Geçenlerde Kocaeli de test sürüşü yaptım ben. Yolunuz düşerse yapabilirsiniz, çok uzak değil İstanbul'a < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SUBARU-XV Kullananlar Kulübü!!! (581. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: sailawayMerhaba; 2021 model xv aracıma kış lastiği almak istiyorum. 'Yokohama BluEarth Winter V905 225/60R17 99H' bu lastikte karar kıldım. Benim sorum şu olacak, bu lastiği daha önce kullanan var mı kendi aracında? Deneyimleriniz paylaşırsanız sevinirim. Kazasız sağlıklı günler.
2
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam ben daha 2 hafta önce gittim Ataşehir bayisine. Kafamın etini yediler test sürüşü yapalım diye. Ben istemedim hatta ısrar ettiler.
Arayin mutlaka.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: commandx
Alıntıları Gösterbir takım lastik ile 99bin km mi yaptınız? büyük başarı gerçekten. yokohama alacağım üstünde ne varsa ondan.
-
Bayilerde test araçları var, bayilerle görüştünüz mü
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Asal' la görüştünüz mü? Geçen hafta 2021 model 2300 km' de gıcır gıcır bir xv ile test sürüşü yaptım.
Merhabalar bu araba tam istediğim özelliklere sahip bir konu hariç,bu yüzden almanın kıyısından döndüm , o da motor performansı şimdi Karadeniz’de yaşıyorum ve bilen bilir burlarda şehir içi dışı fark etmez her yer dağlık yokuş performansı önemli, şu anki aracım Toyota yaris ve yokuş çıkarken sinir krizleri geçirtiyor bana, Subaru xv bin yokuş performansını tarafsız olarak değerlendirebilecek bir arkadaş var mı burada yeri geliyor 60 derece eğimli yerler oluyor, oralara rahat yormadan çıkabilir mi mesela
Her yaz Rize, Trabzon, Erzurum yaylalarında dolaşıyorum. Tahmin edemeyeceğin kadar kötü yollarda dolaştım. 3000 metrelerde (araç yolunun olduğu birkaç yer var zaten) zorlansa da çıkamadığım yer yok. Bir videomu paylaşıyorum, daha fazlası YouTube kanalımda.
Murat ARICIyoutube
Rize ili İkizdere ilçesi Anzer Yaylası'nın Akçaağıl Gölü'nden başlayan yolculukta ilk olarak 3.110 metre (Bazı kaynaklara göre 3.124 m.) olan Kızılgedik (Anzer-Bayburt) Aşıtı'nı aşdım. Buradan itibaren Bayburt sınırlarına girmiş oldum. Biraz iniş olsa da hep yüksek rakımlardaydım. Sonra 3.000 metre olan Bayburt-Aygır Gölü aşıtına ulaştım. Artık Trabzon sınırlarında olan Çaykara Yedigöller bölgesine girmiş oldum. Yolculuk boyunca hiç bir sıkıntı ve zorluk yaşamadım. Yol yorucu olsa da yollar iyi sayılırdı. iki aşıt arası yol 1 saat sürdü. Akçaağıl Gölü ile Aygır Gölü arası ise 1,5 saat sürdü.https://www.youtube.com/watch?v=m-_ZZNNYzac&feature=youtu.be
Yarisin hangi motoru? Yük durumu nasıl?
Geçen yaz Karadeniz yaylalarında dolaştım. Ben daha kötü performans bekliyordum ama şaşırttı. Keçi gibi çıktı her yere. Öyle aracı bagirtmam, 3000-3500 devirle çıkarım ben. Ona rağmen büyük şikayetim olmadı. Aracın asıl sıkıntısı 120uzeri hızlarda bence. O hızlarda yokuşta vs zorlanıyor. Şehir içi hızlarda yokuş vs daha rahat gidiyor bence
60 derece eğimli yol olmaz , %60 eğimli olabilir ki burada bile XV çok zorlanır . XV performans olarak Yaris'ten daha iyidir . Asfalt zemin de devirli kullanmadan bastım mı gitsin diyorsanız turbolu yada dizel araçlara bakın .
-
Teşekkürler benim için çok faydalı bir paylaşım oldu, Subaru xv tekrar radarımda
Mutlaka test sürüşü yapın. O zaman aklınızda hiç şüphe kalmaz.
Merhaba,
Pazartesi günü 2018 Subaru XV aracıma Ankara yetkili serviste 60.000km bakımını yaptırdım ve yaklaşık 3.000 lira tuttu. Son zamanlarda 60.000 bakımı yaptıran oldu mu acaba? Fiyat bana çok geldi açıkçası.
Birde bakımdan sonra motorun yolcu koltuğu tarafından çıtırdı sesi gelmeye başladı (arabayı stop edince egzozdan gelene benziyor), böyle bir sorunla karşılan oldu mu acaba?
İyi günler.
Normal bakım 1900 lira civarı tutuyor, hava+polen+yağ filtresi ve motor yağı olarak. Sizin 60 bin bakımda, şanzıman yağı, fren hidrolik ve ön arka diferansiyel yağları da ilave olarak değişiyor. Demek ki , ilave yağlara 1100 lira gibi bir şey almışlar. Fazla mı derseniz tabii ki fazla.
-
Geçen hafta 60 bin bakımını yaptırdım. Normal bakıma ek sadece diferansiyel yağları değişti. 2400 lira tuttu.
Siz nerede yaptırmıştınız acaba?
Kocaeli Subaru Oto Teknik. Yetkili bayilerdendir.
Araba atmosferik motor geçen yıl 4 kişi nemruta tırmandık bazen hız 15 km ye düştü. Gaza bassanda gitmiyor. Turbo olmayınca çaresi yok. Yani rampada gitmeyen bir araç 2018 model ve exclusive model kullanıyorum. 10 lt yakıtla bu kadar verimsiz bir motor saçmalık.
Cevabınız için teşekkür ederim.
Geçen gün yayla yolunda deneme şansım oldu bu aracı arkadaşımın tanıdığı vasıtasıyla, 2000 rakımlı yayla yolunda kullandım iç donanım, malzeme ve yol tutuş çok iyi beğendim ama yokuşta gerçekten üzdü, arabayla uçayım kaçayım diyen bir tip değilim gayet sakin kullanırım ama gerçekten zor gidiyor, bu araba 2.0 motor olmalıydı en az, zaten 1.6 motor sadece Türkiye’ye özgüymüş, o yüzden vaz geçmek zorunda kaldım, Suzuki vitarayı da denedim o da aynı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X