Şimdi Ara

Şubat gibi 1080Ti alacağım. 20xx serisi beklenmelimi üstatlar konuya lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şuan pg279q monitörüm mevcut. Eylül ayında sistem toplayacağım zaman 8.nesil işlemciler çıkacak onu bekleyin dendi. Bende şubatın ilk haftasına kadar bekleme kararı alıp hem bütçemi arttırıp hemde 8.nesil işlemci alırım dedim. İ7 8700K ve 1080Ti lı bir sistem toplayacağım aklımda 2 soru var. Youtube benchmarklarda ayrıntılı şekilde aradığım soruya cevap bulamadım.
    1-) 1080Ti 2K 165hz için yeterlimidir. ( Aa originste 75-80 fps i görünce biraz tereddüte düştüm. Bir kaç ayarı kısarak 2K da 165 hz kalitesini tam yaşayabilir miyim?)
    2-) 2K da Anti alasing çok gereklimidir? Hani gölgeleri kısıp Aa kapatıp bu değerlere ulaşırmıyım.
    Şimdiden teşekkür ederim.

• Bence sistemi uzun süre kullanma amacınız varsa ve şuanda idare edebiliyosanız bekleyin derim ciddi performans artışı olucak yeni seride.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan173

Bence sistemi uzun süre kullanma amacınız varsa ve şuanda idare edebiliyosanız bekleyin derim ciddi performans artışı olucak yeni seride.

Hocam açıkcası beklemekten sıkıldım diyebilirim. En büyük özel zevkim işten artan zamanlarda deli gibi oyun oynamak. Tam zaman belli değil bide ne kadar bekleyeceğim mechul yani hiç olmadı 1080ti alıp hazirana doğru satıp 20xx serisine geçiş yapabilirim. Şimdi 1080tiden 2070e geçmekte olmaz direk 2080ti geçiş yapacağım onunda fiyatları 6bin lirayı geçer gibi duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boreas75

quote:

Bence sistemi uzun süre kullanma amacınız varsa ve şuanda idare edebiliyosanız bekleyin derim ciddi performans artışı olucak yeni seride.

Hocam açıkcası beklemekten sıkıldım diyebilirim. En büyük özel zevkim işten artan zamanlarda deli gibi oyun oynamak. Tam zaman belli değil bide ne kadar bekleyeceğim mechul yani hiç olmadı 1080ti alıp hazirana doğru satıp 20xx serisine geçiş yapabilirim. Şimdi 1080tiden 2070e geçmekte olmaz direk 2080ti geçiş yapacağım onunda fiyatları 6bin lirayı geçer gibi duruyor.

Hocam bu seride 1070 eski serinin 980ti sine denk oldu yeni seridede büyük ihtimalle 2070 1080ti ye denk olacak daha büyük fark açarmı nvidia bilemiyorum. Ve bu yeni serinin piyasaya insan gibi fiyatlarla gelmesi bence uzun sürecek eğer beklemeyi seçerseniz uzun süre beklemek zorunda kalabilirsiniz. Bence zamanınızdan önemli değil 1080ti alın geçin ilerde düşünürsünüz upgrade yapmayı.

• quote:

quote:

quote:

Hocam bu seride 1070 eski serinin 980ti sine denk oldu yeni seridede büyük ihtimalle 2070 1080ti ye denk olacak daha büyük fark açarmı nvidia bilemiyorum. Ve bu yeni serinin piyasaya insan gibi fiyatlarla gelmesi bence uzun sürecek eğer beklemeyi seçerseniz uzun süre beklemek zorunda kalabilirsiniz. Bence zamanınızdan önemli değil 1080ti alın geçin ilerde düşünürsünüz upgrade yapmayı.

Aynen hocam bende aynı şekilde düşünüyorum. 1080ti alıp geçeceğim.

• kesinlikle beklemelisin zira 1080 için şubat braz geç kalmak gibi, aklında 2x serisini alsam mı sorusu olan biri için.
  • Niye şubat onu anlamadım. BF zamanı toplasaydınız? Şubat geldiğinde 3 ay daha beklersiniz yeni seri alırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kurt Knispel

Niye şubat onu anlamadım. BF zamanı toplasaydınız? Şubat geldiğinde 3 ay daha beklersiniz yeni seri alırsınız.

Elime toplu para geçiyor o zaman 14 bin tl gibi. Açıkcası beklemekten sıkıldım hocam yok 8. nesili bekle yok 20xx serisi bekle dediğim gibi tam belli bile değil yeni serinin ne zaman geleceği o yüzden şubatın başında sistemi toplayıp ileride 1080ti satıp 2080ti geçiş yaparım şuanki düşüncem o şekilde.
  • quote:

1080ti alıp hazirana doğru satıp 20xx serisine geçiş yapabilirim

4 ay için büyük zarar edersiniz 1080 Ti'dan. Şimdi 2. el 1070 alın idare edin yeni seriye kadar.

Gereksiz detay vs. kısarsınız, 2K'da yine götürür yeni seriye kadar.
  • 2018'in ilk ceyregi ve kuvvetle muhtemel subatta satista olacak deniyordu 2000 serisi.

