Şimdi Ara

Subay vs doktor vs avukat (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
85
Cevap
1
Favori
6.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üç türlü aristokrasi vardır; birincisi yaş ve kıdem; ikincisi servet; üçüncüsü akıl ve bilgidir. En şereflisi sonuncusudur.

Doktor.
  • zerenerhan Z kullanıcısına yanıt
    Sonradan ironi gibi geldi ama sakın ironi olmasın ağam
  • wardaddy58 W kullanıcısına yanıt
    Ohooo ata binip uzağa gitmeye gerek yok TSK'da alay komutanı jandarma da il jandarma komutanı e başka etkisi de yetkisi de kışla içinde e madem çok bilgilisin kamu yönetimi okuyup kaymakam vali olsun daha da yetkili olsun bu mu yani. Kim tanıyor ilinin ilçesinin jandarma komutanını alay komutanını tuğgeneralini?

Askeriyede görev verilir yaparsın biraz sivrilen olursa da mavi vatanın fikir babası amiral gibi kızak göreve atanırsın.

Fikir belirtmek için TSK iç hizmet yönetmeliği bilmeye lüzum yok...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence en karizma mühendistir

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-238FE9738

lan hepsi ayrı dallarda sınava giriyor zaten teki MSÜ teki TM teki Sayısal maşallah bizim posedionTR de iş var

Bu arada 4 yıl önce YKS'de ilk 5k girmiştim ve senin gibi Anadolunun buram buram kokan üniversitende kötü bir bölüme girip acaba ayrılıp ta avukat mı olsam yoksa doktor mu olsam demiyorum.

Ayrıca lisans almadan subay olman için 2 yol var harp okulları ve JSGA'a girmen lazım ayrıca bunları istesen de olamazsın özgüvene bak büyük ihtimalle de bel fıtığı da vardır gün boyunca pc başında oturmaktan olsa gerek
    Yahu sen ne kadar salak bir insansın

İstanbulda oturuyor ve okuyorum Gittigim uni de standart bir uni apartman unisi filan değil simdi bir tarafindan onu da uydurursun şizofren gibi

2018 yılında harp okulu mulakatlarina girip bütün aşamalardan geçtim. Büsbütün sağlamım kendinle karistirma beni her attigin iftira asilsiz çıkıyor. Yani bu işleri senden daha iyi biliyorum senin gibi ezik buzuk tipler eleniyor genelde kamburluktan. Sonra da torpil diye dolaniyorlar gururuna yediremeyip
    Sporcuyum ben o skolyoz testlerinin hepsi 0 çıktı askeri ogrenci olur raporu aldım. Senin gibi aptal bir insan rüyasında dahi goremez anca klavye başından salyalarini sacarak hayal dünyanda kurarsın. Saydigin seylerin hicbiriyle ilgim yok kendinle ve kalitesiz cevrenle karistirma çevrenden ailenden oyle gormussun ki herkesi oyle zannediyorsun :D

Ben zaten dış kaynak demiyorum sen o kadar malsin ki onu dahi anlamamissin jsga veya kho girmeyi düşünüyorum. Lisans eğitimini orada alacağım yani

Jsga da kho da TM den alim yapiyor iste yine bilgin olmadiginin ispatı. Zaten iyi İngilizce biliyorum henüz lisedeyken erasmus ile Avrupada 2 ulke gezdim (Almanya ve Fransa) gerekli belgelerim de var hazırlığı atlayacagim girersem. Mulakatlar zaten kek geçtim bir daha gecerim.

Hayattaki tek başarın olan 5k ile ovunmeye devam bir de hayal gücün iyi bak yalan yok

Dedigim gibi hayal dunyanda kurmak yerine adam gibi sor yemin ederim duzgun cevaplayayım iftira atma. Kendi kafanda uydurup uydurup salliyorsun mal mısın nesin 1m giren adam bu meslekleri nasıl düşünecek aklın alıyor mu senin?

Bazen akıl almaya ihtiyacım oluyor karar anlarinda hep yanlış davranıyorum buralarda bazen bilen insanlar oluyor.

Zaten beni kendi çukur seviyene çektin ama daha fazla inmek istemiyorum senin gibi tipleri iyi bilirim ezik asosyal tiplerdensin belli her tarafından. Bundan sonra attigin mesajlara cevap almayacaksın çünkü gerçek hayatta yanima dahi yaklaşmayacak ayni ortamda bulunsak bir koseye sinecek tipsin. Reelde senin gibileri adam yerine koymuyoruz genelde he he deyip geciyoruz şanslısın yine iyi cevap aldın.

