< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! (580. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Daha önceki bakımlarınızda geri çağırma kontrol etmediler mi acaba? Geçen seneden bu seneye sadece ateşleme bobini değişimiyle ilgili geri çağırma oldu. Diğer geri çağırmalardan, PCV valfi kontrolü 2019'da çıkmıştı , bir de geçen sene arka süspansiyonda sağ-sol toplam 4 vidanın torkunu kontrol ediyorlardı onun haricinde bir geri çağırma olmadı.
-
Benim araçta 2018 ancak şu ana kadar hiç geri çağırma olmadı , Ata subaru servis zamanı geldiğinde yapıyordur diye düşünüyorum . ( bakıma gittiğimde yapılmış ) .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snaemete -- 9 Eylül 2021; 8:51:11 > -
Forumdakilere merhaba.
2020 yada 2021 subaru XV alma planım var, elimdeki insignia'dan biraz sıkıldım, SUV istiyorum.
XV özellikleri, şekli ve fiyatıyla makul göründü ama bir kaç konu kafama takıldı ve Vitara ile arada kaldım.
Bu araç konusunda merak ettiğim hususlar aşağıdakilerdir, kim hangisi hakkında biliyorsa tecrübeliler yardımcı olursa çok sevinirim.
1- Motor gücü sınıfındakilere çok düşük göründü (114PS/150Nm) diğerleri genelde 130/150PS 250Nm. kullananların tecrübesi nedir bu konuda? şehir içinde çok zorlar mı?
2- motorun kronik yağ yakma sorunu olduğunu okudum, doğru mudur? başka kronik sıkıntısı oluyor mu?
3- süspansiyonları sert diye bir yorum okumuştum, doğru mudur? şehir içinde ufak çukur kasislerde böyle küt diye ses mi çıkarıyor, nasıldır? insignia'da dasert ve aslında neredeysebu yüzden değiştiriyorum aracı.
4- genel olarak avantajları dezavantajları nelerdir?
şimdiden çok teşekkürler...saygılar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektrosanc -- 10 Eylül 2021; 12:33:47 >
-
merhaba,
XV almayı düşünüyorum, 2020 model 2. el olarak.
motor gücü soru işareti fakat siz sorunsuz yazmışsınız. başka bir yerde morotun yağ yakma sorunu olduğunu okumuştum, doğru mudur?
bir de süspansiyonları çok mu sert?
genel olarak XV hakkında bilgilendirebilirmisiniz, memnun musunuz, şehir içide kullanırken memnun kalırmıyım?
şimdiden teşekkürler...
-
quote:
Orijinalden alıntı: elektrosancForumdakilere merhaba.
2020 yada 2021 subaru XV alma planım var, elimdeki insignia'dan biraz sıkıldım, SUV istiyorum.
XV özellikleri, şekli ve fiyatıyla makul göründü ama bir kaç konu kafama takıldı ve Vitara ile arada kaldım.
Bu araç konusunda merak ettiğim hususlar aşağıdakilerdir, kim hangisi hakkında biliyorsa tecrübeliler yardımcı olursa çok sevinirim.
1- Motor gücü sınıfındakilere çok düşük göründü (114PS/150Nm) diğerleri genelde 130/150PS 250Nm. kullananların tecrübesi nedir bu konuda? şehir içinde çok zorlar mı?
2- motorun kronik yağ yakma sorunu olduğunu okudum, doğru mudur? başka kronik sıkıntısı oluyor mu?
3- süspansiyonları sert diye bir yorum okumuştum, doğru mudur? şehir içinde ufak çukur kasislerde böyle küt diye ses mi çıkarıyor, nasıldır? insignia'da dasert ve aslında neredeysebu yüzden değiştiriyorum aracı.
4- genel olarak avantajları dezavantajları nelerdir?
şimdiden çok teşekkürler...saygılar...
Merhaba,
2019 mayısında XV sahibi oldum. Bundan önce Suzuki Vitara test sürüşü yaptım, kaporayı verip sözleşme imzaladım, vekaletname aşamasında vazgeçtim.
