Şimdi Ara

Subaru xv yakıt tüketimi. Video eklendi. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
9.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Zaten Benzinli çoğu araba 41 km/h da 7 Litre yakıyor

Ortalama 25 km/h üzeri hiç bir yakıt verisi şehir içi trafik verisi değildir. benzinli bir arabada 25 km/h atlında da 7 litre yakamaz

• Tork ve beygir fakiri bir motor. Sundugu performansa gore 7 lt cok hakkaten.. Az kaçar cok yakar cinsinden...
  • birgarip2019 kullanıcısına yanıt

Şehir içi söz konusu olunca o kadar çok detay var ki ortalama hız da pek bir anlam ifade etmiyor. Kimisi yokuşlu, kimisi dur kalk trafikli, kimisi bol kırmızı ışıklı. Buradan çıkıp merkeze gitsem, bütün kırmızı ışıklarda 1dk beklesem, ortalama hız 25 altında, tüketim 7'nin altında olur. Ama dur kalklı ya da bol yokuşlu bir yerde 30 ortalama hızla bile daha yüksek değerler görebilirsin.

Şehir içi'den kastım il sınırları içerisi işte. Rahat bir güzergah var. Rahat olmasa bu değerler yakalanmaz. Tüketimimi çok arttıran etmenler de var. Onlar da olmasa daha düşük olur. Mesela çocuğun kreşi 2km mesafede. 1km iniş, 1km çıkış. Hanım okula gidip geliyor. 1km iniş, 1km çıkış. 10 litre altında yakmıyor burada. Kışın daha da artıyor. Deniz kenarından 1500 rakımlara, yaylalara çıkıyorum. Haliyle tüketimi çok arttırıyor. Port bagaj var mesela, tüketimi arttırıyor. Totale bakınca bana göre yakıtı başarılı. Bütün benzinli araçlar daha az yaksın isterim.

Subaru xv yakıt tüketimi. Video eklendi.

25km/s ortalama hizin altinda 7lt nin altinda gayet de yakakabilir, bkz 1.2tsi manuel. Konu suv olunca zor tabi

• texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt

Esegin essegi 1.6gdi tam otomatik kia sportage'la bile istanbulda 10lt ortalamayi gecemedim

• masterap M kullanıcısına yanıt

o sizin beceriniz, ben kışın istanbulda 1 hafta kaldım ortalama tüketimim 9.5 tl, motor az tüketmesi ile ünlü 1.5 dci latitude. o yüzden geçemedim demeyin çok rahat geçilebiliyor.

• texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt

Hocam genellemeyi sen yapmissin aslinda :) kosullara gore cok degisken yakit isi. Ortalama hizla da tam olculebilecek bir is degil

• Alıntı

metni:
    kosullara gore cok degisken yakit isi.

ben de onu diyorum, koşullara göre çok değişken ama 1.6 lt atmosferik bir motorun konya dışında bir şehirde 10 lt altı yakması çok zor.

birgarip2019 benzinli bir arabada 25 km/h atlında da 7 litre yakamaz

O Sırada ben Subaru xv yakıt tüketimi. Video eklendi. Subaru xv yakıt tüketimi. Video eklendi. Subaru xv yakıt tüketimi. Video eklendi. Subaru xv yakıt tüketimi. Video eklendi. Subaru xv yakıt tüketimi. Video eklendi. Subaru xv yakıt tüketimi. Video eklendi. Subaru xv yakıt tüketimi. Video eklendi. Subaru xv yakıt tüketimi. Video eklendi. Subaru xv yakıt tüketimi. Video eklendi. Subaru xv yakıt tüketimi. Video eklendi. Subaru xv yakıt tüketimi. Video eklendi. Subaru xv yakıt tüketimi. Video eklendi. Subaru xv yakıt tüketimi. Video eklendi. 

Subaru xv yakıt tüketimi. Video eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Code140 -- 30 Ekim 2021; 14:19:7 >

• İc mekan lupo kalitesinde. Clio filan 10 sene önde.
    On hacim polodan kötü.
    Yalitim 3 nesil önceki polo.
    Performans 4-5 nesil onceki 1.4 polo.
    Parça, usta sıkıntı.
    Vergi sıkıntısı sebebiyle zoraki 1.6 konmuş.
    4 ceker ama tork yok.
    Özünde dacia stepway ama sahibine gerçek suv.
    sehirici 50 yi geçmeden, sehirdisi 100 u geçmeden karma 7 litre tüketim üstelik.

Su arabanın tek iyi yanı sağlam olması ve kimsede olmaması. Başkaca pozitif birseyi yok.
  • ARES007 A kullanıcısına yanıt
    +1

Ayrıca çoğunlukla şehirdışı tüketime göre bu veriler, motorun ne kadarda verimsiz olduğunun kanıtı olmuş.

Bir de Commandx’i kutluyorum. Konu içerik olarak neden XV alınmaz sorusuna gayet net cevaplar veriyor.
  • Atmosferik motor ile turboşarj motoru karşılaştırmak için doğru bir yerden yaklaşmışsınız. Turboşarj sistemlerinin amacı da zaten daha küçük silindir hacimlerinin, daha büyük hacimde motorlar seviyelerinde güç çıkartması değil midir?

Benzinli motorların hava-yakıt karışım oranı bellidir. Turbo uygulandığında ilave hava basıncı nedeniyle turbo 1.0lt motorunuzdan (sizin belirttiğiniz üzere) 2.0lt motor gücü alınmasını sağlamakta.

Ancak 1.0lt silindir hacmi olan motor içerisinde ilave havası alınması durumunda ateşlemenin verimli olabilmesi için hava-yakıt karşımına oranla aynı miktarda yakıtın da ilave edilmesi gerekir. Zaten bu ilave yakıttan çıkan enerji sayesinde 1.0lt'lik silindir hacminden, 2.0lt motor seviyesinde güç çıkarılabilir.

Ama benim aklıma sinmeyen nasıl daha az yakıt harcayacağı konusundaki merakım aynen buradan geliyor. 1.0lt motorun, 1.500kg gibi kütleyi çekebilmesi ve ekonomik olabilmesi için Turbo basıncı düşük devir bandında devreye girmesi gerekir. Bu durumda da araç 2000-4000 arası turbo etkisinde olması demek. Yani bu alt devirlerde aracınız 1.0lt değil, 2.0lt bir araç gibi yakıt tüketmek durumunda kalması gerekli ki, bu aracın en sık kullanılan devirleri.

Eğer üst devirlerde turbo devredeyse bu durumda da alt devirler 1.0lt bir motor özelliklerinde çalışacağı ekonomik olabilir ancak bu esnada turbonun kayda değer bir desteği olmayacağı için çok ölü kalmıyor mu?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.