarpıp titreşim yapıyordu bu aracı kullananlar iyi bilir çözümü de servislerde geçici yapıla biliniyordu belli bir süre sonra yine aynı )su devir daim pompası da 8 yıl boyunca sanırım 4-5 defa değişti , yine de VW alman malı olduğu için talep çok oluyor solid bir yapısı var kaportası sağlam ve konforlu bir araç , gelelim atmosferik motor performans durumuna , bana göre yeterli geldi zaten çoğu şehir içi kullanacak kişiler Istanbul gibi büyük şehirlerde turboyu devreye sokamazlar bile trafik hız yapmaya müsait değil , benim eski Tiguan'ım 4motion olduğu için yol tutuşu iyiydi şimdikilerin XV den daha iyi yol tutabilmeleri zaten fizik kurallarına aykırı , bir de XV'lerde sürücü koltuğundan geldiğini sandığım gıcırtı sesinin aslında yan kemer tokasının bağlantı yerinden geldiğini keşfettim ( sizde durum farklı olabilir ) kemer tokasını salınım yapacak şekilde hareket ettirirseniz sesi duyacaksınız en dip bağlantı yerinin yağlanması gerekebilir.

• Merhabalar, yaklaşık 1 ay önce 2014 model XV araç alarak aranıza katıldım ama araçta bir problem farkettim ve buraya yazmak istedim, daha önce başına gelen arkadaşlardan yardım isteyeceğim.

Sorun; yavaş hızlarda park manevrası vs... direksiyon tam sağ tam sol bir uğultu geliyor ve araç kasıyor.

Cadde subaru servisin yorum; normal, bu 4x4 araç ( tabi bana hiç normal gelmedi )

Doğanlar Subaru servis yorum; şanzıman beynindeki selenoidlerden 4x4 sistemi kontrol eden bozuk, yani araçta akıllı awd sistemi çalışmıyor manevralarda öne arkaya dağılım yok ve sonuç kasma ve uğultu, tamir maliyetide yüksek.

Aranızda bu sorunu yaşayan var mı? tecrübesini paylaşmasını isterim, yada iyi bir özel servis önerebilirmisiniz, belkide aramızda teknik konudan anlayan birileri vardır diye burya yazdım.

• Gunaydin arkadaşlar. Dun yeni aracimi Sivas in daglarunda denedim. BOTAŞ. Boru hatti yolunda 18 dereceye kadar tirmandi klimayi kapttigim. Ve dip gaz yaptigim halde bir noktada nerde ise stop edecekti. X mode ile Yavas yavas kavraya kavraya cikti ve indi.
    Sikısmış toprak bir yolda en fazla kac egimden ciktiniz?
    SUBARU On-Tubeyoutube
    SUBARU XV Symmetrical AWD
    https://www.youtube.com/watch?v=zySG4etkgrA&feature=youtu.be

27 cikis 30 inis gosteriyor . Bunun Motoru da 1.6 benzinli ise mukemmel .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ckoruc@hotmail.com -- 18 Temmuz 2021; 11:6:50 >

• Bir de bozuk yolda gogus uzerinden gicirti geliyor.
    Bu sesi solda oturan sag koseden. Sağda oturan da sol köşeden duyuyor. Bunu daha önceden yaşayıp çözen var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ckoruc@hotmail.com -- 18 Temmuz 2021; 18:36:58 >
  • firpir F kullanıcısına yanıt
    Sanırım benim sorunumun benzeri bu.
    Bende jazz dan gectim. O kapaklari sokerken dikkat edilecek bir sey var mi tirnaklari kirnamak icin. Tornavida ile kasmak zorundamiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ckoruc@hotmail.com -- 20 Temmuz 2021; 0:27:19 >
  • 
Sayfa: önceki 575576577578579
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.