Dediğim gibi bu yaşımda başardığım şeylerin yarısını başarsan şükür namazlari kilarsin. Ayrıca tipim boyum ve fiziğim de düzgün doğuştan da şans var senin gibi akraba evliliği olmayıp sağlam genlere sahip olunca:D e bir de üstüne sporcuyum yabancı dil var maddiyat var zaten askeri okul mulakatlarini daha toyken gectim simdi hayli hayli gecerim genelde girdiğim ortamda insanları etkilerim. Yksde sirlamam da fena degil ilk 15k içindeydim. Neyse uzatmayalım şu an senin seviyene indim farkındayım ama napalm insana insan gibi konusacaksin diğerlerine de böyle hak ettiği gibi

Daha fazla kendini rezil etmeden defol git bence veya karar senin.

Blok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CD88C7FAD -- 11 Haziran 2020; 1:45:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Tabi ki avukat ancak savci olanindan. Bunu kolluk kuvvetlere gelen savciyi gorenler bilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mesaopp

Tabi ki avukat ancak savci olanindan. Bunu kolluk kuvvetlere gelen savciyi gorenler bilir.
    Heh işte hocam doğru noktaya parmak bastiniz

Siz gördüyseniz veya biliyorsaniz söyler misiniz

Mesela jandarma subayi savcı karşısında el pençe duruyor dimi? Savci kolluk kuvvetinin amiri değil mi gerekirse jandarma generalini bile ayağına getirtemez mi konumu gereği? Yani bu durumda 23 yaşındaki bir savcı 60 yaşındaki bir generalden daha ustun dimi hadi genç subayı filan geçtik

Tsk kolluk kuvveti degil benim bildigim, savcının jandarmayla iliskisiyle Tsk arasindaki iliskisi farklidir yaniliyor muyum?

• Parasal ve rahatlık anlamında subay
    Amelelik ve işsizlik anlamında avukat
    Amelelik ve birazcık para anlamında doktor.
    Prestij anlamında subay>doktor>avukat

Hakim savcı ise number 1 tabiiki.

• Milliyetçi ve vatanı için çalışan Subay, İnsan hayatı için çalışan Doktor, Adalet için çalışan avukat olursan bu üçünün hiçbir farkı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CD88C7FAD

Heh işte hocam doğru noktaya parmak bastiniz

Siz gördüyseniz veya biliyorsaniz söyler misiniz

Mesela jandarma subayi savcı karşısında el pençe duruyor dimi? Savci kolluk kuvvetinin amiri değil mi gerekirse jandarma generalini bile ayağına getirtemez mi konumu gereği? Yani bu durumda 23 yaşındaki bir savcı 60 yaşındaki bir generalden daha ustun dimi hadi genç subayı filan geçtik

Tsk kolluk kuvveti degil benim bildigim, savcının jandarmayla iliskisiyle Tsk arasindaki iliskisi farklidir yaniliyor muyum?

Alıntıları Göster
    Jandarma subay farkli seyler kolluk kuvvetleri polis - jandarmadir. Subay doktor savcilarin hiyerarsileri farklidir birbirlerine emir veremezler.

• Subaya hiçbir yerde dokunamazsın.Doktoru istediğin an dövebilirsin.Pilotta havalı hukuk eh işte.Savcı falan olursan havalı olur.

• İŞ ADAMI HEPSİNİ DÖVER

• Ulan böyle konu açan adamdan ne beklenir yaşı 20'nin üstüyse ben de birşey bilmiyorum.

Bana özelden ad soyad atsana eniştem son 3 yıldır mülakatlara bakıyor merak ettim kazandıysan bütün dh üstümden geçsin o kadar diyorum

Birde Lisede Erasmusa gitmiş Endüstri Meslek Liselerinde Erasmus vardı değil mi

Sen Subaylığı karizma için seçebilecek bir adamken seni zaten almazlar

Öyle senin gibi oturarak götünü büyütenleri ne subaylığa ne de büroya alırlar belki doktor olursun ama sende akıl olmadığı için o da olmuyor

• Subayı "Subway" olarak okudum doktor ile ne alaka dicektim iyi günler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DubSteq

Milliyetçi ve vatanı için çalışan Subay, İnsan hayatı için çalışan Doktor, Adalet için çalışan avukat olursan bu üçünün hiçbir farkı yok.
    çok güzel yorum hocam