Vitara turbosu sayesinde motor gücü, ivmelenme vb. konularında iyi, hakkını veriyor. Belki yakıt tüketimi de iyidir, XV ile şehir içi-dışı ortalama 8,9 lt/100km yapıyorum. Ancak içi biraz dar ve bagajı biraz daha küçük geldi. Bir de kapıları çok değişik geldi, az bir itmeyle kapanmasına alışmışım, ittikçe tam kapanmıyor, sert vurmak gerekiyor.
Daha sonra XV yi inceleyip test ettik ve bunda karar kıldık. Bazen yokuşlarda bayılması çileden çıkarıyor ama yine de XV derim.
Çeki demiri vs. orjinal aksesuarları Türkiyede yok, servislerin çoğunun ürünlerden haberi bile yok.
Yağ yakma sorununu ilk defa duydum, bilgim yok.
Önceki aracım megane sport tourer idi, süspansiyonu ondan iyi, ben memnunum.
Eyesight sistemi bir kaç kere kaza yapmamı engelledi, birisi yola atlayan yaya idi, bu bile yeter. Ancak bir keresinde rüzgarda uçan kocaman poşet önümüze konunca haliyle kazık fren yaptı, bu tür şeylere hazırlıklı olmak lazım, resmen 100 km/saat hızla giderken en kısa mesafede durma testi gibi oldu, ne olduğunu anlayana kadar hiçbir şey yapamadım, Allahtan arkamızda kimse yoktu.
Araziye çok çıkıyorum, balata arasına arada taş giriyor, bekarken gezdiğim babamın kartalı ile hiç böyle bir sorun hatırlamıyorum, belki benim olmadığındandır
.
karar sizin.
-
Merhabalar;quote:
Orijinalden alıntı: m.dikmenMerhaba,
2019 mayısında XV sahibi oldum. Bundan önce Suzuki Vitara test sürüşü yaptım, kaporayı verip sözleşme imzaladım, vekaletname aşamasında vazgeçtim.
Vitara turbosu sayesinde motor gücü, ivmelenme vb. konularında iyi, hakkını veriyor. Belki yakıt tüketimi de iyidir, XV ile şehir içi-dışı ortalama 8,9 lt/100km yapıyorum. Ancak içi biraz dar ve bagajı biraz daha küçük geldi. Bir de kapıları çok değişik geldi, az bir itmeyle kapanmasına alışmışım, ittikçe tam kapanmıyor, sert vurmak gerekiyor.
Daha sonra XV yi inceleyip test ettik ve bunda karar kıldık. Bazen yokuşlarda bayılması çileden çıkarıyor ama yine de XV derim.
Çeki demiri vs. orjinal aksesuarları Türkiyede yok, servislerin çoğunun ürünlerden haberi bile yok.
Yağ yakma sorununu ilk defa duydum, bilgim yok.
Önceki aracım megane sport tourer idi, süspansiyonu ondan iyi, ben memnunum.
Eyesight sistemi bir kaç kere kaza yapmamı engelledi, birisi yola atlayan yaya idi, bu bile yeter. Ancak bir keresinde rüzgarda uçan kocaman poşet önümüze konunca haliyle kazık fren yaptı, bu tür şeylere hazırlıklı olmak lazım, resmen 100 km/saat hızla giderken en kısa mesafede durma testi gibi oldu, ne olduğunu anlayana kadar hiçbir şey yapamadım, Allahtan arkamızda kimse yoktu.
Araziye çok çıkıyorum, balata arasına arada taş giriyor, bekarken gezdiğim babamın kartalı ile hiç böyle bir sorun hatırlamıyorum, belki benim olmadığındandır
.
karar sizin.
Alıntıları Göster
Arac iyi, bagaj vs de yeterli geliyor bana yag yakmıyor hiç duymadım motor gücü şehir içinde yeterli ancak tem, kuzey Marmara otoyolu vs insan hız yapmak istiyor ben de Aracın garantisi bittiğinde motor gücünü yazılım ile 130hp çıkarmak istiyorum, fikirlerinizi paylaşabilir misiniz
Eyvallah
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Merhaba
Xv ile Çeşme yolunda çok rahat istediğimde170 yapıyorum ( hız öldürür), ama ani hızlanma beklemeyin, adı üzerinde lineer bir sanzuman var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
merhaba,
Yazılım konusunda bilgim yok. Aracın üzerinde port bagaj ve bisiklet taşıyıcı var, düz yolda 160 km/saat hız yapabiliyorum.
