SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! (579. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Dag tepe ile hic işi olmayan biri olarak XV almak üzereyim.
Biri bana dur desin :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sanırım sonunda karar verdiniz. Hayırlı olsun diyelim şimdiden.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Artık dağlardan inmezsiniz
-
Hayirli olsun o halde,
Gecenlerde cocuklar aycicek tarlasini yakindan gormek istedi valla traktor yolu gibi bisey yol demeye bin sahit lazim, arazide ciktik o tarlaya ulastik cocuklar icin cok guzel oldu ben ise farkli zaman dilimindeydim araci surmek o kadar zevkliydi
Almayı düşündüğüm aracı bugün kullandım. Araç arkadaşımın olduğun için böyle bir şansım vardı :)
Bir kere araç güzel. Koltuğu, direksiyonu, içeride size sunduğu alan vs keyifli. Rahat.
Ekranlar fazlasıyla yeterli.
Aracın dönüş açısı çok güzel.
Direksiyon hissiyatı kesinlikle farklı geldi. Böyle yumuşak ama çok da yumuşak değil gibi. Full elektriklilerdeki gibi tamamen bomboş değil yani.
Arka kamera görüntüsünden pek hoşlanmadım. Daha iyi olmalıydı.
Kameradan bağımsız olarak park sensörünü kesinlikle aradım. (Servis takıyor mu? Fiyat bilen var mı?)
Farlar mis gibi. Kapalı otoparkta test edebildim.
Dikiz aynası mavi gösteriyor. Neden mavi onu anlamadım. Otomatik kararan olmasa bile bu mavilik ışığı kesiyor mu diye merak ediyorum açıkçası. Test etme imkanım olmadı.
Dikiz aynasında ön kamera görüntüsü var. SD kart bir şeyler yazıyordu. Arkadaşım konuya vakıf değil :) SD kart taksak bu öndeki kameralar vasıtasıyla aynı araç kamerasında olduğu gibi sürekli kayıt yapabiliyor muyuz? En eski görüntüyü silerek sürekli güncek kayıt yapmak gibi? Ve bu görüntüyü telefona vs aktarabiliyor muyuz?
Ses sistemini beğenmedim ama sadece radyo denemesi yaptım. O yüzden uyduruyor olabilirim. Telefon bağlayınca değişebilir.
Bagaj kesinlikle patates. He bana yeter o ayrı.
Dikiz kapatma tuşuna basınca soldaki dikiz kapanmıyordu. Muhtemelen bozuk motoru vs. Bu çok masraf açar mı? :)
Motor konusu malum. Beklediğimden bir tık daha kötü. Yani gaz köklemek tamamen gereksiz bir aksiyon. Motor bağrıyor ama hız göstergesinde hiç hareket yok. Bu motorun değil şanzımanın suçu gibi geldi bana ama bilemedim. Belki CVT kullanımını tecrübe etmekle de alakalıdır.
Anahtar neden sustalı degil?
Tam yüzde 50'deyim ya. Bu fiyata alacağim hiç bir araba bana bu donanımı sunmayacak eminim.
Ama bazen gönül bir dipgaz istiyor :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluemoon -- 9 Ağustos 2021; 17:33:12 >
-
2015 model xv aracımın ne yazık ki xenonlarından biri kırmızıya döndü. Bildiğiniz kırmızı-pembe arası bir şey yanıyor.
Değiştirmem gerekiyor.
Ne yapayım sizce arkadaşlar? Ledle değiştiren var mı? Xenon'la devam ettiyseniz nereden aldınız?
-
İki buçuk sene kadar önce test etmeseydim alıyordum. Motor yüzünden vazgeçtim. Crv aldım. Ozamanlar fiyatları yakındı
2018 model aracımın elektronik el freni bozuldu. Araç sürekli el freni çekili şekilde duruyor. Orjinal yedek parça maalesef ülkede yok. En erken 1 ay gibi bir süreden bahsediliyor. Yeni kasa xv çıkma parçası satan ya da elinde bu parçadan olan var mı ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Garanti kapsamına almadılar mi bu parçayı?
Yakın zamanda bakım yaptıran oldu mu? Ne kadar artmış fiyatlar, gerçi her şey arttı ama. Yetkili servisler 2018 XV için filtreler + yağ 1900 fiyat veriyolar maşallah :)
-
2 hafta önce yaptırdım 1.yıl bakımını 1800₺.
Merhaba 2018 model Subaru XV almak niyetindeyim ancak kafamdaki tek soru şikayet vardaki yedek parça sorunları. Gerçekten tedarikte bu kadar zorluk var mı ? Yani bir cam yada jant için aylarca beklemek gerekiyor mu ? Tecrubelerinizi belirtirseniz çok yardımcı olur.