------------------

@Mr.Aykumos
    Hocam gayet de mühendisler eğitimlerin çoğu akademik zaten. Diplomanın herhangi bir üniversiteden farkı yok. Tabii ben sizin dediğinizi anladım hani aktif olarak çalışan mühendis gibi olmaz mühendislik sadece diplomayla da olmaz diyorsunuz orasını bilemeyeceğim pek işin içinde olmadığım için ama bence mühendis değiller demek haksızlık olur ki askeri okullarda verilen eğitimin niteliği tartışılmayacak kadar iyi duruyor. Zaten bazı sınıflar direkt mühendislik gerektiriyor topçular filan hatta çoğu mühendislik gerektiriyor

@FrederikChopin
    güzel yorum hocam yalnız bir doktor veya avukatın kazanacağının üst limiti yok ama subay ömür boyu aynı maaşı alıyor. Doktor da çok çalışıyor ama subay da çok zorlu şartlarda görev yapıyor (en azından ben öyle biliyorum askerliğimi henüz yapmadığım için dışarıdan gördüklerimizle konuşuyoruz) yani sanki o kadar rahat değiller gibi.

@Anormal zirve
    subaya savcılar filan dokunabilir bence hocam gerçi böyle bakarsak savcının dokunamayacağı insan yok :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CD88C7FAD -- 11 Haziran 2020; 13:13:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mesaopp

Jandarma subay farkli seyler kolluk kuvvetleri polis - jandarmadir. Subay doktor savcilarin hiyerarsileri farklidir birbirlerine emir veremezler.

Alıntıları Göster
    hocam galiba şöyle, kara kuvvetlerine bağlı subaya savcı emir veremez

ama ben jandarma subayından bahsediyorum

savcı galiba jandarma subayının amiri oluyor emir verebilir heralde
  • Saygınlık meslekler arası olmaz. Mesleğinin neresinde olduğuna bağlıdır.

Örnek veriyorum burada saymadığın jeoloji mühendisliği. Celal Şengör' ü ele alalım. Prestij olarak Türkiye' deki avukatların, doktarların ve subayların çok büyük bir bölümünden çok daha prestijli biridir. H-Index skoru ve uluslararası başarıları kendisini bu alana taşımıştır.

Bahsettiğin vs genelde en alt tabaka mesleği yapanlar arasında olur. Mesela unranked bir doktor genellikle çevresinde doktor olmayan kişilere ya da hastalara sarar.
    Mesleğinde gene unranked subay erlere küfür eder, kötü davranır. Keza avukatlarda da aynı durum vardır.

Vs meslek ismiyle atılmaz. İsim soyisim ile atılır. İsim soyisime saygı gösterilir mesleğe değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-530508BB2

Saygınlık meslekler arası olmaz. Mesleğinin neresinde olduğuna bağlıdır.

Örnek veriyorum burada saymadığın jeoloji mühendisliği. Celal Şengör' ü ele alalım. Prestij olarak Türkiye' deki avukatların, doktarların ve subayların çok büyük bir bölümünden çok daha prestijli biridir. H-Index skoru ve uluslararası başarıları kendisini bu alana taşımıştır.

Bahsettiğin vs genelde en alt tabaka mesleği yapanlar arasında olur. Mesela unranked bir doktor genellikle çevresinde doktor olmayan kişilere ya da hastalara sarar.
    Mesleğinde gene unranked subay erlere küfür eder, kötü davranır. Keza avukatlarda da aynı durum vardır.

Vs meslek ismiyle atılmaz. İsim soyisim ile atılır. İsim soyisime saygı gösterilir mesleğe değil.
    haklsınız hocam mantıklı yorum yapmışsınız

yani benim sormak istediğim bu mesleklerin standart düzeydeki mensuplarının itibarı nedir? yoksa evet saygınlık sonradan kazanılan bir şeydir ve kişiliksiz bir insan hangisini yaparsa yapsın yaramaz

yoksa bir subay efsane bir komutan olabilir ne bileyim askeri ataşe olabilir çok uç noktalara erişebilir, avukat vergi rekortmeni olacak kadar kazanabilir veya doktor da çok önemli işler yapabailir. Kimisi de aynı sizin dediğiniz gibi okuyorum deseniz dhde bile bırak boşuna okuma ara eleman ol denecek jeoloji mühendisliğinden çok önemli yerlere gelinebilir veya avukat olan birisi asgari ücrete çalışabilir

Ama hayatın da gerçekleri var bazı meslek mensupları sırf mesleğinden dolayı girdiği ortamda, tanıştığı insanların gözünde 1-0 önde başlar. Tanıştıktan sonra zaten bunun önemi kalmaz ama ilk izlenimde mesleğin de etkisi var. Açıkçası ben de yapacağım işte prestiji önemserim bazıları bunu salaklık olarak görüyor ama ben önemsiyorum

saygılar

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.