-
Merhabalar. Dün Mercedes a180 cdi aracımı satıp bir kaç gün sonra 2021 model bir xv ile aranıza katılacağım. Forumu baştan sonra okumuş birisi olarak benim soracağım soru 'çok mu yakıyor abi' değil. :)
Aracı aldıktan sonra tampon köşeleri ve kapılar için plastik aksesuarlar var onlardan taktırmak istiyorum. Daha önce alan var mı? var ise nereden ve ne kadar bir fiyata temin ettiniz? teşekkür ederim. kazasız sağlıklı sürüşler.
-
Hayırlı olsun öncelikle. Ben Ankara'dan aldım aracımı ve alırken servis ile sıkı pazarlığa oturup kapı korumalarını ücretsiz taktırdım ama köşeler nerdeyse 1000 TL istedikleri için taktırmadım.
-
Teşekkür ederim. Ben istanbuldayım bir kaç yere mail attım ama dönüş olmadı. Sizin söylediğin gibi ise bu parçaların toplamı 2000 tl ye yakın tutacak. Umarım ellerinde vardır istanbulda ki servislerin.
-
Hayırlı olsun, ben de köşelik koruma sordum uzun zamandır üretilmiyor stoklarda yokmuş forumda bu konuda yardımcı olan olursa ben de ilgileniyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Asal ile telefon görüşmesi yaptım. Bir kaç haftaya yeniden stokta olacağını şimdilik ellerinde olmadığını söyledi. Umarım doğrudur beklemeye değer.
-
İnternette kapı için Universal olanlar da var onlardan satın alabilirsiniz. Fiyatları çok daha uygun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chemaster1 -- 18 Eylül 2021; 20:27:30 >
quote:
Orijinalden alıntı: santacruzDaha önceki bakımlarınızda geri çağırma kontrol etmediler mi acaba? Geçen seneden bu seneye sadece ateşleme bobini değişimiyle ilgili geri çağırma oldu. Diğer geri çağırmalardan, PCV valfi kontrolü 2019'da çıkmıştı , bir de geçen sene arka süspansiyonda sağ-sol toplam 4 vidanın torkunu kontrol ediyorlardı onun haricinde bir geri çağırma olmadı.
Sanırım kontrol etmediler, muhtemelen yine kontrol etmeyeceklerdi ben söylemesem. Her sene oraya götürüyorum çünkü.
Merhaba; 2021 model xv aracıma kış lastiği almak istiyorum. 'Yokohama BluEarth Winter V905 225/60R17 99H' bu lastikte karar kıldım. Benim sorum şu olacak, bu lastiği daha önce kullanan var mı kendi aracında? Deneyimleriniz paylaşırsanız sevinirim. Kazasız sağlıklı günler.
2
-
Merhaba, karar verdiğiniz için öneremiyorum ama geçen sene Falken Eurowinter almıştım, görüşlerim geçmiş mesajlarımda mevcut.
-
Arkadaşlar İstanbul'da aracını birlikte test edebileceğim bir XV kullanıcısı var mı acaba? 2019, 2020, 2021 modeller için acil test sürüşü yapmam gerek :(
2 aydır bi test sürüşü randevusu vermedi Subaru. Sadece bu sebepten subarudan neredeyse vazgeçme aşamasına geldim.
Belirttiğim model aracı ve yarım saat zamanı olan bi hayırsever varsa bana ulaşsın lütfen.
Bayraktar Cekmekoy'de , st. Burak Bey var. Subaru camiasinda tanınan cok bilgili ve ilgili bir arkadas. Test araci ayarlayamasa bile hatirli müşterilerinden araba ayarliyabiliyor. Seneler önce levorg'da aylarca bir test araci ayarlayamamisti merkez. Bu arkadas mahcubiyetlerinden dolayi bana levorg bulmuştu. Tabi o zamana kadar çoktan uzaklasmistim markadan. Subaru'nun gerçeği bu maalesef. Test araci bile ayarlayamayan bir firmanın ariza/kaza durumunda ne yapacagi sizin takdiriniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 1 Ekim 2021; 11:28:39 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X