Şimdi Ara

Subay Nasıl Olurum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1- Arkadaşlar ben subay olmal istiyorum hangi okullara gitmem lazım

2- Subay olmak için Sosyal Bilimlere gitsem subay olabilir miyim

3- Subay olmak için nasıl bir yıl izlemem lazım vede kurmayda olamak istiyorum ( Girmek gereken okullardan puana kadar )

Yardım ederseniz çok teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu harp akademileri kapatılamadan önce sistem şöyle işliyordu;

Ygs ve lys sınavına giriyorsun, sonrasında her komutanlık ayrı ayrı başvuru alıyor. Hava, kara, deniz ve jandarma. Sen bunlara başvuruyorsun sonrasında sınav yerlerine gidiyorsun. Hava ve deniz istanbulda kara ankarada. Gittiğinde önce fiziksel mülakat. 400 metre koşu, barfiks, şınav, mekik, top fırlatma gibi şeyler. Sonrasında ise sözlü mülakat. Elenen adayların çoğuda bu sözlü mülakattan elenir zaten. Yaklaşık 5 kişilik bir kurul olur bu mülakatta, hepsi rütbeli komutan ve içlerinden biride psikologtur, hal ve tavırlarını izler ona göre puan verir. Sonunda da üniversite sınav puanın bu spor mülakatları ve sözlü mülakatların bir ortalamasını alıp ortaya çıkan puana göre sıralarlardı adayları.

Şimdi ne oldu bu harp okulları kapatılınca bilmiyorum. Milli savunma üniversitesi açıldı. Bu üniversite sadece puanla mı alıyor yoksa işlemler yine aynı mı onu bilmiyorum. Ama Ygs lys puanın oldukça önemli çünkü başvuranların çoğu düşük puanlı oluyor onları geçmen için iyi bir fırsat bu.

• Peki şimdi sosyal bilimler götürebilir

• Arinba A kullanıcısına yanıt
    Askeri liseye girebiliyorsan askeri liseye gir. Giremiyorsan okuduğum lisenin çokta önemi yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.