Teşekkürler
geçen sene 15.000 km bakımını 1450 TL ye Ankara'da yaptırdım.
-
Ben de 2018 XV var ve şu ana kadar araçla ilgili bir arıza vs şikayetim olmadı ama bir kaç post önceki arkadaşın bahsettiği gibi ( elektronik el freni çekili kalması) rutin dışı bir arıza veya parça gereksiniminde beklemeniz gerekebilir. Şöyle bir örnek vereyim, daha önce ateşleme bobini kontrolü ile ilgili bir geri çağırma oldu üretim tarihi 9 mayıs 2017 - 8 mayıs 2018 arasında olan XV modellerinde , benim aracı da kontrol ettiler ve sorun olmadığından bir değişim yapmadılar. Ancak aynı geri çağırma 2021 nisan ayında direkt değişim olarak tekrar güncellenmiş. Şu ana kadar Subaru Türkiye'den herhangi bir arayan soran olmadı beni :) Benim aracın bakım zamanı geldiği için , servise gitmeden bu tip geri çağırma, bülten var mı diye amerikadaki siteden kontrol ediyorum. Baktım ki önceki geri çağırma güncellenmiş, Subaru Türkiye'yi aradım geri çağırma var mı diye sordum, baktılar aa varmış :) Ama bobinler yoldaymış ay sonu gelecekmiş o yüzden haber vermemişler :) Ee nisan 2021- eylül 2021 5 ay, hadi bu dünya çapında bir geri çağırma olduğu için gerçekten parça tedariğinde sorun olmuş olabilir pandemi vs. Ama el insaf yahu arayın da bir haber verin değil mi , işte distribütörle de bu kadar oluyor.
-
2018 Subaru XV kullanicisiyim ve refuj sulamasi benzeri zemin gecislerinde, viraj iclerinde cizgisini asla bozmayacak bir arac arayisi icerisindeyim. Levorg yere daha yakin olmasi ve daha buyuk jantlari ile, rijiditesi arttirilmis yeni global platforma karsi yol tutusta daha ustun mudur acaba? Iki model arasinda yeni bir arac alim satim surecine girecek kadar fark var midir?
Amerikadan yakın zamanda gelecek bir tanıdığınız var ise, parçayı oradan tedarik edip onun getirmesini sağlayabilirsiniz. parts.subaru.com adresinden parça kodunu girerek, hangi bayiinin stoğunda varsa oradan alarak arkadaşınıza kargolatabilirsiniz. Eğer gelecek kimse yoksa, parçayı alacağınız bayiiyle iletişime geçerek , DHL express gibi bir kargo firmasıyla size göndermesini rica edebilirsiniz. Yalnız bu site üzerinden türk kredi kartıyla ödeme yapılmıyor, o yüzden almaya karar verirseniz , bayinin parça müdürüne mail atın , mail/phone order yöntemiyle almak istediğinizi söyleyin o şekilde yardımcı oluyorlar. Bir kaç ay önce arkadaşın 2006 legacy'i için Türkiye'de bulunmayan bagaj kilit aktüatörünü bu şekilde temin etmiştik.
-
quote:
Orijinalden alıntı: proudofboxer2018 Subaru XV kullanicisiyim ve refuj sulamasi benzeri zemin gecislerinde, viraj iclerinde cizgisini asla bozmayacak bir arac arayisi icerisindeyim. Levorg yere daha yakin olmasi ve daha buyuk jantlari ile, rijiditesi arttirilmis yeni global platforma karsi yol tutusta daha ustun mudur acaba? Iki model arasinda yeni bir arac alim satim surecine girecek kadar fark var midir?
Yeni kasa xv ve levorg kullanan arkadaşım yol tutuş karakteristiğnin çok yakın oldugunu belirti. Defansif sürüş eğitiminde piste kullandı. İki aracın avantaj ve dez avantajları biribirine yakın sonuç doğuruyor sanırım. Örnegin xv yerden yüksek ancak kısa, levorg yere yakın , alçak ancak daha uzun gibi.
2018 modellerde Extreme Plus diye bir donanım var, extreme den ne farkı var bilen var mı arkadaşlar ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: crash_bandicoot2018 modellerde Extreme Plus diye bir donanım var, extreme den ne farkı var bilen var mı arkadaşlar ?
Yanlış hatırlamıyorsam, Anahtarsız giriş-calıştırma ve pin kodlu giriş, uzun far asistanı, kör nokta uyarısı, geri manevra uyarı, arka çarpışma önleyici fren. Ön kamera olabilir ama emin değilim, yani kısaca exclusive eksi deri koltuk ve sunroof diyebiliriz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X