Yeni seri tanitilinca kafadan 2binliraya yakin zarariniz olacak. 980ti, 1070'e yakin performans veriyor ve yeni seride de tum kartlar pascal olacak. Halihazirda 1080ti da pascal oldugu icin bu denli fark olmayabilir ama 2070ti, 2080 suanda alicagin 2080ti performansini haydi haydi verecektir.
  • Hesap yaparken doların yükselme ihtimalini ve ethereum'un değer kazanmasını da göz önünde bulundurmanızda fayda var bence. Kazma performansına göre yeni kartlar da karaborsaya düşebilir.
  • quote:

Şuan pg279q monitörüm mevcut. Eylül ayında sistem toplayacağım zaman 8.nesil işlemciler çıkacak onu bekleyin dendi. Bende şubatın ilk haftasına kadar bekleme kararı alıp hem bütçemi arttırıp hemde 8.nesil işlemci alırım dedim. İ7 8700K ve 1080Ti lı bir sistem toplayacağım aklımda 2 soru var. Youtube benchmarklarda ayrıntılı şekilde aradığım soruya cevap bulamadım.
    1-) 1080Ti 2K 165hz için yeterlimidir. ( Aa originste 75-80 fps i görünce biraz tereddüte düştüm. Bir kaç ayarı kısarak 2K da 165 hz kalitesini tam yaşayabilir miyim?)
    2-) 2K da Anti alasing çok gereklimidir? Hani gölgeleri kısıp Aa kapatıp bu değerlere ulaşırmıyım.

Beklersen daha çok beklersin.Malum kur paritesi çok ala renkli.
    1080ti al geç.Ama çok birşey bekleme.

• quote:

Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

2018'in ilk ceyregi ve kuvvetle muhtemel subatta satista olacak deniyordu 2000 serisi.

Yeni seri tanitilinca kafadan 2binliraya yakin zarariniz olacak. 980ti, 1070'e yakin performans veriyor ve yeni seride de tum kartlar pascal olacak. Halihazirda 1080ti da pascal oldugu icin bu denli fark olmayabilir ama 2070ti, 2080 suanda alicagin 2080ti performansini haydi haydi verecektir.

Şubat ayı gibi çıkarsa 1-2 hafta beklemek benim için problem olmayacagından bi şekilde alırım hocam zaten ama 2-3 ay gibi süre olursa kesinlikle 1080ti alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: valkyn skoria

Hesap yaparken doların yükselme ihtimalini ve ethereum'un değer kazanmasını da göz önünde bulundurmanızda fayda var bence. Kazma performansına göre yeni kartlar da karaborsaya düşebilir.

Kesinlikle haklısınız çıksa bile 2080ti fiyatı 6bin TL kesinlikle geçecektir bundan eminim (Olası dolar fırlama ihtimaliyle en düşük hali). Şubat ayı gibi Ülkemize gelirse düşünmeden alacağım. Diğer her türlü koşulda 1080ti satın alacağım hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tukker

quote:

Şuan pg279q monitörüm mevcut. Eylül ayında sistem toplayacağım zaman 8.nesil işlemciler çıkacak onu bekleyin dendi. Bende şubatın ilk haftasına kadar bekleme kararı alıp hem bütçemi arttırıp hemde 8.nesil işlemci alırım dedim. İ7 8700K ve 1080Ti lı bir sistem toplayacağım aklımda 2 soru var. Youtube benchmarklarda ayrıntılı şekilde aradığım soruya cevap bulamadım.

Beklersen daha çok beklersin.Malum kur paritesi çok ala renkli.
    1080ti al geç.Ama çok birşey bekleme.

Çok birşey bekleme derken hocam ne konuda. Ayrıca yorumunuz için teşekkür ederim

• Bekleyemem daha fazla diyorsan 1070 TI alabilirsin. Base hızları 1080e yakın. Üstelik yeni model.
    Dahası 2070 TI çıkıp çıkmayacağı belli olmadığı gibi çıkacağını sanmam.
    Yeni seri kartlar çıktığında zararın çok olmaz.
  • 1070 Ti farklı sebeplerden dolayı çıktı. 2xxx serisinde gelecek diye bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 15 Aralık 2017; 16:34:10 >
  • Kesin bilgi yoksa boşu boşuna kart beklemeyin. Şuan 1080ti'ın rakibi yok. NVIDIA yeni kart için acele etmeyecektir. 2 3 aya kesin olarak çıkacaksa beklenebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3qzotix

Kesin bilgi yoksa boşu boşuna kart beklemeyin. Şuan 1080ti'ın rakibi yok. NVIDIA yeni kart için acele etmeyecektir. 2 3 aya kesin olarak çıkacaksa beklenebilir.

2-3 aya olmasa da 6 aya mutlaka (o kadar uzun sürmez) yeni seri Nvidia kartlar çıkacaktır. 4-6 aylık 4000 liraya alınmış 1080 Ti ın maksimum 500$ olacak 2070 den daha düşük performans verecek olması insanın canını sıkar.
  • Yukarıda yazılanların çoğuna katılmıyorum malesef. Doğru 9 ile 10 serisinde sıçrama oldu , velakin kimse 2xxx serisi için bu beklenti içinde değil Mimari aynı kod adı bile 'pascal' yerine 'pascal refresh'. Okuduğum tüm amerikan menşeili makalelerde beklenen fark %10-15 civarı. 2080=1080ti olabir evet ama bence; 2070=1080ti çok çok zor. Daha tarih bile duyrulmadı alın geçin boşuna bilgisayarsız kalmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobainn -- 15 Aralık 2017; 19:4:11 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.